«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Σήμερα, θέλουν την νέα πόλη των νέων εποίκων!

γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Περιοχή Καράβας, κεντρο-δυτική Λέσβος
Σχόλιο Διόδοτου: Ενημερώνουμε ότι: Η ατμόσφαιρα στην Μυτιλήνη κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο  τεταμένη κι ας μην βγαίνει παραέξω αυτό. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μέχρι και έκθεση ένωσης φοιτητών του νησιού, που υπογραμμίζεται η επικινδυνότητα της μεταναστευτικής αλλοτρίωσης. Στο νησί αυτή την στιγμή υπάρχει ένα ποσοστό 52-55% κατοίκων που αντιδρούν στον εποικισμό. Απέναντί τους δεν έχουν μόνο τα λαθρο και τις ΜΚΟ και το προδοτικό κράτος (που ξεκίνησε από χθές τελικά να δείχνει το οργουελικό του πρόσωπο με ανακοίνωση επιτάξεων περιοχών και ακινήτων), αλλά έχουν απέναντί τους και το άλλο 45% των κατοίκων που τούς αποκαλεί φασίστες, ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Το νησί βρίσκεται στο παραπέντε εμφυλίου πολέμου. Απόψε γίνονται συνελεύσεις από τις οποίες θα αποφασιστεί αν θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις των Μυτιληνιών, από κοινού με τους Χιώτες, και στην Αθήνα κατά τις 13 Φεβρουαρίου (κι αν γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όλοι μας να πάμε κοντά τους και να συμπαρασταθούμε). Οι προδότες της κυβέρνησης επιτάσσουν δικτατορικά την περιοχή Καράβας. Οι κάτοικοι του Μανταμάδου, παρόλο το πολύ μεγάλο τους ποσοστό ΚΚΕ, αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν θέλουν νέα δομή λαθροεποίκων κοντά τους. Οι κάτοικοι Πλωμαρίου επίσης αρνούνται κάθετα οποιαδήποτε σκέψη κατασκευής δομής, μάλιστα αυτοί θεωρούνται σκληροπυρηνικοί και μπορεί (ΜΑΚΑΡΙ) να βγάλουν και κουμπούρια. Η καρδιά της αντίστασης αρχίζει να χτυπά στην Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο και στην Λέρο. Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ "ΧΘΕΣ" ! 

 
Στην Καράβα της Λέσβου, κάνει η Κυβέρνηση κλειστή δομή! Εκεί που ΔΕΝ έγινε ποτέ το εργοστάσιο της ΔΕΗ του νησιού, γιατί, "αλλοδαποί επενδυτές" είχαν αγοράσει χωρίς κανέναν έλεγχο, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης! Και τότε οι "ξένοι επενδυτές" δεν ήθελαν εργοστάσιο! ΟΜΩΣ σήμερα, θέλουν την νέα πόλη των νέων εποίκων! Βρε-βρε κάτι μυστήρια πράγματαααα! Που να ήξεραν οι νέοι επενδυτές όταν αγόραζαν χιλιάδες στρέμματα ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ, ότι κάποια μέρα, θα γίνει εκεί μια νέα πόλη;

Σύμφωνα με τον τότε ισχύοντα νόμο, όποιος αλλοδαπός ήθελε να αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή, έπρεπε να ελεγχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και την ΕΥΠ.
Ε, να υποθέσω ότι τους έλεγξαν και τους βρήκαν μια χαρά έτσι;

Καλημέρα ... κουκλίτσες μου!!!

ΥΓ,
by the way, τι εθνικότητας είπαμε ήταν οι επενδυτές στην Καράβα;


Γιωργος Αδαλης


Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση επιτάσσει χώρους για να μεταφέρει τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες!



10 σχόλια:

  1. Τι εθνικότητας ;Χάζαροι.
    ΠΟΤΗΡΙ.
    ΣΤΑΣΟΥ ΝΑ ΔΗΣ ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ .
    ΣΤΑΣΟΥ ΝΑ ΔΗΣ ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ"ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ".
    "ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΠΟΡΏ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΣΤΑΩ.
    ΘΑ ΖΗΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥΛΊ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΊ "
    ΘΑ ΚΤΙΣΩ ΕΙΚΟΣΙ ΤΑΜΠΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ,ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΠΕΤΑΩ .
    "Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΝΧΑΜ".
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΙΟΣ.
    ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ !
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.
    ΤΡΙΧΕΣ.
    ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΙΤΣΙ ΠΙΤΣΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ.
    ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ,ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ,ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ,ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
    ΝΑ ΧΕΣΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.
    ΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ !
    ΕΤΣΙ !
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΆΡΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΧΑΖΑΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΘΎΤΕΡΑ ΧΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΑΠΡΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ .
    Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΝΧΑΜ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΆ ΨΟΦΙΜΙΑ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ,ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΟΠΡΕΣ .
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΟΥΤΑΛΑ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ;
    ΛΕΠΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ !.
    ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ,ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΑ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ.
    ΚΟΠΡΟΦΙΔΑ.
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΥΦΛΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ.
    ΚΥΤΤΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΗ !
    300 + Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΧΑΖΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΗΣ .....ΜΟΥΓΚΑ !!
    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ !
    ΚΥΤΤΑΤΕ ΤΟΥΣ !
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ !
    ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ !
    ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΓΡΟΣΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ !
    ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ !
    ΤΥΡΙΑ !
    ΡΕ ΟΥΣΤ !
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΘΗΤΕ ΠΙΑ.
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ,ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΕΣ ΡΙΞΑΤΕ ,ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΣΙΤΣΙΔΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Ευ !ξέρεις τι σκέφτηκα ;
    Δεν επιτασσουμε τις γυναίκες του Κώστα ;
    Θα πάμε και εμείς στο σπίτι του ,έτσι δημοκρατικά...για να μην φαίνεται ότι είμαστε και καρά πουσταρια ,θα του πούμε ότι είμαστε νόμιμοι και βγάλαμε μιαν απόφασιν στο καφενείο ,να του πάρουμε τις γυναίκες.Σε αντάλλαγμα θα του ταξουμε λουκούμια από την Σύρο και φυστίκια Αιγίνης.
    Θα του πούμε ότι νοιαζόμαστε για αυτόν και θα τον προστατεύουμε και δεν θα του πετάμε πέτρες στα παντζούρια !.
    Ειδάλλως..θα τον αφήσουμε νηστικό ,να μην έχει να φαη ένα πιάτο γιουβαρλάκια.
    Τι ;ο σερίφης είναι πιο μάγκας ,που αρπαζη ότι ΓΟΥΣΤΑΡΗ ;
    Τηλεφώνησα και μου είπαν να περάσουμε από κει να μας δούνε.
    Θα μας στείλουν για εξετάσεις αίματος.
    Έχουν μεγάλη προτίμηση στους Έλληνες.
    Απλά είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν και μουφα Έλληνες.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Δήμαρχος Μυτιλήνης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
    «Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για το Δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, της καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των Λεσβιακών και των Αιγιοπελαγίτικων Συλλόγων την ερχόμενη Πέμπτη στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου». (LesvosPost.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι της γνώμης ότι τα κομμουνιστο-νήσια πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους! 'Οπως έστρωσαν θα κοιμηθούν! Προσωπικά, δεν τους λυπάμαι. 'Ισως ακούγεται σκληρό αυτό που λέω. 'Ισως, όμως, και δίκαιο. Τόσα χρόνια, όλοι αυτοί απολάμβαναν τη ζωή ως αδιάφορα ξεφτιλισμένα παράσιτα της ΠΑΣΟΚοκρατίας, εις βάρος των υπολοίπων μας και κυρίως εις βάρος της πατρίδας. 35 χρόνια παρασιτικού βίου δεν τα λες και λίγα!... Τα έχω ξαναπεί και ξαναγράψει πρόσφατα στην ανάρτηση του Διόδοτου με τίτλο "Τα νησιά μίλησαν". Με τη διάλυση της "πράσινης αυτοκρατορίας", ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων των περιφερειών του Βορείου Αιγαίου, το έριξαν στα "σκληρά ναρκωτικά" : ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΚΕΕΡΦΑ), Σύριζα... "και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις"! Θρασύτατα αδιαφόρησαν γιά το "μεταναστευτικό" που μπροστά στα μάτια τους φούντωνε και έπαιρνε σιγά-σιγά ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ σε κάθε ευκαιρία ξελαρυγγιάζονταν γιά τα δικαιώματα του "μετανάστη" προσποιούμενοι τους "ανθρωπιστές", χαρακτηρίζοντας ως "φασίστες" όσους εναντιώνονταν, και δίνοντας μιά "ελληνική νότα" στο σύνθημα "refugees welcome"!!! Μάλιστα, η διεθνής κοινότητα τούς είχε τάξει και νόμπελ (μάλλον της ανοιχτής παλάμης θά έπρεπε να λάβουν!). Τώρα που το πρόβλημα αγγίζει την ίδια τους την κ@λοτρυπίδα… διαμαρτύρονται παριστάνοντας τα θύματα! ΠΟΤΗΡΙ!!! …και στην υγειά σας.
    Οι κάτοικοι, ειδικά της Χίου και της Λέσβου, είναι γνωστό πως στην πλειοψηφία τους είναι απόγονοι μικρασιατών. Αυτό, οι ίδιοι, το έχουν λησμονήσει. Διότι εάν στη μνήμη τους κράταγαν ζωντανή την καταγωγή δεν θα πήγαιναν ως χάπατα να ψηφίσουν το κόμμα (ΚΚΕ) που εξαιτίας των μηχανορραφιών του πριν από 98 χρόνια, σφαγιάσθηκαν οι πρόγονοί τους;;;!!! Την εποχή εκείνη (1919-1920) το νεοϊδρυθέν ΣΕΚΕ (ΚΚΕ, αργότερα) επιδίωξε την ήττα της "αστικοτσιφλικάδικης" Ελλάδας. Αργότερα, το ομολόγησαν οι ίδιοι στον Ριζοσπάστη. Θεώρησαν την μικρασιατική εκστρατεία, πόλεμο ιμπεριαλιστών εναντίον του τουρκικού λαού! Μ' αυτό ως εφαλτήριο, συνέβαλαν στην ήττα του ελληνικού στρατού στο μέτωπο της μικρασίας, όταν το μέτωπο είχε πιά σχεδόν καταρρεύσει, και με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που είχαν στήσει εντός του στρατεύματος, έπειθαν τούς στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα και να λιποτακτήσουν διότι πολεμούσαν - λέει - γιά τους ιμπεριαλιστές! Οι κουκουέδες, κατάφεραν τελικά να σπείρουν τον όλεθρο και την καταστροφή. Τις συνέπειες του ξεριζωμού από τις εστίες μας, τις πληρώσαμε πολύ ακριβά!

    (τέλος Α' Μέρους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (B' Μέρος)

    Τα παραπάνω, Λέσβιοι και Χιώτες, ίσως τα θεωρούν ασήμαντες ιστορικές λεπτομέρειες… Τώρα, ας κάνουν τουμπεκί και ας ψάξουν μόνοι τους να βρουν έναν τρόπο γιά το πως θα ξεμπλέξουν από τον μπελά που ίδιοι έβαλαν τους εαυτούς τους! Οι ίδιοι συνέβαλαν στο χάος και στην αναρχία που επικρατεί τη στιγμή αυτή στα νησιά τους. 'Ανοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους στους λύκους. Οι λύκοι, τώρα, περιφέρονται ανάμεσά τους και κάνουν ό,τι θέλουν! Εάν με όλα αυτά που διαδραματίζονται, σε μερικούς τους γύρισε το μάτι έχοντας δει "το φως το αληθινόν" και αγωνίζονται ν' απαλλαγούν από την τριτοκοσμική μούργα που τους κατσικώθηκε, να γνωρίζουν ότι θα είναι από αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο. 'Οχι όμως αδύνατο! Εάν θέλουν να κάνουν μιά ολοκληρωμένη δουλειά, θα πρέπει, πριν τα βάλουν με τα ισλαμογούρουνα, να "καθαρίσουν" πρώτα τις ΜΚΟ και τους "αλληλέγγυους" ντόπιους ελληνόφωνους αμετανόητους "ανθρωπιστές". ΜΚΟ και "αλληλέγγυοι" είναι αυτοί που υποδαυλίζουν καταστάσεις αναρχίας "τσιγκλώντας" τους βρομόκωλους. Είναι πέρα από οφθαλομοφανές ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γιά τους κατοίκους αποτελεί μονόδρομο και είναι μη αναστρέψιμη : βρίσκονται "ενώπιος ενωπίωι" με την Ιστορία! Εκεί που έφτασαν τα πράγματα, τη λύση μπορούν να τη δώσουν μονάχα τα όπλα! Ας το σκεφτούν πολύ καλά και ας αναρωτηθούν με το χέρι στην καρδιά εάν έχουν το τσαγανό να τα κάνουν ρημαδιό γιά χάρη της Ελευθερίας τους. Ειδάλλως, ας πάνε όλοι μαζί στον πάτο της θάλασσας! Εύχομαι ολόψυχα, ο Αρχάγγελος να τους λυπηθεί και να τους φωτίσει. Οι κάτοικοι, θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το "ταμείο" πληρώνοντας με βαρύ τίμημα την 'Υβρι που προκάλεσαν εις βάρος του 'Εθνους μας!

    https://grothia.gr/enimerosi/sionismos/3653/rizospastis-epidioxame-tin-itta-stin-mikra-asia/

    https://www.prologos.gr//η-τυχοδιωκτική-εκστρατεία-η-μικρασια/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σας. Θα γίνει ανάρτηση, αλλά μετά την αυριανή κινητοποίηση των νησιωτών αυτών στην Αθήνα. Στην οποία έχω ζητήσει να συνδράμουμε με την παρουσία μας, γιατί τώρα προέχει η Ένωση όλων των Ελλήνων, και όχι η χαιρεκακία για τα λάθη του παρελθόντος. Να δούμε λοιπόν πώς θα πάει το αυριανό (εύχομαι να μην στείλουν ΜΑΤ να τούς δείρουν) και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    2. @ ΚΩΣΤΑ-ΤΑΥΡΟ

      Το κείμενό μου δεν αποτελεί προϊόν "μικρόψυχίας" ή "χαιρεκακίας". Απλώς επισημαίνω κάποιες αλήθειες που είναι γνωστές σε όλους μας. 'Οπως το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αγωνιζόμενο να ανασχέσει και να ανακόψει με κάθε δυνατό τρόπο την λαθροεισβολή. Τα νησιά της παραμεθορίου ο Θεός "τα όρισε να φυλάγουν Θερμοπύλες"… Καλώς ή κακώς, αποτελούν την Πύλη Εισόδου του εχθρού στην πατρίδα μας. Τα συλαλλητήρια θα είχαν νόημα, τότε που το κακό δεν είχε ακόμα τελείως αποκρυσταλλωθεί. Σ' αυτή την περίπτωση θα με είχαν παραστάτη και συναγωνιστή τους. Εκείνοι όμως, όχι μονάχα δεν στεναχωρήθηκαν από το γεγονός ότι με την απραξία και αδιαφορία τους, συνέβαλαν στο να αλλωθεί και η ενδοχώρα από διάφορες υβριδικές φυλές και ρυπαρά γένη, αλλά επίσης εντελώς ανερυθρίαστα παρίσταναν και τους "ανθρωπιστές" εις βάρος των υπολοίπων από εμάς. Σε τι είδους "Ενωση Ελλήνων" αναφέρεστε όταν νησιώτες με ξεκάθαρες πατριωτικές αντιλήψεις και ευαισθητοποιημένοι γιά τη γη τους και το νησί τους, επανειλημμένα λοιδωρήθηκαν, προπηλακίσθηκαν, απειλήθηκαν, διασύρθηκαν, κυνηγήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν από τους κομμουνιστές ψευτο-ανθρωπιστές και λοιπούς "αλληλέγγυους" πασοκόβιους μισέλληνες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως, φασίστες, "χρυσαυγίτες" κλπ. στοχοποιώντας τους μνησίκακα και χρησιμοποιώντας τους ως βορά ακόμα και στους ίδιους τους λαθρόχοιρους! Υπήρξαν περιπτώσεις όπου κάποιοι νησιώτες χρησιμοποίησαν τις καραμπίνες τους ως μέσο αποτροπής με σκοπό να υπερασπιστούν την περιουσία τους και τη ζωή τους από περιφερόμενους αδέσποτους κατσαπλιάδες λαθραίους. Αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και η τιμή τους αμαυρώθηκε.
      Που ήταν όλοι αυτοί οι "υπέρ-ευαίσθητοι" και "ανθρωπιστές" να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους νησιώτες τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία τούς καταπατούσε τα δικαιώματα ως ελεύθερου πολίτη και οδηγούνταν στη δικαιοσύνη ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου;;;; Οι "αλληλέγγυοι" σαφώς και δεν περίμεναν ότι κάποια στιγμή η φωτιά θα "κάψει" και το δικό τους το "σπίτι"…
      Τώρα που η κατάσταση "γύρισε" και άγγιξε με τον χειρότερο τρόπο και αυτούς τους ίδιους τους φωνασκούντες για περισσότερα "ανθρώπινα δικαιώματα" στους "μετανάστες" ταξικούς αδελφούς τους, δεν θεωρώ ότι καθίστανται συμπαθείς ή γιά λύπηση καθ' οιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και αυτή τη στιγμή που το μαχαίρι απειλεί και τον δικό τους τον λαιμό.
      Αυτό το περί "Ενωσης των Ελλήνων", συνειρμικά μου φέρνει στο μυαλό το "πολυφορεμένο" σύνθημα περί "εθνικής ομοψυχίας" που χρησιμοποιεί το πολιτικό κατεστημένο ως ένα είδος "mind game" γιά να θολώσει τα νερά και να μας παρασύρει στα ύπουλα πολιτικά του παιχνίδια. Είναι δηλαδή ένα είδος συναισθηματικής χειραγώγησης.
      "Ενωση Ελλήνων" όπως την εννοείτε εσείς δεν θα υπάρξει ποτέ διότι στην κοινωνία μας, και εξαιτίας των 45 χρόνων μεταπολιτευτικής παρασιτικής πολιτικής ζωής, έχουν διαμορφωθεί μέσα στο λαό αντίρροπες και συγκρουσιακές δυνάμεις. Δυνάμεις οι οποίες παραπέμπουν σε άσβεστα εμφυλιοπολεμικά πάθη, τα οποία το κατεστημένο επισταμένα συντηρούσε γιά δεκαετίες με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει υπέρ του, οποτεδήποτε κρίνει αυτό. Είτε όταν τα βρει "σκούρα" και θελήσει να μας "συνετίσει", είτε ακόμα στην περίπτωση που θελήσει να ξεπλύνει τις πολιτικές του αμαρτίες και προδοσίες σε μιά είδους "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" θέλοντας να παρουσιαστεί αργότερα ως σωτήρας του λαού. Μιά τέτοια περίπτωση αφορά τον αναμενόμενο (δηλ. προσυννενοημένο) ελληνο-τουρκικό πόλεμο...

      Διαγραφή
    3. Το πήρατε προσωπικά, ενώ εγώ μιλώ για όλους μας, οι οποίοι αυτές τις μέρες λέμε τα ίδια πράγματα πάνω κάτω, "ας πρόσεχαν", "ας τα λουστούνε τώρα", "όταν τους τα λέγαμε μάς έλεγαν φασίστες" κλπ..
      Μια χαρά τα είπατε, και ο Πανούσης εδώ μια χαρά τους τα λέει:
      http://panusis.blogspot.com/2020/02/blog-post_22.html

      Σκεφτείτε όμως πως μια ζωή λέγαμε πότε θα ξυπνήσουν αυτοί οι απάτριδες των νησιών αυτών, και να που επιτέλους, επειδή άρχισε να μπαίνει το αγγούρι στον κ..., ξυπνήσανε!
      Αργά θα μού πεις, τώρα μόνο με όπλα μπορούν να καθαρίσουν, γιατί η προδοτική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκτελέσει τις διαταγές που έχει πάρει, αλλά.. ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. Το να βγούν οι καραμπίνες είναι θέμα ημερών. Μάλιστα ίσως διαβάζουν και Διόδοτο οι κάτοικοι του Μανταμάδου 🙂, όταν έλεγα "Πού πάτε ωρέ Μυτιληνιοί τρεις τρεις και πέντε έξι.... ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ.. ΑΠΟ 100 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ;". Οι κάτοικοι λοιπόν του Μανταμάδου που υπήρξαν και οι πιο ΚΚΕ του νησιού.. έτοιμοι είναι να πάρουν όλοι μαζί τις καραμπίνες. Μερικοί ψηφοφόροι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μένουν μισό χιλιόμετρο από την Καράβα, είπαν το ίδιο.

      Μην πλακωνόμαστε λοιπόν να λέμε αρνητικά συνέχεια. Ας αφήσουμε μπας κι ενωθούν οι πατριώτες και οι αριστεροί των νησιών. Μην τούς ξύνουμε τα εμφυλιοπολεμικά αισθήματα τώρα. Μάς διαβάζουν, θα πουν τα ίδια και για εμάς όταν ξεκινήσει κι εδώ ο αστικός πόλεμος. Πρέπει να νιώθουν πως είμαστε μαζί τους, για να είναι κι αυτοί μαζί μας.

      Θα μιλάω και θα ξαναμιλήσω για Ένωση Ελλήνων. Αυτό λέω από τότε που έφτιαξα το μπλογκ, και για την πολιτική πλευρά και για την θρησκευτική (φαγωμάρα αθέων, δωδεκαθέων, χριστιανών). Δεν αντέγραψα από πουθενά κανένα πολυφορεμένο σύνθημα. Αυτό το σύνθημα ήταν ανέκαθεν δικό μου, και δεν με ενδιαφέρει ποιοι άλλοι το χρησιμοποίησαν γιατί τους εξυπηρετούσε.

      Η Ένωση Ελλήνων θα γίνει, οπως γινόταν πάντα στην Ιστορία όταν ο κίνδυνος πέρναγε πια την πόρτα.
      Και οι εχθροί των Ελλήνων το φοβούνται πολύ αυτό, και καλά κάνουν και το φοβούνται γιατί είναι νομοτελειακό να γίνει ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

      Και σάς ευχαριστώ και πάλι για τις γόνιμες σκέψεις σας και την πραγματικά κοινωφελή σας κατάθεση, που οι ακρίτες μας θα λάβουν επίσης υπ' όψιν για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα της πατρίδος, έστω και τώρα, κάπως αργά, που εγκαταλείπουν τις ιδεολογίες τους για έναν κοινό αγώνα κατά της αρπαγής του τόπου τους, κατά της απειλής για την ίδια τους την ζωή.

      Διαγραφή
    4. @ ΚΩΣΤΑ-ΤΑΥΡΟ

      Δεν πήρα κάτι προσωπικά. Φοβάμαι δεν έγινα σαφής. Επαναλαμβάνω λοιπόν, και λέω, ότι στο πρώτο μου σχόλιο επισημαίνω κάποιες αλήθειες. Αυτό είναι όλο... Εδώ που τα λέμε, και να μην το θέλει κάποιος, με όλα αυτά που βλέπει και πράττουν οι μισέλληνες και αρνησιπάτριδες, θα του βγει ένα "καλά να πάθετε ρε π@@στηδες!". Το θεωρώ φυσιολογικό, έως έναν βαθμό.
      Το κείμενο του Πανούση δεν το διάβασα, με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω. Παρά το αγγούρι που έφαγαν στον κ@λο τους, οι "αλληλέγγυοι", αυτό το γεγονός και μόνο δεν μου τους κάνει συμπαθείς. Το τι έφαγαν, ήταν απόρροια της συμπεριφοράς τους και της στάσης τους. 'Οταν αποδεδειγμένα αλλάξουν "ρότα" και τρόπο σκέψης, όχι επειδή "καψαλίστηκαν" αλλά επειδή έμαθαν το μάθημά τους, τότε το ξανασυζητάμε...
      Ενώνεσαι με κάποιον που είσαι σίγουρος ότι δεν θα στη φέρει πισώπλατα. Το αυτό έπραξαν οι κομμουνιστές στην κατοχή. Παρά την τριπλή κατοχή, την πείνα, και τις κακουχίες που διερχόταν η Ελλάδα, εκείνοι κυνηγούσαν τον Ζέρβα ή οποιονδήποτε άλλον προς αυτούς "αντιφρονούντα". Αυτούς θεωρούσαν ως εχθρούς τους. Τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλαγαρους, πάντως, δεν τους πολέμησαν με τον ίδιο ζήλο και σθένος που πολεμούσαν τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους της αντιπέρα όχθης! Θέλει προσοχή με τις περίεργες κομμουνιστικές "παραφυάδες". Ακόμα και σε περιπτώσεις εθνικού κινδύνου, άλλο δείχνουν και άλλο είναι! Δεν θα γίνει ΠΟΤΕ ένωση εθνικιστών/πατριωτών και αριστερών. Απλώς κάποιοι αριστεροί θα μεταβληθούν σε "μετανοημένους (πρώην) αριστερούς" και θα συμπήξουν τις τάξεις των πατριωτών. Τα εμφυλιοπολεμικά αισθήματα τα καλλιεργούν και τα συντηρούν οι ίδιοι οι κομμουνιστές με τη γνωστή τους προπαγάνδα. Τα δικά τους αγωνιστικά μνημόσυνα τα ονομάζουν "γιορτές μνήμης". Της απέναντι πλευράς τα λοιδωρούν και τα αποκαλούν "γιορτές μίσους". Λέτε χαρακτηριστικά : "Πρέπει να νιώθουν πως είμαστε μαζί τους, για να είναι κι αυτοί μαζί μας". Γιατί, δηλαδή, θα πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα τους εμπνεύσουμε "σιγουριά" και να μην είναι το αντίθετο;;; Αυτοί είναι που έως τώρα "στραβοπερπατούσαν" και έδειξαν πολύ άσχημα δείγματα γραφής. Συνεπώς, όταν έρθουν με μας θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι σταθεροί και ξεκάθαροι στις επιλογές τους και ότι έχουν υιοθετήσει πλήρως τις πατριωτικές αντιλήψεις. Με άλλα λόγια ότι έχουν προσαρμοστεί. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Γιατί πρέπει να θεωρούμαστε πάντοτε εμείς τα "κακά" παιδιά, οι "περίεργοι" και "δυσλειτουργικοί";;;; Υπήρξαμε πάντοτε σταθεροί στις απόψεις μας και στον λόγο μας. Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνω από την πλειάδα των σχολιαζόντων, όχι μονάχα στον Διόδοτο αλλά και αλλού. Είμαστε στο σύνολό μας απολύτως ευθυγραμμισμένοι με τις αντιλήψεις μας και τα πιστεύω μας! Δεν χρωστάμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν! Αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε! 'Οποιος καλός 'Ελληνας ή πραγματικά μετανοημένος διεθνιστής έρθει με το μέρος μας, εμείς θα τον θεωρήσουμε συναγωνιστή μας. Είναι τόσο απλό.
      Κλείνοντας να πω ότι "πολυφορεμένο σύνθημα" χαρακτηρίζω την προπαγάνδα των πολιτικάντηδων περί "εθνικής ομοψυχίας". Είναι η καραμέλα που πιπιλάνε όταν θέλουν να καλύψουν κάποια ανομία τους. Ο χαρακτηρισμός δεν αναφερόταν σε εσάς. Εδώ μάλλον εσείς το παρεξηγήσατε... Εδώ που τα λέμε, τι "εθνική ομοψυχία" να έχουμε με την Δρακουλο-οικογένεια, τις πολιτικές φάρες και τα τζάκια και τους μισέλληνες διεθνιστές;;; Σχετικά με την "ένωση των ελλήνων", θεωρώ ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί διότι προϋποθέτεί έναν εθνικό ηγέτη, μιά ενός ανδρός αρχή, ο οποίος θα εμπνεύσει το λαό και θα του δώσει όραμα και κοινή πορεία. Μόνο κάτω από τέτοιες συνθήκες ένα έθνος μεγαλουργεί και μιλάμε γιά "ένωση Ελλήνων"!

      Διαγραφή
    5. Καλά κάνω και σάς τσιγκλάω λοιπόν 🙂, γιατί τώρα κι αν καταθέσατε πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν. Πράγματα που πρέπει να τα διαβάσουν όσοι πέραν των ιδεολογιών που ενστερνίζονταν έως τώρα, θέλουν να νιώθουν και αποδεδειγμένα να θεωρούνται Έλληνες.
      Όσο για την "ενός ανδρός αρχή" και ως απόρροια της πατριαρχικής φύσεως του Γένους των Ελλήνων, συμφωνώ 100%. Λέγεται πως δεν υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο σήμερα, όμως πιστεύω πως είναι δίπλα μας και δεν το έχουμε αντιληφθεί. Και καλύτερα φυσικά, γιατί αν δεν το είχαν φάει οι φανεροί εχθροί μας, θα τον είχαμε φάει εμείς (κάποιοι τέλος πάντων από εμάς που θεωρούν τους εαυτούς τους πατριώτες), είτε λόγω δυσπιστίας είτε γιατί ζηλεύουν την αρχηγία είτε είτε...
      Εσείς τί γνώμη έχετε για αυτόν τον εθνικό ηγέτη; Υπάρχει ή θα τον αναδείξουν οι περιστάσεις;

      Διαγραφή