«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Έπεσε η κυβέρνηση στην Ιταλία – Προ των πυλών της εξουσίας η δεξιά του Μ.Σαλβίνι (βίντεο)

Σχόλιο Διόδοτου: Απλά παρουσιάζεται με τον συνηθισμένο τρόπο του κατεστημένου, ότι έγιναν μπόλικες συλλήψεις από το Βατικανό, την ανακατεμένη στην νοθεία των ΗΠΑ ιταλική κυβέρνηση, και ίσως αρκετά ακόμα "πεφωτισμένα" ερπετά του βορρά.

 

Σε πολιτική κρίση πάλι η Ιταλία εν μέσω Κορωνοϊού. Ο Ματέο Ρέντσι, κυβερνητικός ετέρος του εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση και μαζί μ’ αυτήν τους δύο υπουργούς του.

Κατά συνέπεια ο ετερόκλητος και κατ’επιθυμία των Βρυξελλών, κυβερνητικός συνασπισμός 5 Αστέρων και Σοσιαλδημοκρατών της Ιταλίας, καταρρέει.

Ο συνασπισμός που αποκλείεται ακόμη από το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» και τους σοσιαλδημοκράτες  Partito Democratico, PD με πρωθυπουργό τον Τζουσέπε Κόντε δεν έχει πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία στην ιταλική Βουλή και ο Ματέο Σαλβίνι ηγέτης της ιταλικής δεξιάς ετοιμάζεται για την τελική έφοδο στην εξουσία.

Οι δύο υπουργοί, της κεντροαριστερής ΙΤΑΛΙΑ ΒΙΒΑ του Ρέντζι δεν συναίνεσαν στο πακέτο μέτρο μέτρων των 223 δισ. ευρώ.

Ο Ρέντσι κατηγορεί τον Κόντε για λάθη στην κατανομή της ευρωπαϊκής βοήθειας και ότι μόλις 10% των κονδυλίων παρέχονται στο εξασθενημένο σύστημα υγείας.

Αντιθέτως, τα περισσότερα χρήματα διοχετεύονται στην αγορά, με πριμ για την αγορά νέων αυτοκινήτων, για γυαλιά, ακόμη και για νέο σύστημα θέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο Ρέντσι να σπεκουλάρει με τη στάση του αυτή ένα καλύτερο πόστο στο σχηματισμό νέας διευρυμένης κυβέρνησης, καθώς εποφθαλμιά εδώ και καιρό τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου», τόνισε ο Ρέντσι.

Αναμένεται, τώρα, η επόμενη κίνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απο το κοινοβούλιο, ή θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στον προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

 

Βίντεο: Πολιτική κρίση στην Ιταλία - Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός 


 

 pronews.gr

triklopodia.gr 

 

17 σχόλια:

  1. https://www.ethnos.gr/kosmos/141540_ipa-parapompi-ntonalnt-tramp-se-diki-psifise-i-boyli-ton-antiprosopon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κυκλοφορεί παντού!
      Τι σημαίνει αυτό τώρα; Πάλι θα λέμε ότι δεν βλέπουμε το σχέδιο;
      Αλλά για ποιά υποκίνηση λένε, αφού το laptop της πελόζι έλεγε ότι οι δημοκρατικοί τα έκαναν για να τα χρεώσουν στον Τραμπ;
      "Το αμερικανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την παραπομπή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για δίκη με κατηγορία την ανταρσία και της υποκίνησης στάσης, λόγω της επίθεσης των οπαδών του εναντίον του Καπιτωλίου. Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 232 βουλευτές, ανάμεσά τους και δέκα Ρεπουμπλικάνοι. Και εναντίον της παραπομπής ψήφισαν 197 βουλευτές, όλοι Ρεπουμπλικάνοι. Πέντε βουλευτές δεν ψήφισαν."
      https://www.defence-point.gr/news/ipa-perase-i-deyteri-parapompi-tramp-apo-ti-geroysia-rekor
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. .....

      Τι πόλεμο "δέχεται" αυτός ο Άνθρωπος...

      Εφόσον δεν καθιερώνει επίσημα στρατιωτικό νόμο.. "κάτι" πολύ δυνατό κρύβεται από πίσω...


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    3. Το "κάτι" πολύ δυνατό κρύβεται από πίσω...
      μπορεί νά 'ναι κι αυτό:

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2021/01/blog-post_75.html?showComment=1610578784804#c3500260250547756416

      Διαγραφή
  2. Ο Χαμός χαχα...Τι γίνεται;;;; Πωωωω πολλές εξελίξεις 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανάρτηση Διόδοτου με τίτλο: 'Ποιος είναι αυτός;'


    Σχόλιο Νατάσας Σ./ Σαρωνίδα

    «Νατασα Σ. / Σαρωνιδα 10 Ιανουαρίου, 2021 19:51
    ΕΓΚΥΡΑ νεα απο Ιταλια.
    Συνελαβαν ηδη τον Παπα.
    Ζουμε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ στιγμες!»


    Νατάσα είσαι και πολύ προχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασα Σ. / Σαρωνιδα14 Ιανουαρίου, 2021 17:38

      προς Ανώνυμον 14 Ιανουαρίου, 2021 01:15

      Ευχαριστω.
      Ολοι που αγαπαμε την πατριδα μας και κανουμε το κατα δυναμιν οχι μονον για να απευλευθερωθουμε απ' τους δυναστες αλλα και για να τους τιμωρησουμε παραδειγματικα, ωστε στις επομενες γενιες να μην ξανατολμησουν.

      Διαγραφή
  4. Η Πελοσι αλλαζει πανες συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
    ΟΙ ΚΑΣΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΕΜΟΚΡΑΤΣ ,ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.
    ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΔΡΕΝΟΧΡΩΜΙΟ ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΟ.
    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΝΕΦΤΙ.
    ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΙΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΑΛΑΣ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΏΣΕΙ ΣΑΝ 🦃 ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ.
    ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.
    ΦΟΥΞΙΑ ,ΡΟΖ ,ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ.
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ;
    ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΒΓΗ Ο ΜΠΙΝΤΕΣ ΚΑΙ






    ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ,ΩΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ.
    BAD BYE REPTILIANS.
    KISS YOUR ASSHOLES BEFORE GITMO.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουν σπασει να ναυρα μου να περιμενω να δω κατι και να μην γινετε τίποτα......αλλα σημερα στο update του Simon Parkers εξηγεί καποια πραγματα δειτε το και ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

    https://www.simonparkes.org/post/13th-january-update-current-news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα σατανικά μυαλά δεν έφτανε το φίμωτρο θέλουν και λαιμαριά να μας περάσουν:
    Η σουηδική εταιρία Essity θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους της να φέρουν περιδέραια που εκπέμπουν ήχο όταν παραβιάζουν τη φυσική απόσταση όπως βάζουν στα σκυλιά για να μην γαβγίζουν!!!!!
    https://dimpenews.com/
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο τα έθνη τούς αφήνουμε να προχωράνε, απλά παρακολουθώντας τους από σοκ, χωρίς να αντιδράμε, ..τόσο αυτοί είναι ικανοί να το πάνε παραπέρα κι από καθεστώς Όργουελ. Αυτοί όμως ξέρουν να οργανώνονται κι έχουν και το χρήμα, το οποίο τυπώνουν για πλάκα. Εμείς δεν έχουμε αυτά τα προσόντα ώστε να οργανώσουμε ένα πανεθνικό ντού να τους @αμήσουμε τα πρέκια..

      Διαγραφή
  8. Θέλω νά δώ πώς θά το μαζέψετε,όταν ολοκληρωθεί η "ορκομωσία" του νεοταξίτη,μπιτέ. Θά γίνει "ορκομωσια",όλα τά έχουν ρυθμίσει μεταξύ τους.Ύστερα έρχοντε οί εξελίξεις.Η απόσχεση των ΗΠΑ καί το ποιοί λαοί θά ακολουθήσουν ποιόν ,από τούς δυο.Μέ ποιό "πρόγραμμα"θά "παίζουν" οί λαοί .Μέ τα "μεσαία " η με τα "βραχέα" .
    Αδερφές τρελές τρελοί κλέφτες και απαταιώνες -εννοείται πρώτοι καί καλλύτεροι θα σύρουν τόν χορό η όπου γής κομουνιστές- Αυτή θά είναι πλέον η νέα τάξη μέ τον μπιτέ. Καί από τής "άλλη" πλευρά "συντηρητικοί",οικογενιάρχες αυτοί πού θέλουν επιστροφή σέ εθνικά και Ησυχα τά κράτη τους,καί τά "ονειρα τους". Ενόχλησε η νέα τάξη ,καθώς ήταν εντελώς ξεφρενιασμένη καί έκανε καί ζημιά στούς προηγούμενους εξουσιαστές.Τά έχασαν όλα καί εκείνοι,μέ τήν "απελευθέρωση¨στα πάντα.Δέν "πιάνει" ο λόγος τους πουθενά,Δέν μπορεί νά υπακούσει κανένας σέ κανέναν κανόνα,μέ αποτέλεσμα νά μήν έχουν ρόλο,ούτε καί αυτοί πλέον.Παιδιά τόσο απλά είναι τά πράγματα.Από τίς 21 Ιανουαρίου καί μετά θά τα "δούμε όλα".Συμαχίες -μαχαίρια -"θανάτους ".Τέλειωσε πλέον το "ενιαίο" "κεφάλι¨της Νέας τάξης. Θά μείνει ένα κομμάτι ,πού θα προσπαθεί να ενώσει μέ όποιο μπορέσει.Μέσα στήν Ευρώπη ,πέρα στην Ασία...πάνω στα Βαλκάνια.Καί τό ίδιο θα προσπαθεί καί τό ¨αλλο" κομμάτι που απέμεινε μέ τον Τράμπ. Καί όλα αυτά μέσα στήν "πανδημία",μέ κανονίδια από τίς οικονομίες,μέ αντιδράσεις από τούς λαούς ,καθώς είναι εξαντλημένοι,άνεργοι ποδοπατημένοι..
    game over ΚΑΙ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ ΦΙΛΕ..
    ..ΚΑΙ ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΣ.
    Με Μπαιντεν η Μερκελ? Ποιον έχει ενοχλήσει? Ε αυτόν που τόν ενοχλεί ,ακολουθεί τόν Τράμπ ,καί "βάλτα μαζι του"..Τί θέλει η Γαλλία; Να τήν καπελώσει η Γερμανία? Ακολουθει τόν άλλον και "καθάρισε"..Αυτή είναι η "επανεκίνηση" Κίνηση του κώλου,πού δέν τραβάει ούτε με γερανούς. Γιατί είπαμε μπακράουντ παίζει η οικονομικη καταστροφη στον πλανήτη όλον. Άσχημο γιά αυτούς.

    ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΠΟΥΛΙ Μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να μαζεψουμε φιλε μου 11:28 ?
    Βλεπουμε , ακουμε καποιες πληροφοριες και προσπαθουμε να αποσαφηνισουμε το τι γινεται .
    Εμεις σχεδιαζουμε (?) και θα πρεπει να μαζεψουμε μετα που δεν θα μας βγουν?!?!?!

    Δεν παιζει αποσχιση και δυπολα , δεν ειμαστε στο ψυχρο πολεμο, to the great reset δεν αποτελει αποσχηση , παγκοσμιος χυλος αποτελει.
    Θελουν απλα να οικιοποιηθουν το υποσυνηδητο του καθε ανθρωπου , το υποσυνηδητο του ΚΑΘΕ ανθρωπου διαμορφώνει ΜΙΑ ξεχωριστή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για το ατομο.
    Διαχειριζοντας το υποσυνηδητο , θελουν να διαμορφωσουν την πραγματικοτητα ΤΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ που δεν προλαβαν , το παιχνιδι εχει τελειωσει σε αλλο επιπεδο. Περιμενουμε να πεσει και εδω η αυλαια.

    ποπ κορν και υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΔΩ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΓΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΔΏ, ΠΡΏΤΑ ΘΑ ΦΛΟΜΟΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΈΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΒΌΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΜΑΞΊΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΆ.. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΜΩΤΡΑ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ.

      Διαγραφή
  11. Άσχετο, ο Μπερλουσκόνι (πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μέχρι τον Νοέμβριο του 2011) μπήκε ξαφνικά στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων καρδιάς:

    https://www.google.gr/search?q=berlusconi+hospital&source=lnt&tbs=qdr:d&sa=X&ved=2ahUKEwiw0YuZ7ZvuAhVV5uAKHcl8DD4QpwV6BAgEECs&biw=1366&bih=636

    ΑπάντησηΔιαγραφή