«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Βρείτε τις διαφορές..



Σακελλαροπούλου σημαία: Η «Εστία» ψάχνει σημαία και σταυρό στο Προεδρικό Μέγαρο

Σακελλαροπούλου σημαία: Μία αλλαγή στην διακόσμηση, με την σημειολογία που αυτή μπορεί να έχει, επισημαίνει στο κεντρικό της θέμα σήμερα η ιστορική συντηρητική εφημερίδα «Εστία»
Flash icon FLASH TEAM

Σακελλαροπούλου σημαία: Η «Εστία» ψάχνει σημαία και σταυρό στο Προεδρικό Μέγαρο
Σακελλαροπούλου σημαία: Η εφημερίδα συγκρίνει δύο φωτογραφίες από τον χώρο που ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τα πρόσωπα που επισκέπτονται το Μέγαρο και γράφει χαρακτηριστικά: «Τα πολλά σχόλια περιττεύουν. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη κατά την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Προεδρία της Δημοκρατίας αμέσως μετά την ορκωμοσία του τον Ιούλιο του 2019. Πίσω από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διακρίνεται η επίσημη σημαία της προεδρίας με τον Θυρεό και τον Σταύρο.


Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ιούλιο 2019 με αφορμή την συγκρότηση της νέα κυβέρνησης

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας. Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη νέα Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου στην Ηρώδου Αττικού μετά την εκλογή της.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη  συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Πρόεδρο για την πορεία της πανδημίας. 

Η σημαία έχει εξαφανιστεί. Φύσηξε και την πήρε ο αέρας μαζί με τον Σταύρο ο οποίος εξαφανίστηκε από το σήμα του εορτασμού του 2021; Τυχαία όλα τούτα; Δεν νομίζουμε» 
καταλήγει η εφημερίδα που ασκεί κριτική συχνά στους «φιλελεύθερους» που μιλούν συχνά για «νέο πατριωτισμό» χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τους ισχυρούς συμβολισμούς της λεγόμενης πατριωτικής Δεξιάς.


flash.gr

8 σχόλια:

  1. Μαλακας είσαι ;
    Θα την καψη ο σταυρος.
    Θα προτιμούσε την φωτογραφία της Μαρίνα Αμπράμοβιτς με τα φίδια στο κεφάλι.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ;
    ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ.
    ΧΑΖΑΡΟΣ ΚΕΡΝΑ ,ΧΑΖΑΡΟΣ ΠΙΝΕΙ.
    ΚΥΤΤΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΜΑ ΤΩΡΑ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και αναφέρατε τα φίδια,για προσέξτε καλύτερα στην σειρά βιβλίων όπισθεν της προεδρικής κεφαλής και αριστερά από την ευθεία της μύτης,είναι ένα αγαλματίδιο της θεάς με τα φίδια,ανάποδα γυρισμένο (αν βλέπω καλά)....

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ανάποδα γυρισμένο, αλλά δεν διακρίνεται και καλά, για να καταλάβουμε αν είναι αγαλματίδιο θεάς Αθηνάς ή η Κόρη με τα φιδάκια στα χέρια, που βρέθηκε στην Κνωσσό.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ; ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ; ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΗ; ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΡΙΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ.
    ENA ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΦΥΡΑΙΟΥΣ.
    ΒΑΛΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΩΘΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ.
    Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ09 Μαΐου, 2020 09:04

    Ναί, γιατί όταν υπήρχε ό Σταυρός καί ή σημαία, πίστευαν ή πιστεύουν σέ αυτά.Είτε υπάρχει ή σημαία είτε όχι, αυτοί πιστεύουν μόνο στήν σημαία καί στούς θεούς τής ελίτ.Ούτε στήν Ελλάδα, ούτε στόν Χριστό πιστεύουν. 'Ολα τά άλλα είναι απλώς υποκρισίες καί θεαθήναι γιά τό πόπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταξύ σοβαρού και αστείου.
    Η μανδαμ δηλώνει τι πρεσβεύει..
    Ο τεως θιασωώης, απλά ενέπαιζε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα πραγματα ειναι απλα..........τη σημαια την πηρε ο αεραϛ οπωϛ τοτε στα ιμια.......τι δεν καταλαβαινετε;;;;;;; σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή