«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

“Η απαρχαίωση του ανθρώπου”


Σχόλιο Διόδοτου:
Η ανάρτηση αυτή, αφιερώνεται σε τουλάχιστον έξι άτομα από το αναγνωστικό μας κοινό, που είναι εκπαιδευτικοί. Το κείμενο που θα διαβάσετε (μέσος όρος διάρκειας ανάγνωσης: 2 λεπτά), μοιάζει σκανδαλιστικά με απόσπασμα από τα "πρωτόκολλα των σοφών της σιών". Κατ' άλλους, ίσως τούς θυμίσει ατάκες του μέγιστου Άλντους Χάξλεϋ σε συνεντεύξεις του. Όπως και νά 'χει, η βαρύτητα του συμπυκνωμένου αυτού μεγαλειώδους λόγου, καθιστά απαραίτητο το να αναρτηθεί το παρόν κείμενο μόνιμα και στα γκάτζετ του ιστολογίου μας. Να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι το κείμενο το είδαμε και το αποθηκεύσαμε, πριν από πέντε ημέρες, στην διαδικτυακή ερπετο-φυλλάδα ονόματι 'Ελευθεροτυπία'. Όταν φαίνεται, την επόμενη μέρα, κατάλαβαν τί ακριβώς αναρτήσανε.. το αφαίρεσαν αμέσως! χαχαχα.. Τί είναι αυτό που θα διαβάσετε.; Είναι απόσπασμα από το «Die Antiquiertheit des Menschen» («Η απαρχαίωση του ανθρώπου»), opus magnum του Γερμανού φιλοσόφου Γκύντερ Άντερς. Γραμμένο το 1956 περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια ένα μέλλον που ταυτίζεται με τις πιο ζοφερές στιγμές του δικού μας παρόντος. Στο τέλος του χρόνου.. η ταπεινότητα και η αυθεντικότητα θα επιβραβευθούν.

 

«Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση πριν ακόμη προλάβει να εκδηλωθεί, δεν απαιτούνται βίαια μέσα. Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές, ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.

Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους. Κατόπιν, η εξάρτηση θα θωρακιστεί με τον δραστικό περιορισμό της παιδείας, προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης και όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε η πρόσβαση στην πραγματική γνώση να γίνει ολοένα δυσκολότερη για τους πολλούς. […]

Θα χρησιμοποιείται η πειθώ και όχι η ωμή βία. Θα προβάλλονται μαζικά, μέσω της τηλεόρασης, «ψυχαγωγικά» προγράμματα που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα. Το πνεύμα θα απασχολείται με ό,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες. Σε ένα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση, η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται. Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων — δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό!

Γενικά, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποβάλουν τη σοβαρότητα από την ύπαρξη, να γελοιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, έτσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας και υπόδειγμα της ελευθερίας. […]

Ό,τι αποκοιμίζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρώπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ό,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί, να καταπολεμηθεί. Κάθε θεωρία που θα αμφισβητεί το σύστημα, πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν»

 

14 σχόλια:

  1. ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ :
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ .....ΕΝ ΤΟΠΩ ΧΛΟΕΡΩΩΩΩ ,ΕΝ ΤΟΠΩ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΑΚΟΥΣ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλοί χαζοί υπάρχουν στη κοινωνία μας. Σίγουρα έχει παίξει τον ρόλο του το dna τους, αλλά μετά τους παρέλαβε το Σχολείο (Παιδεία) και η Τηλεόραση και τους μετέτρεψαν από χαζούς σε ηλίθιους.

    (Παρένθεση : Χθες παρακολουθούσα στο youtube μια ζωντανή εκπομπή κάποιων που ασχολούνταν με Αστρονομία και τις σχετικές παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, με την ευκαιρία της συνόδου Δία και Κρόνου, που γίνεται αυτές τις μέρες. Στο δεξιό μέρος άφηναν οι επισκέπτες τα σχόλιά τους. Κάποια ρώτησε :"υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστούν ;;". Ντόινγκ...)

    Το ζουμί στο παραπάνω άρθρο είναι εκεί που λέει ότι η τηλεόραση προωθεί "προγράμματα που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα".

    Η Λογική και η Κρίση έχουν εξοβελιστεί κατά την εποχή μας και γι' αυτό το φαινόμενο ευθύνεται κυρίως η Παιδεία, το Σχολείο (σε όλες τις βαθμίδες του. Τα Σχολεία παράγουν πλέον καλούς παπαγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο, ότι το Σχολείο (σε κάθε βαθμίδα του, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο) προωθεί τη παπαγαλία (κατόπιν άνωθεν εντολών πάντα).

      Αν εθίσεις έναν άνθρωπο στο να παπαγαλίζει (από μικρό παιδί στο μάθημα της ημέρας), τότε όταν αυτός θα ωριμάσει και θα γίνει ενήλικας, θα συνεχίζει να παπαγαλίζει.
      Για παράδειγμα ότι άκουσε το προηγούμενο βράδυ από δημοσιοκάφρους και "ειδικούς" ιατρούς, τα αναπαράγει απαράλλακτα και ο ίδιος την επόμενη μέρα στον χώρο της εργασίας του, συνομιλώντας με τους συναδέλφους του (χωρίς καμία κρίση και λογική).
      Έτσι δημιουργείται (από τους παπαγάλους) η λεγόμενη "Κοινή Γνώμη".

      Διαγραφή
  3. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ;;;;;
    ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ;;;;;
    ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!!!!
    ΡΕΕΕΕ !ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΤΥΝΟΜΙΑ !!!!!
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;;;;
    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ;;;;;
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ;
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ !!!!!!!.
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ,ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΘΕ ,ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΤΙΜΑ !!!!!.
    Ο ΠΟΙΟΣ ;;;;;
    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ;;;;
    ΚΑΙ ΑΜΑ Ο ΑΡΓΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ,ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΡΕΕΕΕ ;;;;
    ΣΑΣ ΤΑ ΕΊΠΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
    ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΝΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ !
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΨΕΥΤΟ ΤΕΣΤ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ,ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ :
    ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΩ ΤΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΗΣ ΕΣΥ .
    ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΗ ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ;
    ΡΕ ΚΟΠΑΝΙΑ !.
    ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ Γ@ΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΠΥΡΕΤΟ.
    ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΤΑΔΕΙ !!!.
    ΤΙ ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ,ΤΙ ΜΠΟΥΧΕΣΙΚΗ ,ΤΙ ΛΟΥΦΑΤΖΗΔΕΣ ,ΤΙ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ,ΤΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ,ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΟΥΡΛΟΥ ΤΟΥΡΛΟΥ.
    ΕΕΕΜΜΜ !.
    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !.
    ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΡΕ !.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάπατα των χαπάτων χάπατα.. και την πληρώνουμε όλοι!

      Διαγραφή
    2. Άριστα τα είπες, Αριστόμαχε.
      Και ξέρεις κάτι ; Όταν τα καρακόλια γυρνούν στη βάση τους, δίνουν αναφορά στους ανωτέρους τους κι εκείνοι στους πιο πάνω κ.ο.κ.
      Και τελικά δίνει αναφορά ο Σκορδαλιάς στον Κούλη, λέγοντας :
      "εντάξει, κοιμούνται, συνεχίζουμε"..

      Διαγραφή
    3. Καταπληκτικό άρθρο πράγματι !! Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω.
      Διόδοτε, αν θέλεις, βάλτο κάπου, όπου να το βρίσκει εύκολα και να το διαβάζει ο κάθε επισκέπτης του ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. KM,
      μα είναι ήδη δεξιά, στα γκάτζετ.

      Διαγραφή
  4. Ποιά "σχολεία" ; Εκπαιδευτήρια είναι και όπως γνωρίζουμε, άλλο η "Παιδεία" και άλλο η εκπαίδευση...
    ΜαρΚο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .....

    Ποια είναι η καλύτερη απόδοση της Ελληνίδας φωνής..;

    Η Ομηρική !

    Τι συμβαίνει με την εκφώνηση της..

    ..βάση των πειραμάτων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μέσω της απεικόνισης του εγκεφάλου με την μέθοδο Κίρλιαν..;

    Ενεργοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου και δημιουργούνται ταχύτατες πολλαπλές συνάψεις..
    ..με αποτέλεσμα να "ανεβαίνει" σταδιακά ο δείκτης της ευφυΐας..!

    Επίσης "θωρακίζεται" το ανοσοποιητικό σύστημα..!

    Διαχρονικό "δώρο"+"όπλο"... σε όλα αυτά που μας περιβάλλουν.....


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικό άρθρο. Είναι απογοητευτικό όταν έχεις να πολεμήσεις με τόσο μεθοδευμένα σχέδια. Είναι ύπουλος και άνισος αγώνας.
    Υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί με συνείδηση που αγωνίζονται πραγματικά για τους μαθητές τους και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Αλλά η πλειονότητα είτε έχει κουραστεί κι έχει ξεχάσει τα όνειρα που είχε όταν πρωτοξεκίνησε. Και δυστυχώς από την άλλη, ο κλάδος έχει γεμίσει από αριστερά κομματόσκυλα, εμμονικούς εθνομηδενιστές, άτομα με αγκυλώσεις αλλά και με ανώμαλη ψυχοσύνθεση και διαστροφές (για το τελευταίο κυριολεκτώ, αλλά ας μην πούμε περισσότερα - ίσως τα πούμε κάποια άλλη στιγμή).
    Υπήρχε στόχος να χτυπηθεί η Παιδεία, ειδικά στην Ελλάδα. Το κακό κρύφτηκε πίσω από τον συνδικαλισμό. Αυτό τη διέλυσε.

    Τώρα αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, δυστυχώς σε μικρή κλίμακα, προς το παρόν, είναι αν αυτοί οι λίγοι αλλά καλοί εκπαιδευτικοί, και φυσικά και οι γονείς αναλάβουν δράση. Για το ρόλο των γονιών, να μου επιτρέψετε να επιμένω. Δεν παίζει ρόλο η μόρφωση για να εμφυσήσεις μέσα στο παιδί σου υψηλά ιδανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΑΡΧΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ DETOL ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΩΒΡΑΚΟ...

    ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΜΟΥ...


    ΑΨΙΟΟΥΥΥ...ΠΕΣ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ...166....

    ΡΕ ΜΑΡΑΚΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ...ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ....


    ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΑΧΥΝΣΗ...


    ΥΓ. ΕΛΛΑΣ...DETOL...ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΩΣ ΤΟ ΧΩΛ...ΧΑ ΧΑ

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή