«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΘΕΤΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΖΕΪΜΠΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ



Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως», στην υπηρεσία τού Έθνους των Ελλήνων, ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ, απεφάσισε να... «απασφαλίση» κι αρχίζει να ρίχνη... «πυρηνικά» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Όποιοι διαθέτουν τα... απαραίτητα «καρκάλια», ας αναδημοσιεύσουν, για να ξεστραβώνονται οι αμαθείς και ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ (ΚΙ ΑΥΤΟΙ). Μόνον οι τουρκαλάδες θα διεκδικούν; Δικαστήριο τής Χάγης δεν «μαγειρεύουν» οι αλητάμπουρες πωλητικοί; Ε, ας αρχίσουν τότε οι διάφοροι διπλωμάτες, απόστρατοι στρατιωτικοί, καθηγητές, δημοσιογράφοι και λοιποί «ειδήμονες», «επαΐοντες», «σπεσιαλίστες»... «παντογνώστες» βρε αδερφέ, που βγαίνουν ολημερίς κι οληνυκτίς στα ΜΜΕ αποβλακώσεως, ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (και να σταματήσουν να βγάζουν το σκασμό σαν... «κλασομπανιέρες). Για να δούμε... 

 

Οι Ζεϊμπέκοι είναι εξισλαμισθέντες Θράκες που χρησιμοποιήθηκαν από τους Τούρκους για τις στρατιωτικές ανάγκες τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Την Θρακική καταγωγή τους, επιβεβαιώνουν όλοι οι ξένοι συγγραφείς καθώς και οι ίδιοι οι Τούρκοι. Οι Ζεϊμπέκοι κατοικούν στη διοίκηση των Τράλλεων (Αϊδίνιον), στα βουνά τού Τμώλου (Μποζ Νταγ) και τής Μεσογίδος (Κεστενέ Νταγ), ανέρχονταν κατά τις αρχές τού 20ού αιώνος σε 40.000 περίπου άτομα. Η ονομασία Ζεϊμπέκοι προέρχεται από το Ζεύς - που σημαίνει θεός, πνεύμα - και βεκκός - που στην φρυγοελληνική σημαίνει ψωμί). Περισσότερα, εδώ κι εδώ.

 

Οι Πομάκοι, προέρχονται κι αυτοί από τη Θράκη. Είναι ευρέως γνωστά τα περί τής ελληνικής καταγωγής τους, η οποία πρέπει να τονισθή σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, διότι η Θράκη μας, το ελεύθερο τμήμα τής Θράκης, κινδυνεύει από την τουρκική βουλιμία και αρπακτικότητα. Οι Πομάκοι ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ κατά τις αρχές τού 20ου αιώνος ανέρχονταν σε 85.823 άτομα. Περισσότερα, εδώ.



(Θα συνεχίσουμε...)



esxatianasxesi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου