«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο μυστηριώδης... «μονόλιθος» της Γιούτα.

γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς


Πριν λίγες ημέρες, στην έρημο της Γιούτα, στα Ερυθρά Φαράγγια (Red Canyons) ανακαλύφθηκε ένας μυστηριώδης μεταλλικός «μονόλιθος» (φωτό 1και 2). Το ύψος του από το έδαφος είναι περίπου στα 3 μέτρα. Σύμφωνα με ειδικούς που εξέτασαν αυτήν την κατασκευή, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Αυτό φαίνεται από τη διάβρωση του εδάφους που έχει τοποθετηθεί η κατασκευή, αλλά και την κατάσταση του μετάλλου.
 

 
Όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των «κυνηγών ΑΤΙΑ», οι οποίοι όμως σύντομα απογοητεύτηκαν. Περιμένοντας να δουν ένα... εξωγήινο κομψοτέχνημα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα. Ο «μονόλιθος» αποτελείται από τρεις μεταλλικές πλάκες από ανοξείδωτο ατσάλι που δημιουργούν ένα πρισματικό σχήμα. 
 


Στην κατασκευή, είναι εμφανή τα πιρτσίνια που «δένουν» τις πλάκες μεταξύ τους (φωτό 3 και 4), έξω μεταξύ τους οι πλάκες δείχνουν τους αρμούς τους (φωτό 5) αποδεικνύοντας ότι απλώς πρόκειται για ανθρώπινο κατασκεύασμα.
 
Η απόδειξη, έρχεται να ενισχυθεί με τα σημάδια στο έδαφος, (φωτό 6), που δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε τροχός για να χαραχτεί το σημείο «εμφύτευσης» της κατασκευής. Επίσης, εξετάζοντας τη βάση του «μονολίθου», διαπιστώνουμε ότι τα κενά έχουν συμπληρωθεί με σιλικόνη (φωτό 7).
 


Αφού λοιπόν αποκλείστηκε το θέμα «εξωγήινη κατασκευή», δημιουργούνται κάποια άλλα ερωτήματα:
1. Ποιος δημιούργησε αυτήν την κατασκευή;
2. Για ποιο λόγο την έφτιαξε;
3. Υπάρχει κάτι στο εσωτερικό της κατασκευής; και αν ναι, τότε τι;
4. Για ποιο λόγο επελέγη αυτή η απόμερη τοποθεσία;
5. Σε τι αποσκοπεί ο δημιουργός της;
Αυτά, αλλά και άλλα επί μέρους ερωτήματα, ζητούν απαντήσεις. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα λυθούν οι απορίες. Μέχρι τότε όμως, η ύπαρξη του «μονολίθου της Γιούτα» θα παραμένει ένα μυστήριο - πρόκληση για όποιον αναζητά απαντήσεις.
 
 
Γεώργιος Μεταξάς
 
 
 
Σχόλιο ΚΩΣΤΑ-ΤΑΥΡΟΥ
 
Εντελώς συμπτωματικά, μαζί με τον U.Y.Illusion, ασχολούμαστε τρεις μέρες τώρα με το εν λόγω θέμα. Αν μη τί άλλο.. μάς έφερε αμέσως στο νου αυτό:
 

 
Πρώτη αναφορά, στο Πρώτο Θέμα, εδώ.
Μετά, είδαμε μια ανάλυση εδώ, που άρχισε να μυρίζει μάπα το καρπούζι. Σήμερα ο φίλος Ιλλούσιον μού έστειλε μία ανάρτηση του bbc news (εδώ), στην οποία φαίνεται ότι από διαφόρους φορείς αναζητήθηκαν ανά τον κόσμο καλλιτέχνες, που είχαν μανία να στήνουν περίεργα έργα σε ερήμους και άλλες ερημικές τοποθεσίες, αλλά κανένας δεν γνώριζε τίποτε γι αυτό το έργο. 
 
 

 

12 σχόλια:

  1. ...... ευχαριστώ για την αναφορά μου σέ σχόλιο αν μάθω κάτι παραπάνω εδώ ήμαστε use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ -ΠΡΩΤΗ- ΥΛΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΥΛΙΚΟ ΟΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΜΤΑ [ ΣΚΟΤΟΣ=ΤΕΚΤΟΝΕΣ ]...ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ [ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ]...ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ [ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΣ ]...


    ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΘΕΙΚΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ KETHER [ = KΟΡΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ] ΕΝΑ ΘΕΙΚΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ...ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ [ ΝΕΟΕΠΟΧΙΚΗ ] ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ...ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ 666 ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ -ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΤΗ- ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πούμε οτι λέγεται οτι το συγκεκριμένο ειναι λεει από ταινία του 2001 πολυ γνωστού σκηνοθέτη....ψάξτε το λιγο Twitter
    Επίσης να πούμε οτι εχουν κυκλοφορήσει και φωτο για την μούφα του Stonehenge με Χωματουργικές εργασίες την δεκαετία 1950’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα έχετε μπερδέψει λίγο. Η ταινία (και διάσημο βιβλίο του Άρθουρ Κλαρκ) λέγεται "Οδύσσεια του Διαστήματος 2001", και είναι του 1969!
      Γι αυτό σάς έβαλα και το πρώτο βιντεάκι. Είναι από το ξεκίνημα της ταινίας. Ένα από τα τρία αριστουργήματα της ιστορίας του κινηματογράφου, περίμενα ότι την γνωρίζουν όλοι. Είναι τριών ωρών, και τα οπτικά εφέ είναι σαν να φτιάχτηκαν σήμερα. Ο μαύρος μονόλιθος που κατέφθασε από υπερνοήμονα πολιτισμό του διαστήματος, ήρθε για να αναβαθμίσει σε ευφυία τον πρόγονο του ανθρώπου ή τουλάχιστον να τον μπολιάσει με εξωγήινο dna για να γεννηθεί ο homo sapiens. Μετά από λίγα πλάνα μάς μεταφέρει στο 2001, το οποίο για την εποχή εκείνη (1969) φάνταζε ως μακρυνό μέλλον που οι άνθρωποι θα ταξίδευαν με άνεση μέσα στο Ηλιακό Σύστημα και θα είχαν επανδρωμένη βάση στη Σελήνη.

      Αυτό με το Stonehenge, τελικά ήταν μάπα το καρπούζι (δηλαδή fake news) ότι "φτάχτηκε το 1950". Είναι όντως προϊστορικό.

      Διαγραφή
    2. Η φωτογραφία από το Stonehedge της δεκαετίας του 1950 δείχνει απλά την προσωρινή αποσυναρμολόγηση του μνημείου γιά τη συντήρησή του.

      Με την ίδια λογική, ο Παρθενώνας φτιάχτηκε το 1985!

      Διαγραφή
    3. Κι επίσης, το Stonehedge έχει εμφανιστεί (με τη μορφή που ξέρουμε) σε χαρακτικά καί λοιπές απεικονίσεις, τουλάχιστον του 16ου αιώνα τα παλιότερα.

      Διαγραφή
  4. ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘ ΚΛΑΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ληξουριώτισσα, ο τελευταίος σύνδεσμός σου ανοίγει απλά ένα κενο gmail

      Διαγραφή
  6. https://www.protothema.gr/world/article/1070026/ipa-exafanistike-o-mustiriodis-monolithos-stin-erimo-tis-giouta/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Ουψ! Διορθώνω:)
    Παγανιστικά τελετουργικά σύμβολα:
    https://magic-places.ch/en/kaaba-in-mecca/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Stone
    Προχθές ξεφύτρωσε ένα και στη Ρουμανία, σε μια περιοχή που οργιάζουν οι έρευνες για περίεργα ηλεκτρομαγνητικά παιδία και όλοι οι γνωστηκιστικοί μύθοι που πάνε με αυτά.
    Παγανιστικά τελετουργικά σύμβολα:
    https://magic-places.ch/en/kaaba-in-mecca/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Stone
    Προχθές ξεφύτρωσε ένα και στη Ρουμανία, σε μια περιοχή όπου οργιάζουν οι έρευνες για περίεργα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και όλοι οι γνωστικιστικοί μύθοι που πάνε με αυτά.
    https://saccsiv.wordpress.com/2020/11/29/misterul-monolitului-aparut-din-senin-langa-cetatea-dacica-petrodava-este-geaman-celui-gasit-in-utah/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.theguardian.com/us-news/2020/dec/04/christian-group-tears-down-mysterious-monolith-california-mountain

    ΑπάντησηΔιαγραφή