«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Πάει για «Συρία» το πράγμα...



Ο πόλεμος στην Λιβύη μπαίνει σε όλο και πολυπλοκότερες ατραπούς. Περιέχει στοιχεία εμφυλίου αλλά και ενεργειακά συμφέροντα διαφόρων χωρών, και οι παίκτες είναι πολλοί. Την μια μάς τα λένε αλλιώς, την άλλη διαφορετικά, "μια έτσι μια γιουβέτσι"..

Γνωρίζαμε μέχρι μόλις χθες π.χ. ότι Αίγυπτος και ΗΠΑ θα συμμετέχουν στον Eastmed και αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας.
 Ο.Υ.Α. ΕΚΤΑΚΤΟ. Λιβύη .Κύματα μισθοφόρων από Αλγερία , Σουδάν, Τσάντ και Αίγυπτο , σπεύδουν να ενταχθούν στις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ

Σήμερα όμως διαβάζουμε ότι αντιτίθεται η Αίγυπτος σε στρατιωτική κλιμάκωση και ότι Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος είπε: «Η Αίγυπτος είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την συμφωνία μας με την Λιβύη»!


Επίσης, ότι  με cargo αεροσκάφη αμερικανικής εταιρείας μεταφέρουν οι Τούρκοι όπλα στην Λιβύη και η "ελληνική κυβέρνηση" τα αφήνει να περνούν από τον εναέριο χώρο μας αντί να τα αναγκάσει να προσγειωθούν για έλεγχο. Μόνο για την διέλευση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών είναι "κλειστό" το FIR Αθηνών

Πριν από μια εβδομάδα πιστεύαμε ότι και με την βοήθεια συμμάχων, θα ήταν peace of cake, ευκολάκι στον Χαφτάρ η όλη υπόθεση, αλλά εχθές είχε την πρώτη του αποτυχημένη έφοδο κατά της Τρίπολης όπου οι δυνάμεις του GNA με την βοήθεια εμπειροπόλεμων Τουρκμένων ισλαμιστών από την Συρία κατάφεραν να την αναχαιτίσουν 


Τρέχα γύρευε λοιπόν...

Ο πόλεμος αυτός θα τραβήξει, όπως όλα δείχνουν, για πάνω από 3μηνο, δηλαδή το βλέπουμε να εξελίσσεται αλα Συρία, με την "ελληνική" κυβέρνηση να προβαίνει κάθε τόσο σε δηλώσεις εντυπωσιασμού, αλλά στην πραγματικότητα να παίζει το πουλάκι της σε όλα τα θέματα και να συνεχίζει να φορτώνει την Ελλάδα με αφροασιάτες τζιχαντιστές που της στέλνει ο αναμορφωτής της χώρας σε "ισλαμική"  Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα μάς έχει γραμμένους στα @@ του, δηλώνοντας «Δεν θα επιτρέψουμε να κατασκευαστεί ο EastMed - Ας πάει η Ελλάδα στον ΟΗΕ - Δεν μας ενδιαφέρει»

Εντωμεταξύ.. το παιγνίδι αρχίζει να φαίνεται ότι είναι πιο πούστικο απ'ο ότι φανταζόμαστε (και συγχωρήστε μου την ωμή και βλάσφημη τάση μου σε αυτή την ανάρτηση, αλλά έχω απαυδήσει με όλο αυτό το γαϊτανάκι, την στιγμή που δεν μπορούμε για την ώρα να ξέρουμε ποια είναι τα ακριβή συμφέροντα του καθενός και αν στήνει ο Πούτιν ή ο Τραμπ παγίδα στον Ερντογάν διευκολύνοντάς τον κλπ..)

Από την άλλη.. φαίνεται όλο το Βορειο-Αφρικανικό Πεδίο να εξελίσσεται σε "Συρία" (άραγε αυτό είναι το "αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω λίγα θα πάθετε στην Ελλάδα";..). Η Αλγερία εχθές παράγγειλε ρωσικά Σουκόι και οι ΗΠΑ άρχισαν να στραβώνουν μαζί της, σε σημείο που μέσω του Ερντογάν ίσως σκοπεύουν να την εμπλέξουν περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο στα σύνορα με την Λιβύη, ώστε να διαβάζουμε σήμερα ότι O στρατός της Αλγερίας είναι σε κατάσταση συναγερμού: η Toυρκία απειλεί την Αλγερία;


Γι αυτό.. θα είναι προσεκτικά, σταχυολογημένα και πιο αραιά τα δημοσιεύματα που θα αναδημοσιεύουμε στον Διόδοτο, από εδώ και πέρα, για τον πόλεμο αυτό. καθώς και για το θέμα του Eastmed, αν θα υπογράψει η Ιταλία (όπως η Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ) ή θα βήξει και θα την πιάσει δυσκοιλιότητα κι αυτήν και τον έναν και τον άλλον στα εν λόγω θέματα. Για κάθε ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξέλιξη θα επαγρυπνούμε φυσικά.

Να είστε καλά..



ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ




4 σχόλια:

  1. Ρε δε γ@μιουνται ολα τα μουν@πανα. Νομίζουν θα μας οδηγήσουν σε σχιζοφρενεια? Ας τα τραβάνε ολα οσο θέλουν και ας νομιζουν οτι μας σιγοβραζουν σαν τον βάτραχο. Στο τέλος θα την φανε την ψ@λη απο το κ@λο. Ή θα γίνει μπουρμπερι ο κωλοκοσμος αυτός ή θα λάμψει η Ελλάδα, αλλιώς δεν παιζει τίποτα άλλο. Ας μας βοηθήσει ο Θεος αμα θέλει και αξίζουμε. Αι σ διάολο κάθε μέρα ξυπνάμε με νεύρα. Θα τα βγάλουμε ομως ολα μαζεμένα εκει που θελουμε εμεις και οχι εκεί που νομίζουν αυτοί,οι οποιοι εξουσιάζουν αυτη την στιγμή τονμε πλανητη κατά παραχώρηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μού ταράζεσαι φίλε μου Γιάννη! 🙂

      Ακόνιζε εσύ το γιαταγάνι κι αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.. 🙂

      Διαγραφή
  2. Ταραζομαι , συγγνώμη. Κάθε βράδυ μετα την ιδια ρουτινιασμενη μέρα με πιάνει όταν γυρνάω απο την δουλειά. Οχι οτι και κατα την διάρκεια βρίσκομαι σε καλύτερη κατάσταση.
    Το ακονιζω το άτιμο περιμένοντας την ώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ! ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ! ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΣΗ .ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΚΟΥΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ .ΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ! ΡΕ ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΙΩΝ .ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΜΙΑ ,Ο ΧΑΖΑΡΟΓΟΤΘΟΣ ,ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ; ΧΑΧΑΧΑ! ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΡΩΣΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΦΙΛΗ . ΕΜΕΙΣ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ .ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ . ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ .ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ! ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ . ΟΣΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ,ΤΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΝ .ΟΣΟ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ .ΤΟΣΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ . ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΕΡΠΕΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ . ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ,ΝΑ ΣΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή