«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Απολογία...

του Γιώργου Μεταξά



Μου κάνετε παράπονα ότι δε γράφω πλέον κείμενα...

Πείτε μου, αλήθεια, για τι να γράψω; Για έναν λαό που φαντασιώνεται ν' ανάβει κεριά στην Αγιά Σοφιά από τη μία, ενώ από την άλλη κρύβεται υπόδουλος πίσω από μία μάσκα; Να γράψω για ένα λαό που αντί να πάρει το μέλλον του στα χέρια του φοράει γάντια μίας χρήσεως σε χέρια πνιγμένα στ' αντισηπτικά; Να γράψω για τους «εθνικιστές» που αντί να ενώνονται φροντίζουν να χωρίζονται σε κομμάτια; Να γράψω για το κόμμα του Λαγού; Να γράψω για το κόμμα του Κασιδιάρη; Να γράψω για τη Σημαία μας που έγινε ξεφτισμένο πανί στα χέρια επαναστατών που έστελναν μηνύματα κι έγραφαν χαρτάκια για να βγουν από το σπίτι στον καιρό της καραντίνας; Να γράψω για τη τζαμοποίηση της Αγιά Σοφιάς; Για τον πολλά βαρύ Α/ΓΕΕΘΑ, που του τρέχει ο τσαμπουκάς απ' τα πατζάκια αλλά είναι όλο μαγκιά, κλανιά, εξάτμιση και κώλο φυνιστρίνι; Να γράψω για εκείνους που με οκτάστηλα προσπαθούν να με φοβίσουν;

Όχι αδέλφια μου! Την αγάπη μου για το Έθνος μας δε θα τη χαραμίσω σε κούφια λόγια. Προτιμώ να σιωπήσω. «Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.»

Ήρθε η ώρα να κλάψουν οι νεκροί μας. Εκείνοι που θυσιάστηκαν για να καθόμαστε τώρα εμείς πίσω από ένα πληκτρολόγιο αγκαλιά με μάσκες κι αντισηπτικά, τρομαγμένα, δειλά ανθρωπάκια... Μα δε θρηνώ για μας. Θρηνώ για τούτη την έρμη την Πατρίδα που κάθε μέρα της μπήγουμε και μια καινούρια μαχαιριά πισώπλατα, ως άλλοι εφιάλτες. Θρηνώ για τα παιδιά μας, που δε μαθαίνουν τι θα πει λεβεντιά, αλλά χάνονται στους διαδικτυακούς κόμβους που τους ληστεύουν τη ζωή. Θρηνώ ένα λαό που ακόμα πιστεύει σε μία χουντική δημοκρατία που τον έκανε μαριονέτα στα χέρια πολυεθνικών. Θρηνώ για το αίμα των προγόνων μας που κοχλάζει οργισμένο κάτω από τα πόδια μας.

Ετούτη η γη, δεν έχει σπιθαμή που να μην έχει ποτιστεί με αίμα ανδρειωμένων. Ετούτη η γη, γόνιμη, εγέννησε άντρες και γυναίκες που τη δοξασαν. Μα τώρα γεννά άδεια κουφάρια, απολιθωμένα απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

Για τούτο αδέλφια μου, προτιμώ τη σιωπή. Προτιμώ σαν αετός να πετάξω στη φωλιά μου και να κατεβαίνω μόνο για να γελώ. Προτιμώ ως αετός να μείνω στη φωλιά μου, να θρηνώ για όλα όσα δεν αποκτήσαμε ως Έθνος επειδή γίναμε μαλθακοί. Κι όταν ο θεός των Ελλήνων με καλέσει να πολεμήσω, θα είμαι στην πρώτη τη γραμμή, έτοιμος από καιρό. Προτιμώ να πολεμώ με το σπαθί μου πια κι όχι με την πένα μου. Τα λόγια, φτώχια κομπολόγια. Η Μάνα μας θέλει πράξεις...


Γεώργιος Μεταξάς







3 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ28 Ιουλίου, 2020 18:13

    Πέστα καρντάση, πέστα, βγάλτα από μέσα σου, ολόσωστος.
    Δημοκρατία, τρομοκρατία, σκοτεινοκρατία, κρυπτοκρατία, λαγνοκρατία, πορνοκρατία, έτσι κατέντησε ή έρημη Ελλάδα μας, ο λαός άγεται και φέρεται κατά πώς του λένε οι ελληνόφωνοι πράκτορες που αφεντεύουν τον τόπο.
    Δικτατορία της μάσκας από την μία, μοίρασμα του Αιγαίου με τους μογγόλους από την άλλη, πογκρόμ των πατριωτικών φωνών, τζαμί τον Σεπτέμβριο στόν Βοτανικό και τσιμουδιά για την Αγία Σοφία, πολίτες νεκροί από αισθήματα και ένστικτο, μιά χώρα που χάνεται, μιά χώρα που διαμελίζεται για να απολαύσουν, ΙΣΩΣ, ΚΆΠΟΤΕ, οί εναπομείναντες γηγενείς, μιά συνταξούλα, για το γιαούρτι της ημέρας.
    Ξεπουλιέται ή χώρα, για να γεμίσει η γαστέρα μας φαΐ.
    Με πρόστιμα, φυλακίσεις, διώξεις, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες, δωροδοκούνται οι Έλληνες, έτσι και τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.
    Τους περνάνε λαιμαριά στον λαιμό και τους γύροφέρνουν στα βρωμοκάναλα γιά διαπόμπευση.
    Καρντάση Γιώργη, καλά τα λες, γράφε πού και πού, τουλάχιστον να λέμε ότι υπάρχει κι'άλλος ονειροπόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο ρε Γιώργη.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι άξιοι οι Ελληνες για τις εκκλησίες τους εντός Ελλάδας, η Αγιά Σοφιά μας πονάει, χρόνια βεβηλώνουν τα εκκλησάκια, αν δούμε και φιμωμένους πιστούς άντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή