«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα αποδέχτηκε να ξεκινήσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση με την Τουρκία.

Σημείωση Διόδοτου: Επειδή σε κάποιους μπορεί να φανεί λίγο παράξενο το παρακάτω μήνυμα του αγαπητού Αυτόλυκου, να σάς πληροφορήσουμε ότι κι αυτός δίνει καθημερινές μάχες στο twitter με εκατοντάδες φιλοκυβερνητικά τρολλ.



Στα πλαίσια των πιέσεων από Γερμανία και ΗΠΑ για μια «συνεργάσιμη» Ελλάδα η οποία θα σπεύσει να διαπραγματευτεί για τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία που προσδιορίζεται σε επίπεδο συμβούλων και συγκεκριμένα θα αναμειχθούν η Ελένη Σουρανή από την ελληνική πλευρά και ο Ιμπραήμ Καλίν από την τουρκική.

Αναμένεται να γίνει αυτό στις 23-28/8

Η Ελένη Σουρανή είναι η ειδική σύμβουλος που συμμετείχε στην μυστική τριμερή συνάντηση του Βερολίνου.

Η Ελένη Σουράνη διαδέχθηκε την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μετατέθηκε στις ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ήταν διευθύντρια της αρμόδιας για τις σχέσεις με την Τουρκία της Α4 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών. Η προκάτοχός της, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε προκαλέσει επίσης σχόλια στους διπλωματικούς κύκλους καθώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προτιμούσε σχεδόν σε όλα τα ταξίδια του στο Εξωτερικό, αντί της θεσμικής παρουσίας του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια

Στόχος του Βερολίνου είναι να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση με την Τουρκία καθώς οι Γερμανοί δεν κρύβουν το γεγονός ότι ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα με τις τουρκικές θέσεις.

Σημειώνεται πως οι Γερμανοί έχουν δυσαρεστηθεί από την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Άλλωστε τι να περιμένει κάποιος από μια χώρα η οποία διοργάνωσε πενταμερή για την Λιβύη και άφησε την Ελλάδα απ' έξω παρά το γεγονός ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών κάνοντας χρήση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στον απόηχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Τούρκοι έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ δηλώσεων υπέρ της… διπλωματίας που σημαίνει πως έχουν γίνει οι κατάλληλες πιέσεις στην ελληνική  πλευρά για να θέσει υπό διαπραγμάτευση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία «αποκλιμάκωσης της έντασης» από το Βερολίνο. Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους συμβούλους του πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου μέσα στο επόμενο διάστημα.
Κατά τις ίδιες πηγές, στην παρούσα φάση δεν αναμένεται δια ζώσης συνάντηση. Οι προϋποθέσεις από την ελληνική πλευρά είναι να μην εξαντλήσει η Τουρκία τον χρόνο της NAVTEX και να αποσυρθεί το Oruc Reis και ο στρατιωτικός στολίσκος που το συνοδεύει.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα την Παρασκευή δήλωσε: «Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με την Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε», τόνισε χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι έρχονται εξελίξεις που δεν θα είναι αρεστές, γιατί όταν διαπραγματεύεσαι για δικά σου πράγματα χωρίς να διεκδικείς τίποτα είναι σίγουρο ότι κάτι θα χάσεις.

Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη τύπου με τον Ελβετό ομόλογό του μίλησε για μια ελβετική διαμεσολάβηση και πρωτοβουλία και συγκεκριμένα είπε «ισορροπημένη, αντικειμενική, καλοπροαίρετη διαμεσολάβηση και είπαμε ναι δήλωσε ο Τσαβούσογλου ενώ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε μεταξύ άλλων «περιμένουμε τους γείτονές μας στην Άγκυρα».

Προετοιμάζεται λοιπόν το κλίμα για την έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου. Θα ήταν ωραίο σαν ανέκδοτο αν δεν ήταν τόσο τραγικό... για εμάς.


Και μερικά twitt εδώ.

5 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ16 Αυγούστου, 2020 01:47

    Ο ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ, ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ'ΜΕΙΣ, ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΟΛΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΛΑΙΜΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΕΡΩΝΕΣ, ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, Η ΜΙΣΗ ΧΩΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.
    ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΝ ΚΡΥΦΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ, ΕΤΟΙ.ΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥ Γ.Α.Π ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΔΩΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΩΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΧΆΠΑΤΑ.
    ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΛΊΙΙΙΙΓΟ ΚΑΤΙΤΊΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ, ΗΛΙΟΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΙΤ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
    ΤΩΡΑ, ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΝΑ "ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ Μ'ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ, ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΊΩΝ.

    ΥΓ. ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ;

    ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάει πίσω 12.000 χρόνια η έχθρα κατά των Ελλήνων. Μας έχουν βάλλει στο πρόγραμμα γιά εξαφάνιση. Έτσι νομίζουν. Τους έχει πάρει η κατηφόρα εδώ καί 20 χρόνια καί τώρα παίζουν τα ρέστα τους. Την τελευταία ζαριά ρίχνουν καί θα δείτε ότι θα τους κάτσουν ντόρτια. Τους έμεινε η φιέστα του 2.000

      Διαγραφή
  2. καλημερα Κωστα....τα παντα συμφωνημενα απο την εποχη του εθνικου μας δρακουλα [πισσα στα κοκκαλα του] μητσοτακη γκαντεμη,ο οποιος ελεγε...το μεγαλυτερο μερος της αοζ θα το παρουμε εμεις, το μικροτερο οι τουρκοι...και το δικαστηριο θα χαραξει την γραμμη.....ο ιος κουλης [γιατι περι ιου προκειται] χειραγωγουμενος απο την ψυχανωμαλη σχιζοφρενη γκιοσα του βερολινου ακολουθει τα βηματα του βρυκολακα πατρος,γλυφωντας τα παπουτσια της πορνης του δ ραιχ,και με τα τεσσερα στον σουλτανο.....προσπαθουν ν αφανισουν την ελλαδα αλλα δεν θα τους βγει...ηΕΛΛΑΔΑ προοριζεται να ζησει και να μεγαλουργησει...αντε γαμηθειτε λοιπον κοβαλα,αυνανες,και πουστοευρωπαια σκυβαλα...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά!! πάμε!!!
    Ρίξτε κάρβουνο στον λέβητα..

    Το τελος.. όμως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φιλτατος Αυτολυκος γραφει.
    "Αν ομως χαρισετε κατι στους Τουρκους, μη ξαναγυρισετε".
    Καποιες συγκυριες ταυτοσημες με το σημερα.

    1. Ναυαρχος Αραπακης παρεδωσε την Κυπρο και κανεις δεν τον ενοχλησε.

    2. Ναυαρχος Λυμπερης αφησε τους Τουρκους να μπουν στο Αιγαιο (Ιμια) και συνεχισε ν'
    απολαμβανη τα προνομια της θεσεως του.

    3. Σημερα.
    Αρχηγος ΓΕΝ Ναυαρχος Τσουνης. Αρχηγος Στολου Ναυαρχος Λυμπερης(υιος).

    Στους ωμους αυτων πεφτει η ευθυνη να μην επιτρεψουν στους " διαπραγματευταδες" να γυρισουν πισω αν χαρισουν κατι στη Τουρκια. Αλλους Χανδρινους και Γιαλοψους δεν αντεχει η Πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή