«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Κίνημα "Wethepeople", τα κροσέ του Τραμπ, θρησκευτική επίσης διάσταση στη σύγκρουση στην Αμερική, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΑ (ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ) - ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

12 σχόλια:

  1. Θερμά ευχαριστώ για την ανάδειξη της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμάντι ανέβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΛΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΟΦΟΙ ΔΡΥΙΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΦΥΛΟ.
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΙΤ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ.


    Προβολή νέων Tweet
    Συζήτηση
    Ντόναλντ Τραμπ
    @realDonaldTrump
    Είναι μεγάλη μου τιμή να ανακοινώσω ότι ο Στρατηγός Michael T. Flynn έλαβε πλήρη χάρη. Συγχαρητήρια σε
    @GenFlynn
    και η υπέροχη οικογένειά του, ξέρω ότι τώρα θα έχετε μια πραγματικά φανταστική Ημέρα των Ευχαριστιών!
    11:08 μ.μ. · 25 Νοε 2020·Twitter for iPhone

    ΣΧΟΛΙΟ ΗΛΙΑ. ΤΟ ΚΡΑΚΕΝ ΤΗΣ SIDNEY POW-ELL ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η SIDNEY POW-ELL ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΤΟ ΚΡΑΚΕΝ.
    ΤΟ ΚΡΑΚΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΟΘΕΙΕΣ Η ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.
    ΤΟ ΚΡΑΚΕΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ FLYNN, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ηλία, πράγματι, οι Ιρλανδοί δεν μπορεί παρά να έχουν αρχέγονες ελληνικές ρίζες. Είναι οι Έλληνες του Βορά, όπως είχε κάποτε πει ο Ιρλανδός 'Οσκαρ Ουάιλντ . Έχουμε πολλά κοινά γνωρίσματα μεταξύ μας, όπως το φιλότιμο, η γενναιότητα, ο τρόπος που γλεντάμε, η ανοιχτή καρδιά και το χιούμορ, η αγάπη και προσήλωση στην οικογένεια και προ πάντων την πατρίδα. Πολύ σημαντικό κοινό γνώρισμα επίσης είναι η συνεχής πάλη για την ελευθερία, που εκείνοι- και ακόμα οι Βόρειοι Ιρλανδοί- την έχουν στερηθεί για περισσότερα από 800 χρόνια…..Μέχρι και τη γηγενή τους κέλτικη γλώσσα τους έχουν στερήσει οι αγγλοσάξονες, όπου ελάχιστες οικογένειες στις επαρχίες τη μιλούν και τη μεταδίδουν στα παιδιά τους. Αυτά που έχουν περάσει οι αδερφοί μας οι Κύπριοι από τους αγγλοσάξονες ήταν – και είναι ακόμα και σήμερα στη Βόρειο Ιρλανδία- μια καθημερινή πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως στην Αμερική οι υγιέστερες δυνάμεις έχουν ως επικεφαλής ανθρώπους ιρλανδικής καταγωγής. Ακόμα και η θρησκευτικότητα των Ιρλανδών διαφέρει από εκείνη των άλλων καθολικών Ευρωπαίων… Έτσι, όσες γενιές και αν περάσουν στο dna τους είναι καταγεγραμμένες αυτές οι αρετές και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το επιτελείο του Τράμπ, όπως μας το εξέθεσε ο καταπληκτικός μας φίλος, Διονύσης.
      Αυτά τα γράφω γιατί έχω άμεση εμπειρία από αγαπημένους μου φίλους Ιρλανδούς, ιδιαίτερα από μια οικογένεια από το Belfast, που τα μέλη της έχουν στην κυριολεξία μαρτυρήσει από φυλακίσεις και δολοφονίες των προδοτών οπαδών της αιμοσταγούς βασίλισσας των αγγλοσαξόνων προτεσταντών. Και προς τιμή τους αφιερώνω και αυτό το επαναστατικό παλιό ιρλανδικό τραγούδι:Come Out Ye Black and Tans. https://www.youtube.com/watch?v=Yx_jsjczz5k&ab_channel=theyoungwolfetones

      Διαγραφή
    2. Από το λεξικό της Άννας Τζιροπούλου:
      iris – ίρις: ουρά – τόξο
      irish – Ιρλανδός
      Ιρλανδία: η χώρα της Ίριδος

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ.
      ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
      ΗΛΙΑΣ.+++

      Διαγραφή
  4. ΕΔΩ https://twitter.com/i/status/1331441009230745602
    Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,
    ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ 2 ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ,
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΗ.

    Η ΜΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΡΗ, ΛΕΓΕΤΑΙ CORN,
    H ΑΛΛΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΛΕΓΕΤΑΙ COB,
    ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ COB;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ CLINTON OBAMA BUSH;

    ΟΠΟΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚRΑΚΕΝ CORN ΑΝΤΙ ΓΙΑ POP CORN.
    TON DONALD JOHN TRUMP TON ΜΕΛΕΤΑΩ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΔΙΟ, Ο DONALD ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ 14/6
    ΚΙ ΕΓΩ 21/6.
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ MIA ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ
    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμον

    Αγαπητέ/ή φίλε/η,

    διαβάζοντας το σχόλιο σου, αποδίδω μεγαλύτερη αξία στο "ανέβασες" από ότι στο "διαμάντι" και βεβαίως σε ευχαριστώ για την πολύ θετική αξιολόγηση.
    Τόσο στο παρόν, όσο και στο προηγούμενο κείμενο, ξεκίνησα για αλλού και αλλού οδηγήθηκα. Δίνοντας εντολή στην νόηση να διεισδύσει βαθιά στην λαγουδότρυπα, η εντολή έφθασε ταυτοχρόνως και στην ψυχή, επειδή αυτά τα δυο συνδέονται. Αυτή ερμήνευσε την εντολή ως βουτιά στο ασυνείδητο. Σε κάποιες περιοχές όμως του ατομικού ασυνείδητου διαχέεται το συλλογικό ασυνείδητο. Έτσι, χωρίς να έχω προγραμματίσει κάποιο σκελετό και χωρίς να γνωρίζω προηγουμένως τις περισσότερες από τις απόψεις που έκθεσα, εκεί συνάντησα μια πέτρα που έλαμπε, η οποία προφανώς δεν ανήκε σε εμένα, ή τουλάχιστον δεν γνώριζα την ύπαρξή της και την ανέσυρα στην επιφάνεια. Κατά πόσο πρόκειται για κάποιον πολύτιμο λίθο, ή πιο απλά για κάποια γυάλινη μάζα, μπορεί να αναδειχθεί μόνον μετά από λείανση, η οποία προϋποθέτει ιστορικές γνώσεις, που δεν διαθέτω προς ώρας. Όμως αποδίδω αξία και στο γυαλί, διότι μετά από σκόπιμη λείανση μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάποιο είδος διόπτρας ή μικροσκοπίου, που θα μπορούσε να συμβάλει στην προσπάθεια να ερευνήσουμε ένα κομμάτι του κόσμου και του εαυτού μας. Ενώ λοιπόν, αυτό που ανέβασα δεν μπορεί να αποτελεί συγκεκριμένο συμπέρασμα, αποτελεί υπόθεση εργασίας. Οπότε, η μικρή πρόκληση για περεταίρω διερεύνηση δεν απευθύνεται μόνον σε μένα, αλλά και σε κάθε καλοθελητή, που σε ανύποπτο χρόνο ίσως ξεκλειδώσει την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ηλία,

    υπάρχει αναμφίβολα μια μεγάλη συγγένεια μεταξύ των Ιρλανδών και ημών. Επειδή αυτή εδράζεται στην προϊστορία, δεν είναι εύκολο να εντοπισθεί η προέλευσή της. Όμως, έχοντας ζυμωθεί με πολλές και διάφορες φιλές, όποτε γνώρισα κάποιον Ιρλανδό, γίναμε αμέσως αδελφικοί φίλοι.

    Έχοντας γεννηθεί στο τέλος του ζωδίου, έχεις πάρει κάτι και από το επόμενο. Έτσι η ταχύτητα σκέψης των Διδύμων συνοδεύεται και από μια απαλή νότα του Καρκίνου, που προσδίδει στα εύστοχα σχόλιά σου μια χαριτωμένη, πηγαία καλοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
      ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ......
      ΗΛΙΑΣ.+++

      Διαγραφή
  7. Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι,Ουαλλοι, είναι πανάρχαια Ελληνικά Θρακικά φύλα. Ο ψυχισμός τους μοιάζει καταπληκτικά με των Ελλήνων τον ψυχισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή