«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σχεδόν 60 χρόνια πριν, η Ελλάς διεκδικούσε..

γράφει ο Απόστολος Πιστόλας


 

Στη φωτογραφία βλέπετε τη μία όψη ενός αναμνηστικού νομίσματος με ονομαστική αξία τριάντα δραχμές, το οποίο κυκλοφόρησε το 1963 για τα 100 χρόνια της βασιλικής δυναστείας

Ε, και τι έγινε θα μου πείτε; Προσέξτε καλά το χάρτη και παρατηρείστε τι βλέπετε. Από ποιο γεωγραφικό μέρος ξεκινάει η λέξη Ήπειρος; Πάνω σε ποια γεωγραφικά μέρη πατάει η λέξη «ΕΛΛΑΔΟΣ»; Μη μου πείτε πως ο χάρτης δε μπορούσε να αποτυπωθεί με τέτοιο τρόπο στο νόμισμα ώστε να περιλαμβάνει μόνο περιοχές που βρίσκονταν εντός ελληνικής επικράτειας. Άρα; Άρα διεκδικούσαμε. Μπορεί όχι ανοιχτά, αλλά μέσω συμβολισμών κρατούσαμε ζωντανή τη μνήμη, ζωντανές τις αλύτρωτες πατρίδες (αυτές που κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς τις αποκαλούν χαμένες). Τότε λοιπόν, σχεδόν 60 χρόνια πριν, η Ελλάς διεκδικούσε. Τότε διεκδικούσαμε διότι γνωρίζαμε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις, τουλάχιστον, όσα έχεις. Γιατί εάν διεκδικείς αναγκάζεις τον αντίπαλο να καταναλώσει πόρους (ανθρώπινους, χρήματα, χρόνο) για την άμυνα αντί να καταστρώνει μόνο επιθετικά σχέδια. Όταν δεν διεκδικείς αλλά ο αντίπαλος συνεχίζει να διεκδικεί είναι μαθηματικά βέβαιο πως στο τέλος κάτι θα χάσεις.

Και τώρα 60 χρόνια μετά τι κάνουμε; Τίποτα. Ή μάλλον κάτι πολύ χειρότερο από το τίποτα. Αφήνουμε τους Τούρκους μέσω του προξενείου της Κομοτηνής να αλωνίζουν στη Δυτική Θράκη. Αντί να προστατεύουμε την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου εμείς δίνουμε το πράσινο φως στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Ακόμα χειρότερα κάποιοι έχουν σταματήσει να μιλούν για Βόρειο Ήπειρο αλλά για Νότια Αλβανία. Αντί να κάνουμε καμπάνιες μέσω τρίτων στα παράλια της Ιωνίας και του Πόντου με μήνυμα «είσαι σίγουρα Τούρκος;» και δωρεάν τέστ DNA, που είναι η αρχή σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας μειονότητας, εμείς έχουμε πάψει πλέον να μιλάμε για Εύξεινο Πόντο και Ιωνία και αναφερόμαστε σε αυτά ως μαύρη θάλασσα και τουρκικά παράλια. Όχι μόνο δηλαδή αποδεχόμαστε το status quo αλλά δεν τολμούμε ούτε σαν σκέψη να αναφερθούμε στις ελληνικές ονομασίες. Ο λόγος που φτάσαμε στον πάτο είναι συγκεκριμένος.

Με την επέλαση της διεθνιστικής αριστεράς οι ιδεοληψίες της έγιναν κάτι το απολύτως φυσιολογικό στη χώρα. Κερδίσαν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, στις πένες των δημοσιογράφων, στα τηλεοπτικά πάνελ και στα έδρανα της Βουλής. Ανεξάρτητα από κόμματα, κέρδισε η ιδεολογία τους. Οριζόντια. Η δεξιά έγινε φοβική και σιγα σιγα «μπολιάστηκε» κι αυτή με τις διεθνιστικές αντιλήψεις των νικητών. Έτσι σταματήσαμε να διεκδικούμε, σταματήσαμε να υπερασπιζόμαστε, βγήκαμε από τη σκακιέρα. Κι αυτό γιατί με το χρόνο σταματήσαμε  να σκεφτόμαστε εθνικά. Μετά τη διακυβέρνηση Σύριζα, ποιοτικά στοιχεία ερευνών δείχνουν πως αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Αυτές οι αλλαγές στο εκλογικό σώμα παίρνουν χρόνο εκτός κι εάν υπάρχει γεγονός που τις επισπεύδει. Και τώρα υπάρχουν δύο πακέτο σε ένα:

Μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις. Στα χρόνια που έρχονται θα αρχίσουμε πάλι να διεκδικούμε. Θα χτίσουμε τις μειονότητες που μας έκλεψαν. Θα πάρουμε πίσω τις ονομασίες περιοχών που ναι μεν δεν ανήκουν στην ελληνική επικράτεια αλλά ανήκουν στον ελληνισμό και την ιστορία του. Θα γίνουμε πάλι υπολογίσιμοι παίκτες στην περιοχή. Όχι γιατί θα βρεθεί κάποιος, αυτός ο ένας, που θα πάρει τη χώρα από το χέρι και θα στρίψει το καράβι. Αλλά γιατί το εκλογικό σώμα έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται εθνικά. Και με όσα έρχονται αυτό θα επιταχυνθεί. Και οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κομμάτων, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν. 


meaculpa.gr 

7 σχόλια:

  1. Με ποιους θα διεκδίκησης ;
    ΠΑΡΝΤΟΝ ;ποιες ελληνικές κυβερνήσεις ;
    ΑΑΑΑΑ !έτσι πες μου !τις χαζαρικες ,τις οβραιικες.
    Όχι ,με αυτούς δεν πας πουθενά.
    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ.
    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΑ ΤΣΑΤΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΊΨΕΙ ΑΛΛΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ ,ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟΥ ;
    Ή ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΗ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑΥΡΟΚΩΣΤΑ .ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Κωστα! Ολα καλα? Εχει ενα αρθρο το Greeknewsondemand για μια ομαδα που εχει κανει ενεργοποιηση του αρθρου 120 παρ.4 του Συνταγματος( παραστατικα και βουλευματα που εχουν κατατεθει στην βουλη, πενταγωνο, Ιερα συνοδο,Προεδρεια Δημοκρατιας, Υπουργειο προστασιας του πολιτη,Υπουργειο Δικαιοσυνης, Υποργειο οικονομικων, Υπουργειο Εθνικης Αμυνης, και σε ολες τις τραπεζες).Ριξε μια ματια σε παρακαλω και πες μας την γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις του το έριξαν το σάιτ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Mολις τωρα ανοιξε Κωστα. Αν προλαβεις ριξε μια ματια για το αρθρο120.

      Διαγραφή
    3. Ki εγώ μόλις πριν από 5 λεπτά το είδα. Θα είχε πρόβλημα ο σέρβερ του.
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή