«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ο «φιλελευθερισμός» θέλει τον Ιησού ομοφυλόφιλο...

Έρευνα, επιμέλεια, μετάφραση από την ισπανική και σχολιασμός: Γεώργιος Μεταξάς



Οργή έχει προκαλέσει στη Βραζιλιάνικη χριστιανική κοινότητα μία νέα «εορταστική» σατιρική ταινία του Netflix, η οποία εμφανίζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο (gay). Πρόκειται για μία ταινία που  δημιουργήθηκε από μια ομάδα βραζιλιάνων κωμικών, οι οποίοι δηλώνουν ενάντιοι απέναντι στην «ξενοφοβική, ομοφοβική, μισογυνιστική και macho κυβέρνηση» του Jair Bolsonaro αλλά και της εκκλησίας και της συνενοχής της. Η Χριστουγεννιάτικη ειδική προβολή με τίτλο «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» (La primera tentación de Cristo), έχει διάρκεια 46 λεπτά με πρωταγωνιστή τον θίασο κωμωδίας «Porta dos Fundos» και πραγματοποίησε πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Eduardo Bolsonaro, αναπληρωτής υπουργός και γιος του Βραζιλιάνου προέδρου  Jair (προφέρεται Ζαΐχ) Bolsonaro, αναρωτιέται: «Είμαστε  υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά αξίζει να δεχθεί επίθεση η πίστη του 86% του πληθυσμού;  Ο προβληματισμός παραμένει.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εθνική απογραφή του 2010, το 86,6% των Βραζιλιάνων δήλωσαν τους εαυτούς τους Χριστιανούς (συμπεριλαμβάνονται οι Καθολικοί και οι Ευαγγελικοί).

Ο επίσκοπος του Pernambuco, Henrique Soares da Costa, δήλωσε ότι ακύρωσε τη συνδρομή του στο Netflix και έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι η εταιρεία «υποκινούμενη από τη δαιμονική δύναμη (...) που προσέφερε στον προγραμματισμό της ως" Christmas Special !!!!!  ) μια βλάσφημη, χυδαία και ασέβεια ταινία με τον Θεό μας και τον Κύριο Ιησού Χριστό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αντιμετωπίζει κριτική για το περιεχόμενό της. Ο αναπληρωτής και ευαγγελιστής ποιμένας Μάρκο Φελισιάνονο τους έφερε στη δικαιοσύνη το 2014 μόνο για μια άλλη ειδική Χριστουγέννων. Ένα χρόνο νωρίτερα προώθησε επίσης ένα μποϊκοτάζ για ένα βίντεο που περιλάμβανε τον Ιησού.

Σχόλιο του υποφαινόμενου:
Είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι «φιλελεύθεροι» που «μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξαπολύουν πάντα επίθεση κατά της χριστιανικής πίστεως. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Καθώς εκείνοι που αποτελούν το ιερατείο με τις πράξεις τους διώχνουν μακρυά τους ανθρώπους από την Εκκλησία, βρίσκουν ευκαιρία οι εχθροί της πίστεως να το εκμεταλλευτούν δημιουργώντας μία ισοπεδωτική γενίκευση κατά του «ιδρυτή» της. Ενώ τα 'χουν με τους ιερείς, επιτίθενται στην πίστη. Ένας παραλογισμός που είναι χαρακτηριστικό της εποχής που ζούμε. Της εποχής όπου διαφεντεύει ο σκοταδισμός του «φιλελευθερισμού» και της ελευθεριότητας. Δεν το εξετάζω από την αμιγώς χριστιανική οπτική. Το ίδιο θα έλεγα εάν η επίθεση αυτή γινόταν κατά των «ιδρυτών» του βουδισμού ή του ταοϊσμού κλπ, γιατί στην ουσία πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση κατά των ηθών, των αξιών και του ορθολογισμού. Μία επίθεση εναντίον της ίδιας της ανθρωπότητας, η οποία ανδρώθηκε και στερεώθηκε κατά των αξιών αυτών. 

Έρευνα, επιμέλεια, μετάφραση από την ισπανική και σχολιασμός: Γεώργιος Μεταξάς. 



12 σχόλια:

  1. "Ενώ τα 'χουν με τους ιερείς, επιτίθενται στην πίστη"

    Δεν τα έχουν με τους ιερείς φίλε Γιώργο. Οι ιερείς είναι δικοί τους. Η πίστη είναι ο στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους πης :ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΜΕ !
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΙΛΙΧΤΑΡ ΜΠΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΖΥΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΕΧΑΓΙΑΜΠΕΗΣ.
    ΚΑΙ Ο ΜΑΡΔΟΧΑΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Διοδοτε ,μια χάρη ,πιάσε βάλε το πορτραιτο του Νικηταρά ,στην αρχική σελίδα ,παραδίπλα από τον Φίλιππο και δίπλα και τον ΓΕΡΟ ,ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΜΑΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ,ΝΑ ΒΛΕΠΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΕΔΩ ,ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένετε ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ να δείτε τα σχόλιά σας να αναρτώνται, την στιγμή που βρίζετε συνσχολιαστές ή άλλους μπλόγκερς φίλους του ιστολογίου ή αρθρογράφους του ιστολογίου..;

    Ξεχάστε το!

    Και δίνετε προσοχή και στην ελληνική γλώσσα και την σημασία των σημείων στίξεως. Π.χ. τα εισαγωγικά σε μία λέξη τί σημαίνουν. («φιλελευθερισμός»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι απορίας άξιο:
    Όλοι αυτοί οι οι «φιλελεύθεροι», που «μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», γιατί δεν τα βάζουν με το Ισλάμ, των λιθοβολισμών, των ακροτηριασμών, του υποβιβασμού των γυναικών, της εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων και τόοοοσων άλλων "ανθρωπιστικών" πρακτικών!!!
    Μούγκα στη στρούγκα οι "προοδευτικοί" και οι "φιλελεύθεροι" και οι "ανθρωπιστές"!
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι "επιλεκτικοί" Δανάη μου...

      Διαγραφή
    2. Δανάη να σου θυμήσω και την κλειτοριδεκτομή! Αποτελεί και αυτή μιά μορφή ακρωτηριασμού! Από τα πιό φρικιαστικά βασανηστήρια που μπορεί να υποστεί ανθρώπινο πλάσμα...

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα .Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.
    ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ :ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    Η ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ , Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΛΕΓΩ !.
    Καλά κάνεις και τους κόβεις τα ξερατα τους ,για σχόλια.
    Επιδιώκουν να μπουρδελιασουν κάθε φωνή που υψώνεται.
    ΠΩΣ ΡΕ ;
    ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΒΑΡΑΜΕ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ,ΣΠΙΟΥΝΙΑΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ,ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωστα επανενεργοποίησα κι εγώ το προσωπικό μου μπλογκ
    γιατί με την "κάθαρση" στα πλαισια της στέρησης της
    ελευθερίας έκφρασης, προβλέπεται να μου ρίξουν γιουτουμποκάναλα
    ακόμα και φέισμπουκ...
    Εδώ http://ideografhmata.blogspot.com/2019/12/blog-post_67.html λέω
    τα δικά μου για το θέμα που πραγματεύεσαι εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το λινκ του μπλογκ σου Βασούλα μου. Το θέμα το αναπτύσσεις πολύ εύστοχα.

      Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
    2. Καλημερα ,επισκεφθηκα το ιστολογιο σου Βασουλα.Οταν εργαζομουν στην σ.αραβια ,ειδα τις κορες των ματιων ενος ταυλανδου,που δουλευε στο ιδιο εργοταξιο , να αλλαζουν σχημα ,απο στρογγυλες σε σχισμες.Ηταν η ωρα ,ενος μπουνο κλωτσιδιου με τον ασιατη. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΚΩΣΤΗ Σ'ευχαριστώ... Τώρα που το ενεργοποίησα παλι, βγάζω και κάποια τρολάκια που ρίχνουν ηλίθιες επιθέσεις στο κανάλι μου. Οχι γιατί θίγομαι βέβαια, αλλά γιατί θέλω να διασκεδάζουν οι φίλοι μου και λίγο.

      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ έχω δει κι εγω ένα τέτοιο άτομο σε ανύποπτο χρόνο...(και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα) μέχρι τότε δεν πίστευα πως υπάρχουν τέτοια πλασματα...Και όχι δεν ηταν ειδικοί φακοί επαφής, γιατί φορούσα για μια 20ετία φακούς επαφής και ξέρω να τους ξεχωρίζω... σήμερα ξέρω πως όλοι με μορφή ανθρώπου, δεν είναι απαραίτητα άνθρωποι...(ντιενεϊκά μιλώντας)

      Διαγραφή