«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΟ 50+ % ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΙΣΛΑΜ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΟΥ.. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο "ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΤΑΞΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΡΟΙ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟΙ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤ.






Gerasimos Valsamis Kουρασμένος από τις ελιές, έβαλα κάτι να φάω κι ανοιξα το χαζοκούτι για παρέα... Είδα κάποια πλάνα από παρέλαση κομματοποιημένων ροπαλοφόρων με κόκκινα σημαιάκια και τα κράνη ομοιόμορφα στηριγμένα σε σρατιωτικού τύπου ζώνες, σε άψογους σχηματισμούς και βηματισμό παρελάσεων, θυμίζοντάς μου αίφνης "παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου" όπως πχ των "χρυσαυγιτών"...ναί μα ναί, δεν είχαν τις σβάστιγες ούτε το μελανοχιτώνιό τους, ομοιόμορφα κόκκινα σημαιάκια κρατούσαν αυτή τη φορά. Ναι μα ναί, δεν είχαν ξυρισμένα κεφάλια και μάγουλα-πηγούνι. πλούσια κόμη και γενειάδαείχαν οι πλείστοι εξ αυτών. Το μυαλό μου πήγε ακόμη παραπέρα, λίγο πίσω στον πρόσφατο χρόνο...μόλις 16-17 ημέρες πρίν. Στην παρέλαση-μαθητική και στρατιωτική- της 28ης Οκτ. Τότε, που ίσως και οι ίδιοι, πρωτοσταούσαν κατά των παρελάσεων κλπ. Τότε, που παρέλασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο κάποια κορίτσια για να δώσουν δήθεν αντιπολεμικά μηνύματα...και στο "μανιφέστο" τους, που μίλαγε για κουρδισμένα στρατιωτάκια κλπ. Πόσο μα πόσο ανηλέητος είναι ο Χρόνος...! Πριν "αλέκτωρ λαλίσει τρεις" το σκηνικό από "άλλα πρόσωπα" επαναλήφθηκε με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Μα κανείς δεν "σήκωσε την ίδια παντιέρα" της αποδοκιμασίας στην πράξη τόσον της σημερινής "παρέλασης", όσον και για τα "κουρδισμένα στρατιωτάκια της"...!




ΤΟ ΕΊΔΑΜΕ ΕΔΏ

4 σχόλια:

  1. Να ξέρετε ,ότι τα "μπουμπούκια"αυτά , ταιζονται με διάφορους τρόπους ,έχουν απολαβές.
    Χωρίς να ήμουν ποτέ σε κανέναν τους,έχω τεράστια γνώση ,πως τους χρησιμοποιούν.ΟΠΩΣ ΔΑΓΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , ΠΙΤΣΙΡΙΚΆ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.Ααααα !το ξέρω πόσα χαιβανια κυκλοφορούν από δαυτα.Ομως...ειναι η μειοψηφία.
    Ένα από αυτά τα βλήματα ,ήταν και η ανακριτρια , που τα έπαιρνε..χοντρά.
    ΒΕΒΑΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΈΣ
    ... ΦΡΌΝΗΜΑ , ΠΌΤΕ ΕΘΝΙΚΟ.
    Πολλοί πήγαν να με "απαγάγουν ",χαχαχα , αλλά....Ο ΑΛΛΟΣ..ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕΣΑ..
    ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ,ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΕ ΒΟΉΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ, Ή ΚΑΤΑΛΉΓΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΦΧΨ ΣΤΟΑΣ , Ή ΣΕ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΕΙ ΣΑΝ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΟ Η ΖΩΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη λυπασαι για κατι που αξιζει να πεθανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια !άλλα...εγώ ,εγώ προσωπικά θα δώσω και μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον αλλάζει γνώμη και αναγνωρίζει ειλικρινώς τα λάθη του.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
      ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΕ !
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Οι γύρω γυρω που περιφρουρούν με τα ξύλα παίρνουν κανα 40 αρι ευρω. Τουλάχιστον τοσα μας προσεφερε σε μενα και ενα φιλο μου μπρατσωμενο , πριν καποια χρονια οταν ημασταν πανεπιστημιο, ενας κνιτης συμφοιτητης. Όταν του ειπαμε ότι δεν ειμαστε κουμμουνια μας ξαναείπε πως δεν πειραζει για περιφρουρηση σας θελω αν γινει τιποτα να βαράτε.. Τρέλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή