«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Παραιτήθηκε ιστορικός από την επιτροπή “Ελλάδα 2021”: «Δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»

Σχόλιο Διόδοτου: Μπράβο στην κα Μαρία Ευθυμίου γι αυτή της την απόφαση, κι επιτέλους να αρχίσει να ξηλώνεται σιγά σιγά το πουλόβερ αυτής της ανθελληνικής στην πραγματικότητα διοργάνωσης. Την κα Ευθυμίου την έχουμε παλαιότερα κατηγορήσει για τις ιστορικές της τοποθετήσεις που αποκόπτουν από την ελληνικότητα διάφορες αυτόχθονες φυλές της χώρας μας, όπως οι Βλάχοι. Έπεσε όμως μέσα σε λάκκο με πραγματικές ίαινες και αηδίασε όσο δεν πάει άλλο. Συγχαρητήρια γι άλλη μια φορά!



Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου, συστάθηκε για τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Εκτός επιτροπής «Ελλάδα 2021» τέθηκε με την παραίτησή της η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εστίας», οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.
Η κα Ευθυμίου ήταν μεταξύ των 31 προσωπικοτήτων των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, που απαρτίζουν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και είχε παρουσιάσει τον περασμένο Νοέμβριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 2013 είχε τιμηθεί με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ στον Οκτώβριο του 2014 ήταν μεταξύ των καθηγητών του ΕΚΠΑ που είχαν πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για την κατάληψη του Πανεπιστημίου και τη διακοπή των μαθημάτων.
Το όνομά της είχε αναφερθεί και μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


panellinion2020.blogspot.com

13 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Μαΐου, 2020 23:38

    ΣΚΕΨΟΥ ΔΗΛΑΔΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΥΘΥΜΊΟΥ , ΤΙ ΠΑΝΕΡΙ ΜΕ ΟΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΩΛΟΕΠΙΤΡΟΠΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΩΣΤΑ , ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΝΕΡΟΜΑΝΤΖΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MΌΝΟ ΑΥΤΟ;..
      ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ: ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

      ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!

      Διαγραφή
  2. "Τελικά, χάρη στην επέμβαση κυρίως της Αγγλίας, η Ελλάδα το 1830 έγινε ανεξάρτητη. Το πρώτο ανεξάρτητο εθνικό κράτος που δημιουργούνταν αποκοπτόμενο από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και, ευτυχώς, η Ελλάδα διέθετε, εκτός από στρατιωτικό, και ικανό πολιτικό προσωπικό, όπως ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Ιωάννης Καποδίστριας, που αποδείχθηκε πως μπορούσε να κατανοήσει το διεθνές περιβάλλον και να δράσει αποτελεσματικά, ανάλογα με τις εκάστοτε εξελίξεις."

    "Μέσα από την πρόκληση του κορωνοϊού, η ελληνική κοινωνία μοιάζει να βρήκε το πρόσωπο που διακόσια χρόνια τώρα επεδίωκε να διαμορφώσει. Να πίστεψε στις αξίες της και στα προτάγματά της. Να πέρασε από το «εγώ» στο «εμείς». Να παραμέρισε ψεκασμούς, δεισιδαιμονίες, νερά του Καματερού, ατέρμονες διεθνείς συνωμοσίες. Να κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέπτη και, ως φαίνεται, να πήρε την απόφαση να ενηλικιωθεί - με αίσθημα ατομικής, αλλά και συλλογικής ευθύνης. Να έχει για πρότυπό της και να εμπιστεύεται, αντί για πρόσωπα αμφισβητούμενης αξίας και αρετής, ανθρώπους ήθους, σεμνότητας, αρχών, γνώσης, κύρους και υπευθυνότητας σαν τον κύριο Σωτήρη Τσιόδρα."
    Αυτά είναι δύο κομμάτια από ομιλίες της εν λόγω ευθυμίου που γράφει το ανωτέρω άρθρο, έχει και πολλά άλλα παρεμφερή... Οπότε για να παραιτηθεί η συγκεκριμένη προφανώς διέγνωσε ότι στο τέλος οι Έλληνες θα λυντσάρουν την επιτροπή που αφαιρεί το σταυρό και μέλος της είναι ένας Τούρκος, υψηλόβαθμος στην ιεραρχία, για αυτό και αποχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια. Μόνο για αυτό. Μην ξεχνάτε το ρόλο που έπαιξαν "οι άνθρωποι του πνεύματος" στην όλη κατάσταση που ζούμε πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, και αυτή δεν ανήκει σε αυτούς. Την ουσία βλέπουμε ωρέ Έλληνες.
    υγ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ;;;;;;
    και το υψηλό σε ήθος προσωπικό ο τσιόδρας;;;;;;;; Δεν συζητώ τι άλλο λέει στο άρθρο για την κυβέρνηση τους... ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΡΔΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ. ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ MASON ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ.
      https://youtu.be/QaXX0gN9Bf0 Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, Ω ΕΠΙΤΡΟΠΕ.
      ΗΛΙΑΣ.+++

      Διαγραφή
    2. "ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ;;;;;;"

      Όπως λέει και το τραγουδάκι, "ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά".

      μνκ

      Διαγραφή
  3. Εεεεεε ;τι λες Δ.Π ;
    ΜΠΑΑΑΑ ;
    ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ;
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ ;
    ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΕΛΕΟΣ ;
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΕΟΣ ;
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΟΣ.
    ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΛΕΟΣ.
    ΕΣΥ ΝΑ ΖΗΤΑΣ, ΠΕΛΕΚΥΣ !!!!ΠΕΛΕΚΥΣ !!!
    ΝΕΜΕΣΙΣ !!!ΝΕΜΕΣΙΣ !!!
    ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ :
    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΛΑΚΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ.
    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ.
    ΕΝΑΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ !!!
    ΡΑΒΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΦΕΚΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.
    Υ.Γ ΟΥΤΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ Γ@ΜΗΣΟΥ.
    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑ ΕΡΠΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία Ευθυμίου

    ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ( ΜΕΓΑΛΕΙΟ ) …..

    ALBANIANS 🔴🔵 IN GREECE # 3 / Greek, Albanian, English /

    https://www.youtube.com/watch?v=3gzaDraO3l4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυστριακοί ακαδημαϊκοί: Οι Αλβανοί δεν έχουν σχέση με τους Ιλλυρίους

    Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

    «Οι ερευνητές της Βιέννης εκνεύρισαν τους Αλβανούς, που παραδοσιακά πιστεύουν ότι η γλώσσα τους προέρχεται από την αρχαία Ιλλυρική και η θεωρία τους πνίγηκε με ένα κρύο ντους», γράφει δημοσίευμα στα Τίρανα.

    Οι ακαδημαϊκοί Stephen Schumacher και Joachim Matsiger βάσει αρχαίων ιλλυρικών κειμένων που βρέθηκαν στα Βαλκάνια, έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν την πραγματική προέλευση των Αλβανών και της αλβανικής γλώσσας.

    Σύμφωνα με αυτούς, οι Ιλλυριοί ήταν ένας λαός που έζησε στην Χερσόνησο του Αίμου, στο δυτικότης μέρος, που μέρος της αποτελεί και η σημερινή Αλβανία.

    Αλλά ο ελάχιστος αριθμός κοινών λέξεων (σημ. κυρίως ελληνικής προέλευσης), οι Ιλλυριοί δεν έχουν τίποτε να κάνουν με τον αρχαίο λαό των Ιλλυριών, παρότι οι Αλβανοί εθνικιστές επιμένουν σε αυτήν την άποψη, χωρίς όμως να το τεκμηριώνουν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο..

    Η θεωρία της συγγένειας των σύγχρονων Αλβανών- Σκιπεράτων (η Αλβανία στα αλβανικά λέγεται Σκιπέρια) με τους αρχαίους Ιλλυριούς προωθείται από το σχολείο και έχει ως στόχο να αποδειχθεί ότι ο αλβανικός λαός είναι αυτός που ζούσε στα Βαλκάνια πολύ πριν έρθουν οι Σλαβικές φυλές.newsbomb.gr

    https://www.dictyo.gr/index.php/categories/item/2208-afstriakoi-akadimaikoi-oi-alvanoi-den-exoun-sxesi-me-tous-illyrious
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ποια "γέννηση του έθνους", πριν από 200 χρόνια, μας ομιλεί η κερία; Για το δικό της έθνος προφανώς, διότι το δικό μας τραβάει 10.000+++++ χρονάκια, στην γνωστή ιστορία μόνο. Για την άγνωστη.....

    Εμείς, πριν από 200 χρόνια, είχαμε την παλιγγενεσία του Έθνους ΜΑΣ. Το δικό σου που έβοσκε, βρες το μόνη σου.

    Δεν ταυτιζόμεθα, κερία μου. Μέγα χάος μεταξύ ημών και υμών.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή