«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Σύνταγμα της Ελλάδoς



Μετά από πολύ καιρό βρήκα τον χρόνο και έριξα μια ματιά στο Σύνταγμα της Ελλάδας.



Η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρεται μόνο μια φορά, στην αρχή, στο πρώτο άρθρο. Βεβαίως αναφέρεται αναρίθμητες φορές μέσω της έκφρασης Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Η λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν αναφέρεται πουθενά. Βεβαίως αναφέρεται σαν δεύτερος όρος και συνθετικό έκφρασης.



Η λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρεται μια φορά στο άρθρο 16 και την παράγραφο 2. Λίγες λέξεις και τέλος. Καμιά άλλη αναφορά μέχρι το τέλος. 



Η λέξη ΥΓΕΙΑ αναφέρεται μια φορά στο άρθρο 21 και την παράγραφο 3. Φευγαλέα.



Η λέξη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν αναφέρεται πουθενά. Αντ αυτού χρησιμοποιείται η έκφραση Δικαστική Εξουσία. Βεβαίως αναφέρεται σαν δεύτερος όρος και συνθετικό έκφρασης.



Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ των ΕΞΟΥΣΙΩΝ δεν αναφέρεται πουθενά. Έντεχνα όμως διαχωρίζουν Βουλή, Νομοθέτηση και Κυβέρνηση.



Οι λέξεις ΣΕΒΑΣΜΟΣ αναφέρεται σαν δεύτερος όρος ή συνθετικό έκφρασης.  Η λέξη ΥΠΑΚΟΗ αναφέρεται σαφέστατα. Η λέξη ΕΥΘΥΝΗ, ΚΑΘΗΚΟΝ και ΗΘΙΚΗ αναφέρονται αλλά σαν δεύτερος όρος και συνθετικό έκφρασης.. η λέξη ΑΡΕΤΗ δεν υπάρχει πουθενά.



Είναι το απόλυτο κομματικό εγχειρίδιο με σκοπό την διατήρηση του κομματικού κράτους και γίνεται σαφές σε όποιον το διαβάσει καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε πολιτικές και κομματικές διαδικασίες.



Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ απλά δεν υπάρχει.



Η ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ απλά δεν υπάρχει.



Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας είναι απλά ένα εγχειρίδιο. Ένα εγχειρίδιο που βοηθά τους πολιτικούς  και τις ανερχόμενες ολοπαρασιτικές παραφυάδες τους σε μια αέναη βιώσιμη γι αυτούς ύπαρξη. Εξασφαλίζει δηλαδή ένα κομματικό κράτος.



Το χειρότερο όμως είναι αλλού. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι εκκολαπτόμενες ολοπαρασιτικές παραφυάδες τους, είναι από εμάς. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.



Και ίσως, το χειρότερο κομμάτι της πατρίδα μας,  προφανώς ο χειρότερος εαυτό μας.



Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


--

Ίδρυμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

5 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ

    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    https://www.youtube.com/watch?v=kjkS2YMUuuA

    Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλ 2014

    ΑΝAΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ

    - ΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΗΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

    ΣΑΝ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


    Anti-ntp.org Αλήθειες που σοκάρουν για το Σύνταγμα της Ελλάδος

    https://www.youtube.com/watch?v=aQr7LDOXFSk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορουσαμε να πουμε με πολυ μεγαλη ασφαλεια οτι το Συνταγμα μας ειναι Αντισυνταγματικο!!! Υπο την εννοια οτι περιεχει γκριζες, αμφιλεγομενες και αντικρουομενες διαταξεις που κυριολεκτικα ειναι ποτε με τον 'χωροφυλαξ' και ποτε με τον 'αστυφυλαξ'. Ταυτοχρονα και η Ελληνικη κοινωνια ιδιως αυτη της Μεταπολιτευσης ελαχιστα συνεισεφερε στην διαμορφωση ενος ξεκαθαρου και δημοκρατικου Καταστατικου Χαρτη αφου η διαρθρωση της απο τα αποδυτηρια ακομα κατεστη Κομματικη, Ολιγαρχικη και Καθεστωτικη.Και ετσι φτασαμε στο σημερα οπου ολα τρεχουν εκθετικα γρηγορα και οι κινδυνοι ειναι πασιφανως ορατοι. Θελω να πω οτι η κοινωνια λογω της αδρανους και μονολιθικης στασης της δεν συνεβαλε επαρκως στην δημοκρατικη θωρακιση της χωρας και τωρα ειναι πλεον σχεδον αργα για να συγκροτηθει, να αντιδρασει και να αντεξει τα χτυπηματα του γεωπολιτικου περιγυρου.Ιδιως οταν εχασε σχεδον ανεπιστρεπτι το τραινο της οικονομικης αυταρκειας. Και ιδιως οταν ειναι τοσο κολλημενη φοβικα στην επιβιωση δια του διορισμου, του κρατικου μισθου και της κρατικης συνταξης μεσω των οποιων η ΕΛΙΤ την χειραγωγησε προγραμματισμενα.Ειδικοτερα δια του διορισμου και της μοσχοπληρωμενης κρατικης ραστωνης (συνταξιουχοι στα 40τοσο κλπ) ο Ελληνας εχασε τα δοντια του ανεπιστρεπτι!!! Και Ελληνας χωρις δοντια ειναι Ρωμιος!!!! Ο διορισμος τον εκανε ακομα περισσοτερο αβουλο, μοιρολατρη και καταναλωτη του μεσσιανισμου των θρησκειων και των ιδεολογιων. Αυτο που βλεπω με λυπη ειναι οτι ο Ελλην πολιτης η θα υπαχθει ξανα στον κομμουνισμο, η στον φασισμο, η στην καθεστωτικη Θεοκρατια τυπου Χριστιανισμου(Βυζαντιο) , τυπου Ισλαμισμου(Σαρια), κλπ, κλπ, η θα παραδοθει κατευθειαν στον πλειοδοτη. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! Μακαρι ομως ο λαος να ξυπνησει!!!! Και να αναδιαταχθει ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! Ισως οι γεωπολιτικοι κραδασμοι και κοσμογονικες αλλαγες που επιχειρουνται απο τις εχθρικες ΕΛΙΤ και που βιωνουμε τωρα να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ DE FACTO το πολιτευμα μας σε ενα πιο Ελληνικο και πιο επικινδυνο και αποτελεσματικο για τους πολυπληθεις εχθρους μας!!!! Μια επιστροφη στον κοινοτισμο, στην αμεσοδημοκρατια των μικρων δημων, στην ουσιαστικη ανεξιθρησκεια και στην ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ ως σκαριφημα παρασιτικης επιβιωσης ισως να μπορεσει να μας ισιωσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΛΗΝΑ Thales27 Απριλίου, 2020 20:17 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...!

      ΕΣΤΩ ΚΑΙ - ΕΝΑΣ - ΕΙΠΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ....

      ΘΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΔΙΟ.

      ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠ΄ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ....

      ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ .

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΙΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ...

      ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Άλλος !!!

      ΚΑΛΗ Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Ι Α

      Διαγραφή
  3. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ.ΑΡΑ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΚΥΚΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    ΣΩΣΤΟ; Η ΛΑΘΟΣ;ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ asos28 Απριλίου, 2020 12:02 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΣΧΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ -

      ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΟΛΩΝ ....

      Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ._

      ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ.

      ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

      ΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΠΙΟ ΝΟΜΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ;;;

      ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...

      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ,

      ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

      ΠΟΤΕ !!!

      ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ( ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ )

      ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ,

      ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ.

      ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ .

      ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,

      ΤΕΛΟΣ.

      .

      Διαγραφή