«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Προσοχή, ακατάλληλο λόγω αιφνίδιας επαφής με απαγορευμένη γνώση. .....Διαβάστε την αθόρυβα..

γράφει ο GewkwnO Κίσσινγκερ έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και τον πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί… 

ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!

Δεν πρέπει ποτέ να μάθουν οι Έλληνες ότι: Δημόκριτος, Πυθαγόρας, Ηράκλειτος διατύπωσαν απόλυτα τη θεωρία της Πυρηνικής Φυσικής και της Ειδικής Σχετικότητος, ενοποιώντας σε ενιαίους μαθηματικούς τύπους τον Ηλεκτρισμό, την Βαρύτητα, τον Μαγνητισμό, την Αστρονομία, και τα Ασθενή Ρεύματα Πυρήνων Ατόμων.

Δεν πρέπει ποτέ να μάθουν οι Έλληνες ότι: οι Αστρονόμοι – Μαθηματικοί, Εύδοξος, Κάλλιπος, Αρίσταρχος, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Κόνων, Ίππαρχος, Κλεομήδης, Απολλώνιος, Πτολεμαίος, θέων, Υπατία, Πάππος, είχαν εξαντλήσει τα όρια της ανθρώπινης νοημοσύνης επιλύοντας ΝΟΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εξισώσεις 12 αγνώστων (δώδεκα εξισώσεις δώδεκα αγνώστων) ενώ το όριο των σημερινών Η/Υ είναι «7 εξισώσεις 7 αγνώστων». Διότι πρέπει να προβληθούν οι εβραίοι κλεπταποδόχοι αρχαίας γνώσης Κέπλερ, Γαλιλαίος κλπ…

Δεν πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι : οι Μηχανικοί – Τεχνικοί Ευπαλίνος, Σώστρατος, Ήρων, Ζώσιμος, Καλλίνικος, κατασκεύαζαν τοπογραφικά όργανα τριγωνομετρικής τοπογραφήσεως, αυτόματους μηχανισμούς και όργανα ηλεκτρικών εφαρμογών, διότι πρέπει να προβληθεί ο κλεπταποδόχος εβραίος Έντισον ως εφευρέτης του …ηλεκτρισμού, αν και οι ανωτέρω Έλληνες μηχανικοί χρησιμοποιούσαν το Ήλεκτρον (κεχριμπάρι) ως φυσικό συσσωρευτή στατικού ηλεκτρισμού σε τεχνικές εφαρμογές…

Δεν πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι : οι Γεωγράφοι – Εξερευνηταί Σκύλαξ, Πυθέας, Εύδοξος, Στράβων, Παυσανίας, Κοσμάς Ινδικοπλεύστης, Εκαταίος, είχαν χαρτογραφήσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη, διότι υπάρχει κίνδυνος να μάθουν οι Έλληνες ότι η Ατλαντίδα και η Αμερικανική Ήπειρος ανήκαν διοικητικά στους Δελφούς, ενώ η Ασίας ανήκε διοικητικά στις Σάρδεις, με κεντρικό συντονιστή το Απολλώνειο Κέντρο Δήλου, στο οποίο οι Υπερβόρειοι Έλληνες (Βόρεια Σιβηρία) έστελναν ως ένδειξη αναγνώρισης «κάθε έτος, εκλεκτά σιτηρά», μέσω των Ελλήνων Αριμασπών και Ισσηδόνων και Μασαγετών Κεντρικής και Νοτίας Σιβηρίας.

Δεν πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Ιατροί, Γαληνός, Κέλσος, Ηρακλείδης , Ηρόφιλος, Πραξαγόρας, Αγνοδίκη, Κτηρίας, Ιπποκράτης, Εριβιώτης, προέβαιναν σε ιάσεις «εξισορροπήσεως ηλεκτρομαγνητικών ρευστών του σώματος» ρυθμίζοντας την αλκαλικότητα και την οξύτητα των οργάνων. Ότι προέβαιναν σε ιάσεις με χρήση «αριστερόστροφων αμινοξέων» (αντιβιοτικών) λαμβανόμενων από φυτά, γνωρίζοντας πλήρως ότι μόνον τελευταία ανακάλυψε η μοριακή βιολογία, για την δράση – αντίδραση των αριστερόστροφων αμινοξέων (αντιβιοτικών) με τα δεξιόστροφα αμινοξέα (πρωτεΐνες οργανισμών).

 Δεν πρέπει οι Έλληνες να μάθουν ότι τα σύμβολα “ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ” και “ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ” ήταν σύμβολα φυσικής και μαθηματικών, με τα οποία οι Έλληνες Πυθαγόρας και Δημόκριτος και Αρίσταρχος εξέφραζαν δεξιόστροφους και αριστερόστροφους πυρήνες ατόμων, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και συμπαντικούς τομείς συνόλων γαλαξιών.

 Πριν από 2500 χρόνια ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά…

Παρά τα σχεδόν ανύπαρκτα μέσα της εποχής του, ο Ιπποκράτης πραγματοποιούσε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Εκείνος και οι μαθητές του, αντιμετώπιζαν με επιτυχία περιστατικά της ορθοπεδικής, της καρδιοχειρουργικής και της βασικής χειρουργικής. Ακόμα και επεμβάσεις στο ανθρώπινο κρανίο πραγματοποιούσε ο Ιπποκράτης, όπως διαβάζουμε σε αρκετά από τα έργα του…. Εκτός από την ίδια την επέμβαση, ο Ιπποκράτης έδινε μεγάλη σημασία στην προετοιμασία του ασθενούς και του χειρουργείου. …

Στο έργο του "Κατ’ ιατρείον", περιγράφει αναλυτικά πώς πρέπει να ετοιμάζεται ο ασθενής πριν την επέμβαση, πώς αποστειρώνονται τα εργαλεία, πως διαμορφώνεται ο χώρος, αλλά και πώς χρησιμοποιείται το τεχνητό και το φυσικό φως κατά την επέμβαση….

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο Ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης……Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. “Για πρώτη φορά έχουμε, πια, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού”, δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist….arxaia-ellinika.

ΣΧΟΛΙΟ : Μετά από όλα αυτά που διαβάσατε προβληματίζεστε ακόμα,
“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Όλη η διδασκαλία του Ιησού ταυτίζεται απόλυτα με την αρχαίαν Ελληνικήν φιλοσοφίαν και σκέψιν και ως προς αυτό υπάρχει σωρεία παραδειγμάτων.

Ιησούς: “ Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται.”
Χείλων ο Λακεδαιμόνιος (600 π.Χ.): “Τα μεν υψηλά ταπεινούν (ο Θεός), τα δε ταπεινά υψούν.”
Ιησούς: “ Αγαπάτε τους εχθρούς υμών” Ματθ.κεφ.5 §44
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.): “ Τον δε εχθρόν φίλον ποιείν.”
Ιησούς: “ Ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν” Ματθ.κεφ.5 §44.
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.): “ Τον δε εχθρόν ευεργετείν”.
Ιησούς: “ Ουκ επιορκήσεις” Ματθ.κεφ.5 §33.
Πυθαγόρας: (580 π. Χ.) “Σέβου όρκον.”
Ιησούς: “ Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην.”
Πλάτων (427 π.Χ.): “Η δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερον αγαθόν για την ίδια την ψυχήν.”
Ιησούς: “Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, κάνετε και σείς τα ίδια σ΄αυτούς.”Ματθ.κεφ.7 §12
Ισοκράτης (430 π.Χ.): “Μην κάνετε στους άλλους εκείνα για τα οποία εσείς θυμώνετε όταν τα κάνουν οι άλλοι σε σας.”

Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα μετά Χριστόν τα λόγια του Ιησού περισσότερον από κάθε άλλη φορά πρέπει να γίνουν ο Φάρος που θα μας οδηγήσει δια της αρετής και της δικαιοσύνης εις την αναζήτησιν του Θείου………
 
 

8 σχόλια:

 1. Παίδες!

  Ένσταση μόνον ως προς το αν ο Έντισον ήταν εβραίος. Ένα φτωχόπαιδο αγροτικής οικογένειας ήταν. (Ξέρετε πολούς τζιούζ να κάνουν αγροτικές δουλειές - καί να μην ασχολούνται με τοκογλυφίες, χρηματιστήρια, καί τέτοια; )

  Το ότι πήγε κόντρα στον Τέσλα, δεν τον κατατάσσει αυτομάτως στους ιουδαίους. Συμβαίνουν αυτά (αντιζηλίες, κτλ), με τα μεγάλα μυαλά!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

  “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

  Το συγκεκριμένο χωρίο αναφέρει πρώτος ο Ιουδαίος Φίλων και το επαναλαμβάνει ατόφιο τέσσερεις αιώνες μετά ο Ευσέβιος. Σας παραθέτω ολόκληρο το απόσπασμα για να βεβαιωθείτε ότι, ούτε πριν αλλά ούτε και μετά υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση ή σχέση με το κείμενο του Ιωάννη για τους Έλληνες στην Καινή Διαθήκη.

  ΦΙΛΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ ( 20-50 Μ.Χ.)

  «τῆς Ἑλλάδος οὐ κατηγορητέον, ὡς λυπρᾶς καὶ ἀγόνου· πολὺ γὰρ κἀν ταύτῃ τὸ βαθύγειον. εἰ δ' ἡ βάρβαρος διαφέρει ταῖς εὐκαρπίαις, πλεονεκτεῖ μὲν τροφαῖς, ἐλαττοῦται δὲ τοῖς τρεφομένοις, ὧν χάριν αἱ τροφαί. μόνη γὰρ ἡ Ἑλλὰς ἀψευδῶς ἀνθρωπογονεῖ, φυτὸν οὐράνιον καὶ βλάστημα θεῖον ἠκριβωμένον, λογισμὸν ἀποτίκτουσα οἰκειούμενον ἐπιστήμῃ. τὸ δ' αἴτιον· λεπτότητι ἀέρος ἡ διάνοια πέφυκεν ἀκονᾶσθαι». Philo Judaeus Phil., De providentia Fragment 2, section 66, line 10

  ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΦΙΛΟΥ ( 263-339 Μ.Χ.) ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

  «τῆς δ' Ἑλλάδος οὐ κατηγορητέον ὡς λυπρᾶς καὶ ἀγόνου· πολὺ γὰρ κἀν ταύτῃ τὸ βαθύγειον. εἰ δ' ἡ βάρβαρος διαφέρει ταῖς εὐκαρπίαις, πλεονεκτεῖ μὲν τροφαῖς, ἐλαττοῦται δὲ τοῖς τρεφομένοις, ὧν χάριν αἱ τροφαί. μόνη γὰρ ἡ Ἑλλὰς ἀψευδῶς ἀνθρωπογονεῖ ‘φυτὸν οὐράνιον’ καὶ βλάστημα θεῖον
  ἠκριβωμένον, λογισμὸν ἀποτίκτουσα οἰκειούμενον ἐπιστήμῃ. τὸ δ' αἴτιον· λεπτότητι ἀέρος ἡ διάνοια πέφυκεν ἀκονᾶσθαι». Eusebius Scr. Eccl., Theol., Praeparatio evangelica Book 8, chapter 14, section 66, line 7.

  Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  Α π ε ρ ί γ ρ α π τ α ωφέλιμο, πλούσιο και ανεκτίμητο κείμενο, θερμότατες ευχαριστίες που μας κάνετε π λ ο υ σ ι ώ τ ε ρ ο υ ς!
  (Σιγά μήν διδαχθούν ποτέ όλα αυτά και αναρίθμητα άλλα στα πάμπτωχα σχολικά θρανία "μας....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κε Καποδίστρια,

   Με τη σειρά μας, σάς ευχαριστούμε κι εμείς για τις ωφελιμότατες Ελληνορθόδοξες αναρτήσεις σας.

   Αληθώς ο Κύριος!

   Διαγραφή
 4. > Υπάρχει ΘΕΟΣ ?
  > Ποιόs Δημιούργησε τον Θεό ?

  > http://hristospanagia3.blogspot.com/2020/04/blog-post_496.html
  > https://www.youtube.com/watch?v=CIOPXgwSWJE&feature=youtu.be

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ μαζί σας . Είναι πολύ διδακτικό …………ποιος τολμά όμως να αλλάξει τα όσα ξενόφερτα και κατ´ εμένα απαράδεκτα άσχετα πλασαρουν στα σχολεία;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και δεν μας προβληματίζει αυτό ότι αντί να ασχολούμαστε με την ελληνική γραμματεία μας έχει φορεθεί καπέλο μια ξενόφερτη θρησκεία μάλιστα με έναν τύπο Σατανά παρέα ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική σκέψη;! Μήπως όλο αυτό το πράγμα μας το μονταραν ντε και καλά και έχουμε τον δούρειο ίππο μέσα στο σπίτι μας κρατος-εκκλησια;! Λέω εγώ τώρα... Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χριστός Ανέστη ο Κύριος!!!
  Ο Θεός, είναι ο δημιουργός του σύμπαντος.. Τόσα θαύματα γίνονται καθημερινά και εμείς ούτε που τα παίρνουμε χαμπάρι..
  ΕΛΛΑΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι έννοιες τρισμέγιστες και συνυφασμένες μεταξύ τους..
  Όταν θα ξυπνήσουμε αδερφέ ανώνυμε θα είναι αργά..
  Διότι όταν φύγουμε από τη ζωή χωρίς να έχουμε κατανοήσει την αγάπη του Ιησού Χριστού από αυτή τη ζωή, τότε θα είναι αργά.. Εύχομαι πραγματικά ο Κύριος να σου δείξει την αγάπη Του..
  Κανένας δεν μπορεί να δημιουργήσει το Θεό, διότι ο Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων και το μικρό μυαλό μας δεν μπορεί να χωρέσει ούτε το 1% από τη γνώση που υπάρχει άλλε φίλε ανώνυμε πιο πάνω...Εκείνος προϋπήρχε αιωνίως πριν από όλα και χωρίς την θέληση και την αγάπη Εκείνου, τίποτα δεν θα υπήρχε για να καυχώμαστε εμείς τώρα και να λέμε τις ανόητες σκέψεις μας!
  Όλα αυτά θα γίνουν γνωστά όταν θα έρθει ο Βασιλέας Ιωάννης στη Κωνσταντινούπολη και ο κόσμος θα κατηχηθεί σωστά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης από τους Ελληνορθόδοξους που θα απομείνουν πάνω στη γη μετά το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!
  Ζει Κύριος και Θεός!
  Το ίδιο και η Ορθόδοξη ΕΛΛΑΣ!
  Δόξα τω Θεώ και πάντων ένεκεν!
  Χριστός Ανέστη!!! Το ίδιο και η Ελλάς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή