«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Θα τρίβετε τα μάτια σας με όσα έγιναν την 1/1/21!

 

 https://www.youtube.com/watch?v=XYaC__HyPu4


 

Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ

 

Και.. ένα Αργοστόλι "πίκρα" (ή "φάντασμα" αν θέλετε..), ξημερώματα Πρωτοχρονιάς: 


 

11 σχόλια:

  1. Πολύ καλά μας τα λένε ο Κόκκαλης και ο Τσελέντης για τα εμετικά γλέντια των celebrities. Όμως, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν, όχι μόνο αυτοί αλλά και πολλοί άλλοι καλοπροαίρετοι δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και σχολιαστές. Όχι, δεν είμαστε όλοι πόπολο, φτωχαδάκια και λαουτζίκος απέναντι σε celebrities και «ελίτ». Αυτές οι ετικέτες, που έχουν περάσει από πολύ παλιά στην κοινωνία, είναι μέρος της προσπάθειάς τους να γεμίσουν με παρασιτικά σκουλήκια τους εγκεφάλους της μάζας και να τους σαπίσουν. Να κάνουν τους φυσιολογικούς ανθρώπους να αισθάνονται μικροί και κατώτεροι απέναντι στα δίποδα γουρούνια. Πώς έγινε high society o μπουρτζόβλαχος κλαρινογαμπρός, η πλαστικοποιημένη βίζιτα, ο κάθε πανύβλακας - αλλά με δεινή κουτοπονηριά - πολιτικάντης, ο κάθε αδίστακτος κοκκάκιας, το κάθε σερνάμενο στον πολιτικό βούρκο κομματόσκυλο;;;;;;; Το κάθε κατακάθι του ανθρώπινου είδους, που με τις πάσης φύσεως λαμογιές του σογιού του ή του ίδιου κυκλοφορεί με μερτσεντέ, μπέμπες, τζιπάρες και φερράρι, ανήκει δηλαδή στην ανώτερη κοινωνική τάξη και όσοι «εξαρτώνται από το μισθό τους» – όπως είπε και το γκαντέμικο χάπατο – είναι πόπολο και λαουντίκος;;;; Θα πρέπει να προσέχουμε από εδώ και πέρα πως μιλάμε και τι γράφουμε. Ο λόγος περιέχει μεγάλο φορτίο νοημάτων και γι’ αυτό είναι το σημαντικότερο εργαλείο της προπαγάνδας.
    Η κρίση που περνάμε ίσως στο τέλος αποδειχθεί μεγάλος καταλύτης του ψεύδους τους. Απομυθοποιήθηκαν πολλές «ιερές αγελάδες», που η κοινωνία θαύμαζε και υπολόγιζε ως κάτι ανώτερο, στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι σε αισχρές συμπεριφορές. Που πήγε στις μέρες μας το δέος του ανθρωπάκου απέναντι στην ιατρική αυθεντία, στην «επιστημονικότητα» του κάθε πανεπιστημιακού καθηγηταρά, στην «έμπνευση» και το ταλέντο που βγαίνει από την ψυχονοητική χαβούζα του κάθε «διανούμενου» και του κάθε καλλιτεχναρά;;;;;
    Ευτυχώς, έχει δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα αληθινών ανθρώπων, με ουσιαστική σκέψη, καθαρά αισθήματα και άμεση έκφραση, που προέρχεται από την παρατήρηση και την κρίση απέναντι σε όλα τα παράλογα και ακραίας βλακείας γεγονότα των ημερών.
    Ελπίζω και εύχομαι όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο που του αξίζει και να συνειδητοποιήσει ο πολύς κόσμος επί τέλους πως ο αληθινός αριστοκράτης και άρχοντας είναι εκείνος που έχει χαρακτήρα, αληθινή προσωπικότητα και ήθος. Αρκετά πια με τις αριστερές ταξικές μ@λ@κίες. Ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με τα κάθε λογής ιδεολογικά βοθρολύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου,

      γράφεις τόσο όμορφα και θα στο χαλάσω εγώ τώρα..

      "..ο αληθινός αριστοκράτης και άρχοντας είναι εκείνος που έχει χαρακτήρα, αληθινή προσωπικότητα και ήθος" είπες. Και πολύ σωστά!

      πολύ σωστά επίσης διορθώνεις τον Κόκκαλη στις λέξεις που χρησιμοποιεί. Εκτός τού ότι έτσι κι αλλιώς ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα έχει σταματήσει πια να τους θαυμαζει και να τους ζηλεύει κάτι τέτοιους τύπους της δημοσιότητας -μάλλον τους σιχαίνεται τώρα πια, επειδή έχουν αποθρασυνθεί να τού δείχνουν πόσο λαμόγια είναι χωρίς καμία αιδώ- θα προσθέσω κι εγώ απλά, με τον ωμό τρόπο που μού πολλάκις μού βγαίνει..
      "Τί να κλάσει ο Κωστόπουλος και η κάθε κρυφή λούγκρα (το πρώην γκομενάκι του ο λαλιώτης κι άλλες παρεμφερείς κραγμένες και δυστυχισμένες..) Και γιατί δυστυχισμένες..;; Γιατί δυστυχισμένες μέσα σε τόσο βρώμικο χρημα και χλιδή..;;
      Μα γιατί μήπως το χάρηκαν ποτέ 100% όλο αυτό το χρήμα, τα ταξίδια, τις σουίτες.., όταν πάντα ήταν και μέσα στην αγωνία να παρουσιάζουν και κάλυψη παντού(μπαλατσινού κ.άλλες)..
      Τουλάχιστον οι μαλάκες σαν κι εμένα και άλλους που αντιγράφαμε το ντύσιμό τους κι αγοράζαμε τα περιοδικά τους (ΚΛΙΚ-ΜΕΝ), ξεφαντώσαμε απερίσπαστοι από κανόνες διπλής ζωής και συνεχή στησίματα για τους παπαράτσι.

      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ FREEDOM men!!! 😉

      Διαγραφή
  2. Τόση μπόχα μέσα σε οχτώ και κάτι λεπτά,
    πως το κατάφερε πάλι ο Θάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΗ Ο ΕΙΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟΔΑΤΟΣ ! ΟΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟΥ ΗΛΘΕ .
    Ο ΠΥΡΡΟΣ ;;;ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΥΡΡΟ ,ΩΣ ΤΙ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕΣΑΙ ;; ΣΑΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ;
    ΣΑΝ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ; ΣΑΝ ΟΡΤΙΝΑΝΤΖΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΑΣ ;
    ΑΣΕ .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ....ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΥΣΩ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΜΑΝ .....
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ .ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ.
    ΟΧΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟ ΠΙΠΗΔΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΩ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΑΛΗΤΟΕΛΙΤ.

    ΕΝΑΣ ΛΟΥΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΜΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ.

    ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ, ΓΡΑΒΑΤΕΣ, ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ, ΜΑΝΤΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΚΑΚΙΟΥ, ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΠΟΥΡΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΛΗ Η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ, ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ.

    ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΥΛΑΚΙ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΒΟΛΙΑ ΜΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ,
    Η ΜΥΓΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΟ.
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

    ΗΛΙΑΣ.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΠΗΔΕΣ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήγε μια σελεμπριτίνα σέ κάποια ταβέρνα.
    Τρώει πίνει και έρχεται ο λαγαριασμός.
    Αααπαπαπα καλέ σε μένα λογαριασμός; Απορεί το σελερίδιον.
    Γιατί καλέ δεν φάγατε δεν ήπιατε;
    Ναι ε και; Να πληρώσω γιατί; Σου έκαναν και διαφήμιση.
    (Και τι λέει ο αθεόφοβος; )
    Τι είπατε; Πληρώνεται εσείς για όλους τους πελάτες;
    Πελάτες μου δέχεστε να πληρώση αυτή για σας;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισό λεπτό γιατί είμαι και αργόστροφος..
      Είπε αυτή: "Σου έκανα και διαφήμιση"
      Τί σχέση έχει αυτό με την απάντηση του ταβερνιάρη "Πληρώνετε εσείς για όλους τους πελάτες";;

      Διαγραφή
    2. Είναι αυτό που λένε
      Άλλα λέει η θείά μ΄άλλα ακούν τα αυτιά μ΄
      Δούλεψε ανάποδα ο ταβερνιάρης.
      Θυμάσαι την περίπτωση του αγρότη και του τραπεζικού;
      Ε κάτι ανάλογο.
      Astillais

      Διαγραφή