«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ!

6 σχόλια:

  1. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΙΧΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ. Αυτές οι σπασμωδικες κινησεις ειναι οι τελευταιοι επιθανατιοι σπασμοι τους (μασκες, καταστολη, σκλαβοποιηση, αρωστα δηλητηριωδη εμβολια, δουλικα τσιπαρισματα κλπ). Το καταλαβαινουν ότι η κατασταση τους ξεφευγει και εχουν παραφρονησει τελειως. Το τι θα δουμε και θα ακουσουμε μεσα στα επομενα τρια χρονια, δεν περιγραφετε με λογια // Ευτυχως εχουμε μπει ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ, η οποια θα κρατησει περιπου ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτά που βλεπουμε και ακουμε ειναι τα τελευταια επικινδυνα σκιρτηματα του πτωματος της ψυχοραγουσας σκοτεινης εποχης ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, που κρατησε περιπου δυο χιλιαδες χρονια // Ευτυχως αρχιζει η εποχη των ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και της τεραστιας αναπτυξης της τεχνολογιας // Πολα που θα δουμε θα ειναι παλαβα και αλοπροσαλα, όμως αυτό ειναι το τιμημα της ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ // Ειναι Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. Γι’ αυτό βγαινουν στην επιφανεια τοσα βρωμικα πραγματα. Ευτυχως η δυστυχως, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. Ουτε θρησκειες, ουτε ηθη, ουτε εθιμα, ουτε γραματικες, ουτε ορθογραφιες, ουτε μαλακισμενες δημοκρατιες, ουτε τιποτα // Οποιοι δεν ειναι ετοιμοι να δεχτουν αυτές τις τεραστιες και τρομακρικες αλαγες, θα εξαφανιστουν. Προκειται για ανελεητες εποχες. Οι απλοι ανθρωποι δεν θα ξερουν που να πανε και τι να κανουν. Θα ψηφιζουν αλοπροσαλα πραγματα, θα βγαινουν αλοπροσαλες κυβερνησεις // Ειναι τυχεροι αλα και ατυχοι οσοι ζουν αυτές τις μεγαλειωδεις εποχες. Προσωπικα ειμαι αισιοδοξος και το διασκεδαζω // Χαλαρααααα. Χουφτα ειναι θα περασει (σε χιλια χρονια). Απομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 😂😂😂
      ΑΜΆΝ.. Φαγώθηκες με την γραμματική και την ορθογραφία! Νά 'ξερες τί ασχήμια έχουν το "γραμματικές" με ένα μ και το άρρωστες με ένα Ρ.
      Αλλά τί σου λέω ο χαζός.. αφού επίτηδες το κάνεις.

      Διαγραφή
  2. Ναξερες τι τραβηξα από τους δασκαλους-βασανιστες-σαδομαζοχιστες-σκυλανθρωπους-βρυκολακες για τα δυο μου, τα δυο λου, τα τρια σουξου-μουξου και τις αλες αηδιες που βασανιζουν τα καημενα τα παιδακια // Με ειχαν σακατεψει στο ξυλο. Μια μερα ετρεχαν αιματα από τη μυτη και τα αυτια. Τα χερια μου ηταν μονιμως ματωμενα και ετρεμαν από την βεργα // Δυο-τρεις που ειμασταν από πολύ φτωχες οικογενειες μας ειχανε λυσαξει στο ξυλο. Τους αλους δεν τους πειραζαν // Πριν φυγω από αυτόν τον πλανητη, θα δω τη νεα γραματικη να εφαρμοζεται. Θα ειναι η εκδικηση μου. Θα δω τις ηλιθιες θρησκειες και τις μαλακισμενες δημοκρατιες να καταστρεφοντε // « . . . Οποιοι δεν ειναι ετοιμοι να δεχτουν αυτές τις τεραστιες και τρομακτικες αλαγες, θα εξαφανιστουν (από τις ιδιες τις δυναμεις που ερχοντε). Προκειται για ανελεητες εποχες . . . » // Δεν θα γινει παγκοσμια επανασταση, για να κανουμε μια από τα ιδια μασκαραλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΦΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ,
    ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΑΞΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    ΩΡΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ, ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ, ΤΟ ΔΩΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ.
    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

    ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΟΡΝΙΘΟΣΚΛΑΛΙΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ.
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΗ ΨΥΧΗ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ,
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΙ, ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ,
    ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,
    ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΣΗΣ.

    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ.

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε ΗΛΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. Το θεμα με μενα ειναι οτι γνωριζω σχεδον αριστα την ορθογραφια, αλα γραφω τη νεα απλη ορθογραφια (χωρις δυο γραματα, π.χ. η Ελαδα με ενα λαμδα, το αλφα-γιωτα να γινη εψιλον κλπ), πρωτον απο εκδικηση για το απανθρωπο ξυλο και τους βασανισμους απο τους δασκαλους και δευτερον για να κανουμε απλουστερη και ευκολοτερη τη ζωη των μικρων παιδιων, που τα βασανιζουμε απο τριω χρονω με ενα σωρο αηδιες που δεν θα τους χρησιμευσουν ποτε στη ζωη τους // Κατα τα αλα, διατηρω και την ορθογραφια και τα 24 γραματα του εληνικου αλφαβητου. π.χ. η λεξη "δημιουργικη" γραφεται "δημιουργικη" και οχι οπως μας κατεβει, δηλαδη δοιμηουργεικι // Και παλι ευχαριστω. Νασαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το αλα τί είναι.. του Ζαμπέτα; Ή είναι το άλλα ή το αλλά..;

      Λοιπόν φίλε μου ΔΕΠ,

      έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Γιατί αυτοί οι δάσκαλοι που περιγράφεις ήταν αγράμματοι μακάκες και σάς ανάγκαζαν να μαθαίνετε τα διπλά σύμφωνα και τους διφθόγγους με το ζόρι και γιατί "έτσι γουστάρω", χωρίς να γνωρίζουν καν σε τί χρησίμευαν πραγματικά.
      Το θέμα είναι, όχι να τούς καταργήσουμε τελικά στο μέλλον, επειδή υπήρξαν κάποιες εκατοντάδες τέτοιοι αστοιχείωτοι μακάκες βίαιοι, αλλά να τούς μάθουμε στα παιδιά μας εξηγώντας τους γιατί είναι σημαντικοί.

      Τα σημεία στίξεως, τα διπλά σύμφωνα και οι δίφθογκοι είναι η τελευταία μας σύνδεση με την αρχαία ελληνική γλώσσα που ήταν ένα συμπαντικό εργαλείο, αιθερικό όπλο! Σήμερα μπορεί να ακούγεται ως "πεδία" ΚΑΙ η λέξη "παιδεία" (η) ΚΑΙ η λέξη "πεδία" (τα), αλλά στην αρχαιότητα ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ! οΙ ΗΧΗΤΙΚΈς ΣΥΧΝΌΤΗΤΕς ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΎΣΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΣΣΥΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ (φαντάσου το σαν πολεμική μηχανή-ενεργειακά όπλα), ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 'ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ', δηλαδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ!

      Το θέμα είναι μεγάλο!!! Έχει εκτενώς ασχοληθεί ο φίλος μας ΕργΔημΕργ, αλλά θα βρεθεί σύντομα η στιγμή να το ξανα ερευνήσουμε.

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή