«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΗΤΑΝ ΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

του Περικλή Δανόπουλου

φωτο από εδώ

Αν μια νίκη είναι δύσκολη, η διαχείρισή της είναι ακόμα δυσκολότερη.
Όπως και να το δει κανείς,ήταν νίκη, πρακτικά. επικοινωνιακά, και ηθικά, η αντίσταση των νησιωτών στην ''αποφασίζωμεν και διατάζωμεν'' κυβερνητική απόφαση. Μόνο που, η ήττα είναι ορφανή, αλλά η νίκη έχει πολλούς πατεράδες. Εκτός από την κυβέρνηση που φυσιολογικά είναι μόνιμα στο κάδρο, είχαμε την επανεμφάνιση των συριζο αντάρσυων, ακόμα και το ΚΚΕ, να προσπαθούν να πάρουν μερίδιο από την νίκη.

Ο ακατανόμαστος τέως Πθ. δήλωσε << H μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπληρώνει δε, πως «σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης».
Προσπαθούν δηλαδή οι πολιτικοί αρουραίοι που συνέβαλαν στο πρόβλημα, να παγιδεύσουν τους κατοίκους των νησιών και να δημιουργήσουν ενοχές στην κοινωνία. Βγαίνουν από τους υπονόμους της λαϊκής κατακραυγής ζητώντας και τα ρέστα.
Υπηρετούν το σχέδιο που είναι απλό: είτε με τις οικονομικές τακτικές, είτε με τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό,θα δημιουργούνται μεταναστευτικές ροές, ως απότοκα απορρίματα των επεμβάσεων αυτών. Ο ρόλος της Ελλάδας είναι αυτός της ηλεκτρικής σκούπας που μόνο ρουφάει χωρίς να καθαρίζεται, του σκουπιδοφάγου που δεν καταλήγει πουθενά. Θα είναι η χωματερή για τα ανθρώπινα σκουπίδια και σιγά μην νοιάζεται ο Τσίπρας, οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ
για το ευ ζειν των μεταναστών-προσφύγων.

Μόνο που η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να απορροφήσει παραπάνω ανθρώπους,και τελικά κανείς δεν ρώτησε αυτό τον λαό τι θέλει.Κανείς δεν του είπε πως το συμφωνο μετανάστευσης δεν είναι δεσμευτικό, κανείς δεν πάλεψε για να πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι , στις χώρες που ουσιαστικά και πρακτικά δημιούργησαν ή συνέβαλαν στην μετανάστευση.
Μόνο που τώρα όλοι αυτοί, πάτησαν το λάθος κουμπί. Και έκαναν ακόμα και τον πλέον αδιάφορο κάτοικο αυτής της χώρας να θυμώσει. Και οι συνέπειες αυτού του θυμού είναι άγνωστες.

 
Οι φίλοι νησιώτες,ίσως να γίνανε η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει γενικότερη αντίσταση. Είμαστε μαζί τους και τους στηρίζουμε μέχρι το τέλος. Για να σταματήσει η διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη, στην σύγχρονη της μορφή ''Ιφιγένειες εν Χίω και εν Λέσβω''. Προσοχή να μην γίνει ποτέ ''Ιφιγένειες εν Ελλάδι''.

-Όταν άνδρες της αστυνομίας, σαν κοινοί ΄΄μπαχαλάκηδες΄΄ σπάνε αυτοκίνητα, όταν με πολιτικά και κράνη επιτίθενται και βρίζουν πολίτες κάνοντας ιταμές χειρονομίες, όταν ο εισαγγελέας δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα για να πατάξει την κρατική ανομία, όταν τα σώματα ασφαλείας αντιδρούν σαν τους χειρότερους τραμπούκους και το ανδρείκελο της Γερμανοκρατίας απειλεί τους νησιώτες πως θα λογοδοτήσουν, τότε καταλύεται κάθε καθεστωτική νομιμότητα και είναι χρέος πλέον των πολιτών σε όλη την χώρα να ανατρέψουν τον εχθρό και να σώσουν την χώρα.

Γιατί εχθρός είναι δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει.Και αν δεν τον σταματήσει ο λαός, αυτά που θα έρθουν θα είναι πολύ χειρότερα 


 

3 σχόλια:

  1. Το φανεροκρυφοκουμούνι αντι να βγάλει τον σκασμό και να ζητήσει συγγνώμη για τις διεθνιστικές
    αντιχριστιανικές απάραδκτες ιδέες του , επιμένει να μας ...μάθει γράμματα.

    Ρε αντε χάσου
    και αν προσβάλλεσαι ΔΙΟΔΟΤΕ , μάθε να πως

    ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΑΓΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Δανόπουλο βρίζετε. Δεν βρίζετε εμένα, για να προσβληθώ. Όμως σε αυτό το μπλογκ ποτέ δεν δεσμευτήκαμε να μην δημοσιεύσουμε κάτι χρήσιμο, από όποιον κι αν ειπώθηκε. Και Τράγκα έχουμε βάλει, και Καρατζαφέρη, και την Μακρή και πολλά άλλα που έπρεπε να κοινοποιηθούν σε ευρύτερο κόσμο.

      Διαγραφή
  2. ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ Η ΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ... Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑΖΕΙ... ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ Θ' ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ...


    ΥΓ.-1 ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ...

    ΥΓ.-2 ΑΠΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ....ΟΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ...ΚΑΙ 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή