«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Μαρίνα Βερζανλή: «Αγιόκλημα»






Με το «Αγιόκλημα» και τη μοναδική Μαρίνα Βερζανλή (μόλις 16 χρόνων) εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα σειρά από βίντεο με τον τίτλο «Χαρταετοί». Στόχος είναι να βοηθήσουμε σαν Παράκεντρο, και πάντα αφιλοκερδώς, εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά, που θέλουν να υπηρετήσουν την ποιοτική μουσική, να πετάξουν ψηλά και ελεύθερα, φτάνοντας τα όνειρά τους.
Να μοιραστούν με το πλατύ κοινό τις ξεχωριστές τους ερμηνείες, χωρίς να χρειαστεί να υποστούν την απαξίωση, την εκμετάλλευση, αλλά και το ψυχικό κόστος που μπορεί κάποτε να φέρουν στις ευαίσθητες ψυχές τους άλλοι τρόποι προβολής, όπως είναι τα talent show ή μουσικοί διαγωνισμοί ή ακόμη και οι δισκογραφικές εταιρείες.
Συνοδοιπόρος μας σε αυτή την προσπάθεια και ο ΟΠΑΠ Κύπρου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, αφού με αυτό τον τρόπο τα παιδιά που συμμετέχουν θα μπορούν να έχουν μια συμβολική αμοιβή για τον κόπο τους.

μουσική, βίντεο & παραγωγή
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ
ερμηνεία ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΖΑΝΛΗ


Εμύριζεν αγιόκλημα τη νύχταν το φιλί σου
Μα εφύσησεν ο άνεμος τζι επήρες το μαζί σου
Τον ουρανόν παρακαλώ να σ’ απολησμονήσω
Μα με το φως το γαλανό φέρνει σε πάλε πίσω
Σα δαχτυλίδιν που έχασεν την πέτραν του στο χώμα
Μέραν τζιαι νύχταν πεθυμώ της νιότης μου το χρώμα
Είπες μου πως η αγάπη μας για πάντα έννα ζήσει Τζι η νύχτα υποσχέθηκεν να μεν το μαρτυρήσει
Εκράτουν σε τζι εκράτας με τζι έτρεμα μεν σε χάσω Μα ο ήλιος του μεσομερκού ζητά να σε ξεχάσω
Σα δαχτυλίδιν που έχασεν την πέτραν του στο χώμα Μέραν τζιαι νύχταν πεθυμώ της νιότης μου το χρώμα

Υ.Γ1 Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ανήκει στον ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ και ακουγόταν στους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς «Οι Γενιές της Σιωπής» https://youtu.be/ync5wrgk7nM




thesecretrealtruth.blogspot.com


3 σχόλια:

  1. ΤΑΥΡΟΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΙΜΟΥΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 16χρονο παιδάκι γιατί να μπαίνει σε αυτή την βάσανο;
    Να κερδίσει τι;
    Χρήμα ;
    Ασε αυτό ανήκει στην εποχή της γενιάς της δικής μας , του πολυτεχνείου , του ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΦΙΟΝΙΑ ΤΑΛΑΡΑ ΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και ιδού η κατάληξη.

    Το κορίτσι (εάν είναι , που κατά τα φαινόμενα , αν και απατούν, είναι), ας κοιτάξει να γίνει μια σωστή Ελληνίδα Χριστιανή ΜΑΝΑ.

    Τα υπόλοιπα για ...τις ωσονούπω ξεβράκωτες.
    Σήμερα κυκλοφορούν με τα σουτιέν...
    Αυριο ...ούτε καν το σκέπτονται...θα βρωμά ο τόπος απο τα ...ούτε αυτό το διανοούνται

    Ουτε αυτές ΑΛΛΑ πολύ χειρότερα ούτε εμείς οι άντρες για να τις σταματήσουμε απο τον κατήφορο που έχουν πάρει.

    Και πως να τις σταματήσουμε που θα βγούν οι φιλελέδες μαζί με τα κουμούνια να κακοχαρακτηρίσουν τους Ελληνοχριστιανούς ως σκοταδιστές αντιδραστικούς συνομοσιωλόγους και οι ανΔρες θα τρέξουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους φοβούμενοι μήπως και τους πούν ακροδεξιούς φασίστες οι φιλελε αριστερο-κομμουνιστές με το ψιλό Αϊκιου!

    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ...
    απο κοριτσάκι νινί

    https://www.youtube.com/watch?v=qp9mBOgat0Y


    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί αγαπητέ Δεξιά Ελλάς;

      Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά το κορίτσι αυτό "Τό 'χει!". Και μάλιστα φαίνεται να της αρέσει πολύ να υπηρετήσει το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. Δεν είναι για πίστες , ούτε για 'καμαρίνια" χαχαχα

      Διαγραφή