«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Θέλετε να πάθετε την πλάκα σας με μια φοβερή φωνή..;

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..

12 σχόλια:

  1. Σε αυτήν την φωνή παθαίνεις πλάκα.
    https://m.youtube.com/watch?v=r1D9QS4Frds
    🎥 Karis Eden It's A Man's Man's Man's World - YouTube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα αριστούργημα η Karis Eden.
      Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τον στόχο της αναρτήσεως.
      Δεν είχαμε ιδέα για το ότι ο Τουλιάτος είναι τέτοιο μουσικό ταλέντο και μάλιστα με τόσο ωραία φωνή. (Γνωρίζεις περί Τουλάτου;)

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά;Δεν το ξέρατε;Χρόνια τώρα ο Τουλάτος.Με το τραγούδι αρχισε,στην Γαλλία τραγουδούσε, άσε το σουξέ που είχε εκεί ...μετά το παράτησε και άρχισε τις περιοδείες ανά τον κόσμο,Ινδίες μεριά από δω,από κει ψάχνωντας....κτλ όπου και αφιερώθηκε σε αυτό που κάνει σήμερα.Το τι ακριβώς κάνει τώρα,,,, εγώ δεν έχω καταλάβει....
      Αυτός εάν συνέχιζε το τραγούδι θα έκανε σπουδαία καριέρα.Σε σχέση με άλλους και άλλες που υποτίθεται κάνουν καριέρα τραγουδιστική, είναι κλάσεις ανώτερος.
      Το θέμα είναι ότι στο 90% κάνουν καριέρα τα μπάζα,και όχι οι άξιοι.Δυστηχως.

      Διαγραφή
  2. Σοβαρά τώρα; Το βιαστή (με πάρα πολλές καταγγελίες) και πρώην μαθητή της Astana θεοποιείτε; ΈΛΕΟΣ ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν θεοποίησα εγώ κανέναν. Σε μουσικό και φωνητικό ταλέντο αναφέρθηκα.

      Διαγραφή
  3. Καταθέτω την ακόλουθη προσωπική άποψη, σεβόμενος, ότι σχετικά με κάθε είδους μουσική αξιολόγηση ισχύουν προσωπικά γούστα, τα οποία είναι υποκειμενικά και ως εκ τούτου σεβαστά. Άρα η αξιολόγηση που καταθέτω, ξεκαθαρίζω, ότι αυτή μπορεί να απηχεί την προσωπική μου πρόσληψη και μόνον.
    Ο τυπάκος εκτός από παράφωνος είναι άρυθμος και τελείως άσχετος από μουσική. Τα πέντε ακόρντα που παίζει, τα παίζει και αυτά λάθος. Αυτά του τα δίδαξε πριν από σαράντα χρόνια ο κουμπάρος μου, όταν εμφανιζόντουσαν μαζί σε κάποιο μπαρ στο Λουξεμβούργο. Ενώ αυτά τα ακόρντα τα έδειξα εγώ στον κουμπάρο μου, όταν είμαστε δεκαεξάχρονοι και γρατζουνάγαμε στα υπόγεια και στα πλυσταριά, ο κουμπάρος μου στην συνέχεια στρώθηκε και έμαθε μουσική, συμμετέχοντας στην συνέχεια σε αξιόλογα μουσικά σχήματα πριν σαράντα χρόνια.
    Ο τυπάκος δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς καποτάστο πέρα από τα τρία πρώτα τάστα του οργάνου, που δείχνει ότι είναι τελείως άσχετος από κιθάρα. Τα παίζει όλα από ντο, λες και δεν υπάρχουν άλλοι τόνοι. Όταν τραγουδάει, κάνει συνέχεια κρεσσέντα, ευνουχίζοντας την μουσική από τις διακυμάνσεις, που είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να την διατρέχουν, αγνοεί, ότι η σπουδαιότερη νότα στο πεντάγραμμο είναι η παύση, οπότε αυτό που παρουσιάζει διέπεται από μη δομημένη ταχύτητα εκτός μέτρου) για υποκλέψει τον εντυπωσιασμό του ακροατού. Στερείται αισθητικής αντιλήψεως και το μόνο που επιδεικνύει - πάντοτε κατά την γνώμη μου και μόνον - είναι μια φιλαρέσκεια πέρα από μουσική παιδεία. Όσο αφορά τον καπελάκια που τον παρουσιάζει, έχει απογειωθεί μετά το δέκατο ούζο, πλήρως "συντονισμένος" με το οπτικοακουστικό ερέθισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διονύση κοίτα αυτο

      http://sinomosiologos.blogspot.com/2020/11/blog-post_244.html?m=1

      Διαγραφή
    2. Πες τα βρε Διονύση...
      Το ήξερα το τομάρι από τη Νέα Σμύρνη. Έμενε κοντά στον Πανιώνιο. Ανέκαθεν ήταν ρεμάλι και ζούσε παρασιτικά. Δεν έχει δουλέψει ΟΎΤΕ ΈΝΑ ΛΕΠΤΌ στη ζωή του. Ξέρει ΜΌΝΟ να κλέβει. Σε όλα τα επίπεδα.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα,
    συμφωνώ (σχεδόν) πάντοτε ΚΑΙ με τις μουσικές επιλογές σου, που συχνά διανθίζουν όμορφα αυτήν την σελίδα. Ο τυπάκος όμως (και σε αυτό δεν είναι καθόλου μόνος του) χρησιμοποιεί κάποια πάγια τεχνάσματα για να εντυπωσιάσει και να γοητεύσει, πράγματι στις πλείστες των περιπτώσεων με επιτυχία, με τεχνάσματα που χρησιμοποιούν δεκάδες "καταξιωμένες" φίρμες. Το προηγούμενο σχόλιο δεν το έγραψα για να αμφισβητήσω το αισθητήριο οποιωνδήποτε ανθρώπων, διότι είναι χρήσιμο να ευφραινόμαστε και να μερακλώνουμε με οποιοδήποτε άκουσμα μας αρέσει και αυτό που μένει στο τέλος από την μουσική είναι, ότι θετικό αυτή επενεργεί. Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ σε κάποια γενικότερα στοιχεία της μουσικής έκφρασης, από καθαρά προσωπική σκοπιά, που μπορεί να μην έχουν τύχει της προσοχής μας, εάν δεν έχουμε ασχοληθεί συγκεκριμένα με τον μετρονόμο, την σημειογραφία, την δεοντολογία ενός μουσικού οργάνου και του χειρισμού της ορθοφωνίας και της αναπνοής στο τραγούδι. Γνωρίζεις, ότι είμαι ο τελευταίος, που μπορεί να ισχυρισθεί, ότι είναι ειδικός σε αυτά, αλλά όπως μου τόνισε κάποτε κάποιος φίλος, σε θέματα αξιολόγησης ενός παιξίματος είμαι φασίστας, ενώ βρίσκομαι σε καθεστώς ανεπαρκούς ημιμάθειας. Δεν αμφιβάλλω, ότι και ο Τουλάτος έχει ασχοληθεί αρκετά με την μουσική. Όμως αυτό που συνήθως διέπει το καλό αποτέλεσμα πολλών λαϊκότροπων και αυτοδίδακτων καλλιτεχνών, είναι οι παρεμβάσεις παραγωγών, που είναι τσακάλια, έχοντας πίσω τους πολυετείς σπουδές σε ωδεία. Και ο Τουλάτος, κάτω από την εποπτεία ενός καλού παραγωγού, μπορεί να έφτανε σε αξιόλογο αποτέλεσμα. (Εξ άλλου, όσοι έχουν όνομα που τελειώνει σε -ατος, ως Κεφαλλονίτες, είναι καλλίφωνοι και καλοί άνθρωποι. Εξαίρεση αποτελεί ο Πιλάτος, που ήταν Πόντιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      καλό αυτό με τον Πιλάτο.

      Φίλε Διονύση, εμπιστεύομαι εξίσου τις γνώσεις και την πείρα σου στην μουσική αφού ασχολείσαι και παίζεις και κιθάρα και τραγουδάς και συνθέτεις επίσης.
      Όσο για τον Τουλάτο, όντως κάνει λίγο επίδειξη με τα κατσαρώματα φωνής, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα ευχάριστο lounge.

      σπεσιαλυ φορ γιου:
      https://www.youtube.com/watch?v=ezWEzE_RYl8

      Διαγραφή
  5. ...περί τέχνης


    Aziza Mustafa Zadeh
    Daha... (Again)

    https://www.youtube.com/watch?v=pOPiVpVGuEI&list=OLAK5uy_m38CyyuWwF6XAPw8529bngrSWMmZ2PYRk

    Κωνσταντίνος
    Κομνηνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή