«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

 γράφει ο Διονύσης Κλαδάς (Μποτίλια στο Πέλαγος)


Στόχος της υπόδειξης από την μεριά μου, να γνωστοποιηθεί το άρθρο "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ..", δεν ήταν να προβληθεί η επικαιρότητα μιας πιθανής άμεσης βίαιης ανάφλεξης στις ΗΠΑ, η οποία, τουλάχιστον προς ώρας, δεν διαφαίνεται να είναι αναπόφευκτη.

 

Ο αρθρογράφος παραπέμπει στα πλαίσια αυτού του άρθρου σε μια σειρά βήματα νομικού χαρακτήρα, που πρόκειται ακόμη να ακολουθήσουν για την ανατροπή του εκλογικού πραξικοπήματος. Εφόσον ανταποκριθούν σε αυτές τις καταγγελίες οι υπεύθυνοι δικαστικοί φορείς εφαρμόζοντας τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, τότε το εκλογικό πραξικόπημα τίθεται εκτός ισχύος. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Διοίκηση του Προέδρου Τραμπ δεν θα έχει κανένα λόγο να καταφύγει σε εφαρμογή εκτάκτων μέτρων, όπως η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ή πολύ λιγότερο σε εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Το ίδιο άσκοπη θα ήταν σε μια τέτοια περίπτωση η προσφυγή σε πράξης βίας από την εκλογική βάση του Προέδρου, δεδομένου ότι το κύριο καθήκον σε τέτοια πλαίσια επικεντρώνεται στην προάσπιση της νομιμότητος. Ο κίνδυνος προσφυγής σε βία σε μια τέτοια προσπάθεια προέρχεται από την καμπάλ και τις δυνάμεις που ελέγχει αυτή. Άρα, στην παρούσα φάση, οι όποιες αναφορές και εκκλήσεις από τις δυνάμεις που στηρίζουν τον Πρόεδρο είναι εκ των πραγμάτων αντιπαραγωγικές και αντιβαίνουν στην επιλογή του να εξαντλήσει με σχολαστική εμμονή στην έννομη τάξη, όλη την διαδικασία προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

 

Το προηγούμενο διάστημα έγινε στα πλαίσια του διαδικτύου πράγματι έντονη αναφορά στην εφαρμογή του Προεδρικού διατάγματος της 12ης Σεπτεμβρίου 2018, που θεσμοθετεί την δυνατότητα επιβολής ειδικών μέτρων, σε περίπτωση που γίνει παρέμβαση μιας ξένης εχθρικής δύναμης στην εκλογική διαδικασία του 2020. Αυτές οι αναφορές έγιναν όμως αποκλειστικά από ακτιβιστές, που στηρίζουν τον Πρόεδρο ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΜΠ. Αυτή η επιλογή ανταποκρίνεται πλήρως και σαφώς στην δεοντολογία της φάσης, που αφορά την εξάντληση της πολιτικής νομικής οδού. Κάθε άλλη πρακτική θα απαξίωνε εκ των προτέρων αυτούς τους δικαστικούς φορείς, από τους oποίους ζητά η νομική ομάδα του Προέδρου την θέσπιση μιας έγκυρης απόφασης ενάντια στην καλπονοθεία.

 

Η προσφυγή σε στρατιωτικά δικαστήρια, στα πλαίσια εφαρμογής ειδικών μέτρων, έχει νόημα μόνον στην περίπτωση, που τα πολιτικά δικαστήρια αρνηθούν να καταδικάσουν μια ολοφάνερη εκλογική απάτη, οπότε μα την ίδια την πρακτική τους αυτοαπαξιώνονται. Κατά το διάστημα των δυο τελευταίων εβδομάδων έχουν ενταθεί πολύ μια σειρά πρακτικές, που δημιουργούν έντονες αμφιβολίες κατ πόσο το ρεπουμπλικανικό κόμμα στηρίζει στον απαιτούμενο βαθμό τον υποψήφιό του, ή από ένα ισχυρό κύκλωμα στα πλαίσιά του ακολουθείται μια κεκαλυμμένη βραδυφλεγής υπόθαλψη του Προέδρου, που θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις. (Σε αυτό το δεδομένο θα αναφερθώ αναλυτικά με ιδιαίτερο κείμενο). Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ξεκίνησε να ανέρχεται ένας σκεπτικισμός αρκετών υποστηρικτών του προέδρου, κατά πόσα μια κατάρριψη της συνωμοσίας της καλπονοθείας μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται δεδομένη, όπως συνέβαινε προηγουμένως.

 

Το άρθρο αυτό προβλήθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση, που αναφέρεται στο ενδεχόμενο, να έχει ο Πρόεδρος Τραμπ ήδη συνθηκολογήσει με τις δυνάμεις, που επιδιώκουν να επιβάλλουν την καλπονοθεία. Πέραν ότι, προς ώρας δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος, που να δικαιολογεί ανάλογες υποψίες ή φόβους, ειδικά από την πλευρά ενός ηγέτη, που έχει αποδειχθεί άριστος σε ζητήματα χειρισμού τακτικής, θεώρησα σκόπιμο να τονισθεί, ότι η παρούσα σύγκρουση δεν αφορά κυρίως δυο αντίπαλες εκλογικές δυνάμεις, αλλά πολώνει το χάσμα μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας κοινωνίας στις ΗΠΑ και της μειοψηφίας, που την καταδυναστεύει. Κατά συνέπεια, αυτό που θα κρίνει την έκβαση αυτής της σύγκρουσης, δεν μπορεί να είναι οι όποιες επιλογές συγκεκριμένων προσώπων, ή πολιτικών ομάδων και συνασπισμών, πέρα από την σημασία που μπορεί αυτές να επιμερίζονται στην διαδικασία των συγκρούσεων.

 

Η Διοίκηση Τραμπ, όποιες κι αν είναι οι επόμενες πιθανές ή απίθανες εξελίξεις ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΡΟΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΑΦ' ΕΝΟΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕ (ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Έχει επανειλημμένα τονισθεί, ότι το κύριο ατού του εξαποδώ βρίσκεται στο να αγνοείται η ύπαρξή του. Από την στιγμή που αποκαλυφθεί, είναι θέμα χρόνου το πότε θα εξοντωθεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η λατρεία του γίνεται εδώ και χιλιετίες έξω από το φως. ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΒΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΗΔΗ.

 

Προς ώρας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα είτε της πολιτικής δικαστικής οδού, είτε της θεσμικής οδού, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, κατά πόσο θα καταστεί αναγκαία και αναπόφευκτη η προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, είτε με εφαρμογή εκτάκτων μέτρων, είτε με άμεση κινητοποίηση των πολιτών, βάσει της εφαρμογής άρθρων, που προβλέπονται από το σύνταγμα. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να προδικάσουμε τις όποιες επιλογές του Προέδρου και της Διοίκησής του. Γνωρίζουμε όμως ήδη, ότι πρόκειται για πάρα πολύ ισχυρούς παίκτες. Κατά πόσο αυτοί θα επωμισθούν οι ίδιοι την πρωτοβουλία της εφαρμογής βίας, εφ' όσον μια θερμή σύγκρουση καταστεί αναπόφευκτη, ή κατά πόσο θα αφήσουν την πρωτοβουλία βίαιων επακόλουθων στην καμπάλ, ώστε να καρπωθούν αυτοί το ηθικό πλεονέκτημα του νομίμως αμυνόμενου, εκτιμώ, ότι ουδείς μπορεί αυτήν την στιγμή να σταθμίσει. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε, στα πλαίσια του μαχητικού και πρωτοπόρου στην ενημέρωση ιστολογίου Διόδοτος, είναι αρθρογράφοι και σχολιαστές στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας, να διερευνήσουμε, να παραθέσουμε και να αξιολογήσουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας τις βασικές εξελίξεις, που έλαβαν πρόσφατα χώρα και προς τις οποίες υπάρχει δημόσια πρόσβαση. Ώστε η προσπάθεια για μια σύνθεση πεπραγμένων και στάθμιση των πιθανών εξελίξεων, να μην στηρίζεται σε μεμονωμένες διαπιστώσεις, αλλά να έχει υπεύθυνο και συστηματικό χαρακτήρα. Με αυτήν την διαπίστωση δεν αποσκοπώ να μειώσω την προσφορά κανενός, που συμμετέχει στην στήριξη των κοινωνικών αγώνων στα πλαίσια της εναλλακτικής ενημέρωσης. Όλοι μαζί συνθέτουμε ένα δίκτυο, ο καθείς κατά το δοκούν, όλοι όμως με κοινό πόθο να καταργηθεί η μονοκρατορία των συστημικών μαζικών μέσων. Και εφ' όσον επιδιώκουμε την κατάργηση της μαζικής μονοκρατορίας, είναι ανόητο να επιδιώκουμε την επικύρωση της όποιας μονοκουλτούρας απόψεων.

Επίσης, αναγνωρίζοντας ως εν τέλει υποκείμενο της ανατροπής της σύγχρονης δουλείας την παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων και κατανοώντας, ότι ζωτικό τμήμα του κινήματος We The People είμαστε όλοι, όσοι ανήκουμε στο ζωντανό κομμάτι της Μεγάλης Αφύπνισης, πρέπει να κάνουμε συνείδηση, ότι αυτή αποτελεί μόνον την τρέχουσα φάση. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΟΡΓΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΕΙΡΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ.

Οπωσδήποτε συμφωνώ με την βασική εκτίμηση πολλών ότι οφείλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις όμως, επικεντρονώντουσαν στο δεδομένο, ότι η Συμμαχία της Μεγάλης Αφύπνισης μας προσφέρει πλαίσια, ώστε να δομήσουμε και να δραστηριοποιήσουμε τις δυνάμεις μας σε πολύ ευνοϊκότερο περιβάλλον, από ότι στο παρελθόν. Μέσα από αυτήν την συλλογιστική, αξίζει να δούμε σύντομα και σε ποιοτική βάση, την αντιπαραβολή των δυνάμεων των δυο στρατοπέδων που συγκρούονται (καθόσον μια αναλυτικότερη προσέγγιση γι αυτό θα επιχειρήσω στην επόμενη ανάρτησή μου). Εάν υποθέσουμε, ότι πράγματι επέρχεται το “worst case“ σενάριο, δηλαδή επιβάλλεται πραξικοπηματικά η επικράτηση της καλπονοθείας και να δεν θεσμοθετείται η δεύτερη προεδρεία Τραμπ, ποιες μπορεί να είναι τότε οι ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ συνέπειες για την αντιπαράταξη των συγκρουόμενων δυνάμεων και των δυνατοτήτων που υφίστανται για τα δυο συγκρουόμενα στρατόπεδα. 

ΤΟΣΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ, ΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ. 

Σε μια τέτοια όμως εξέλιξη, ενώ οι Δυνάμεις του Προέδρου χάνουν την θεσμική νομιμότητα (και ισχύ) ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. Η νομιμότητα αφορά το θεσμικό επίπεδο. Αντιθέτως η νομιμοποίηση αφορά το συνειδησιακό και είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας από ότι η νομιμότητα. Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΦΗΜΕΡΗ. Εφόσον έχουν απαξιωθεί οι θεσμοί, πάσα νομιμότητα είναι σκέτη αρλούμπα. ΔΙΟΤΙ Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΟΜΟ. Ο νόμος ως όρος, προάγεται από το ρήμα “νέμω”, δηλαδή “μοιράζω”, “κατανέμω”. Στα πλαίσια του θεσμοθετείται η κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ κοινωνικών ομάδων και φυσικών προσώπων ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ. Χωρίς συναίνεση ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου, δηλαδή “το δικό μου δικό μου και το δικό σου δικό μου”. Άρα δεν πρόκειται για νόμο, δηλαδή επιμερισμό δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, αλλά για επιβολή αυθαιρεσίας δια της βίας. Και από την στιγμή που πρόκειται ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ, αυτό που είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ, είναι πλέον μόνον Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ο οποίος, όπως ήδη ανάφερα, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑΣ.
 

Εάν, λοιπόν, συνεκτιμήσουμε προτερήματα και μειονεκτήματα, που προκύπτουν από μια πιθανή επικράτηση της καλπονοθείας, οφείλουμε να θέσουμε το εξής ερώτημα. Εφόσον ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως των εξελίξεων, μια βίαιη επίθεση της καμπάλ είναι προφανώς αναπόφευκτη, ενώ η καμπάλ διατηρεί τον έλεγχο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών, δικαστικών, μιντιακών, οικονομικών και στρατιωτικών θεσμών και των συμμοριών του ποινικού εγκλήματος, πότε αμύνεται κάποιος καλύτερα ενάντια σε όλα αυτά; Όταν υπερασπίζεται μια κεκτημένη νομιμότητα, ή όταν διαπιστώνει, ότι του υφαρπάζουν αυτήν την νομιμότητα με τον πλέον αισχρό, προφανή, χυδαίο, ύπουλο γκανγκστερικό τρόπο; Προσωπικά εκτιμώ, ότι ισχύει η δεύτερη περίπτωση.
 

Μέχρι σήμερα ευχόμουν από καρδιάς να επικρατήσει θεσμικά η πραγματική εκλογική επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στις ΗΠΑ. Όμως, ενδιαμέσως τους έχουμε πάρει και τα σώβρακα σε επίπεδο ξεσκεπάσματος. Εφόσον επιθυμούν να περάσουμε και στο σεπαρέ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. Και ας μην συγχέουν οι λεγάμενοι το χρώμα του κόμματος του μπιντέ με το χρώμα της βιάγκρα. Όταν τους γλεντήσει η κόκκινη βιάγκρα θα το χαρούν με τα μπαγλαμαδάκια στην διαπασόν.
Πέραν αυτού, όπως θα καταδείξω λίαν προσεχώς ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΚΑΜΠΑΛ. Εάν συνυπολογίσουμε και το ηθικό πλεονέκτημα Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ μετά από πολύ σφοδρή σύγκρουση ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. 



3 σχόλια:

  1. https://m.beforeitsnews.com/politics/2020/12/chinas-xi-makes-shocking-call-to-putin-states-unthinkable-what-did-he-seriously-just-admit-to-3221950.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρώτη μετάφραση που παρουσιάζει, από το γκουγκλ τρανσλέιτ, ο Κινέζος προβλέπει πως "το 2020 θα είναι σημαντική χρονιά, λόγω αυτής της καινούριας επιδημίας".

      Ε, μετά απ' αυτό έκλεισα το βίντεο.

      μνκ

      Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμον

    Αγαπητέ φίλε,
    ο ομιλητής στο βίντεο που παραθέτεις είναι καλός, φιλότιμος και έχει προσφέρει πολύ με σχεδόν καθημερινά βίντεο υπέρ της Διοίκησης Τραμπ. Πλην όμως, οι πολιτικές αναλύσεις σε δύσκολα και περιπλεγμένα ζητήματα για να είναι εύστοχες, προϋποθέτουν πολύ συγκροτημένο πολιτικό κριτήριο. Τον άνθρωπο αυτόν τον παρακολουθώ σε πολύ συχνή βάση και τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Θεωρώ όμως, ότι οι φοβίες που εκφράζει εδώ, δεν είναι βάσιμες. Ανάλογες φοβίες εκφράζονται συνέχεια, όσο αφορά κάποιες επίλογές του Πούτιν, σχετικά με δούνε και λαβείν, που αυτός αναπτύσσει με αρκετούς αληταμπουράδες. Κατά κόρον γράφτηκαν φοβίες για την υποτιθέμενη στήριξη του Πούτιν στον ερντογκάν. Όμως, όταν πήγαν οι τούρκοι να δοκιμάσουν τους S400 χωρίς συναίνεση των Ρώσων συμβούλων, αυτοί πάσανε σε κάτι σοκκάκια στην Κωνσταντινούπολη. Όμως οι τουρκαλάδες στην συνέχεια πληρώσανε μέχρι τελευταίας πεντάρας τα βλήματα στην αρκούδα, γιατί κατανόησαν, ότι με αυτήν δεν μπορούν να αυθαιρετούν. Στην συνέχεια αποπειράθηκαν να ανοίξουν μόνοι τους τις ρουκέτες, για να δούνε τι έχουν μέσα, αλλά βρίκανε πράγματα που δεν κατανοούσαν καθόλου, γιατί η Ρωσική τεχνολογία είναι όχι μόνον άλλης γενιάς από τα όπλα των δυτικών, αλλά στηρίζεταιι σε ποιότητες και φυσικούς νόμους, που οι άλλοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους. ΄Όταν οι Ρώσοι πουλάνε προϊόντα πολύ υψηλής τεχνολογίας, κρατάνε πάντοτε οι ίδιοι το κλειδί, χωρίς οι αγοραστές να μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
    Αρμόζει λοιπόν να θέσουμε δυο απλά ερωτήματα. Είναι η διοίκηση Πούτιν υπέρ ή κατά της "νέας τάξης"; Και ακόμη, γνωρίζει ο Π{ούτιν, ότι το κομμουνιστικό κόμμα της κίνας είναι νεοταξικό υποχείριο της καμπάλ, ή όχι; Πόσο αφελής μπορεί να είναι τέλος πάντων αυτός ο άνθρωπος;
    Εδώ πρέπει να αναγνωρ4ίσουμε ένα δεδομένο: Και η Διοίκηση Τραμπ είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας μια ρητορική, που στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με την πραγματικότητα, ούτε με τα πραγματικές εκτιμήσεις και τα αισθήματα της Διοίκησης Τραμπ σχετικά με τους Ρώσους. Όσοι έχουνε κριτήριο, μπορούν να βλέπουν πίσω από τα σημαίνοντα τα σημαινόμενα. Όσοι κραδαίνουν σημαιάκια εγκλωβίζονται στην φρασεολογία. Είπαμε: Χρειάζονται όλοι, εφόσον στηρίζουν αυτούς που πρέπει. Όμως είναι σκόπιμο, να μπορούμε να εκτιμάμε, μέχρι πού μπορεί να φθάνει με την κρίση του ο καθένας και κατά πόσο άνθρωποι, που είναι αποδειγμένα μαχητές και καλής θέλησης, μπορούν να έχουν πάντα και σε όλα δίκιο.
    Δηλαδή, που ενοχλεί, ότι ο Πούτιν κάνει πολιτική και παίζει σκάκι με τον καθένα, που κρίνει σκόπιμο; Μπορεί να τους κερνάει όλους βότκα, κάτω από την σκακιέρα όμως κρύβει το σκουπόξυλο. Το αντιπυραυλικό σύστημα της κίνας είναι ρωσικής κατασκευής. Διότι είναι το καλύτερο παγκοσμίως. Άρα τον συγκεκριμένο συνομιλητή ο Πούτιν τον κρτατάει από το σβέρκο. Κάνει ότι τον χαϊδεύει. Και πολύ καλά κάνει.
    Ας δούμε όμως και το σουρωτό της υπόθεσης, για να καταλάβουμε για ποιον λόγο τηλεφώνησε πραγματικά ο κινέζος στον Πούτιν. Διότι το Χάαρπ του Τραμπ τον έτσουξε άσχημα. Και εφόσον αγόρασε ομπρέλα, αλλά έγινε μούσκεμα, είναι επόμενο να πάει να κλάψει ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. Ας δούμε λοιπόν και τον ακόλουθο σύνδεσμο.

    https://www.youtube.com/watch?v=bW8zoJK-uVM

    Κατά τα άλλα σε συγχαίρω, που εισέρχεσαι στο beforeitsnews.com και μεταφέρεις συνδέσμους από αυτό. Είναι κατά την γνώμη μου μια από τις καλύτερες σελίδες και βοηθάει αποφασιστικά στην ενημέρωση. Σε ευχαριστώ θερμά, που κατέθεσες σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση και παρείχες την δυνατότητα να ανοίξουμε συζήτηση για ένα θέμα, που νομίζω, ότι δεν έχει συζητηθεί επαρκώς και χρειάζεται κάποιος διάλογος για να κατεθούν και άλλες οπτικές σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή