«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Διαχρονικές… «αξίες»!

 γράφει ο Καταχανάς

Η τριάδα "μεταμαοϊκό έκτρωμα με έντονο μισελληνισμό"

 

Pol Pot

Το 1968, έμελλε να είναι η χρονιά που 5 άνθρωποι θα άλλαζαν τον κόσμο της Ανατολής! Ο Πολ Ποτ, μαζί με τους Νούον Τσέα, Ιέγκ Σάρι, Σον Σεν και Χιέου Σαμφάν, ιδρύουν τους «Ερυθρούς Χμερ», ως ένα παρακλάδι του Λαϊκού Στρατού του Βορείου Βιετνάμ. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ, το 1975, οι Ερυθροί Χμερ επεκτάθηκαν στην Καμπότζη. Εκεί, κυριάρχησαν για 4 χρόνια, από το 1975 έως το 1979, ιδρύοντας ένα κράτος με το όνομα «Δημοκρατική Καμπούτσεα» Έχοντας ως συμμάχους τους Βιετκόνγκ (οι οποίοι είχαν κατατροπώσει τα αμερικανικά στρατεύματα στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά και τους Πάθετ Λάο (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Λάος) οι οποίοι είχαν ασκήσει μεγάλη πολιτική επιρροή στο Βιετνάμ το 1975, κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια να δολοφονήσουν άγρια πάνω από 1.500.000 καμποτζιανούς που αντιτάχθηκαν στα μαοϊκά επεκτατικά σχέδια του Πολ Ποτ.

 

Τα 4 χρόνια θηριωδίας των Ερυθρών Χμερ, αρκούσαν για να γεμίσουν την Καμπότζη με εκατόμβες νεκρών αντικομμουνιστών.


Το 1979, ο στρατός του Βιετνάμ, κατάφερε να βάλει τέλος στη βασιλεία του Πολ Ποτ και των Ερυθρών Χμερ, εισβάλλουντας στην Καμπότζη. Ωστόσο, όλα αυτά, ήταν αποτέλεσμα της αμερικανικής ανάμιξης στον εμφύλιο του Βιετνάμ, καθώς «πήρε η μπάλα» και την Καμπότζη. Η χώρα, βιώνοντας έναν συνεχή κι εξαντλητικό πόλεμο, δεν ήταν σε θέση ν’ αντιμετωπίσει τα στρατεύματα των Ερυθρών Χμερ, τα οποία έχοντας ως παντιέρα την ντροπιαστική ήττα των ΗΠΑ, είχαν υψηλό ηθικό και ακόμα πιο υψηλό εγωισμό.

Η ήττα του μαοϊκού καθεστώτος στην Καμπότζη, έφερε το μαοϊκό καθεστώς της Κίνας σε δυσχερή θέση. Ήταν ένα ισχυρό πλήγμα που δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει. Αυτή η ήττα, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σύνδρομο στην κινεζική υπερηφάνεια, που βάλθηκαν να το αποτινάξουν με κάθε τρόπο. Έτσι, μετέτρεψαν την αγροτική Κίνα σε βιομηχανική.

 

 

Η κομμουνιστική Κίνα, έχοντας ξεφύγει από τα δεδομένα της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ, μετά το πάθημα της Καμπότζης, συνειδητοποίησε την ισχύ του χρήματος. Αναπτύσσοντας με ραγδαίους ρυθμούς τη βιομηχανία, έθεσε το δεδομένο της κρατικής κυριαρχίας. Οι πάντες και τα πάντα, δουλεύουν για το κράτος και το κράτος ορίζει τα απαραίτητα για την επιβίωση των πολιτών.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπου οι μισθοί είναι πενιχροί. Για να πετύχει αυτό το μοντέλο, έπρεπε με κάθε τρόπο να υπάρχει απόλυτη υπακοή. Κι αυτή ήρθε μέσα από το φόβο και την τρομοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο, η Κίνα κατάφερε να γίνει ένας εμπορικός κολοσσός, αφού το καθεστώς επέτρεπε το χαμηλό κόστος των προϊόντων. Αργά, αλλά σταθερά, άρχισε όχι μόνο να επεκτείνεται εμπορικά σε όλη τη Γη, αλλά και να καταλαμβάνει νευραλγικά σημεία, ελέγχοντας λιμάνια και αεροδρόμια. Αυτή η τακτική απέδωσε, καθώς πλέον η Κίνα μπορούσε να ελέγχει την κρατική οικονομία ως ένα βαθμό, με τον τρόπο που ήθελε.

 

Τον Απρίλιο του 2016, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) στην κινεζική Cosco (βλ. BusinessNews), επιτρέποντάς της να ελέγχει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδος και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή κινεζικών προϊόντων. Δεν είναι τυχαίο που από τότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κινεζικά καταστήματα παντού.

Αν και βλέπαμε τότε ότι ο κομιτατζής κομμουνιστοσυμμορίτης Αλέξης Τσίπρας προχωρούσε στο ξεπούλημα της Ελλάδος με κάθε μέσο και τρόπο, εφαρμόζοντας κιόλας τις αποφάσεις της Γ’ Κομμουνιστικής Διεθνούς (Comintern) με την άνευ όρων παράδοση της μακεδονικής ταυτότητας στους σκοπιανούς, η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε δει πεντακάθαρα την εξάπλωση του μαοϊκού δράκου. Αυτήν την είδαμε με τον ερχομό του έτερου κομμουνιστοσυμμορίτη Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη
 

Ήταν μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φώναζε ωρυόμενος: «Δε θέλω κομμουνιστές στο σπίτι μου…»! Προφανώς δεν ήξερε, ή δεν ήθελε να ξέρει τι φίδια έκρυβε στον κόρφο του, όταν μερικές δεκαετίες αργότερα η Ντόρα, ο Κούλης κι ο Κώστας Μπακογιάννης έδειχναν το μαοϊκό τους εαυτό. Και μάλιστα, ακόμα χειρότερα, ένα μεταμαοϊκό έκτρωμα με έντονο μισελληνισμό. Εν τάξει! Στο θέμα υποταγής στους Γερμανούς, το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά στον απόλυτο και υπερθετικό βαθμό. Τόσο καλή υπηρέτρια όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει ματαγίνει στα χρονικά…

 



Ο εξελιγμένος μαοϊσμός του Κούλη, δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από αυτόν του Πολ Ποτ των Ερυθρών Χμερ. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Οι Ερυθροί Χμερ έχουν πολλά να ζηλέψουν από το καθεστώς της μαοϊκής κυβέρνησης των Αθηνών…

Βία, εκβιασμοί, απειλές, σκάνδαλα, παιδοφιλία, διαφθορά, τρομοκρατία, τραμπουκισμούς, απάτες, εκλογική νοθεία, μισελληνισμό… Όλα τα έχει το μαοϊκό καθεστώς των Αθηνών.

 

 

Οι ΓΝΗΣΙΟΙ Έλληνες που έχουμε απομείνει, παλεύουμε να επανέλθει σε αυτόν τον τόπο η Δικαιοσύνη, η Αξιοκρατία, η Ελευθερία, το Φιλότιμο και η Αξιοπρέπεια. Λέξεις και έννοιες άγνωστες στο μαοϊκό καθεστώς των Αθηνών. Κυριολεκτικά άγνωστες.

Για ένα να είναι σίγουρο το φασιστικό μαοϊκό καθεστώς των Αθηνών: έστω και ένας από εμάς να μείνει όρθιος, θα τρέμουν σαν το ψάρι στην ξηρά… Διότι ΕΝΑΣ Έλληνας αρκεί για να ανατρέψει τη σαπίλα…


kanenazori.com


8 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΧΑΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ TON COVID 19, ΠΟΥ EINAI ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΚΤΟΒΥΘΟΜΕΤΡΟΥ.

    ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΣΤ COVID 19 ΠΟΥ ΚΑΝΟΥN ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ;

    ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΑ 4, ΤΟΝ ΤΟΥΡΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΝΟΥΝ.
    ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΛΕΕΙ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΚΩΛΟΕΝΤΕΡΟΒΥΘΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΒΛΕΝΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ Ο COVID 19.

    ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;;;;;

    ΚΩΣΤΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΙΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΚΤΟΒΛΕΝΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΗΣΗ.

    ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΚΤΟΒΥΘΟΜΕΤΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΡΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΕΛΘΕΤΩ ΑΠ’ ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΚΤΟΒΥΘΟΜΕΤΡΟΝ ΤΟΥΤΟ!

      Διαγραφή
    2. Εισέρχεται μεν,ο κόβιντ ο σάρς ο κορονοτέτοιος ντε,
      εξέρχεται δε από που θαρείτε;
      Τι;;; απ΄το στόμα; ΛΑΘΟΣ μέγα ΛΑΘΟΣ
      Ο απαυτίτσος κάνει ολάκερη διαδρομή τύφλα νάχει ο Σπύρος Λούης.
      Εξέρχεται από όπου γουστάρει αόρατος είναι ΄,οτι θέλει κάνει
      Ναι αλλά αν εξέρχεται δια του πρωκτού;
      Ναι αλλά άν εξέρχεται δια των ούρων;
      Ναι αλλά άν εξέρχεται δια των ιδρωτοποιών αδένων;
      Ναι αλλά άν εξέρχεται δια του σπέρματος;
      Ναι αλλά εγκαθίσταται εις τας ωοθήκας;
      Ποοοοοοολλή δουλειά ωρέ παίδες
      Ειναι και τα άλλα.
      Πως θα εισέλθη;
      Ως γνήσιος;
      Ως μεταλλαγμένος;
      Ως επιμολυσμένος;
      Θάρθη μόνος του ή θάχη και παρέα;
      Αντιληπτή;
      Και άντε ήρθε και κατσικώθηκε πότε σκέφτεται να την κοπανήση για άλλες πολιτείες εμβολιαστικές;
      Αααααμ εδώ σας θέλω.
      Τέλος για να μην το κουράζω και σας κουράζω πληροφορηθήκατε πότε φυτεύονται τα καρπούζια;
      Astillais

      AAAAAA σας έχω νέα ουχί διασταυρωθέντα τουτέστιν αδιασταύρωτα
      Ο μπίλλης ο πόρτας ενημερώθηκε ,λέει για τα συνομωσιολογικά εναντίον του.
      Είδες το διαδίκτυο; ενημερώνει τους πάντες, λέει.

      Διαγραφή
  2. Στην φώτο..
    Η όφις οχιά!!


    με τα δύο φιδάκια;;

    Κουλοφιδο..
    Και κοκονακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ......... ..Ο Κισσινγκερ παλια ελεγε οτι αν αποτρεψουμε τον Κινεζο να ερθει στις χωρες ως εμπορος τοτε θα ερθει ως στρατιωτης.Απο τοτε την εποχη του Νιξον διαφαινεται οτι υπηρχε αλισβερισι μεταξυ των Κινεζων Μαοικων και της ΝΤΠ. Και σιγουρα και πιο πριν!! Υπο το προσχημα βεβαιως των διακρατικων σχεσεων!!! Ηδη ειμαστε ολοι μαρτυρες τα τελευταια 30 - 40 χρονια της Κινεζικης εμπορικης αλλα και πληθυσμιακης εξαπλωσης στην Ευρωπη αλλα και παντου στον κοσμο.Οταν πχ στην Ελλαδα επι χρονια απαιτουνταν αδειες παραμονης(εφικτο αλλα δυσκολο) αδειες εργασιας(ανεφικτο λογω βεβαιης εργασιακης αναπληρωσης) για να λαβει καποιος ξενος ελληνικο επιχειρηματικο ΑΦΜ τοτε τι πρεπει να σκεφτουμε????? Πως επετραπει η πληθυσμιακη και επιχειρηματικη εγκατασταση των Κινεζων στην χωρα μας????? Λενε οτι ηρθαν απο την Ναπολη της Ιταλιας ως Ευρωπαιοι πολιτες!! Πως εγινε αυτο??? Στη Σερβια υπηρχαν αναριθμητοι Κινεζοι πριν 25-30 χρονια και λεγανε καποιοι οτι τους εφερνε το κομμουνιστικο καθεστως της Σερβιας!!! Ειχα συναντησει νεους Σερβους που ειχαν ζησει πριν το 80"στην Κινα και μιλουσαν την γλωσσα αψογα!!! !!! Την ιδια εποχη στην Ουγγαρια λιγο πιο πανω οι λαικες αγορες απο τοτε ηταν τιγκα απ αυτους!! Ο καθεστωτικος τυπος τοτε δεν εγραφε ΤΙΠΟΤΑ γιαυτο. Απλα περιδιαβαινοντας καποιος αυτες τις χωρες επεφτε πανω τους!!! Ας απαντησει ο καθε σκεπτομενος πολιτης επ αυτου!!! Ειναι βεβαιο οτι η πραγματικοτητα δεν αναγνωριζεται ευκολα μεσω τα αρθρων του χειραγωγημενου τυπου!!! Αφου η σκιωδης Ιστορια δεν καταγραφεται ποτε και πουθενα!!! Ομως υφισταται και ειναι και καθοριστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πατήρ Κλεομένης: θα σας κλείσουν στην Αθήνα και δεν θα μπορείτε ούτε στα χωριά σας να πάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια διόρθωση: τον Απρίλιο του 2016 και όχι του 2006 πρόδωσε ο Αλ6ς την πατρίδα μας στους σχιστομάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή