«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ! - Βίντεο, ντοκουμέντα

ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ #ΓΡΑΨΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ! Βίντεο, ντοκουμέντα

9 σχόλια:

  1. Καλα και αγια ολα αυτα που μας αφηγουνται στο βιντεο για τον Στρατηγο αλλα δεν μας λενε ΠΟΙΟΣ; ή μαλλον ΠΟΙΑ μεσολαβησε ωστε να αποστρατευτει ο Στρατηγος Γραψας.
    Ηταν η τοτε υπουργος εξωτερικων αν δεν απατωμαι, μητερα του KOULIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.facebook.com/evangelos.konstantakakos.9/videos/2329932307152182
    KΩΣΤΑ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ήταν η μικρή εξερευνητρια που τον απεπεμψε, μετά αυτός, πιστός στους αντίχριστους συνεχιστές της, βγήκε και έκανε δημόσια δήλωση για τον νυν υπερ πάντων αγώνα που έπρεπε να δωθει για να βγει ο Σαμαράς των Αλβανών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ
    ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΑΓΕΘΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://diktiospartakos.blogspot.com/2017/06/blog-post_445.html?m=1
    Εδώ όσοι στρατιωτικοί έβαλαν και την υπογραφή τους για ΝΑΙ στα μνημόνια.Αναμεσα τους και ο Γράψας.Οσο για τις "προφητείες" για τα σπανακια και υπο την ηγεσία του παρσιμο της Πόλης νομίζω να διέψευσε κι ίδιος τελικά.
    Από όσους στρατιωτικούς πέρασαν μέχρι σήμερα ο μόνος που δεν μασούσε και τους είχε γραμμένους όλους ηταν ο Στρατηγός Ματαφιάς και ο Θάλασσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η λίστα έχει αμφισβητηθεί πολλάκις, για τουλάχιστον 10 ονόματα, μεταξύ αυτών και τού Γράψα.

      Διαγραφή
    2. Αυτά φίλε Κώστα αν θυμάμαι καλά είχαν δημοσιοποιηθεί και τότε λίγο πριν το δημοψήφισμα.Δεν γνωρίζω να είχαν διαψευστεί επίσημα από κάποιον από όλους τους υπογεγραμμένους.Ο Γράψας,πραγματικά τω καιρώ εκείνο με την Τουρκία έδειξε πυγμή και φυσικά καρατομήθηκε.Καποιοι θεώρησαν ότι επι Γράψα έφτασε και το ποθουμενο.Οχι μόνο ποθούμενο δεν ηρθε.Αλλα η εθνική καταβαράθρωση.Εαν καποιος από τους στρατιωτικους που είχε πει ΝΑΙ δεν το δεχόταν θα έκανε δημόσια δηλώσει ότι δεν ανήκει στη λιστα.Ο Αλευρομαγειρος π.χ που ήταν και Βετερανος της Κύπρου 74 ειπε ΟΧΙ.Το να θεωρείται από καποιους ο Στρατηγός Γράψας που θα μπει τροπαιοφόρος στην Πόλη είναι μάλλον πλέον κάτι στη φαντασια.Μετα από τόσα χρόνια εκτός στρατεύματος και φυσικά λόγω και ηλικίας είναι σίγουρα πάνω από 70 ετών.
      Τον μόνο που θυμάμαι να παραιτήθηκε για διαφωνία με την πολιτική ηγεσία είναι τον αείμνηστο και θρυλικό Ματαφιά και τον Ζιάζια επί Παναγιωτοπούλου.

      Διαγραφή
    3. Εγώ αμφιβάλω και κατά πόσο ΟΛΟΙ αυτοί είχαν κάνει δηλώσεις περί ΝΑΙ ή ΟΧΙ, εξαιρουμένων των κυβερνητικών (κομματόσκυλων) στρατιωτικών.

      Είθισται οι στρατιωτικοί να θεωρείται στις τάξεις τους ότι "ξεπέφτουν" όταν εκφράζουν γνώμη για πολιτικά, πολιτειακά ή οικονομικά θέματα. Γι αυτό είναι σχεδόν καθιερωμένο να μην καταδέχονται να πάρουν θέση.Το γνωρίζατε αυτό;

      Και το σημαντικότερο, η υπόληψή τους η στρατιωτική θεωρείται ότι πέφτει ακόμα πιο χαμηλά με το να ανακατευτούν με αυτά ακόμα περισσότερο, και να βγουν να δηλώσουν αν ήταν ψέμματα ή όχι το ό,τι δημοσιεύτηκε για το άτομό τους, αν δηλαδή είχε προτείνει όχι ή ναι.

      Διαγραφή