«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Η τηλεθέαση βυθίζεται, οι «πελάτες» πληρώνουν!




OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 15-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020 η τηλεθέαση των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης κατέρρευσε καταλαμβάνοντας, καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδος, τις τελευταίες θέσεις μεταξύ όλων των εκπομπών των διαφόρων καναλιών, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του ηλεκτρονικού τύπου για τις διάφορες ζώνες τηλεθέασης (https://www.youweekly.gr/article/tiletheasi).

Παρ΄ όλα αυτά, οι σταθεροί «πελάτες» των τουρκοσειρών, δεν σταμάτησαν τις διαφημιστικές «χορηγίες» με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το ασυνήθιστο φαινόμενο γιγαντιαίες πολυεθνικές, να διαφημίζονται παρέα με δίλεπτες τηλεπωλήσεις έξυπνων τηγανιών και μπαστουνιών, εισαγόμενων φίλτρων, οξύμετρων και διαφόρων άλλων προϊόντων.

Το ΙΗΑ έχει κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις σε εταιρίες που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και ΣΚΑΙ, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση, ακόμα και όταν έχουν υψηλή τηλεθέαση.

Η έκκληση του ΙΗΑ αφορά την επίδειξη στοιχειώδους αντίδρασης απέναντι στην κανιβαλική συμπεριφορά των νέο-οθωμανών που ελέγχουν την εξουσία στην γειτονική Τουρκία και την απαξίωση της συστηματικής προπαγάνδας που κάνουν στην Ελλάδα μέσα από τις τουρκικές σειρές.
Τώρα μάλιστα που η τηλεθέαση και των τριών τουρκικών σειρών οι οποίες προβάλλονται από την ελληνική τηλεόραση βρίσκεται στο βάθος της σχετικής κατάταξης, η επιμονή σημαντικών εταιριών να διαφημίζονται σε αυτές, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.


Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020, παρ΄ όλο που η τηλεθέαση όλων των τουρκικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση βυθίστηκε, εκατόν δέκα έξη εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 425 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις προπαγανδιστικές, τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Από τις 116 εταιρίες, περισσότερες από τις μισές (62 επιχειρήσεις) «συμμετείχαν» με ένα ή δύο διαφημιστικά μηνύματα, ενώ μόνο πέντε επιχειρήσεις (οι «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδες) κάλυψαν το 28% περίπου των διαφημίσεων ολόκληρης της εβδομάδος.

Δύο από τους «Χρυσούς Χορηγούς» της εβδομάδος είναι και πάλι οι γιγαντιαίες πολυεθνικές Unilever και Procter & Gamble με 71 διαφημιστικά μηνύματα ή το 17% των συνολικών διαφημίσεων όλων των τουρκικών σειρών ολόκληρης της εβδομάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντριπτικό ποσοστό όλων των διαφημίσεων της Procter & Gamble για τις τουρκοσειρές κατευθύνεται στον ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιγαντιαίες πολυεθνικές καταδικάστηκαν το 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού  για πρακτικές χειραγώγησης των τιμών σε απορρυπαντικά προϊόντα σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πληρώνοντας πρόστιμα ύψους 211.200.000 Ευρώ η Procter & Gamble και 104.000.000 Ευρώ η Unilever.

Οι υπόλοιποι «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 15-19 Ιουνίου 2020, είναι η «Καραμολέγκος», η Mylan (Generics Pharma Hellas) και η εταιρία τυχερών παιχνιδιών Novibet  με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 



Η καθημερινή πανελλήνια μετάδοση, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ της τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος», ειδικά στις μέρες μας που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια απροκάλυπτη και εξοργιστικά επιθετική Τουρκία, αποτελεί ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο.

Η τουρκική προπαγάνδα, μέσα από τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται σε κάθε ελληνικό σπίτι, διεισδύει στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών με διακηρυγμένο από τους Τούρκους στόχο την δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, με την συστηματική καλλιέργεια μιας ανύπαρκτης μεν, ιδανικής δε εικόνας της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια κοινωνία που έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.

H τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» συμπληρώνεται με την διαρκή επίδειξη πλούτου και χλιδής (πολυτελή σπίτια, πισίνες, γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα κ.α.π.) τα οποία δεν απολαμβάνει ούτε το 1% του τουρκικού πληθυσμού.

Μπροστά στην ακραία επιθετικότητα της σημερινής Τουρκίας, η εφαρμογή του συνθήματος «Ακούμε Τούρκικα; Αλλάζουμε κανάλι» εφαρμόζεται πλέον στην πράξη από ολοένα και περισσότερους ευαισθητοποιημένους Έλληνες, οδηγώντας την τηλεθέαση των τουρκοσειρών στις τελευταίες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 15 έως και 19 Ιουνίου 2020:



συνεχίζεται…




Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ
Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020
International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com





6 σχόλια:

  1. κωστα συγγνωμη,αλλα, προκειμενου ο κοσμος να βλεπει, πατσαβουρες κατινες, απελπισμενες κυρατσες,τυπου πανια,τατιανα,μενεγακη,κατεδινα καινουδιου,πουστηδες που προβαλλονται ως προτυπα,κατι ζηνες,κατι σκορδα,[εμμετικες] και κατι σειρες που η μαλακια παει συννεφο,εεε καλυτερα τουρκικες σειρες.... ολοκληρη τηλ και βασιζεται στο κοκκινο ποταμι και στις αγριες μελισσες....κουραστηκε ο κοσμος απ τα σκουπιδια τοσα χρονια...ψωμι δεν εχει να φαει ολο γκουρμε συνταγες να του ανοιγει η ορεξη.....προσωπικα ανοιγω τηλεοραση καθε κυριακη βραδυ μονον για το κοκκινο ποταμι.....ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μεγάλη ιστορία αυτό που είπες και το κατανοώ απόλυτα. Μόνος μου έχω πει παλιότερα για την χυδαιότητα των ελληνικών σειρών (εξαιρούνται οι 2 που ανέφερες) με τούς ξετσίπωτους κι ανούσιους διαλόγους και τα γυμνά και τα αηδιαστικά διαρκείας -με σάλια- φιλιά στο στόμα. Ενώ οι τουρκοσειρές έχουν τουλάχιστο κάτι πιο σεμνό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αρκετά άλλα θετικά σε σχέση με τις πορνοσειρές στην Ελλάδα. Βέβαια, το κακό είναι που περνάνε επίσης ψεύτικη Τουρκία στα τουρκικά σήριαλ.
      Το χειρότερο από όλα όμως είναι που δεν μεταγλωτίζουν όπως στα βραζιλιάνικα π.χ. αλλά το κάνουν επίτηδες για να μαθαίνουν οι Έλληνες τούρκικα, συν του ότι στερούν μεροκάματο σε ηθοποιούς του "780 μισθό και ΙΚΑ".

      Διαγραφή
    2. κωστα καλημερα....για ποια μεταγλωττιση μιλας;;; οταν τα ελληνικα της τηλεορασης αρμοζουν σε γηπεδικη συγκεντρωση.... ακους υπουργο να λεει το ζητημα ειναι'''διεθνης'''και το επαναλαμβανει ο πανηλιθιος ,ε τοτε η σπας την συσκευη η την κλεινεις...οι δε δημοσιοκαφροι;;;;αστα να πανε..τα δε σηριαλ;;;;εκει γινεται πραγματικη σφαγη...θελω να πω οτι ολοκληρο το τηλεοπτικο συστημα νοσει...και καλα τα ιδιωτικα,αμ τα κρατικα που τα πληρωνουμε θελουμε δε θελουμε;;;;ειμαστε τραγικοι....κι εχουμε ολοι ευθυνες και πρωτιστως οι ηθοποιοι,σκηνοθετες κλπ.....ειναι μεγαλη κουβεντα,και εδω δυστυχως φαινεται η ελλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ....ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ......ΣΟΥΛΑ [οσο για τις κυριουλες που βλεπουν τουρκικα , αν ακουσεις τα σχολια τους θα ξεραθεις απ τα γελια]

      Διαγραφή
    3. Αν το συνεχίσουμε, θα ανοίξουμε κι άλλα θέματα..
      Άστα να πάνε Σούλα..

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΣΩ ΤΟΝ "ΚΟΝΔΥΛΗ";

    ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ wifi ΕΔΩ,ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ.

    ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΤΙ...ΣΒΗΝΕΙ ΤΟΝ μύθο ΤΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝ ΜΕΡΕΜΕΤ ΝΤΑΧΤΙΡΝΤΙ....

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/blog-post_442.html

    ΟΙ ΑΔΑΜΑΣΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΊ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΔΥΛΗΣ:ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ!

    ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΑΝΤΡΙΚΑ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΡΒΑΡΑ....

    ΕΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΕΙΠΑΜΕ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ:ΡΙΤΑ ΧΑΙΗΓΟΥΟΡΘ/THE SHAWSHANK REDEMPTION.

    NA ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ "PUT THE BLAME ON MAME BOYS" KAI NA ΕΧΩ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΟΠΛΑ,ΚΡΥΣΤΆΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ...

    IN STYLE,ΑΠΑΛΑ ΑΠΑΛΑ,ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΜΆΛΛΑ ΤΖΙΛΝΤΑ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΌΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ;

    ΤΑΚΤ,ΧΑΡΗ,ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

    ΝΑ ΣΕ ΣΦΑΞΩ ΧΑΣΑΝ ΜΟΥ ΝΑ Σ'ΑΛΟΙΨΩ ΜΕΛΙ...

    ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ ΜΟΥ!

    ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΒΥΣΣΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ...

    GOOD NIGHT BOYS,

    PITA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καληνύχτα τρελλοκόριτσο!
      χαχαχαχαχα
      Ευχαριστούμε για το άρθρο του secretrealtruth

      Διαγραφή