«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Το Ισραήλ μετατρέπει ισλαμικά τζαμιά 7 και 10 αιώνων.. σε ντισκοτέκ,καταστήματα ρούχων,συναγωγές,γκεϊ-μάγαζα,αχυρώνες

Σχόλιο Διόδοτου: Για να σε δούμε μωρή "κουλή" κι εσένα.. θα τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο χωρίς την άδεια της θείας Μέρκελ και του Ταγίπ..; 🤣


 

[επιλεκτική μετάφραση: Διόδοτος]

Το Κόκκινο Τζαμί στην πόλη Safed, που καταλήφθηκε το 1948, είναι ένα από τα πιο όμορφα και αρχαία τζαμιά στην Παλαιστίνη, και η σημερινή του κατάσταση αφηγείται την ιστορία των απαλλοτριωμένων τζαμιών της χώρας, αντανακλώντας την Παλαιστινιακή Nakba σε όλες τις σημασίες της, από την εθνική κάθαρση έως την κλοπή ταυτότητας.

Αυτό το τζαμί Mamluk στην κορυφή των βουνών Safed έχει ήδη δει αρκετές παραβιάσεις της ιερότητάς του από το Nakba του 1948: μετατράπηκε αρχικά σε εβραϊκό θρησκευτικό σχολείο πριν μετατραπεί σε κέντρο για τα κόμματα Likud και Kadima και στη συνέχεια σε ένα κατάστημα ρούχων.

Πριν από λίγες ημέρες, μετατράπηκε από μια επιχείρηση που συνδέεται με το δήμο της Safed σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ένα μπαρ και μια αίθουσα γάμου, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Al-Quds Al-Arabi. Το όνομά του άλλαξε από "Το Κόκκινο Τζαμί" ("Al Masjid al-Ahmar") σε "The Red Bar" ("Al-Khan Al-Ahmar") προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι ήταν ένας τόπος λατρείας, στην προκειμένη περίπτωση ένα τζαμί. Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που οι νομικές διαδικασίες από τον ακτιβιστή Khair Tabari, Γραμματέα Ισλαμικής Ιδιοκτησίας (Waqf) του Tiberias και του Safed, με στόχο τη διάσωση του τζαμιού, συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Το Κεντρικό Δικαστήριο της Ναζαρέτ εξετάζει αγωγή που άσκησε ο Khair Tabari για την εκκένωση του τζαμιού και την αποκατάσταση του ακινήτου. Ο Tabri έχει επισυνάψει στη νομική του διαδικασία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Waqf ήταν ιδιοκτήτης του τζαμιού, καθώς και εμπορικά φυλλάδια που περιέχουν την τιμή των εορτών, των γευμάτων και των κρασιών που προσφέρονται τώρα εκεί. Ο Ταμπάρι καλεί τους πολιτικούς και πολιτικούς παράγοντες να αυξήσουν το ενδιαφέρον και τη συνεργασία μαζί του, προκειμένου να σωθεί το ιστορικό τζαμί από βεβήλωση και παραβιάσεις.

Λε Σουλτάν Μπάιμπαρς

Είναι σαφές ότι η μαρμάρινη πλάκα στο μπροστινό μέρος του τζαμιού, η οποία ήταν μάρτυρας μιας σφαγής που διαπράχθηκε από τις συμμορίες Haganah κατά τη διάρκεια της Nakba, και η οποία περιελάμβανε τις λεπτομέρειες της κατασκευής του, κλάπηκε στη σειρά των επιθέσεων εναντίον του.




Εκφράζοντας την αποστροφή του, ο ακτιβιστής Khair Tabari είπε στον Al-Quds Al-Arabi ότι η πιο οδυνηρή σκηνή στο Safed ήταν το Κόκκινο Τζαμί, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Al-Zahir Baibars (1223-1277) κατά τη διάρκεια της εποχής Mamluk, και μετατράπηκε σε κρησφύγετο των τρανσεξουαλικών, χούλιγκαν και αλκοολικών. Τόνισε ότι αυτό το τζαμί, το οποίο πήρε το όνομά του από τις κόκκινες πέτρες του, χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς, αλλά ότι είναι κλειστό για τους Μουσουλμάνους, που υποβάλλονται σε επιθέσεις από εποίκους μόλις το πλησιάσουν. Και θυμάται ότι το τζαμί διακρίνεται όχι μόνο από την αισθητική του και τα εκλεπτυσμένα έργα τέχνης των οποίων η είσοδος είναι διακοσμημένη, αλλά και ως μια σημαντική σχολή νομικών και ισλαμικών επιστημών στην εποχή Mamluk. Συνέχισε:

«Ζαλίστηκα όταν παρατήρησα τις επιπτώσεις του βανδαλισμού μέσα στο τζαμί, όπως αποδεικνύεται από τα απομεινάρια των αποσπασμάτων από το στίχο του Θρόνου που αφαιρέθηκαν από τον άμβωνα και αντικαταστάθηκαν από τις Δέκα Εντολές στα Εβραϊκά».




Ο ιστορικός και γιος της πόλης Safed, εξόριστος, Δρ Mustafa Abbasi, επιβεβαιώνει αυτές τις παρατηρήσεις, εξηγώντας ότι το τζαμί είναι σπάνιο στην ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία. Χτίστηκε από τον Σουλτάνο αλ-Ζαχίρ Μπαμπάρς [ένας από τους νικητές των Σταυροφόρων του Λουδοβίκου Ix κατά τη διάρκεια της 7ης Σταυροφορίας, και ο πρώτος που νίκησε τους μογγόλικούς στρατούς στη Μάχη του Αΐν Τζαλούτ στη Γαλιλαία] μετά την κατοχή του Safed το 1266, και μια μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε στην είσοδό του έδειξε ότι χτίστηκε το 1276.



Τζαμί Γιουνίσι

Η μοίρα αυτού του τζαμιού δεν είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα τζαμιά στο Safed, καθώς το Τζαμί Yunisi έχει μετατραπεί από το δήμο safed, ο οποίος είναι αποκλειστικά εβραϊκός, σε γκαλερί τέχνης, και απαγορεύεται να προσευχηθούν εκεί. Αυτό το τζαμί χτίστηκε το 1901, και όλες οι αραβικές επιγραφές αφαιρέθηκαν από τους τοίχους του, με εξαίρεση μια μαρμάρινη πλάκα στην οποία είχαν χαραχτεί αυτοί οι στίχοι:

"Είναι ένα τζαμί όπου ο Θεός λατρεύεται, και του οποίου το φως λάμπει σαν αστέρια στο στερέωμα της δόξας. Όταν οι καρδιές των πιστών προσκυνούσαν εκεί, το φως ήταν πάντα δυνατό."

Αυτή είναι επίσης η περίπτωση του Τζαμιού των Σπηλαίων, που πήρε το όνομά του από το παρακείμενο σπήλαιο του Προφήτη Ιακώβ (το «σπίτι της θλίψης» στο οποίο αποσύρθηκε μετά την απώλεια του γιου του Ιωσήφ), οι πέτρες του οποίου -τζαμιού- θα μπορούσαν σχεδόν να ακουστούν θρηνώντας ότι έχουν μετατραπεί σε συναγωγή. Αυτό ισχύει επίσης για το Τζαμί Των Κοριτσιών Χαμίντ, το οποίο χρησιμεύει ως κέντρο για τους Ούγγρους Εβραίους. Αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για το εγκαταλειμμένο Τζαμί Al-Sawawin, το Τζαμί Jawqandari, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από δέκα χρόνια, ή το Κατεστραμμένο Τζαμί Al-Joura, του οποίου το μόνο ορατό απομεινάρι είναι ο μιναρές, του οποίου η χάλκινη ημισέληνος στην κορυφή του είχε κλαπεί πριν από χρόνια. Ήταν επίσης γνωστό ως τζαμί "Sheikh Issa" ή "Al-Swiqa": ήταν το τζαμί της οικογένειας του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, και υποβλήθηκε σε επικίνδυνες ανασκαφές στη βάση του μιναρέ του.



Αμέσως μετά την είσοδό του στην πόλη Safed, ο επισκέπτης παρατηρεί πολλά εγκαταλελειμμένα αραβικά σπίτια ή να κατοικούνται από Εβραίους εποίκους, και τα τζαμιά της, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στάβλους, μπαρ ή συναγωγές, ενώ μουσουλμανικά νεκροταφεία μετατράπηκαν σε βοσκοτόπια για αγελάδες.


Το Ανοιξιάτικο Τζαμί

Στη δυτική είσοδο της πόλης Safed. Το ισόγειο έχει γίνει ένας αχυρώνας, ενώ ο επάνω όροφος του έχει γίνει αποθήκη. Το παρακείμενο Νεκροταφείο έχει γίνει βοσκότοπος για άλογα και αγελάδες.


lecridespeuples.fr

11 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΗ Η ΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ,
    Η ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΜΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΑΓΕΛΑΔΙΣΙΑ ΜΑΤΙΑ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΛΑ ΛΑΧΟΥΡΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΛΙΝΤΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΤΜΕ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΛΕ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΤΙΚΟΥΛΕ;
    ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΛΑΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΑΣ,
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ17 Ιουλίου, 2020 00:38

    ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥ.
    ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΛΟΜΠΙ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤ, ΑΛΛΑ Ο.ΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΟΠΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
    ΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΔΩ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ-ΛΑΙΦ ΣΤΑΙΛ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΩΜΙΚΗ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΑ-ΠΛΑΝΗΤΗ-ΔΟΤΗ ΦΩΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟΝΤΑ ΚΑΒΑΛΑ.
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΚΤΟΝΟΥ ΚΙ'ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΟΥΖΑ-ΣΟΥΖΕΤΟ.
    ΕΜΕΙΣ, ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΣΙΑ, ΕΝΩΣΑΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΗ ΗΜΙΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ".
    ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΠ'ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ" ΛΑΟ, ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ, ΑΠ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ, Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΝΓΚΕΛΣ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ...

    https://youtu.be/TVmTW0brkgc



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, εγκρίνω βίντεο!
      Και στο "Διά τον πέοντα καβάλα" συμφωνώ.

      Καλό βράδυ φίλτατε ΕΥ!

      Διαγραφή
  3. Αφού οι συναγωγές τους είναι μπουρδέλα, δεν είναι λογικό; Αλλά πόσος καιρός ακόμα για να γίνουν οι εν ελλάδι ναοί το ίδιο; Ο τούρκος οπως φαίνεται τράβηξε άλλη πορεία. Οι ελληνες επιμένουν εκεί που ¨ανήκουν¨;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/897107_halkida-afganoi-apo-ti-domi-tis-malakasas-parenohlisan
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ,
    ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Η ΙΣΛΑΜ ΚΟΥΛΕ ΚΑΙ Η ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΑΛΕΞΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,
    Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ AYTO TO ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΩΝ ΓΟΝΙΩΝ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΜΥΡΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ;
    ΠΟΥ ΕΝΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΖΩΗ;
    ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ,
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ,
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΡΙΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ
    ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ, ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΣΤΟΥΠΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ,
    ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ;
    ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ TA KTHNH
    ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κουλησουλταν ,τι ομορφη που ειναι[μπλιαχ]....και πως της παει η μαντηλαααα....μονο να, αυτη η μυτη ειναι...... καπως αποψε....χαχαχαχαχα...ο μαλακογκαντεμης που ντουβρουτζας να του ρθει αει σιχτιρ.....
    ......ΣΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μιχαλης Κρατσιος απο την Χιο, 34 χρονω, ειναι ο νεος ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Μπραβο μεγαλε ΤΡΑΜΠακουλα (εστω κι αν εγινε για καθαρα προ-εκλογικους λογους, ωστε να παρει τις ψηφους των εληνων της αμερικης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΦΛΟΥΦΛΗΣ» // Αυτό το ειπε προχθες ο Εβραιος Ροτσιλντ. Δεν ειναι καλαμπουρι // Προσωπικα το λεω εδώ και πολύ καιρο. Καλα, ο Τουρκος από απεναντι τον εχει καταλαβει εδώ και χρονια, γι’ αυτό τον εχει του κλωτσου και του μπατσου // Μεχρι και τα αφεντικα του τον πηρανε χαμπαρι και τον πλακωσανε στα μπινελικια // Ο ΕΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΤΣΙΟΣ, 34 ΧΡΟΝΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ // Μπραβο στα εληνοπουλα, που ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΙΑ ΠΡΟΚΟΒΟΥΝ (διοτι εδώ στο καταραμενο κρατος κυβερνουν καταραμενα κοπροσκυλα) // και ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΜΠακουλα, εστω και αν το εκανε για καθαρα προ-εκλογικους ψηφοθηρικους λογους, για να παρει τις ψηφους των Εληνων της Αμερικης, στις προσεχεις εκλογες του Νοεμβριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διορθωση: η καταγωγη του Μιχαλη Κρατσιου ειναι απο ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ΧΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την Αγία Ειρήνη με την καταπληκτική ακουστική, εντός του Τοπ Καπί και δίπλα στην Αγία Σοφία οι Τούρκοι την χρησιμοποίησαν για επιδείξεις μόδας εσωρούχων και συναυλίες
    Για να χουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή