«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Οι ψυχολόγοι ν’ αλλάξουν δουλειά!

γράφει ο ΕργΔημΕργ



Στις κυρίες της Ψυχολογίας,
που διαβάζουν το μπλόγκι!

φίσταται μία επιστήμη, η οποία αποκαλείται «Ψυχολογία»· καί η οποία -υποτίθεται- μελετάει την ανθρώπινη ψυχή. (Κι άμα μπορεί να κάνει καί κανένα σέρβις / ρεκτιφιέ σε κανέναν βλαμμένον, σαφώς ευπρόσδεκτον. Αν καί τους ορίτζιναλ μουρλούς, ουδείς μπορεί να τους κάνει εύκολα ζάφτι.)

Μάλιστα, τώρα τελευταία έχει στη διάθεσή της πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, γκουμπιούτερζ, καί απειρία διδακτορικών μελετών επί του αντικειμένου της.

Μάλιστα, η Ψυχολογία έχει προχωρήσει σε φοβερά καί τρομερά πειράματα μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως το πείραμα του Μίλγκραμ (σύνδεσμος ένα, σύνδεσμος δύο)… πειράματα τόσο ευφάνταστα, όπως δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τα φανταστούμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

Έλα, όμως, που -παρά τις επιτυχίες της- η Ψυχολογία είναι να το κλείσει το μαγαζί… καί ν’ απαλλαγούν τα κράτη από καμπόσους μισθούς πανεπιστημιακών καθηγητάδων! Οι δε ιδιώτες ψυχολόγοι ίσως θά ‘πρεπε να ρίξουν τα πτυχία τους στον καταστροφέα εγγράφων, καί να πάνε να τινάξουν καμιά ελιά.

Διατί τόσο μένος εναντίον τους, ώ Εργοδότα;

Διότι:

Δεν απαντούν σε τρείς κρισιμώτατες ψυχολογικής φύσεως ερωτήσεις, αφορώσες τα μάλα το έθνος ημών. (Διότι βαρυούνται; διότι τα ξύνουν; διότι αδυνατούν να κατανοήσουν το πρόβλημα; Αγνοώ.) Ήτοι,
  • Πόσο αποχαυνωμένος μ@λάκας μπορεί να γίνει κανείς;
  • Πόσο γελοίος δημοσίως μπορεί να γίνει κανείς;
  • Πόσο προδότης μπορεί να γίνει κανείς;
  • Καί με πόσα λεφτά;
(Καλά, γιά τρείς ερωτήσεις μίλησα, αλλά η τελευταία είναι δώρο. Lol!!!)

Κι ακόμη:

Ενώι γιά πειράματα σε ανθρώπους («υποκείμενα» ονομάζονται επιστημονικώς οι άνθρωποι αυτοί) οι ψυχολόγοι πρέπει να βρούν εθελοντές, καί δή με πληρωμή…  ή, έστω, …δεθελοντές (που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Τζιμάκος), πχ φυλακισμένους, εδώ (στο ψευτο-Ρωμαίϊκο) τα προς μελέτην «υποκείμενα» είναι τελείως τζάμπα – κι είναι καί πολλά! Δέκα μύρια άτομα (καί κάτι ψιλά) στοιχειοθετούν μιά χαρά ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα, πολύ πέραν του στατιστικού σφάλματος!

Άειντε! Τί περιμένουν οι ψυχολόγοι, ν’ αρχίσουν τις μελέτες; Εγώ θα τους τα δώσω κι αυτωνών όλα έτοιμα; Ή, μήπως, περιμένουν τίποτις αλλοδαπούς να μας ψυχολογήσουν, καί μετά να μή δεχόμαστε τα συμπεράσματά τους, διότι θα τυγχάνουν ανθέλληνες;
Σά δέ ντρέπονται λιγάκι (οι ημεδαποί ψυχολόγοι), λέω ‘γώ!


Υγ 1: Τους έχω άχτι τους ψυχολόγους (καί τις ψυχολογίνες), διότι, ενώι είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια άτομα γιά το θέμα, αφήνουν εμάς τους αγνούς καί άδολους ιστολόγους να το παίζουμε εμπειρικοί ψυχολόγοι, καί να εκτιθέμεθα (ως μή ειδικοί επιστήμονες, ως συκοφάντες του λαού αυτού, καί τα ρέστα). Μερικοί, δέ, αγνοί καί άδολοι ιστολόγοι, οίτινες χρησιμοποιούν ανοικείους εκφράσεις διά τον λαόν ημών (πχ «τα ζά»), εκτίθενται καί δι’ απρεπή συμπεριφορά.

Υγ 2: Δεν ξέρω, ρέ παιδιά! Αλλά αν δεν μπορούν να μας κάνουν όλους πλούσιους οι οικονομολόγοι, κι αν δεν μπορούν να μας σφίξουν τις λασκαρισμένες βίδες μας οι ψυχολόγοι, τότε τί σπαταλάνε τα νιάτα τους στις σπουδές; Έ;


ergdhmerg.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Η ψυχιατρική προπαγάνδα για τον «εγκέφαλο» πουλάει καλά. Με την οικονομική τους δύναμη, οι φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν τους πάντες: μίντια, ιατρικές σχολές, κυβερνήσεις, γιατρούς, έτσι ώστε να διδάσκεται, να προπαγανδίζεται, να διαφημίζεται, να προωθείται και να νομιμοποιείται ένα μοντέλο σκέψης για τον άνθρωπο και τις «λειτουργίες» του που έχει αποφέρει στις φαρμακοβιομηχανίες και στους συνεργαζομένους με αυτές αμύθητα ποσά.
    Είναι καιρός να ξυπνήσουμε. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Η επιστήμη έχει γίνει σήμερα ό,τι ήταν η θρησκεία κάποτε: η κουλτούρα των «έξυπνων» και ισχυρών - η ορθοδοξία της εποχής.https://www.youtube.com/watch?v=M-DwN2Y5yoI&pbjreload=10

    Εδώ βρίσκονται οι αποδείξεις και τα στοιχεία γι' αυτά που όλοι σχεδόν νιώθουμε για την ψυχιατρική αλλά δεν είχαμε τρόπο να το αποδείξουμε.
    https://www.youtube.com/watch?v=lNkXetI4Skc&list=PL1D8CA8C0D18F732E&pbjreload=10

    ΑπάντησηΔιαγραφή