«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ

γράφει ο Stirlitz

Σχόλιο Διόδοτου: θεωρούμε πως θα αργήσουμε πολύ, τουλάχιστον μέσα στον Ιανουάριο, να ξαναδιαβάσουμε τόσο ωραίο άρθρο όπως το σημερινό του εκπληκτικού κου  Stirlitz. Και να σκεφτείτε.. πως δεν το δημοσίευσε ο ίδιος ως άρθρο. Πρόκειται απλά για σχόλιό του πάνω σε άρθρο του Κώστα Στούπα, στο capital.gr. Ναι, εκτός του ότι το κείμενο αυτό του Stirlitz ταυτίζεται απόλυτα με την γνώμη του ιστολογίου μας πάνω στα θέματα της Μ.Ανατολής αλλά και στις σχέσεις ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν με κρυφό πρωταγωνιστή το διεθνές εβραϊκό λόμπι, όντως ενώνονται στην περιγραφή αυτή τα περισσότερα κομμάτια του παζλ. Και το ενδεχόμενο ενός πολέμου Δυτικών και Ισραηλινών εναντίον του Ιράν.. απομακρύνεται όλο και πιο πολύ, δεδομένου ότι το σημερινό Ιράν, κατά την γνώμη μας, διοικείται από παπάδες. Και ως γνωστόν.. δεν υπάρχει πιο ξεπουλημένη φάρα από αυτούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ούτε δικό τους θα διστάσουν να θυσιάσουν (βλ. Σουλεϊμανί) και θα κάνουν και πιο κρυφές συμφωνίες με τους εβραίους, εις βάρος πολιτισμών με Ιστορία και εις βάρος αρχαιότερων μυστικών που απειλούν τους ίδιους αλλά και τους Σιωνιστές (το τελευταίο αφιερωμένο στην Ρίτα). Από την άλλη.. το παίζουν θιγμένοι και μιλάνε για πόλεμο. Σιγά μην σκίσουν κανένα καλσόν..  


 

Σε συζητήσεις που είχα τις τελευταίες μέρες με γνωστούς μου, μου τέθηκε συχνά το ερώτημα αν η δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί σηματοδοτεί τον ερχομό ενός γενικότερου μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή, και γιατί κατά τη γνώμη μου προχώρησε τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Τραμπ σε ένα τέτοιο χτύπημα το οποίο απειλεί να βάλει φωτιά στην ευρύτερη εύφλεκτη περιοχή.

Η πρώτη μου απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι πως οι άνθρωποι και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες είναι οι μεγαλύτεροι αριστοτέχνες όλων των εποχών στην απόκρυψη, την εξαπάτηση, την προπαγάνδα και την παραπλάνηση, καθώς και οι αδιαμφισβήτητοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης. Επομένως είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε προφανής ή απλοϊκή απάντηση μάς σερβίρεται μέσα από τα ΜΜΕ είναι εκ των πραγμάτων εσφαλμένη και παραπλανητική και αποσκοπεί στο να συσκοτίσει τα πράγματα και όχι βέβαια να τα αποσαφηνίσει. 

Γι’ αυτό, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η αλήθεια και όχι τα δημοσιογραφικά παραμύθια, ας ξεκινάμε πάντα με το να βάζουμε τα πράγματα σε μια λογική σειρά και να βλέπουμε πώς συνδέονται μεταξύ τους. 

Στη στρατηγική αρένα της Ανατολικής Μεσογείου δεν υπάρχει χώρος παρά για έναν μόνο γενικό κουμανταδόρο – και αυτός είναι το Ισραήλ. Άλλες μεγάλες δυνάμεις μπορεί κατά καιρούς να ασκούν επιρροή, να παρεμβαίνουν δυναμικά ή να έχουν συμφέροντα στην περιοχή αυτή, αλλά κάποτε θα φύγουν ή θα πάψουν να ενδιαφέρονται, ενώ αντιθέτως το Ισραήλ δεν σκοπεύει να φύγει ποτέ και ξέρει τη Μέση Ανατολή όπως κανείς άλλος αφού έχει στήσει εκεί το καλύτερο δίκτυο κατασκοπίας και πληροφοριών που λειτουργεί πολύ επιτυχημένα επί 71 χρόνια. Πολλοί έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι στη Μέση Ανατολή αυτός που κάνει παιχνίδι είναι οι Αμερικανοί, και ότι το Ισραήλ είναι απλώς ο τοποτηρητής τους – ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! 

Η σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ είναι κάτι πολύ παραπάνω από συμμαχική. Οτιδήποτε πράττουν οι Αμερικανοί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής τα τελευταία 50 χρόνια γίνεται για χάρη του Ισραήλ και για την κατοχύρωση της ασφάλειάς του. Το Ισραήλ, για παράδειγμα,  είναι αυτό που (μέσω του λόμπι του στην Ουάσινγκτον) άσκησε αφόρητη πίεση στον Ερντογάν επί μήνες να επιλέξει είτε τους πυραύλους S-400 είτε τα μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35. 

Για την εξασφάλιση της Ποιοτικής Στρατιωτικής Υπεροχής του Ισραήλ έναντι κάθε πιθανού αντιπάλου οι ΗΠΑ δεσμεύονται με νόμο από το 2008, κάτι που δεν έχουν διανοηθεί ποτέ να πράξουν για οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνολο της δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν ετησίως οι Αμερικανοί σε 70 ξένες χώρες ανέρχεται σε 5,5 δις δολάρια, και από αυτό το ποσό τα 3 δις δολάρια καταλήγουν στο Ισραήλ.
Εν ολίγοις, όποιος θίξει την ασφάλεια του Ισραήλ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα έχει αυτομάτως να κάνει με τις ίδιες τις ΗΠΑ οι οποίες θα επέμβουν για να το βοηθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Ο τρόπος που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948 και η συμπεριφορά που επέδειξε στη συνέχεια το έχουν μπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο βίας από τον οποίο δεν δείχνει καμία διάθεση να βγει. Το αποτέλεσμα είναι να ζει διαρκώς με την αγωνία ότι υπάρχουν αδυσώπητοι εχθροί που θέλουν να το σβήσουν από τον χάρτη. Την περίοδο 1948-79 η μεγάλη «υπαρξιακή απειλή» για το Ισραήλ ήταν η Αίγυπτος, η οποία όμως μετά από τρεις χαμένους πολέμους και τη Συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ πραγματοποίησε φιλοδυτική στροφή και σήμερα είναι φίλη του Ισραήλ και σε παρακμή.

Μετά την Αίγυπτο τη σκυτάλη της μεγάλης «υπαρξιακής απειλής» για το Ισραήλ την περίοδο 1979-2003 πήρε το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Για να απαλλαγούν από αυτή την απειλή οι Ισραηλινοί δοκίμασαν για πρώτη φορά να βάλουν τους Αμερικανούς να «καθαρίσουν» για λογαριασμό τους, πράγμα που έγινε καταλήγοντας ουσιαστικά στη διάλυση και οριστική εξουδετέρωση του Ιράκ.

Μετά το 2003 τον ρόλο της «υπαρξιακής απειλής» για το Ισραήλ πήρε το σιιτικό Ιράν και τον διατηρεί έως σήμερα – αφού στο μεταξύ  η Συρία των φανατικά αντι-Ισραηλινών Άσαντ ήδη έχει καταστραφεί και θα χρειαστεί δεκαετίες για να συνέλθει. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τάσσεται αναφανδόν υπέρ ενός προληπτικού στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράν με το πρόσχημα ότι δήθεν η χώρα αυτή επιδιώκει κρυφά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το Ισραήλ ήδη κατέχει (τελείως παράνομα) πυρηνικά όπλα από τη δεκαετία του 1960 αλλά δεν επιτρέπει σε καμία άλλη χώρα της ευρύτερης γειτονιάς του να αναιρέσει το πυρηνικό του μονοπώλιο. Ο πραγματικός λόγος όμως που οι Ισραηλινοί φοβούνται τόσο το Ιράν και θέλουν να του κόψουν τα πόδια είναι επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τη στρατηγική πρωτοκαθεδρία του Ισραήλ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την αλυσίδα στρατηγικών αναχωμάτων που έφτιαξε από τα δυτικά του σύνορα μέχρι τη Μεσόγειο.

Στόχος του Ισραήλ δεν είναι βέβαια να καταλάβει στρατιωτικά το Ιράν, ούτε μπορεί να υποδαυλίσει εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό του για να το διαλύσει ολοσχερώς όπως έκανε με τη Συρία διότι η χώρα αυτή είναι ομοιογενής και συμπαγής σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ελπίζει όμως ότι με μερικά ισχυρά στρατιωτικά πλήγματα είναι δυνατόν να γκρεμιστεί το θεοκρατικό καθεστώς των αγιατολάχ και να επέλθει μόνιμη πολιτική αλλαγή στη χώρα αν αναλάβει τα ηνία μια διαφορετική κυβέρνηση που θα πραγματοποιήσει φιλοδυτική στροφή.

Είναι πασίγνωστο ότι το εβραϊκό λόμπι ελέγχει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό και ενεργεί πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία του Ισραήλ. Αυτό δεν είναι αυτομάτως κατακριτέο. Οι Εβραίοι της Διασποράς είναι αξιέπαινοι που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο και μακάρι να μπορούσαν και οι Έλληνες ομογενείς να έχουν στα χέρια τους παρόμοια ισχύ την οποία να αξιοποιούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Το εβραϊκό λόμπι έχει κάνει μακρά και συστηματική εκστρατεία προκειμένου να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο κατά του Ιράν. Κι αυτό όχι επειδή το Ισραήλ φοβάται τις διεθνείς αντιδράσεις αν αναλάβει μόνο του στρατιωτική δράση κατά του Ιράν (είναι σίγουρο ότι σύσσωμη η Δύση θα παρακολουθήσει απαθής ένα τέτοιο σενάριο, αν δεν το επικροτήσει κιόλας) αλλά επειδή οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παρά την ισχύ τους δεν διαθέτουν σήμερα τα απαραίτητα μέσα για να καταστρέψουν μόνες τους το πυρηνικό πρόγραμμα αυτής της χώρας, ούτε να εξουδετερώσουν με ασφάλεια την αεράμυνά της. Οι αποστάσεις Ισραήλ-Ιράν είναι τεράστιες, τα μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας που είναι σε θέση να δράσουν τόσο μακριά είναι σχετικά λίγα (περίπου 125 F-15I και F-16I και ελάχιστα F-35I που έχουν παραληφθεί), και τα ειδικά όπλα που απαιτούνται για μία σειρά αεροπορικών προσβολών των υπόγειων εγκαταστάσεων του Ιράν (βόμβες βαθιάς διάτρησης των 15 τόνων) δεν υπάρχουν στο ισραηλινό οπλοστάσιο ούτε μπορούν να μεταφερθούν από τα μαχητικά του.

Η αλήθεια όμως είναι πως το Ιράν όχι μόνο δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά και οι ίδιες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως ουδέποτε είχε επιδιώξει να τα αποκτήσει. Επιπλέον, όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του ελέγχονται ασφυκτικά από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) που εδρεύει στη Βιέννη. Τόσο οι άλλες χώρες που συνυπέγραψαν τη συμφωνία έλεγχου του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν JCPOA (δηλαδή η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία) όσο και η ΙΑΕΑ, επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και δεν δίνει καμία λαβή αμφισβήτησης. Ωστόσο ο Τραμπ είχε υποσχεθεί στο εβραϊκό λόμπι προτού ακόμη εκλεγεί πρόεδρος ότι θα απέσυρε την υπογραφή των ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία, και το έκανε.

Οι όροι που έχει θέσει τώρα ο Τραμπ στο Ιράν προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί, είναι 12 συνολικά και διατυπωμένοι με ύφος τελεσιγράφου το οποίο καμία ανεξάρτητη και αξιοπρεπής χώρα δεν θα δεχόταν να συζητήσει. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι να μην αποκτήσει ποτέ το Ιράν πυρηνικό όπλο και να πάψει να αναμιγνύεται σε τρομοκρατική δράση. Πρόκειται όμως για εντελώς προσχηματικούς όρους που κινούνται στα όρια του παραλογισμού και επιχειρούν απλώς να συγκαλύψουν την ειλημμένη απόφαση του Ισραήλ να χτυπηθεί στρατιωτικά το Ιράν. 

Η κατηγορία ότι το Ιράν εμπλέκεται τάχα σε τρομοκρατική δράση, είναι εντελώς έωλη. Ως η μεγαλύτερη σιιτική δύναμη που είναι μέσα σε μια Μέση Ανατολή βαθειά διαιρεμένη ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες, το Ιράν είναι λογικό να υποστηρίζει τη σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ, το φιλοϊρανικό αλαουιτικό καθεστώς Άσαντ στη Συρία, τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη. Επομένως αυτό που απαιτούν οι Αμερικανοί από την Τεχεράνη είναι να εγκαταλείψει ουσιαστικά όλους αυτούς τους συμμάχους της και να συνθηκολογήσει απέναντι στους σουνίτες εχθρούς της. Φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο και είναι εντελώς παλαβό να ζητείται από μια αξιοπρεπή χώρα να παραδώσει τα κλειδιά της εθνικής της ασφάλειας.

Ο Τραμπ δεν μπορεί παρά να αντιλαμβάνεται ότι το Ιράν δεν αποτελεί κανενός είδους απειλή για τις ΗΠΑ, ούτε ο σιιτισμός γενικά στηρίζει τους σουνίτες τρομοκράτες τζιχαντιστές αλλά απεναντίας είναι θανάσιμος εχθρός τους. Αν η πρόθεση του Τραμπ να εξαλείψει από προσώπου γης το ISIS ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε να θεωρούσε το Ιράν ως τον καλύτερο σύμμαχό του και όχι εχθρό του! Οποιοσδήποτε επισκεφθεί την Τεχεράνη θα δει γιγαντιαία πορτρέτα Ιρανών μαρτύρων που έπεσαν στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία (και μερικές φορές και των μητέρων τους που κρατούν το Κοράνι) να κοσμούν τους τυφλούς πλαϊνούς τοίχους πολυκατοικιών και κυβερνητικών κτηρίων, και οι ντόπιοι να αναφέρονται σ’ αυτούς με το ίδιο δέος και σεβασμό όπως μιλάμε εμείς για τους αγίους της Ορθοδοξίας. 

Ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016 με σύνθημα το «Πρώτα η Αμερική!». Γι’ αυτό ψηφίστηκε από τον αμερικανικό λαό, για να κάνει τη μηχανή της αμερικανικής οικονομίας να πάρει και πάλι μπρος και για να βάλει τέλος στους ατέρμονους πολέμους που διεξάγουν επί δεκατίες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε περιοχές όπου δεν διακυβεύεται κανένα κρίσιμο εθνικό συμφέρον παρά μόνο συμφέροντα του Ισραήλ. Στον πρώτο τομέα ο Τραμπ σημείωσε ανέλπιστη επιτυχία. Η ανεργία στις ΗΠΑ κινείται κάτω του 4% για δύο χρόνια, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης συνεχίστηκαν για 11η κατά σειρά χρονιά, και οι αξίες των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν εκτοξευτεί κυριολεκτικά. Χρειάζεται να ανατρέξει κανείς 50 χρόνια πίσω για να βρει ανάλογες επιδόσεις. Επομένως ο Τραμπ θα πρέπει να θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή του τον Νοέμβριο του 2020, αρκεί να εκπληρώσει και τη δεύτερη δέσμευσή του, δηλαδή να μην μπλέξει την Αμερική σε άλλους πολέμους που δεν την αφορούν. 

Η επανεκλογή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ είναι ένας στόχος τον οποίο ο Τραμπ ιεραρχεί ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλον. Μπορεί να προβαίνει συχνά σε αλλοπρόσαλλες δηλώσεις αλλά έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν είναι ανόητος και ότι λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του την άποψη παλαιών και έμπειρων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όπως ο γερουσιαστής Πάτρικ Μπιουκάναν. Αυτοί οι αφανείς αλλά μάλλον σοφοί σύμβουλοι έχουν ξεκαθαρίσει στον Τραμπ εδώ και πολύ καιρό πως το να συρθούν οι Αμερικανοί σε έναν πόλεμο κατά του Ιράν, τελείως παράλογο και αντίθετο με τα στρατηγικά συμφέροντά τους, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ισραήλ, θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να πράξει ο Τραμπ, και μάλιστα έναν χρόνο πριν από τη λήξη της πρώτης προεδρικής θητείας του, και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα του στερήσει μια δεύτερη τετραετία.

Από τότε που εισήλθε στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Ξέρει πως το εβραϊκό λόμπι δεν πρόκειται να σταματήσει τον λυσσαλέο πόλεμο που κάνει εναντίον του αν αυτός δεν διατάξει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να πάνε σε κανονικό πόλεμο με το Ιράν, με στόχο την ανατροπή του θεοκρατικού αντι-ισραηλινού καθεστώτος της Τεχεράνης. Ο λυσσώδης αγώνας που κάνουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Τραμπ δεν γίνεται βέβαια για χάρη του 77χρονου προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Αρκεί να δει κανείς ποιοι είναι πίσω από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια των ΗΠΑ (Τζεφ Ζούκερ στο CNN, Μπράιαν Ρόμπερτς στο NBC, Ρόμπερτ Άιγκερ στο ABC και Σάμνερ Ρέντστοουν στο CBS) που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωση του Τραμπ, ποιοι βουλευτές των Δημοκρατικών πρωτοστατούν στην προσπάθεια καθαίρεσής του (Άνταμ Σιφ, Τζέρολντ Νάντλερ και Έλιοτ Ένγκελ) και ποιοι ελέγχουν τον κινηματογράφο και ουσιαστικά την ψυχαγωγία στις ΗΠΑ (Σάρι Ρέντστοουν στην Paramaount, Ρόναλντ Μάγιερ στη Universal και Άλαν Μπρέιβερμαν στη Disney) για να αντιληφθεί πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου τόσο απλά και αθώα όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Ο Τραμπ πιέζεται και εκβιάζεται συστηματικά από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ το οποίο είναι οργισμένο απέναντί του επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος πετάει τη μία μετά την άλλη τις καλύτερες αφορμές που θα μπορούσαν να υπάρξουν ποτέ για να πάει σε πόλεμο με το Ιράν. Τον Ιούνιο του 2019 που οι Ιρανοί κατέρριψαν πανάκριβο αμερικανικό κατασκοπευτικό drone, ο Τραμπ ενώ έδωσε αρχικά εντολή για αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, άλλαξε γνώμη και έκανε πίσω την τελευταία στιγμή προκαλώντας έντονη δυσφορία στους Ισραηλινούς. Όταν οι Ιρανοί χτύπησαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας τον Σεπτέμβριο του 2019 και μάλιστα παραδέχτηκαν εμμέσως ότι το έκαναν, ο Τραμπ πάλι δεν προχώρησε σε μαζικά στρατιωτικά αντίποινα σε βάρος του Ιράν.

Το μείζον πρόβλημα για το λόμπι είναι πως ο Τραμπ αρνείται επίμονα να υπακούσει στις εντολές του, να βάλει δηλαδή τα αμερικανικά στρατεύματα να βγάλουν το ιρανικό φίδι από την τρύπα για λογαριασμό του. Έτσι, κάθε φορά που η πίεση που ασκείται εναντίον του αυξάνεται σε υπερβολικό βαθμό (όπως έγινε πρόσφατα με την παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης από το προεδρικό αξίωμα) προσπαθεί με διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού να δείξει στους απανταχού Εβραίους ότι είναι στο πλευρό τους. 

Στα πλαίσια αυτών των χειρονομιών καλής θέλησης προς το εβραϊκό λόμπι, θα πρέπει να εντάξουμε ενέργειες όπως, για παράδειγμα, η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η υπογραφή προεδρικής απόφασης που προβλέπει ότι για να προσληφθεί κανείς σε ορισμένους κρατικούς οργανισμούς των ΗΠΑ πρέπει να δεσμεύεται γραπτώς ότι δεν θα μποϊκοτάρει ποτέ προϊόντα του Ισραήλ, και άλλες. Παρά τις χειρονομίες καλής θέλησης ωστόσο του Τραμπ, οι Ισραηλινοί και το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής έχουν γίνει έξω φρενών μαζί του και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον πετάξουν έξω από τον Λευκό Οίκο για να βάλουν στη θέση του ένα ευκολότερα διαχειρίσιμο ανδρείκελο. 

Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτοί που παρακολουθούσαν στενά τον Ιρανό υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί και ήξεραν όλες τις κινήσεις του ήταν οι αμέσως ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι Ισραηλινοί. Μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος Ιρανός αξιωματικός ήταν επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς, δηλαδή της Δύναμης Ιερουσαλήμ των Φρουρών της Επανάστασης, που όπως λέει και το όνομά της σκοπό έχει να ελευθερώσει κάποτε την Ιερουσαλήμ (τον τρίτο ιερό τόπο των μουσουλμάνων μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα) από την ισραηλινή κατοχή. Θεωρώ σίγουρο πως οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν αυτές που έδωσαν την ακριβή θέση του Ιρανού αξιωματούχου στους Αμερικανούς ώστε να κάνει άλλος τη βρώμικη δουλειά – ως συνήθως. Η εποχή ωστόσο που ξεκινούσαν μεγάλοι πόλεμοι εξαιτίας μιας δολοφονίας (όπως έγινε το 1914 στην Ευρώπη) έχει περάσει, και δεν νομίζω πως είναι προς το συμφέρον του Ιράν να παρασυρθεί σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση που θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» του Ισραήλ. Αντίποινα είναι πιθανό πως θα υπάρξουν, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα που να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ένταση. Συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου που να δείχνει επικείμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Όλα τα μέτρα που έχουν λάβει οι Αμερικανοί τις τελευταίες μέρες είναι καθαρά αμυντικά. 

Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα με απόλυτη βεβαιότητα αν η δολοφονία του Σουλεϊμανί αποτελεί ένα ακόμη βήμα διολίσθησης των ΗΠΑ προς τον πόλεμο με το Ιράν για χάρη του Ισραήλ. Δεν μπορούμε επίσης να γνωρίζουμε αν ο Τραμπ υπέκυψε τελικά στις αφόρητες πιέσεις του εβραϊκού λόμπι, ή απλώς έκανε άλλη μία κίνηση εκτόνωσης της πίεσης και προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα. Η αίσθησή μου είναι ότι μάλλον πρόκειται για άλλον έναν ελιγμό διαφυγής του Τραμπ προκειμένου να κοπάσουν λίγο οι επιθέσεις του εβραϊκού λόμπι εναντίον του μέχρι να βγει η (θετική για αυτόν) ετυμηγορία της Γερουσίας στη δίκη του που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Η δολοφονία Σουλεϊμανί θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως άλλη μια ύστατη κυνική προσπάθεια του Τραμπ να εξευμενίσει το εβραϊκό λόμπι και να το πείσει να πάψει επιτέλους τον ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Δημοκρατικοί που υποτίθεται ότι είναι αυτοί που ενορχηστρώνουν τον πόλεμο κατά του Τραμπ, χαιρέτισαν τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και επαίνεσαν τον Τραμπ για την ενέργειά του. Είναι πλέον πασιφανές τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, και ποιος κινεί πραγματικά τα νήματα, εκτός αν κάποιος αρέσκεται να πιστεύει σε παραμύθια ή αδυνατεί να δει τι συμβαίνει γύρω του.


infognomonpolitics.gr

28 σχόλια:

  1. Μπροστά από την κουρτίνα.Πισω ;
    Φυσικά , ποτέ δεν μιλάει κανείς για την ταμπακιέρα.
    Ο Ρώσος τι λέει ;τίποτα.
    Περίεργο !ο λαλιστατος σε τσαμπουκαδες Νετανιάχου ,δεν έκανε δηλώσεις.Αυτα όλα τα ξέρουμε.
    Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε ;
    Είπε ο Τραμπ :ΚΤΥΠΗΣΑΜΕ ,όχι για να κάνουμε πόλεμο ,αλλά για να μην ΓΙΝΗ πόλεμος.
    Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
    ...για να μην γινη πολεμος....
    Μεταξύ ;ποιών ;
    Αρα ο Σουλεϊμάνι ,εσπρωχνε προς πόλεμο μεριά.
    Και... ή και ο Ισραηλινός εσπρωχνε και αυτός , ή τον φοβόταν τον πολεμο.
    Μήπως κάποιοι ,εκατέρωθεν ,δούλευαν υπογείως για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων ;
    Λέω... μήπως ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Γ'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ το θέλουν ούτως ή άλλως οι Σιωνισταί (Δημοκρατικοί) Αριστόμαχε. Συγκομιδή ψυχών και σάρκα για δρακονιανούς θα φέρει.. Συν αποπληθυσμό.

      Διαγραφή
  2. Επι Σαχη οι Περσες ηταν Ζορωαστρες. Μολις 40 χρονια πριν η UJA τον πεταει στα σκουπιδια και τους κατσικωνει τουσ Μουλαδες.

    Ποιος μπορει ν' αποκλιση την πιθανοτητα οτι ο Σουλειμανι ηταν ενας πραγματικος πατριωτης, ο οποιος πιστευε στην πραγματικη Περσια (Αρια φυλη) και επομενως κινδυνος για το μουλαδικο κατεστημενο ως ο πιθανος αντικαταστατης του, λογω της μαγαλης του δημοτικοτητος.

    Το επομενο βημα ερχεται μονο του. Μουλαδικο ντηπ στειτ ερχεται σε συνεννοηση με το αλλο ντηπ στειτ και σβυνει τον κινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς το περιέγραψες έγινε αγαπητέ Ahoy.

      "Ποιος μπορει ν' αποκλιση την πιθανοτητα.."
      Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.. Ακριβώς όπως το λες είναι και σε αυτό το θέμα.

      Έχουμε ατυχήσει να ζούμε στην εποχή που οι ντιπ στέιτ χαζαρο-αριστεροί είναι χέρι χέρι με τον θρησκευτικό σκοταδισμό, φανατισμό, δεσποτισμό, οπισθοδρόμηση, κρονιο/κορανιο/λαίλαπα (κάνε κι εναν αναγραμματισμό στις δυο πρώτες λέξεις χαχαχα). Καλύτερα όμως που εκδηλώθηκαν.. γιατί όσο ήταν αόρατοι δεν μπορούσαμε ΕΜΕΙΣ να τούς πάρουμε το κεφάλι. 🙂

      Διαγραφή
    2. Οχι ζωροαστρες. Σιιτες, απο τον 15ο αιωνα και μετα:
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Iran.
      Επισης σοβαρο στοιχειο για προβληματισμο:
      http://deltio11.blogspot.com/2020/01/blog-post_76.html?m=1
      Tip 1: τι "στραβο" εκανε ο σαχης και θελανε να τον βγαλουν απο τη μεση;
      Τip 2: βλεπε Αζερμπαιτζαν, 95% σιιτες, με "ισοβιο" προεδρο, ΑΡΙΣΤΕΣ σχεσεις με Ισραηλ, Δυση και ΗΠΑ. Model project για ενα μελλοντικο Ιραν;

      Διαγραφή
    3. ΠΟλύ καλά στοιχεία ανώνυμε 16:25,
      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  3. Και εγω θελω ενα τσουβαλι λιρες ,ενα κλουβι για καρδερινες ,ενα αμπεχωνο αεροποριας ,ενα τρανζιστορ σονυ και τα ορυχεια χρυσου της Αλασκας.ΧΑΧΑΧΑΧΑ! .ΣΤΙΡΛΙΤΖ ; ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΚΩΣΤΑ ...ΒΡΗΚΑ ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΚ ! .ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ .ΤΗΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ,ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΤΟΝ 25ΑΡΗ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟ ΟΡΚ ,ΠΟΥ ΟΡΜΗΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΜΗΞΕ ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ .ΤΟΥ ΕΧΩΣΕ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ !.ΑΚΟΥΣ Η ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ; 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ WU SHU SANTA .XAΧΑΧΑΧΑ! ΠΑΝΑΞΙΑ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΙΡΙΔΕΣ ,ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΚ . ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ! ΝΑ ΕΧΗ ΝΑ ΤΟ ΛΕΗ !. ΕΓΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ; ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΗ Η ΜΙΚΡΗ ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ ,ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ,ΑΜΑ ΛΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ; ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ...ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ; ΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΗ Ο ΖΙΜΠΡΕ Ο ΑΝΟΙΧΤΟΠΟΔΗΣ ; ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΟΝ ΓΚΙΟΥΖΕΠΕ ! ΑΑΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή οι τσυριζαίοι ήταν αυτοί που κουτσομπολεύανε ότι της Μαρέβα το φόρεμα έμοιαζε με καφέ φόρμα;

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ08 Ιανουαρίου, 2020 21:27

      Χαίρομαι γιατί βλέπω τά αθάνατα νοιάτα σάν τον ΑΡΙΣΤΌΜΑΧΟ καί τόν Κώστα,πάντα μαχητικός.Εγώ έτσι καί πλακωθώ στο ξύλο,τουλάχιστον σάν δρομέας,μπορώ νά τρέξω γρήγορα,γιατί έτσι τσιλιβίθρας πού είμαι καί βρεθώ μέ "ντουλάπες",σάν τόν Κώστα καί τόν ΑΡΙΣΤΌΜΑΧΟ τήν έβαψα λαχείο.ΕΙΔΙΚΆ ΜΈ ΤΌΝ ΚΏΣΤΑ (Ό άντρας πού τολμά).

      Διαγραφή
    3. 😡 😠 🤬 😷 🤒 🤕 🤢 🤮 🤧😈 👿 👹 👺 💀 👻 👽 🤖

      Διαγραφή
  4. Ψιλοεκαψα χτες ειδικα το κεφάλι μου, γιατι να προχωρήσει σε μια τετοια ενέργεια ο τραμπ. Όχι οτι ειναι αγιος αλλα σε γενικές γραμμές έδειχνε ως τώρα οτι δεν επιθυμεί παγκόσμιο αλλα μια εκδοση του παλιού κατεστημένου. Εξάλλου αν ηταν στο κολπο με ταμπουνια θα βγάζανε παλι τους δημοκρατικους με καμια Χίλαρι και θα το βομβαρδιαζαν συθέμελα το Ιραν. Οποτες η πιθανοτητα να εκτονώσει τις απαιτησεις τη βρωμοφαρας εχει μια ουσιαστική βάση. Αλλα και ο Σουλεϊμάνι ηταν ισχυρο πρόσωπο με μυστήριο αρχαιο μπακραουντ αποτι διαβάζω και εδω στα σχόλια. Πολυ μπερδεμα η καταστα. Παντως οσο και να παρατείνεται το αναμα της μεγαλης φωτιάς που θα εξαπλωθεί στον πλανήτη δεν νομίζω θα ανακοπεί ποτε οριστικώς οσο και να το προσπαθούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι, τον Γ'ΠΠ τον θέλουν οι σιωνιστές είπαμε, και αν τελικά γίνει θα σκοτωθούν πολλά εκατομμύρια κόσμου, χωρίς να χρειάζεται να είναι πυρηνικά διασποράς ραδιενέργειας.
      Τραμπ, Πούτιν, Τζινπίγκ, σίγουρα δεν τον θέλουν.

      Διαγραφή
  5. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΜΟΥ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΟΥ;

    "ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΝΑ'ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΆΝΙ.ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΟ....ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ.
    ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΆΝΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ...
    ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΚΕΡ ΤΟΥ ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΥΠΟΘΑΛΆΣΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ.ΒΛΕΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ ΑΛΟΊΓΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑΙ!ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΜΠΙΜΠΙ ΜΟΥ;ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ."

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΛΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΥΣ.

    ΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ;
    Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΡΟΝΟΣ ΓΑΡ,ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.
    ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ. Η ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΊΑ ΤΑΞΙΣ ΕΝ ΑΤΑΞΙΑ ΛΟΙΠΟΝ;

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΙ ΕΠΙΚΡΟΤΏ. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ,ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΜΙΑ ΘΕΪΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΎΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΠΙΑ,ΚΑΙ...ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ;

    ΧΜΜΜΜΜΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ.. ΚΑΙ ΤΟ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.. ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΒΙΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2022 ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ Κ@ΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ FED.

      Διαγραφή
    2. OΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.. Η ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΑΡΟ ΤΡΑΓΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 5 ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.. ΟΤΑΝ ΒΛΈΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ 5 ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΘΡΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ..

      .. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΩΔΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ UFO. TA MΌΝΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
    4. ΑΝΤΕ.. ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ:
      https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/2_9.html

      Διαγραφή
    5. ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2021 ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

      Διαγραφή
    6. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ09 Ιανουαρίου, 2020 08:43

      Δηλαδή αδερφέ θά μάς εγκαταλείψεις;Κι'εμένα πού μ'αφήνεις μόνο κι'απροστάτευτο;
      Δηλαδή, θά εγκατασταθείς σέ άλλο αστροσύστημα;
      https://youtu.be/r7S07fg3Q5s

      Μή μ'αφήσεις μόνο στα χέρια τού αδίστακτου ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ, ή στά γαμψόνυχα τού Γιάννη25, Ή τού ΜΠΛΕ ΦΛΟΓΑ.

      Διαγραφή
    7. Διόδοτε χάνεις τον χρόνο σου. Ασχολήσου με τον εαυτό σου. Πολύ πιό σημαντικό. Η ζωή έχει και άλλες χαρές. Δεν είσαι ιεραπόστολος και η σωτηρία της Ελλάδας δεν εξαρτάται ούτε από σένα ούτε από κανέναν άλλο φιλότιμο πατριώτη μπλόγκερ. Η Ελλάς και το έθνος θα σωθούν με εξ άνωθεν επέμβαση, ΟΤΑΝ και ΕΑΝ θέλει το Αφεντικό! Εώς τώρα αποδείχθηκε ότι οι 'Ελληνες είνα χάπατα κοιμισμένα και δεν θέλουν να σωθούν! Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε... Ούτε καν σε επίπεδο γειτονιάς δεν κατάφερα να τους πείσω ότι το γαμήσι που θα φάν(μ)ε από τα λαθρο-ορκ θα είναι σκληρό και αδίστακτο. Και ότι είναι επιβεβλημένο να οργανωθούμε σε επίπεδο ένοπλης Πολιτοφυλακής. Με κοίταγαν σαν χάνοι!!! Γιαυτό σου λέω άσ' το! Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν... Θλίβομαι με την κατάντια αυτού του λαού... Εδώ που τα λέμε, καλύτερα να ασχοληθείς με τη μουσική και τα ΟΥΦΟ παρά με τους 'Ελληνες!

      Διαγραφή
  6. Ώπα !πολύ πονηρό αυτό που έβαλες Κώστα.
    Δύο μέρες πριν....μιλημενα είναι όλα.Ουτε ξέρουμε εάν δολοφονήθηκε πραγματικά ο ίδιος η κάποιος κλώνος.Με 55$ σου στέλνουν κλώνο.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να μιλάμε για σωσίες. Οι κλώνοι αργούν να μεγαλώσουν, θέλουν κι αυτοί πάμπερς, μπιμπερό κλπ..

      Διαγραφή
  7. Ατιμε Ευ !θα σε τυλίξω σε λαχανοφυλλα και θα σε φάω !ρε συ Ευ ...στενοχωρήθηκα που το δωδεκάχρονο κοριτσάκι έσπασε τις μουρες στο Ορκ.Επιτρεπεται τώρα ,τέτοιο είδος φιλοξενίας ;ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ !θυμάσαι τον ταξίαρχο της αστυνομίας στην Λέσβο ,που συνεντευξιαζομενος δήλωσε ότι "είμαστε φιλόξενοι και δίνουμε φιλοξενία ".Μπράβο Ταξιάρχε !έπεσες διάνα !
    Ευ ,σου μιλώ ειλικρινά ,παρακαλώ να ξεκινήσουν τα χοντρά ,τα Ορκ.
    Ότι πέφτει μπροστά μου ,θα το κάνω να αφόδευη κίτρινο σκατό.
    Σκέψου ,τι λέσι έχει η πατρίδα μας εδώ μέσα.Σκεψου !τα περιστατικά δεν τελειώνουν.Οπως το έγραφα .ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΠΟΣΙΚΟΥΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ !
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Λέσι είναι το ψοφίμι. Ειδικότερα η δυσοσμία που αναδίδεται από το ψοφίμι.

      Διαγραφή
  9. Η μπιχλα ρε μορτη !
    ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΟΥΛΦΟΡΝΤ,ΚΑΥΤΟ;ΚΑΡΓΑ ΜΑΝΑΚΙΑ ΜΟΥ!

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/blog-post_584.html

    TΙΤΛΟΣ:Η ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΤΥΓΧΆΝΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ.

    ΓΑΤΟΝΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑΚΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟΝ ΠΟΝΗΡΟΝ+ΕΡΜΗΤΙΚΟΝ.

    ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΜΙ6;ΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙXΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ;OH DEAR? IMPOSSIBLE!

    KI ΕΝΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΤΤΩ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΈΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΚΩΤΣΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ:ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ;

    Ε;ΡΙΧΝΕΙ ΜΟΥΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

    ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟ...

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/to.html

    "ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΆΝΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;"

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΛΑΓΑ ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ...ΝΕΚΡΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΆΝΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΌ ΤΟΥ ΠΡΟΦΕΤ,ΚΑΙ ΚΑΒΑΤΖΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤΙΝΟ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ

    ΠΑΙΔΙΑ;ΟΛΑ ΣΤΗΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΑΛΛΑ;ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΤΡΙΞΙΚΟΝ.ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΦΥΣΤΙΚΩΜΕΝΟ ΣΟΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΜΜΜΜΜ!ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΟ ΑΤΙΜΟΝ!

    ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΧΑΖΙ ΒΡΕ;
    ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ...ΣΩΖΕΙ 6.5 ΔΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

    ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;
    ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ.ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΡΘΙΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ.
    ΕΣΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.ΟΧΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ.Ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή