«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

CRETE TV, "Αντιθέσεις": Ελληνοτουρκικά - Γεωπολιτική και τα «κλειδιά» της Κυριαρχίας

3μισι ώρες εκπομπή, αλλά πολύ σημαντική, με σημαντικούς καλεσμένους, και από τον μοναδικό μη ξεπουλημένο πολιτικό δημοσιογράφο της χώρας, Γιώργο Σαχίνη.






Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , στρατηγός ε.α. , Μανούσος Παραγιουδάκης από το στούντιο των «Αντιθέσεων» και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέριλαντ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στη 3η Διάσκεψη στο Montego Bay για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το 1982, Θεόδωρος Καρυώτης από την Ουάσιγκτον , σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις Θαλάσσιες Ζώνες , τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις θέσεις των μεγάλων γεωπολιτικών παικτών στην περιοχή. 

- Η στρατηγική της Αποτροπής και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα , η Θράκη και γιατί η οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι η κρισιμότερη σε συνδυασμό με την Κύπρο 

- Η Αιγιαλίτιδα Ζώνη και οι Οριοθετήσεις, τα σημεία πρόσοψης ακτών και τα σημεία βάσης , οι ευθείες γραμμές βάσης και η εξήγηση των μετρήσεων με κλειστούς κόλπους.

 - Το Δίκαιο της Θάλασσας και η σχέση του με την συνολική κα την τμηματική οριοθέτηση , οι συντεταγμένες, το Τουρκολιβυκό σύμφωνο και γιατί το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου είναι το «κλειδί» για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο 

- Η Κρήτη και πως η Αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ναυτικών μιλίων μπλοκάρει την σχέση Τουρκίας – Σάρατζ 

- Αποκαλύψεις για το «ελληνικό παράδοξο» των 6 και 10 ναυτικών μιλίων σε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο 

- Οι περίεργες αποφάσεις για την Στρογγύλη , αλλά και ποιος και γιατί απαίτησε από την Κύπρο να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Αίγυπτο 8 ναυτικά μίλια πριν την σωστή οριοθέτηση, πως η Αίγυπτος το χρησιμοποιεί σήμερα έναντι της Ελλάδας. 

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν : 

Ο Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ Βασίλης Αδαμίδης 
-Η διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας της Νομικής Σχολής Αθηνών – Νομικός, Κέρη Μαυρομάτη , πρώην Ειδικός Σύμβουλος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Κοινοτικό και το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσιων Μεταφορών. 
Και ο Ηρακλής Καλογεράκης υποναύαρχος ε.α. με θητεία στην Διεύθυνση Ναυτικών Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ – το ΝΑΤΟ και το Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) . Μία μεγάλη συζήτηση για τα κρίσιμα Εθνικά Θέματα και την Γεωπολιτική Σκακιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

8 σχόλια:

  1. Να τι περιμένει το ελλάς-γαλλία-συμμαχία : https://www.foxnews.com/us/fire-uss-bonhomme-richard-naval-base-san-diego
    Ανοίξτε τα μάτια σας πριν είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η γαλλία είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, σαν κράτος, γιατί σαν "έθνος" δεν έχει υπάρξει ποτέ. (βλέπε αποσχιστικά κινήματα οξιτανίας, βρετάνης, αλσατίας, βάσκων, κορσικής)
      Ηταν ήδη προ κορωνοκρίσης σε φάση πολιτικής αποσύνθεσης (βλέπε πτώση της κυβέρνησης του δημοφιλούς πρωθ.) και οικονομικής κατάρρευσης (τα παμπάλαια πυρηνικά εργοστάσια της στα οποία βασίζεται ως επί το πλείστον η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι διάτρητα εδώ και δεκατίες και παρουσιάζουν εκτεταμένες διαρροές, τις οποίες αποκρύπτουν μεθοδικά),
      ο στρατός της ίσα που επαρκεί για να κρατάει σε σχετική τάξη τα εικοσιπέντε εκατομμύρια ισλαμιστών δεύτερης και τρίτης γενιάς που είναι εγκατεστημένα εκεί με γαλλική υπηκοότητα και ιθαγένεια (!) εδώ και εξήντα χρόνια... και τις υπερπόντιες αποικίες της (δυτική αφρική, νότια αμερική, πολυνησία)
      Θέλεις κι άλλη ανάλυση;

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά. Το πολεμικό πλοίο που αναφέρει να καίγεται στο φοξ έχει σαν όνομα ένα ψευδώνυμο του Β. Φραγκλίνου, πρέσβη του νεοσύστατου κράτους των ΗΠΑ στην προεπαναστατική γαλλία και ισχυρότατου μασόνου που προετοίμασε μαζί με τους 'αδερφούς' του της στοάς 'Οι Εννιά Αδελφές' την ανατροπή της ελέω Θεού μοναρχίας και την επιβολή της αθειστικής Γαλλικής Δημοκρατίας. Ενα από τα πιο μεγάλα 'έργα' του ήταν η απόφαση για δικαίωμα λατρείας άλλων θρησκειών εκτός της χριστιανικής (διάταγμα των Βερσαλλιών 1787) https://el.wikipedia.org/wiki/Έδικτο_των_Βερσαλλιών
      "Muzzle not the ox that treadeth out his master's grain."

      Διαγραφή
  2. ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ // Από τη μια πλευρα του Αιγαιου να «κυβερνουν» (ταχαμου) μερικοι κωμικο-τραγικοι κακομοιροι Φλουφληδες (που τους ψηφιζουν κωμικο-τραγικοι κακομοιροι ραγιαδες) και από την αλη πλευρα του Αιγαιου ενας αρωστος Σουλτανος που τον βαρεσε η μεγαλομανια κατακεφαλα και αρχιζει να κανει τη μια χοντρο-μαλακια μετα την αλη. Ριχνει συνεχεια νερο στο μυλο των Ισλαμιστων, με αποτελεσμα αυτοι να εχουν αποθρασυνθει και ο επομενος Σουλτανος των Μογγολων να ειναι Ιμαμης (αλα Ιραν), με ότι αυτό συνεπαγεται (στο Ιραν παντως ο μεγαλος Ιμαμης Αγιατολαχ Χομεηνη, οπλισε, επιστρατευσε και δολοφονησε όλα τα παιδια ανω των ΔΕΚΑΤΕΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ, στελνοντας τα να σκοτωθουν στον πολεμο εναντιον του Ιρακ. Ημουν εκει τοτε) // Από τη μια πλευρα του Αιγαιου φανατισμενοι Ισλαμιστες και από την αλη πλευρα του Αιγαιου, η ξευτελισμενη ερπετικη φαμηλια των Μητσοτακηδων γεμιζει την Ελαδα με αποκτηνωμενους Μουσουλμανους // Ο καθενας μπορει να φανταστει το εκρηκτικο αποτελεσμα // Αυτή τη στιγμη ο βαρεμενος Ερντογαν ειναι συμαχος μας, διοτι αρχισε να κανει τρομακτικα λαθη. Το θεμα ειναι πως τα δικα μας τρομοκρατημενα πολιτικα τσουτσεκια δεν ειναι σε θεση να το εκμεταλευτουν // Σημερα (και μπραβο της) η εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχει ένα μεγαλειωδες πρωτοσελιδο, με τιτλο ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ και τις σκατοφατσες μερικων πολιτικων και θρησκευτικων ερπετων της πουτανας της δημοκρατιας, που ξευτελισανε και ξευτελιζουν την Ελαδα και τους Εληνες. Μαλιστα το αρθρο του συντακτη ειναι «ΡΑΓΙΑΔΕΣ». Σωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι αναξιοι.τη δουλεια τους κανουν.και ειναι ικανοτατοι στην καταστροφη της Ελλαδας.

      Διαγραφή
  3. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει τα σκουπίδια της ελλ. δημοσιογραφίας και της πολιτικής είναι ότι η τουρκία και οι δυνάμεις που την κινούν μπορούν σε λίγα χρόνια από σήμερα να εκδιώξουν στο συνολό τους, τους ελληνικούς πληθυσμούς από την κύπρο και από την κρήτη (όπως εκδίωξαν εύκολα και ανέξοδα τους πεντακόσιες χιλιάδες νέους πτυχιούχους από την ελλάδα και τα εκατομμύρια σύριους δυτικίζοντες ισλαμιστές)
    (το '22 η πανίσχυρη βενιζελική στρατιά με συμμάχους την νικήτρια γαλλία και την κοσμοκράτειρα αγγλία απέτυχε να αποτρέψει τη χαοτική μετακίνηση-εκδίωξη εκατομυρίων από την μ. ασία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή