«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Σάλος με ανάρτηση του «Ελλάδα 2021» που παρουσίαζε τον Καποδίστρια ως δικτάτορα.

Σχόλιο Διόδοτου: Διαβάστε ενδιαφέρουσα συζήτηση στον "Αρκάδιο Βοσκό" στο twitter, και δείτε σχετικά στην ανάρτησή μας "Παρέλαση Ανθελλήνων". Επίσης ενημερωθείτε με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες στο μπλογκ sxolianews της φίλης μας Πελασγικής.


 
Έντονες αντιδράσεις στα social media για τοποθέτηση της «Επιτροπής 2021», η οποία εμφάνιζε τον Ιωάννη Καποδίστρια ούτε λίγο, ούτε πολύ ως… δικτάτορα. Τα πυρά και η απάντηση της Επιτροπής.

Πλήθος συζητήσεων και σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ανάρτηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα πεπραγμένα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η επιτροπή  για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821, παρέθεσε μία αναφορά του γνωστού καθηγητή Αριστείδη Χατζή, που παρουσιάζει τον κυβερνήτη Καποδίστρια σαν δικτάτορα.

«Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν "ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού". Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη. Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς. Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία των ανδρών & το 1864 μία από τις πρώτες φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης», γράφουν τα tweet της επιτροπής.


Συνεχίστε ΕΔΩ..



4 σχόλια:

  1. Τω Αβραάμ ,τω Ισαάκ ,τω Ιακώβ.Η πρώτη ελληνική Δημοκρατία των κωλετηδων ,Μαυροκορδάτων,κουντουριωτηδων ,νουσιων που μασουλαγε τα δάνεια των Ρότσιλντ σαν πασατεμπο.
    Δύο βαπόρια φάγανε.
    Πόσα βαπόρια έφαγαν εδώ ,στην σημερινή δημοκρατία τους ;
    Τω Αβραάμ ,τω Ισαάκ ,τω Ιακώβ.
    Τω φιδανθρωπω χαζάρω ,
    Άσοι στην απάτη ,δαχτυλουργοι στο ψέμα.
    Η τρίτη εθνοσυνέλευση ,κατέληξε σε εμφύλιο.
    Είχαν τότε μπασταρδεμενους οβριους ;
    ΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥ !
    Είχαν ΛΑΜΟΓΙΑΡΗΔΕΣ ;
    ΟΟΟΥΥΥΥΥ !
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ,ΠΑΣΑ ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΑΙΚΗ ΜΠΟΎΡΔΑ ΔΕΚΤΗ !
    ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ.
    Ο κάθε Χάζαρος έχει την πορδή του για μοσχολιβανο.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες,γαλουχημένοι απο τα νάματα των μεγάλων σοφών στης σχολής της Φρανκφούρτης,αντιστάθηκαν σθεναρά στον στυγερό δικτάτορα Καποδίστρια ! Και έτσι,απο τότε μέχρι σήμερα απολαμβάνουμε τα ευεργετήματα της δημοκρατίας (τους).....
    Που θα πάει ;;;; Έχει ο καιρός γυρίσματα !!!
    Πολύ καλημέρα σε όλους σας,πολύ πετυχημένο το photoshop !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε εσάς!
      Τα εύσημα για το photoshop στον φίλο Αυτόλυκο.

      Διαγραφή
  3. Αν ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας που παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού στην τσαρικά Ρωσία και ήρθε στην Ελλάδα για να μας ξυπνήσει και να φύγουμε από την θηλιά των κοτσαμπάσηδων,τότε μακάρι να ήταν όλοι οι δικτάτορες σαν τον Καποδίστρια...
    Απροσάρμοστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή