«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας: Γύφτοι ("ρομά" εις την νεοταξικήν) αποπειράθηκαν να κλέψουν σπίτι ηλικιωμένης, και όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να διαφύγουν, την παρέσυραν και την σκότωσαν με αυτοκίνητο.

Σχόλιο Marco De Sade: Με όλα αυτά που ψηφίζει ο ανιστόρητος "λαός", έσκαψε ήδη τον λάκο του βαθειά. Μετά την παρένθεση απατεώνων, δηλ. τους ιμιτασιόν αριστερούς συριζαίους (κι αυτό το λέω χωρίς κανένα ίχνος νοσταλγίας ή συμπάθειας 🙂 ) ήρθαν οι πραγματικοί αριστεροί της ΝΔ, ψευτοφιλελέ, επαγγελματίες πράκτορες των διεθνιστών, να μοιράσουν 700άρια επιδόματα, με πραγματικούς αποδέκτες όλα τα παρακμιακά στρώματα του ψευτο-ιθαγενούς πληθυσμού. Ο αμόρφωτος φαρδοκώλης είχε μισάνοιχτη την πόρτα και ο τωρινός δράκουλας έβγαλε και το κάσωμα!
 
Την στιγμή που ο π@@στης που λέγεται Κυριάκος άνοιξε διάπλατα τα σύνορα της χώρας για τα βιορομπότ των υποχθονίων ειδών, οι "ιθαγενείς" πληθυσμοί των καλικαντζάρων Βρομά συνεχίζουν την εξολόθρευση των τελευταίων Ελλήνων.


Αποτελεί ΞΕΦΤΙΛΑ το ότι οι μόνοι που αντιστέκονται σε αυτή την επέλαση των υπανθρώπων είναι οι άνω των 45 ετών (για να μην πω οι άνω των 55). 

Η ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ νεολαία ή τσακώνεται στα κωλογήπεδα, ή το έχει σκάσει για το εξωτερικό, ή ακόμα χειρότερα υποστηρίζει τα υπόζωα που μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο και μουγκρίζουν ότι έχουν δικαιώματα.

Παίκτες μου η ώρα της αλήθειας ζύγωσε.

Κάθε λεπτό που γράφει το ρολόι, κάμποσα λαθρο-γυφτο-ζόμπι περνούν τα ξεπατωμένα "σύνορα".  Δεν είναι πρόσφυγες, δεν είναι μετανάστες, δεν είναι απλοί τυχοδιώκτες. Πρόκειται για εγκληματικά υπανθρωποειδή με δολοφονική αποστολή. Είναι παραστρατιωτικές ομάδες εγκληματιών. Κοιτάξτε τις σιχαμερές φάτσες τους. Δεν έχουν τίποτε το ανθρώπινο. Ήρθαν για να κάνουν πλιάτσικο, να βιάσουν και να σφάξουν.

Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσετε όταν το ΣΚΑΤΟ σας βρει κατάμουτρα. Θα θυμηθείτε άραγε το γονίδιο των Αρχαίων Ελλήνων ή θα γυρίσετε και το άλλο μάγουλο όπως διδάσκουν οι μεγαλοπαπάδες που πουλήθηκαν στην πανθρησκεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ηλικιωμένοι θα πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο.

Ως προς τα υπόλοιπα θα δείξει η νεκροψία...




Φρικτό θάνατο βρήκε μία 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας όταν άγνωστοι δράστες την παρέσυραν με αυτοκίνητο, την πάτησαν με αυτό και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη στο σημείο.

Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών που ενδέχεται να είναι Ρομά.

Σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές, η 73χρονη με τον σύζυγό της και τον γιο τους είχαν πάει στο εξοχικό τους στους Αγίους Θεοδώρους από την Αθήνα, για να περάσουν το τριήμερο.

Νωρίτερα σήμερα, οι άγνωστοι δράστες φέρονται να επιχείρησαν να εισέλθουν στην οικία της οικογένειας με σκοπό την κλοπή, τους αντιλήφθηκε η άτυχη ηλικιωμένη και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να επιβιβαστούν στο όχημά τους για να διαφύγουν.

Εκείνη όμως φέρεται να τους κυνήγησε και να προσπάθησε να εμποδίσει την διαφυγή τους, καθώς στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητό τους. Οι δράστες δεν δίστασαν, έβαλαν μπροστά, πάτησαν γκάζι και όχι μόνο παρέσυραν την άτυχη γυναίκα, αλλά την πάτησαν κιόλας, συνθλίβοντάς την και στη συνέχεια διέφυγαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στο σημείο, άντρες της Ασφάλειας Κορίνθου λαμβάνουν καταθέσεις από τα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και από περιοίκους για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού.


10 σχόλια:

  1. Τους έχει απορροφήσει ολους ο αντικαπνιστικος νόμος.Χαχαχα !
    Ότι και να γράψουμε ,οι ελληνογενεις θα κάνουν την διαφορά.
    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΨΕΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ . ΦΟΥΛ.
    ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ.ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΗ.
    Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
    ΚΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΟΡΚ.ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ,ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΑΥΤΟ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κάμποσα χρόνια τώρα ,που η ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ των ρυπαρων γενών γύφτων ,λυμαινει τις εκεί περιοχές.
    ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ,ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ.
    ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΑΖΑΡΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ;ΝΤΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ;
    ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΠΟΙΟΙ ;ΕΣΕΙΣ ;
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ;ΜΕ ΕΜΑΣ ;
    ΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΠΛΑ ;
    ΜΜΜΜ....
    ΧΕΧΕΧΕΧΕ!
    ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΧΑΖΑΡΑΚΙΑ !ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΠΟΤΕ ;
    ΟΤΑΝ ΠΕΣΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα μας πει που τα γράφει αυτά ο Μάρκος;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί εννοείς Γιώργο; Μήπως αν είναι απόσπασμα από κάποια ανάρτηση;..
      Όχι, είναι σχόλιο αποκλειστικά για την ανάρτηση αυτή του Διόδοτου.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Νόμισα ότι ήταν σχόλιο σε κάποια ανάρτηση αλλού.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ07 Δεκεμβρίου, 2019 20:12

    Ή πραγματική εμπροσθοφυλακή των Τούρκων.Όπου έγκλημα κι'οί σκατόγυφτοι πρώτοι.Μήν βρεθούμε στο σημείο να λέμε την ατάκα του Κλίντ Ίστγουντ,"πολλά τα καθίκια,λίγες οι σφαίρες".
    ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αφορμή την ανάρτηση του Μάρκου και ειδικά την τελευταία Παράγραφο...θέλω να πω τα παρακάτω περί Ελληνισμού-Χριστιανισμού αν και Τεράστιο θέμα-Πολύπλοκο αυτές οι 2 περίοδοι σαφώς και υπάρχουν σημεία που συνδέονται ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ μεταξύ τους μιας και οι Αρχαίοι Έλληνες λειτούργησαν ως Προπομποί του Χριστιανισμού-υπό την έννοια ότι αναπτύχθηκαν Τέχνες/Γράμματα/Φιλοσοφία/υπάρχουν οι Σιβυλλικοί Χρησμοί στους οποίους αναφέρονται η Έλευσις του Χριστού-η Πορεία του στην Γη-τα βασανιστήρια-ο χλευασμός-η Σταύρωση-Ανάσταση-μιλάνε για την Δευτέρα Παρουσία-το Χάραγμα κτλ. δηλαδή λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα όπως στην Αποκάλυψη του Ιωάννη με διαφορετικά λόγια αλλά ο ΠΥΡΗΝΑΣ-ΝΟΗΜΑ είναι το ίδιο.Ο Άγιος Αυγουστίνος διακηρύττει στο έργο του ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ότι η Πλατωνική Φιλοσοφία+η Χριστιανική Θεολογία συμπίμπτουν ΟΧΙ κατά λέξη ΑΛΛΑ κατά πνεύμα.και πράγματι συμπίμπτουν κατά πνεύμα διότι η πηγή της έμπνευσης κ για τους Έλληνες Φιλοσόφους κ για τους Άγιους Πατέρες είναι ΚΟΙΝΗ=ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Μεχρίς εδω καλά απο 'κει και πέρα στην αλλαγή των 2 Εποχών γίνανε πάρα πολλά σε Ιστορικό επίπεδο καταστροφές Ναών Αγαλμάτων π.χ 12μετρό Άγαλμα του Δία στην Αρχ.Ολυμπία ή το αντίστοιχο 12μέτρο της θεάς Αθηνάς στον Παρθενώνα=αυτό δεν ξέρω αν χάθηκε εκείνη την περίοδο ή αργότερα/Κατάργηση Φιλοσοφικών Σχολών π.χ του Πλάτωνα ή οι Σχολές στον Άρειο Πάγο/συνολικά 8-10 εκατομμύρια "Εθνικοί" =Έλληνες ή Μεσογειακοί λαοί που είχαν υιοθετήσει τον Ελληνικό τρόπο ζωής και ζούσαν σε όλο το Μήκος των Μικρασιατικών Παραλιών εως Παλαιστίνη-Λίβανο-Συρία κτλ. σφαγιάστηκαν και αντίστοιχα ύστερα που επικράτησε ο Χριστιανισμός άλλα τόσα εκατομμύρια 8-10 περίπου σφαγιάστηκαν-μαρτύρησαν απο τους "Ειδωλολάτρες" Ρωμαίους-το Κολοσσαίο ακόμα και σήμερα(νοερά) μυρίζει Αίμα...και έρχονται τα Κοράκια...απο τις οσμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκρούστηκαν 2 Κόσμοι-Νοοτροπίες-Κοσμοθεωρίες και γίνανε φοβερές καταστροφές είτε απο Άγνοια ή απο Φανατισμό αγράμματου πλήθους που ακολουθούσανε κάποιους Ζηλωτές...Αρχηγούς..π.χ δεν ξέρω αν τελικά η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε απο τον Κύριλλο(ο οποίος μετέπειτα διέδωσε τον Χριστιανισμό στα Βαλκάνια) και το πλήθος που τον ακολουθούσε ή απο Εβραίους....ο Κύριλλος τι Εθνικότητας ήταν;; ποιοί κάνανε την ειδεχθή δολοφονία της Υπατίας ο ίδιος ή κάποιες άλλες ομάδες που ακολουθούσαν κατά πόδας;; για την Γενοκτονία των Ελλήνων ή των Χριστιανών αντίστοιχα των πρώτων αιώνων ποιοί ευθύνονται;; η Άγνοια του τι κάνανε καταστρέφοντας την Παγκόσμια Γνώση-Πολιτισμό-η διαστρέβλωση του λόγου του θεού απο κάποιους Αρχηγούς;; ώστε να επικρατήσει το τότε καινούργιο σύστημα αντίληψης...;; ο τρόπος που ΕΡΜΗΝΕΥΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Κ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..;;Γίνανε πολλά αναμφίβολα-εμείς ως Νεοέλληνες είμαστε ένα Κράμα Αρχαιοελληνικό..;; Χριστιανικό;;; Εβραϊκό;; λίγο απ'όλα;; Συνδυασμός μάλλον για αυτό και υπάρχουν κατηγοριοποιήσεις..άλλοι με Αρχαία Ελλάδα..Πατρώα..άλλοι με Χριστιανισμό-Ορθοδοξία=ετυμολογικά σημαίνει η ορθή δόξα-σωστός τρόπος για να γίνονται τα τελετουργικά/Μυστήρια κτλ. Στην Αρχαία Ελλάδα ΔΕΝ υπήρχε το να γυρνάς το άλλο Μάγουλο σαν ταπείνωση ή υποταγή συνείδησης;; ΑΛΛΑ επίθεση..είτε για να νικήσεις ή να πεθάνεις...προασπίζοντας τα Πατρώα εδάφη/τους Ναούς/τις Οικογένειες/τον Πολιτισμό τους έναντι των Περσικών βαρβαρικών Όρδών...το 1821 ήταν Έλληνες-συνειδητοί Χριστιανοί-Αμόρφωτοι/Αγράμματοι Κοινωνικά με τα σημερινά δεδομένα αλλά ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ-ΨΥΧΙΣΜΟ-ΦΡΥΔΙΑ ΗΡΩΕΣ-Υπέρ πίστεως&Πατρίδας διότι τότε ήταν Αγνοί-Ατόφιοι-σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είχαν την Πληροφόρηση-γνώση για αυτά τα Ζητήματα που μιλάμε εμείς σήμερα.Οπότε εμείς σήμερα τι ακριβώς είμαστε Έλληνες Αρχαιοελληνικού τύπου-Χριστιανοί Ορθόδοξοι;; Ειδωλολάτρες;; τουρλού-τουρλού;; και έχει σημασία ώστε να ξέρει ο καθένας τι Στάση θα κρατήσει απέναντι στην Κατάσταση...Σφάγε με πασά μου να αγιάσω ή ω ξειν αγγέλοι λακεδεμονοίς τοις κεινων ρήμασι πειθόμενοι ή Υπέρ πίστεως&πατρίδος;; ΟΛΑ ΜΑΖΙ...;; και πως θα είσαι "καλός Χριστιανός" εφόσον μπινελικώνεις αγρίως ή σκοτώσεις τον έχθρο ΑΦΟΥ πρέπει να δείχνουμε "Αγάπη"...άνευ ορίων..ή μήπως όχι;; αλλά μετά θα καούμε στην κόλαση που ήδη "καιγόμαστε"..αυτά τα 2 ΚΑΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ..οπότε τι θα κάνουμε;; εκφράζω προβληματισμό...ανησυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι όλα γνωστά.
      Ο Μάρκος δεν έθεσε θέμα χριστιανών ή ελληνοκεντρικων πατριωτων, μόνο για τον ανώτερο κλήρο τον ξεπουλημενο στον οικουμενισμο μίλησε. Πράγμα που εννοείται ότι δεν περιλαμβάνει και άπαντες τους παπάδες.
      Το μπινελικωμα το έκανε και ο Χριστός έξω από τον ναό του Σολωμοντος. Και ήταν απολύτως σύμφωνος με το "αμυνεσθαι περί πάτρις". Ούτε είπε ποτέ σε κυρηγματα στον κόσμο "αγαπάτε αλληλους". Αυτά είναι ψευδή. Το επε δύο τρεις φορές, μόνο στους μαθητές του, για να έχουν μεταξύ τους ομόνοια.
      Κι εξάλλου η αγάπη σαν λέξη δεν χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα και στα χρόνια του Χριστού, με την σημερινή έννοια. Την έλεγαν για να εκφράσουν την" Φιλότητα".

      Διαγραφή
    2. μπορεί να είναι γνωστά σε μερίδα κόσμου που έχει αναζητήσει-ψάξει τα ζητήματα περί Ελληνισμού-Χριστιανισμού αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι στο ευρύ κοινό αν ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ τι έγινε τότε με Ιουστινιανό-Θεοδόσιο-Σφαγή Θεσσαλονίκης γύρω στους 15 με 20.000 Εθνικοί-Έλληνες σφαγιάστηκαν και προς τιμήν του ο τότε Μητροπολίτης ελέγχοντας τον τότε Αυτοκράτορα ΔΕΝ του επέτρεψε να εισέλθει στην Εκκλησία για τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό-όπως και η Ιστορία με τον Αγ.Δημήτριο επι Διοκλητιανού που σκότωσε τον Εθνικό-Ειδωλολάτρη αντίπαλό του μιας και μιλάμε για Θεσσαλονίκη.Αυτό που έγραψε ο Μάρκος ήταν η Αφορμή "το να γυρνάς το άλλο μάγουλο στον αντίπαλο-εχθρό"είναι μέσα στην Βασική δομή της Κοσμοθεωρίας του Χριστιανισμού-ενώ στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε αυτό.Είναι μια Ρεαλιστική Υπαρκτή διαφορά η οποία επηρεάζει τον τρόπο σκέψης-ψυχοσύνθεση του κάθε Έλληνα είτε Συνειδητού Χριστιανού ή Μη Συνειδητού-με Ελληνοκεντρική αντίληψη=για το ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..Είναι πολλά αυτά που είπε ο Χριστός άλλα ΔΕΝ μπορούμε να τα κατανοήσουμε ή μας φαίνονται περίεργα ίσως άλλα αλληγορικά...το Αγαπάτε αλλήλους το είπε σίγουρα,όπως και το "δεν ήρθα στον κόσμο να φέρω Ειρήνη αλλά να χωρίσω τα παιδιά απο τους γονείς ή κάπως έτσι"μπορεί να κάνω λάθος.."Όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί" "Πρέπει να χάσεις τον ευατό σου για να βρείς εμένα" εννοώντας μάλλον να αλλάξεις ριζικά κτλ. γενικότερα είναι πολύπλοκο το θέμα δεν είναι έτσι απλό γιατί έχει σημασία και η χρονική στιγμή+ο λόγος που ειπωθήκαν όλες αυτές οι εκφράσεις.Δεν πιστεύω ότι συγκρίνεται το μετατρέψατε τον Όίκο του Πατέρα μου σε Οίκο Εμπορίου,κλέφτες και τα υπόλοιπα με το σημερινό ακατάσχετο υβρεολόγιο που κάνουμε εμείς με εκφράσεις/φρασεολογία......είπαμε όμως είμαστε Άνθρωποι με πολλά ζητήματα ελαττώματα/παθογένειες.........ευχαριστώ για την επικοινωνία γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο την σήμερον να μιλήσεις για όλα αυτά.

      Διαγραφή