«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Λαθροσκουπίδια μετέτρεψαν σε.. πισίνα το φράγμα Ζυφιά στη Χίο



Σε πισίνα έχουν μετατρέψει οι παράνομοι μετανάστες στην Χίο την λιμνοδεξαμενή του φράγματος Ζυφιά, που χρησιμοποιείται και για ύδρευση, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αλλά και τη δημόσια υγεία.

Τον περασμένο μήνα ένας 20χρονος Ιρανός πνίγηκε αφού δεν ήξερε να κολυμπά. Πρόκειται για τον δεύτερο πνιγμό τα τελευταία 2 χρόνια με το δήμο Χίου να ζητά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 50.000ευρώ, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών καθαρισμού, περίφραξης, ελέγχου και φύλαξης στο φράγμα Ζυφιά Καμποχώρων Χίου με σκοπό την μείωση του κινδύνου απώλειας ζωής αλλά και του κινδύνου ανεπανόρθωτης ζημίας του πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού.

Χαρακτηριστικό το τι επικρατεί στο φράγμα, που είναι σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΒΙΑΛ, είναι το σχετικό έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ) προς το δημοτικό συμβούλιο Χίου. “Πέριξ της λιμνοδεξαμενής διημερεύουν ή/και διανυκτερεύουν συχνά αρκετοί άνθρωποι, όπως φαίνεται και από τα απορρίμματα τα οποία αφήνουν. Έχει επίσης διαπιστωθεί επανειλημμένως ότι πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούν τη λιμνοδεξαμενή για ψάρεμα και κολύμβηση.

Το ψάρεμα απαγορεύεται σε λιμνοδεξαμενές των οποίων το νερό χρησιμοποιείται για ύδρευση, λόγω των πιθανών υπολειμμάτων των υλικών αλιείας στο νερό και η κολύμβηση σε λιμνοδεξαμενές με γλυκό νερό είναι επίφοβη, ειδικά για ανθρώπους με μειωμένη ικανότητα κολύμβησης όπως οι διαμένοντες στο ΚΥΤ, λόγω μειωμένης άνωσης και υλικών πυθμένα”.

Η ΔΕΥΑΧ τοποθέτησε το προηγούμενο καλοκαίρι περιμετρικά της λιμνοδεξαμενής πινακίδες απαγόρευσης της κολύμβησης και της αλιείας όμως όπως διαπιστώθηκε όμως σε επόμενες αυτοψίες σταδιακά οι πινακίδες αυτές αφαιρέθηκαν, οπότε και επανεγκαταστάθηκαν για να αφαιρεθούν και πάλι.

Εκτός του ότι οι μετανάστες κολυμπούν στο φράγμα έχουν μετατρέψει σε βατήρα τον πλωτήρα ανάρτησης της ηλεκτροκίνητης αντλίας με τα σκουπίδια να συσσωρεύονται περιμετρικά στον χώρο.

newslink.gr

hellas-now.com

10 σχόλια:

  1. Ωχ Παναγία μου και μέσα θα ουρούν ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ.
    Καθαρό νερό κρυστάλλινο στο ποτήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά τα κάνουν. Σάς ενημερώνει ο αγαπητός Ηλίας πιο κάτω. Κι εντωμεταξύ κυκλοφόρησαν και νεώτερες αναρτήσεις περί αυτού του αίσχους.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΧΕΖΟΥΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ
    ΤΟΥ ΑΞΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΚΟΥΛΗ;;; ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ;;; ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;;;
    O ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΒΟΘΡΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΩΝ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΛΙΜΝΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΘΡΟΣ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΓΚΕΤΟ.
    ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ, ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΟΥΝ, ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ COVID 19.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΧΙΟ ΛΗΜΝΟ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ;
    EKEI ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;; ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΡΟΧΘΟΝΕΣ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναιο πολυπολιτισμος του κουλη-βλακουλη...τι δεν καταλαβαινετε;;;;;.....ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εεεεε !σιγά !σιγά ρε σεις !
    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΤΉΡΙ.
    ΠΟΤΗΡΙΙΙΙΙΙ !
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ !
    ΆΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ,ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ,ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΑ ,ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙ .
    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΆΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ :
    ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ.
    ΕΙΠΑΜΕ :ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΤΉΡΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δήμαρχος, δημοτικοί υπάλληλοι, ύδρευση, αποχέτευση, υγιειονομικό δεν υπάρχουν;
    αν τους τέλειωσαν τα στυλό για να γράψουν επιστολές διαμαρτυρίας στην Αθήνα, να κάνουμε έρανο να τους στείλουμε ένα κουτί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://1.bp.blogspot.com/-D6Ex_FuTvm8/XuosHuOLOzI/AAAAAAAAOiw/rlWlgyDRXt8vuQHppqL6mHNKmz7q0jiYwCLcBGAsYHQ/s1600/fashwave-vaporwave-war-weapon-mask-hd-wallpaper-preview.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. HENRY BIG BOY ❤️❤️ 357 MAGNUM
    YOUTU.BE/KA4ZNvEo9J4.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να βαλουν εθνοφυλακες με τζι3 να το φυλανε. Δημοσιο δεν ειναι; Για ολους δεν ειναι; οποιος κανει μλκια 7.62 στο σβερκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπαρουτι!!
    Και μπρουτζο!!
    ΑΚ_47...
    Χωρις φόβο!!
    Χωρίς τύψεις!

    Το καθήκον..του ΕΛΛΗΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή