«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

"Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη"

Σημ. Διόδοτου: Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του συνάδελφου μπλόγκερ Λευτέρη Πανούση. Περισσότερα θα μάθετε στην παρακάτω σημερινή του ανάρτηση:

 

Στο Polis24 για το: "Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη"

Ευχαριστω τους διαχειριστες της καλης ιστοσελιδας Polis24 [πρόσκειται στη "Δημιουργία Ξανα" 
του κ. Θανου Τζημερου] για την παρουσιαση του βιβλιου μου...


Απο Polis 24

Έχω την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσω το πρώτο βιβλιο στην ελληνική γλώσσα, που αναφέρεται στην αντικατάσταση πληθυσμού, στην αμείλικτη δίωξη του Ελληνισμού και στην νέα ισλαμοκρατία, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους.   

Πρόκειται για το: “Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη“, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εκτωρ, του Αλέξανδρου Καρρά.

Ξεπατικώνω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, το κείμενο του εκδότη…

Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη

Του Λευτέρη Πανούση
Ο θάνατος μιας πρώην ελληνικής γειτονιάς και των ανθρώπων της, στον καιρό της πολυπολιτισμικότητας και της ισλαμοποίησης

Δεκατρείς αληθινές ιστορίες, οι οποίες διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν μιας ελληνικής συνοικίας, της συνοικίας Γκύζη. Ιστορίες που όλες μαζί συνθέτουν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Ιστορίες σκληρές, πολυπολιτισμική σύγχυση, ανηθικότητα, παρακμή, ταπείνωση, εξαθλίωση και αθυροστομίες, αποτελούν τη μία όψη των ιστοριών αυτών.

Από την άλλη όμως, μέσα στο χάος και τον τρόμο για το πόσο γρήγορα άλλαξε η ζωή στη συνοικία του Γκύζη, αναδύονται η ανθρωπιά, το φιλότιμο, ο ρομαντισμός, οι αναμνήσεις μιας εποχής, όπου οι Έλληνες κάτοικοι ζούσαν αμέριμνοι τη ζωή τους, είχαν τα μαγαζιά τους και έχτιζαν τα όνειρά τους ατενίζοντας το μέλλον.

Το μέλλον δεν υπάρχει πια, η ελπίδα έχει χαθεί και μαζί με αυτήν σχεδόν έχουν χαθεί κι οι Έλληνες.
Ο Χριστός αντικαθίσταται απ’ τον Μωάμεθ. 

Η δέκατη τέταρτη ιστορία όμως έρχεται από το μέλλον. Ξέρουμε ότι θα έρθει, δε γνωρίζουμε όμως σίγουρα αν τότε θα εμφανιστούν και οι «Ελευθερωτές».

Αλέξανδρος Καρράς


Η ομότιτλη πρώτη ιστορία του βιβλίου, ειχε γινει ταινια μικρου μηκους απο την Αμερισσα Μπαστα 
και την εταιρεια παραγωγης shortfilm, όπου πρωταγωνιστούσε ο Ακης Σακελαρίου.
Η ταινια παιχτηκε σε διεθνη και ελληνικα φεστιβαλ και κέρδισε ενα βραβειο

Το βιβλίο: “Ο Χριστός σταματησε στου Γκύζη” [για το οποιο θα μιλησουμε εκτενέστερα σε επομενα αρθρα] μπορειτε να το προμηθευτειτε απο το ηλ. Βιβλιοπωλειο Νεα Γεννεα και λιαν προσεχως απο επιλεγμενα πατριωτικα βιβλιοπωλεια.

Μπορειτε επισης να το παραγγείλετε στο ιστολογιο: Εθνικον Κρατος: Ε – mail: ethnikonkratos@gmail.com ή στο δικο μου μεηλ: orpheas57@gmail.com

Ταυτοτητα εκδοσης

Σελιδες 160

Τιμη 12,60 Ευρω [+ εξοδα αποστολης]

Σημειωσις του συγγραφεα

“Ο Χριστος σταματησε στου Γκυζη”, είναι το 3ο βιβλίο μου. 
Είχα αποφασίσει να μην ξαναεκδοσω εντυπο κείμενο, παρά την επιτυχία του ιστορικου μου μυθιστορήματος “Η Παναγία των Νερών” [μεταφραστηκε και στα Ισπανικά] – αηδιασμένος από την δικατορία της πολτικής ορθότητας, την οποία τηρουν ευλαβικά οι περισσοτεροι συστημικοι εκδοτες.
Ωστοσο, μπροστα στην απολυτη καταστροφη με την οποια απειλειται ο Ελληνισμος, αποφασισα να δώσω στη δημοσιοτητα και ενα εντυπο κειμενο, στη μορφη του κλασικου βιβλιου, εξον φυσικα απο την καθημερινη αρθρογραφια μου στο ιστολογιο αυτο.

Για να μεινει και μια γραπτη μαρτυρια,  ότι δεν αποδεχτηκαν ολοι οι Ελληνες την αντικατάσταση τους.

Ο Αλεξανδρος Καρρας εκαμε το τολμημα να το εκδώσει.
Μεσα στις σελιδες του βιβλιου, θα δειτε, θα διαβασετε, θα αφουγκραστειτε τις ανασες, τα ονειρα, τις διαψευσεις και την αγωνια Ελληνων, μιας τυπικης Ελληνικης γειτονιας, που αργοπεθαινει.

Οι εγχωριοι εργολαβοι της Πλανητικης Παν-εξουσιας ισως επιχειρησουν να το σταματησουν, οπως σταματησαν τοσα αλλα.  
Ωστοσο φρονω οτι ακομα υπαρχουν πολλοι Ελληνες, που εστω και στα κρυφα, λαχταρανε να ακουσουν λογο για την Ελλαδα. Γι αυτο που ηταν, για αυτο που θα επρεπε να ειναι και γι αυτο που πανε να την καταντησουν.

Σε οσες/ους μου καμουν την τιμη να το διαβασουν, ευχομαι καλη αναγνωση…

Πολις24 

-----------------------------------------------------------------------------------------------



Επικοiνωνια μαζι μου: opheas57@gmail.com


panusis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου