«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Μία απάντηση, σ' αυτούς που επιμένουν να συγχέουν* την Ρωσσία με την ΕΣΣΔ και να τροχίζουν τον αντιρρωσισμό τους, σε κάθε ευκαιρία - συλλογή στοιχείων: ΜΝΚ

Σχόλιο Διόδοτου: Όταν λέγαμε τον Οκτώβριο ότι άλλα παίζουν από πίσω και δεν έγινε καμία εγκατάλειψη και προδοσία των Αρμενίων από τον Πούτιν.. κάποιοι επέμεναν στο "παλίνδρομο εργόχειρο" τους, προσθέτοντας νερό στον μύλο των αντιρώσσων κομμουνιστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν οι αποδείξεις...


 

*(από άγνοια; από βλακεία; από εμπάθεια; από "άνωθεν" κατευθυντήριες γραμμές;) 

 

Αυτά λένε οι στρατηγοί του, για τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας:

"Αρνήθηκε ρωσική βοήθεια που του προτάθηκε στην αρχή του πολέμου"

"Στις αρχές του πολέμου ο Πούτιν του είπε ότι μπορεί να του αποστείλει βοήθεια και τέθηκε στη διάθεσή του, αυτός την αρνήθηκε και απάντησε μπορούμε και μόνοι μας"

"...αρνήθηκε την χρήση 20 μονάδων Ιskander στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης...", διότι "...είναι πολύ καταστροφικοί και θα προκαλέσουν πολλές απώλειες και θύματα στον αντίπαλο..."!

"...οι στρατιωτικοί ήθελαν να δώσουν τη μάχη έως εσχάτων.. ", αλλά αυτός προτίμησε την συνθηκολόγηση, με εκχώρηση εδαφών που ΔΕΝ είχαν καταληφθεί από τον εχθρό!! και με εγγυήτρια την Τουρκία!!!



==========================================





Σπύρος Χατζάρας στο 18:20 - 20:22

"Ο Νικόλ* είναι άνθρωπος του Σόρος, διέπραξε έσχατη προδοσία και θα μου άρεσε να τον δω εκτελεσμένο"
"...κράτησε τους Ισκαντέρ κλειδωμένους στις αποθήκες"
"...πράκτορας των Αμερικάνων..."

*(Nikol Pachinian,πρωθυπουργός της Αρμενίας)

https://www.youtube.com/watch?v=DjR8zg1ycuQ&feature=emb_title




==========================================



https://dimpenews.com/2021/02/25/η-αρμενία-στο-χείλος-του-εμφυλίου-40-στρ/


40 στρατιωτικοί μ΄επικεφαλή τον ΓΕΣ στασίασαν και ζητούν την παραίτηση Πασινιάν.
............................

Ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης το κόμμα ”Αρμενία ευημερούσα” κάλεσε επίσης σε διαδήλωση την Πέμπτη που είναι σ΄εξέλιξη κοντά στην Όπερα και μαχητικά πετούν πάν από τα κεφάλια των διαδηλωτών δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους και κάλεσε τον Πρωθυπουργό της εθνικής ήττας :

« Καλούμε τον Nikol Pachinian να μην οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο πόλεμο και στην αιματοχυσία . Ο Pachinian έχει μια τελευταία ευκαιρία να φύγει χωρίς ταραχές. »

Τα 17 κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγουν διαμαρτυρία ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν..

.....................................

TΩΡΑ και αξιωματούχοι της αστυνομίας πάνω από 30 συμπεριλαμβανομένων στρατηγών ζητούν παραίτηση Πασινιάν και τάσονται με τους διοικητές στρατού….Τελευταίες βόλτες στο Γερεβάν κόβει ο δημοσιογράφος Πασινιάν που έστειλε στο θάνατο στον αποκεφαλισμό στην αιχμαλωσία στην ταπείνωση τον ανθό της νεολαίας και μετά...

...συνθηκολόγησε παραδίδοντας τους ιερούς τόπους της ΑΡΜΕΝΊΑΣ το Σούσι στη διεθνή τζιχαντιστική, στον Ερντογάν και στους καιροσκόπους συμμάχους του, ενώ ο αντίπαλος δεν το κατείχε..



==========================================



https://dimpenews.com/2021/02/26/τι-καταμαρτυρούν-στον-πασινιάν-σύμφω/


Τι καταμαρτυρούν στον Πασινιάν: σύμφωνα με τον ΓΕΣ αρνήθηκε την χρήση 20 μονάδων Ιskander στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης. Αρνήθηκε ρωσική βοήθεια που του προτάθηκε στην αρχή του πολέμου κ.α


O ΓΕΣ που απολύθηκε γιατί ζήτησε την παραίτησή του έχει δηλώσει ότι ενώ η Αρμενία διαθέτει 20 μονάδες βαλλιστικών πυραύλων του ρώσικου συστήματος Iskander και ενώ ήταν έτοιμος να τους ρίξει στη μάχη στην πιο κρίσιμη καμπή του πολέμου ο Πασινιάν πήρε την απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν με το σκεπτικό ότι είναι πολύ καταστροφικοί θα προκαλέσουν πολλές απώλειες και θύματα στον αντίπαλο και αυτό θα επέσυρε την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.Αυτό ήταν και το όπλο υπεροχής της Αρμενίας και το το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι Αζέρων που δεν το διαθέτουν.

.........................................

Στον Πασινιάν επίσης καταλογίζεται φιλοδυτική στάση.Στις αρχές του πολέμου ο Πούτιν του είπε ότι μπορεί να του αποστείλει βοήθεια και τέθηκε στη διάθεσή του αυτός την αρνήθηκε και απάντησε μπορούμε και μόνοι μας. Αυτό του το καταμαρτυρά στρατηγός και είναι διάχυτη πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

..............................

Επίσης υπήρξε διαφωνία κι ως προς το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί ήθελαν να δώσουν τη μάχη έως εσχάτων ενώ ο Πασινιάν φοβήθηκε ότι θα χανόταν ως και η πρωτεύουσα του Αρτσάχ το Στεπανακέρτ αφού ο αντίπαλος έφθασε στα 15χλμ σε απόσταση βολής γι αυτό και πήγε σε συνθηκολόγηση και μάλιστα με εγγυήτρια τη γενοκτόνα Τουρκία.


 

28 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΛΆΤΗ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΟΛΑΣ ΜΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ,ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ.
    ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ,ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ,Η ΑΘΗΝΑ ,ΘΑ ΧΑΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΛΙΔΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΌ ,ΤΟ ΣΙΤΙ ΚΑΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ D.C,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ Η ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΈΤΑΡΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
    ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙ !!!!
    ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΡΕ ΚΛΩΝΕ !.
    ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ,ΤΙ ΤΟΝ ΓΥΡΕΥΕΙ ;
    ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΠΕΣ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ,ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΠΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ "ΜΑΣ , ΚΑΤΈΒΑΙΝΑΝ ΚΑΤΩ ΒΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑΙΖΑΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ;
    ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ;
    ΤΑ ΤΑΙΖΑΝ....
    ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑ.
    ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΛΑ....
    ΘΑ ΠΑΡΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ :
    ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αξιοσημείωτο ότι, από το '10 και μετά, έχουμε δυο πρωθυπουργούς που το έριξαν στα ψυχοφάρμακα (Σαμαράς, Τσίπρας). Κάτι τους συνέβη;
      Κι ο ΓΑΠ, τους τελευταίους μήνες πρωθυπουργίας, ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

      Τον τελευταίο πρωθυπουργό "μας" τον αντικατέστησαν.
      Κατά την γνώμη μου, ο Μητσος-Τάκης που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, με το ανέκφραστο πρόσωπο και τις μηχανικές κινήσεις, δεν είναι κλώνος, ούτε σωσίας. Πιστεύω πως πρόκειται για πολύ εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Ομοίως και η ανέκφραστη κοντή Κατίνα με το ατσάκιστο δέρμα, που έβγαλε λόγο στην τηλεόραση, τα Χριστούγεννα αν θυμάμαι καλά. Και δεν είναι οι μόνοι.

      μνκ

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή και αναγκαία αποκατάσταση δεδομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To ήμισυ της Αρμενίας κατέχεται από τους Τούρκους. Πρωτεύουσα το Ερεβάν, η καθ΄ημάς Θεοδοσιούπολις.
    Το 1915 εκτοπισμός τους για εγκατάσταση στην συριακή έρημο!!!Πορεία θανάτου...
    Οι Αζέροι τουρκόφωνοι μεν αλλά όχι φυλετικώς τούρκοι.Ανήκουν στα λευκά ιρανικά φύλα και σχετικά συγγενείς με τους Αρμενίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγκαθετοι της ΕΛΙΤ παντου οχι μονο στην Ελλαδα οχι μονο στην Αρμενια!!! Κυριολεκτικα παντου!!! Χρηματοδοτουμενοι και πριμοδοτουμενοι πανταχοθεν προωθουνται στα ανωτατα αξιωματα με σκοπο την χειραγωγηση της πολιτικης και του εθνους(και του καθε εθνους). Δεν εναντιωνονται καθετα στις εθνικες διεκδικησεις και στις προσδοκιες πχ του Ελληνικου η του Αρμενικου.Κατι τετοιο θα τους ξεμπροστιαζε αν και καμμια φορα το κανουν και αυτο.Απλα καβαλικευουν το ρευμα και το ξεστρατιζουν η το στομωνουν αναλογα.Ετσι εξηγειται οτι τους βρισκουμε επικεφαλης των κυβερνησεων και των οποιων διοικητικων και μη δομων των εθνων.Δεν δημιουργουν τις θετικες εξελιξεις ,προσπαθουν να τις διαστρεψουν και να τις ακυρωσουν αφου τεθουν επικεφαλης του παραπλανημενου λαου.Π.Χ. οταν διαπιστωσαν οτι το αιτημα της παλιγγενεσιας ηταν ωριμο εσπευσαν δια της Φιλικης Εταιρειας και μυριαδων αλλων μεθοδευσεων να δωσουν ενα διοικητικο σχημα στην Πανεθνικη Προσδοκια Απελευθερωσης.Δεν θα μπορουσε ποτε να γραφει η σκιωδης αλλα πραγματικη ιστορια της χωρας ελλειψη μαρτυριων και ντοκουμεντων.Οι συνωμοτες πεμπτοφαλλαγγιτες-εισοδιστες διακρινονται για την διαχρονικη τους πανουργια και ΚΡΥΠΤΕΙΑ αφου λειτουργουσαν και λειτουργουν εκπαιδευμενοι κατω απο συγκεκριμμενο νεοταξικο διευθυνον κεντρο.Οι οπου γης Ελληνες πατριωτες εν προκειμενω δυστυχως τους αντιλαμβανονται περισσοτερο εξ ενστικτου παρα απο τα αποτυπωματα τους.Η ζημια που εκανε ο προδοτης αυτος στην Αρμενια ειναι τεραστια και καταλυτικη!!! Ας τα εχουμε υπ οψιν μας αυτα και για την χωρα μας οπου πολυ πιθανον να γινουν τα ιδια αν δεν αντιδρασει ο λαος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ Η ΩΡΑ…
    ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ,ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    Αρμενία
    Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία και τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, η Αρμενία είναι σήμερα μια πολυκομματική δημοκρατία, με αρχαία και ιστορική πολιτιστική κληρονομιά. Το Βασίλειο της Αρμενίας ήταν το πρώτο κράτος που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία στις αρχές του 4ου αιώνα (η παράδοση αναφέρει ως ημερομηνία το έτος 301). Η σύγχρονη Δημοκρατία της Αρμενίας είναι κατά το σύνταγμα Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική Δημοκρατία και η χριστιανική πίστη παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την συνείδηση του αρμένικου λαού.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9D%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%BD%CE%BF_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%87

    Στον προηγούμενο πόλεμο, το 1992-1994, η Αρμενία είχε κατορθώσει να αποσπάσει όχι μόνο τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και επτά γειτονικών αζερικών επαρχιών, μέσω των οποίων εξασφάλιζε την εδαφική συνέχεια ανάμεσα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Αρμενία. Με τη συμφωνία της 9ης Νοεμβρίου, οι γύρω επαρχίες επιστρέφουν στο Αζερμπαϊτζάν και οι εκατοντάδες χιλιάδες Αζέροι που είχαν εγκαταλείψει προ τριακονταετίας τα σπίτια τους μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές
    https://www.kathimerini.gr/world/561158623/se-pikri-synthikologisi-odigithike-i-armenia/
    Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας εκτίμησε την Τρίτη ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκλήθηκαν από την «ενεργή δέσμευση» της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για έναν «πόλεμο τρομοκρατίας εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του».
    https://www.kathimerini.gr/world/561158623/se-pikri-synthikologisi-odigithike-i-armenia/
    Δεν υπάρχει συμβιβασμός ενόψει για την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν
    http://www.foreignaffairs.gr/articles/72960/thomas-de-waal/den-yparxei-symbibasmos-enopsei-gia-tin-armenia-kai-to-azermpait?page=show
    Γιατί η Ρωσία δεν επεμβαίνει ακόμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ;
    Η Αρμενία δεν μπορεί να προστατευτεί ακόμη από τη Ρωσία καθώς η Μόσχα χρησιμοποιεί την Τουρκία για να φθείρει τα δυτικά συμφέροντα. Ενεργειακά παιχνίδια και έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ε.Ε.
    https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-e-rosia-den-epemvainei-akome-sto-naykorno-karampach_gr_5f79fbdfc5b64cf6a251e15e
    Ποιοι πρόδωσαν την Αρμενία: Ο ρόλος της Ρωσίας και οι ολιγάρχες
    https://www.protothema.gr/world/article/1063936/poioi-prodosan-tin-armenia-o-rolos-tis-rosias-kai-oi-oligarhes/

    Τι καταμαρτυρούν στον Πασινιάν: σύμφωνα με τον ΓΕΣ αρνήθηκε την χρήση 20 μονάδων Ιskander στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης. Αρνήθηκε ρωσική βοήθεια που του προτάθηκε στην αρχή του πολέμου κ.α
    O τ. Πρόεδρος και Πρωθυπουργός Serge Sagrsyan αναρωτήθηκε γιατί ο αρμενικός στρατός δεν χρησιμοποίησε τους Iskander την 3η ή 4η μέρα του πολέμου στο Artsakh. Ο Nikol Pachinian απάντησε ότι οι πύραυλοι Iskander δεν παρήγαγαν παρά το 10% της εκρηκτικής τους ύλης.Δηλ. υποτίμησε το ρωσικό πυραυλικό σύστημα ότι λειτούργησε ανεπιτυχώς.
    Ο Πασισνιάν πήρε την εξουσία μετά από 2 κυβερνήσεις που κατηγορήθηκαν για διαφθορά και σκάνδαλα και μάλιστα ο τελευταίος προκάτοχός του είχε ανοίξει μια συζήτηση του τύπου να επιστρέψουμε κάποια εδάφη στους Αζέρους γεγονός που αποθράσυνε τις αξιώσεις των τελευταίων…Αν και ο Πασινιάν με βάση τα προαναφερθέντα κατηγορείται για λάθος χειρισμούς ως κι εσχάτη προδοσία μεγάλη μερίδα του κόσμου ακόμη και των διαφωνούντων δεν διαβλέπουν προς το παρόν ικανή εναλλακτική στην εξουσία.
    https://dimpenews.com/2021/02/26/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Nikol Pachinian απάντησε ότι οι πύραυλοι Iskander δεν παρήγαγαν παρά το 10% της εκρηκτικής τους ύλης."

      Πως το ξέρει, αφού δεν τους χρησιμοποίησε;
      Οι Στρατηγοί λένε ότι δεν τους χρησιμοποίησε, ακριβώς επειδή ήταν πολύ φονικοί.

      Λένε ψέμματα οι μπαρουτοκαπνισμένοι;
      Και την αλήθεια την λεει ο δημοσιογράφος των ΜΚΟ, που έγινε εξουσία μέσα από την Αρμενική Άνοιξη made by Sorros;;;

      Το αν λειτουργούν ή όχι οι Iskander το απέδειξαν στις ασκήσεις που έγιναν, προ ημερών, στο Καλίνινγκραντ.

      "Iskander-M: Ρωσικές πυραυλικές ασκήσεις στην Βαλτική με μήνυμα"
      3 Φεβρουαρίου 2021

      https://www.ptisidiastima.com/russian-iskander-m-drill-in-kaliningrad/#


      "Iskander | Το στρατηγικό όπλο της Αρμενίας που απειλεί το Αζερμπαϊτζάν"
      03/10/2020

      https://defenceredefined.com.cy/iskander-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85/

      Άρθρα από σελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με στρατιωτικά και εξοπλιστικά θέματα. Όχι από αεροκοπανατζήδες "διεθνολόγους".

      μνκ

      Διαγραφή
  7. Οι Ρώσοι θέλουν το Πατριαρχείο ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρώσσοι δεν θέλουν κανένα Πατριαρχείο.
      Θεωρούν πως αυτοί Είναι Το Πατριαρχείο.

      Μετά την πτώση της Κων/πολης, ο Ιβάν Γ΄ Βασίλιεβιτς, Μέγας Πρήγκιψ της Μόσχας, το 1472, παντρεύτηκε την Ζωή (μετονομάστηκε σε Σοφία) Παλαιολογίνα, ανηψιά του θανόντος Κωνσταντίνου Δραγάτση Παλαιολόγου. Εκ των δυο αδελφών της, οι οποίοι ήσαν οι μοναδικοί επιζώντες διάδοχοι του θρόνου, ο μεν ένας αυτομόλησε στους Τούρκους, ο δε άλλος, αφού παντρεύτηκε μια Ιταλίδα επαγγελματία πόρνη, αλήτευε στα καπηλιά και τα πορνεία όλης της Ευρώπης, ζητιανεύοντας στις διάφορες βασιλικές αυλές για χαρτζιλίκι. Θεωρήθηκε, λοιπόν, πως η Ζωή/Σοφία ήταν η μόνη άξια κληρονόμος του θρόνου της Κων/πόλεως.

      Υπό την επήρειά της, ο Ιβαν διακήρυξε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος των δικαιωμάτων επί του βυζαντινού θρόνου, δια της συζύγου του Σοφίας. Διακήρυξε, ότι κληρονομεί τον δικέφαλο αετό των Παλαιολόγων, τον οποίο έκανε θυρεό δικό του και τού βασιλείου του. Από τότε μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον θυρεό της Ρωσσίας, επί 500 χρόνια (εκτός από την περίοδο της ΕΣΣΔ). Ανακηρύχτηκε επίσης Καίσαρ πασών των Ρωσσιών (στα ρωσσικά Καίσαρ=Τσάρος).

      Σχετικά με το Πατριαρχείο:

      Εφ' όσον η Πρώτη Ρώμη ήταν υποδουλωμένη στους Φράγκους (και είναι ακόμα) και η Δεύτερη Ρώμη στους Αγαρηνούς (και είναι ακόμα), από τον καιρό του Ιβάν Γ μέχρι και σήμερα, οι Ρώσσοι θεωρούν πως η Μόσχα είναι η Τρίτη Ρώμη, κληρονομικώ δικαιώματι, και άρα, τουλάχιστον μέχρι την απελευθέρωση της Δεύτερης ή την επιστροφή της Πρώτης στην Ορθοδοξία, το Πατριαρχείο Μόσχας κατέχει τα Πρωτεία Τιμής.

      Όλα τα φριχτά καραγκιοζιλίκια του Βαρθολομαίου (και κάποιων προκατόχων του), που άγεται και φέρεται πότε από τους Τούρκους και πότε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και κοντεύει να διαλύσει την Ελληνορθοδοξία, μας δείχνουν πως δεν έχουν και τόσο άδικο οι Ρώσσοι. Απ' ό,τι φαίνεται, όντως στην Μόσχα είναι το μόνο ανεξάρτητο Πατριαρχείο, διότι έχει την δύναμη να είναι ανεξάρτητο. Το κατά πόσον κι αυτό στέκεται στο ύψος της αποστολής του, είναι μια μακρυά συζήτηση, που δεν μπορεί να γίνει εδώ.


      μνκ

      Διαγραφή
    2. Αν ίσχυε αυτό μάλλον θα το είχαν δηλώσει ξεκάθαρα σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο πρώτον και δεύτερον δε θα γλυκοκοίταζαν το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.Αρνήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια γιατί οι κακοί κλαψ κλαψ Κωνσταντινουπολίτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και εναντίων τους αλλά όταν σκάσανε μύτη στην αυλή τους,ήταν το απαύγασμα της βασιλικής οικογενείας;

      Το πράγμα με τους Ρώσους είναι ό,τι συμβαίνει και με τους Δυτικούς.Θέλουν τα δικά μας,χωρίς εμάς.

      Διαγραφή
    3. Δεδηλωμένο ξεκάθαρα και πασίγνωστο είναι, εδώ και αιώνες. Το ότι δεν στο είπαν στο σχολείο, ούτε στο κατηχητικό, ούτε στα κανάλια της TV, σημαίνει απλώς ότι δεν θέλουν να το ξέρεις κι εσύ.

      Πως ακριβώς "γλυκοκοίταζαν το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης"; Του έκλειναν το μάτι;

      Αν εννοείς πως δεν προσέφεραν στρατιωτική βοήθεια το 1453, ο λόγος είναι ο ίδιος που ένα μεγάλο μέρος των Κωνσταντινουπολιτών αρνήθηκε να πολεμήσει:
      Επειδή ο Αυτοκράτορας ήταν ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και το Πατριαρχείο τον σιγοντάριζε. Επειδή, 5 μήνες πριν την πτώση της Πόλης, εφαρμόζοντας την Ένωση που είχαν υπογράψει στην Φεράρα, κάλεσαν Καρδινάλιους να λειτουργήσουν στην Αγιά-Σοφιά και να καθήσουν στον Πατριαρχικό θρόνο (ακριβώς τα ίδια που κάνει κι ο Βαρθολομαίος με τον Πάπα και τους Καρδινάλιους εδώ και τόσα χρόνια, αλλά ελάχιστοι αντιδρούν πλέον).
      Eπειδή δεν ήθελαν να φιλήσουν το πασουμάκι του Πάπα και να υποταχθούν στους δυτικούς βάρβαρους οι οποίοι, 200 χρόνια πριν, λεηλάτησαν, κατέστρεψαν και κατέσφαξαν την Πόλη.
      Και παράλληλα έβαζαν και τους Πολωνούς να την πέφτουν στους Ρώσσους, γιατί ο Πάπας ήθελε κι άλλους υποτακτικούς.
      Ούτε αυτά στα είπαν στο κατηχητικό, εεεε;;;;;
      Ούτε αυτά θέλουν να τα ξέρεις.

      Την Ζωή Παλαιολογίνα, μετά την Πτώση, την ανέθρεψε, από παιδί, ο ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ Βησσαρίων, τον οποίο ο Πάπας χειροτόνησε Καρδινάλιο για τις υπηρεσίες που του προσέφερε. Φυσικά, φρόντισε να την προσηλυτίσει στον παπισμό. Ο ίδιος ο Πάπας κανόνισε το προξενειό με τον Ιβάν Γ', ελπίζοντας να προσηλυτίσει τους Ρώσσους. Όμως, η Ζωή, μόλις πάτησε σε ρωσσικό έδαφος, αποκήρυξε δημόσια τον παπισμό και δήλωσε ότι επιστρέφει στην Ορθοδοξία. Γι' αυτό και άλλαξε όνομα και έγινε Σοφία. Άρα, μια χαρά ορθόδοξη βασιλική διάδοχος ήταν για τους Ρώσσους.


      Το να κλείνεσαι στο καβούκι σου και να λες "όλοι είναι κακοί, όλοι θέλουν το κακό μου", μπορεί να μοιάζει σαν εύκολη λύση, αλλά είναι νηπιακή αντίδραση και δεν βοηθάει σε τίποτα. Υπάρχει και η έντιμη διαπραγμάτευση. Αυτός είναι ο ενήλικος τρόπος.
      Όλοι κάτι θέλουν, αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ηθική και την ανηθικότητα. Δεν παίζεις σε ασπρόμαυρη ταινία του Χόλιγουντ.


      Λες ότι "οι Ρώσσοι θέλουν τα δικά μας".
      Στην Ουκρανία, με την εισπήδηση και την παραχώρηση αυτοκεφαλίας σε Επαρχία άλλου Πατριαρχείου, ποιός θέλει αυτά που δεν είναι δικά του; Οι Ρώσσοι; Ή το Οικουμενικό;
      (Σήμερα Αιρετικό, Ουνίτικο, και υποχείριο Τούρκων, Αμερικάνων και Βατικανού)


      μνκ



      Διαγραφή
    4. Προφανώς και οι επαφές Ελλάδος-Ρωσίας δεν υπάρχουν μόνο στο πλαίσιο της Κωνσταντινούπολης.Υπάρχουν πολύ πριν από αυτό και υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας.Νηπιακή προσέγγιση είναι το "όλοι είναι κακοί, όλοι θέλουν το κακό μου" ή η αναγνώριση του όποτε οι Ρώσοι είχαν συμφέρουν να σε πουλήσουν το έκαναν μετά χαράς;Στα Ορλωφικά;Στη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου;Άλλωστε η ιστορία αποδεικνύει το πως βλέπουν οι άλλοι την Ελλάδα.Το ότι σε πούλησαν λιγότερες φορές απ'ό,τι οι Δυτικοί δε συνεπάγεται το κύρος τους.

      Ο καθένας υπάρχει για το κομμάτι του.Εμείς τους προσφέραμε την Ορθοδοξία για να ενταχθούν στη σφαίρα επιρροής μας.Οι Ρώσοι το δέχθηκαν για να αρχίσουν να αποκτούν ελαφρύ πάτημα στο Αιγαίο.Και τα δυο λογικά.Βέβαια η κατακλυσμιαία αναβάθμιση "λογισμικού" που προσέφερε η Ορθοδοξία στους Σλάβους,μάλλον δε χρήζει αιώνιας ευγνωμοσύνης απ'τους ίδιους.Όταν είδαν ότι η Κωνσταντινούπολη πάει για φούντο μια χαρά τους έκατσε.Η ορθή ιστορία αναλύει συμπεριφορές χιλιετιών και όχι μεμονωμένα γεγονότα.Και στην προκειμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη.

      Διαγραφή
  8. @ Ανώνυμος 01 Μαρτίου, 2021 12:18

    Xρησιμοποίησες λάθος λήμμα της Γουικιπίδια.
    Αν αντι το λήμμα για την "Σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ", που αρχίζει την εξιστόριση των γεγονότων από το 1980, είχες κοιτάξει το λήμμα για το "Ναγκόρνο Καραμπάχ", θα είχες ανακαλύψει πως η περιοχή ήταν κατοικημένη από Αρμενίους, τουλάχιστον από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

    Κι αν είχες κοιτάξει το λήμα για το "Αζερμπαϊτζάν", θα είχες μάθει ότι οι σημερινοί Αζέροι είναι απόγονοι τουρκομανικών φυλών από την κεντρική Ασία, που εμφανίστηκαν στην περιοχή, ως εισβολείς, τον 11ο αιώνα.

    Επίσης, θα είχες μάθει ότι ποτέ δεν αναμείχθηκαν οι δυο λαοί, μέχρι που ο Στάλιν αποφάσισε να τους κάνει ρωσσική σαλάτα, ενώνοντάς τους σε μια ενιαία επαρχία και από τότε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους συγκρούσεις.

    {Όπως ακριβώς έγινε και όταν ο Πατερούλης "χάρισε" την Κριμαία στην Ουκρανία. Όταν ο Τίτο κουβάλησε Αλβανούς στο Κόσσοβο. Όταν οι Αγγλογάλλοι χάραξαν τα σύνορα της Μέσης Ανατολής, διασπώντας ενιαίες φυλές και αναμιγνύοντάς τες με γειτονικές φυλές, με τις οποίες είχαν βεντέτα. Το κόλπο να αναμιγνύεις εχθρικούς και ασύμβατους λαούς, ώστε να τρώγονται μεταξύ τους και να μην υπάρχει η κοινωνική συνοχή που θα τους επιτρέψει να στραφούν εναντίον σου, είναι πάαααρα πολύ παλιό κόλπο.}

    Κι αν ειχες ψάξει και παραπέρα από την Γουικιπίδια, θα ήξερες πως όταν έγινε η ανακατωσούρα του Στάλιν που τους έβαλε να τρώγονται, το Ναγκόρνο Καραμπάχ κατοικείτο σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους. Η μετακίνηση Αζέρων στην περιοχή έγινε από κει και πέρα, σχεδόν αναγκαστικά, επί τη βάσει του "σοσιαλιστικού" οράματος ανάμειξης των λαών. Αφού έμειναν εκεί για δεκαετίες, οι Αζέροι θεώρησαν πλέον πως είναι "ντόπιοι" και άρα έχουν κυριαρχικά δικαιώματα.

    Επίσης, θα είχες μάθει ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ κυρήχτηκε ανεξάρτητο, το 1991, με δημοψήφισμα, διότι οι Αρμένιοι, ακόμα και τότε, εξακολουθούσαν να είναι η πλειοψηφία.

    μνκ

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο της huffingtonpost, ως τι το παρουσιάζεις; Πρόκειται για άρθρο του Αλέξανδρου Θ. Δρίβα, γραμμένο τον Οκτώβριο του 2020. Εκεί αναρωτιέται "Γιατί η Ρωσία δεν επεμβαίνει ακόμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ;" και διατυπώνει κάποια υποθετικά σενάρια.

    Και τι μας ενδιαφέρουν εμάς οι φαντασιώσεις και τα σενάρια του Δρίβα, πριν από 5 μήνες, όταν πλέον ξέρουμε τα ακριβή γεγονότα, δια στόματος των ίδιων των Στρατηγών; Αν δεν ξέρουν αυτοί τι έγινε, ποιός ξέρει;


    Ο Δρίβας δηλώνει "Διεθνολόγος -Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ - Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council)"
    Τι είναι αυτό το "Ελληνοαμερικάνικο Ηγετικό Συμβούλιο", ξέρεις; Ούτε κι εγώ.

    Βλέπετε "διεθνολόγος" και πέφτετε τ' ανάσκελα, σαν κουταβάκια. Διεθνολόγος = γλοιώδης γλώσσα, που στρίβει έτσι γλυκά και όμορφα τα γεγονότα, ώστε να ταιριάζουν στα σχέδια του σπόνσορα. Πληρωμένο χέρι, δηλαδή.
    Αυτό σημαίνει σήμερα, στην πράξη. Το τι υποτίθεται πως σημαίνει και το τι θα έπρεπε να είναι, αυτό είναι μιά άλλη, πονεμένη ιστορία.

    μνκ

    {συνεχίζεται}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. HuffPost Greece! Η σελίδα που προμοτάρει τον Κούλη, την "πανδημία", τα λοκ-ντάουν και τα πειραματικά εμβόλια. Που, στην ενότητα "οικονομία", έχει άρθρα μόνον για "επενδύσεις" και για τα ωράρια ανοιγο-κλεισίματος των επιχειρήσεων από την κωρονόπληκτη κυβέρνηση, ενώ δεν βλέπει τίποτα απολύτως για την καταστροφή της οικονομίας! Μούγκα στην στρούγγα!!
    Εξαιρετικά α-ξι-ό-πι-στη!!! Αμέ...

    Τα αυτά και για το Πρώτο Θέμα. Μάσκες-εμβόλια-πανδημία, μέχρι να παγώσει ο ήλιος!
    Πήρε; τι πήρε; πόσα πήρε; από τις επιδοτήσεις Μητσοτάκη στα ΜΜΕ;
    Πληρωμένο χέρι.

    Όσο για το άρθρο:

    "Η στάση του έμοιαζε φοβική, σαν να μην επιθυμούσε να μπλεχτεί στα πόδια του Ερντογάν"!

    Εμ τι να κάνουμε; Δεν είναι σαν το Πεντάγωνο που ορμάει απρόσκλητο, όπου γουστάρει, να επιβάλει την "Δημοκρατία".
    Αυτός χτυπάει την πόρτα κι άμα του πούνε "νιέτ", κάθεται απέξω. Τα είδαμε αυτά και στην Συρία, όπου οι μόνες νόμιμες ξένες δυνάμεις, κατόπιν πρόσκλησης της εκλεγμένης κυβέρνησης, ήταν η Ρωσσία και το Ιράν. Όλοι οι άλλοι ήταν μπουκαδόροι πλιατσικολόγοι.

    (όποιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα, ότι η νέα Ρωσσία σέβεται σχολαστικά το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο η Δύση έχει μετρατέψει σε κουρελόχαρτο, είναι είτε άσχετος, οπότε δεν μπορεί να έχει άποψη, είτε κακόπιστος, οπότε η προαποφασισμένη "γνώμη" του δεν μας απασχολεί.)

    Και διάφορα σενάρια, που όμως τώρα ξέρουμε πως η πραγματικότητα τα αντικρούει.
    Άρα προς τι κι αυτό το άρθρο;


    μνκ

    (συνεχίζεται... νομίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μνκ (Μου νου κου)
    Άσε το χω
    Δεν είμαι αφελείς, νομίζεις ότι δεν διαβάζω!!!!, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην wiki …… αλλά όλοι την wiki διαβάζουν …….από πού κρατά η σκούφια του κάθε ενός αλλά η ιστορία είναι ποιο τρομακτική από αυτό που θέλεις να αποδείξεις ότι οι ΑΡΜΕΝΙΟΙ και οι διεκδικήσεις έχουν πατριωτικό χαρακτήρα και μάλιστα μας έπιασε και πόνος ….αν δεις καλά και διαβάσεις, όλη η Μ.ΑΣΙΑ ,Ευρασία ήταν ένα γεωπολιτικό αγκάθι πολιτισμών ακόμα και η αποκάλυψη η μυθολογία έχουν να κάνουν με αυτό τον χώρο.
    Μου απαντάς αν έχω διαβάσει εκείνο το άλλο θα σου πω ΟΧΙ και ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το τότε !!! άρα έχω δεσμούς ακόμα ΝΑΙ μπορεί να ΕΧΩ, αλλά είναι ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΙ.
    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ για την αγάπη σου, ή ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ αν το πρώτο σου έπεσε βαρύ ή το αντίθετο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά .
    ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ με το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ και το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ αν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ξεχωριστά δεν δουλεύουν .
    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το από που κρατάει η σκούφια του καθενός δεν με απασχολεί. Όλοι από κάπου "κρατάμε".

      Οι διεκδικήσεις και βέβαια έχουν πατριωτικό χαρακτήρα. Αλλοιώς, δεν θα κουβαλιώντουσαν οι νέοι Αρμένιοι, απ' όλο τον κόσμο, να πάνε ν' αφήσουν τα κοκκαλάκια τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

      Φυσικά υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα από πίσω.
      Αλλά υπάρχουν κι άλλοι μοχλοί πίσω από το διεθνές γίγνεσθαι. Δεν είναι όλα χρήμα, αυτό είναι πολύ επιφανειακή και μονοδιάστατη ανάλυση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης φύσης.

      Όχι, δεν είμαι κομμουνίστρια, ούτε "αλληλέγγυα". Ούτε κουβαλάω καμιά άλλη παγιωμένη ιδεολογία, διότι πιστεύω ότι οι ιδεολογίες είναι οι ζουρλομανδύες της σκέψης. Εμένα μ΄αρέσει να έχω το μυαλό μου αμολυτό κι α-δέσποτο.
      Προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια και να βασίζω τα συμπεράσματά μου σε γεγονότα, όσα εξ αυτών μπορώ να πληροφορηθώ, και σε λογικούς συνειρμούς. Γι' αυτό και εξετάζω σχολαστικά τις πηγές μου.

      Αν, το να πιστεύω στο φυσικό δικαίωμα των Γηγενών Λαών να κουμαντάρουν τον τόπο τους, θεωρείται συναισθηματισμός, τότε μπορείς και να με ονομάσεις "συναισθηματική".

      Οι μεταφυσικές μου αντιλήψεις δεν αφορούν κανέναν άλλον, πλην εμού.

      Ο Πραγματικός Χρόνος, το Real Time του Newspeak, τι είναι; υπάρχει;

      Σύμφωνα με τα νεώτερα συμπεράσματα της φυσικής (αλλά και τις αρχαιότερες θρησκευτικές και φιλοσοφικές παραδόσεις), η ροή του χρόνου είναι αντιληπτική ψευδαίσθηση, λόγω μικρής επεξεργαστικής ισχύος των εγκεφάλων μας. Ο χρόνος δεν υπάρχει, όλα βρίσκονται σε ένα αέναο ΤΩΡΑ, όλα είναι αλληλεξαρτώμενα και αλληλεπιδρώντα. Έτσι λένε τα κιτάπια, παλαιά και νέα.


      μνκ



      Υ.Γ. Το ποιά είναι η "τρομακτική ιστορία" και το τι είναι αυτό, με το οποίο έχεις γεωπολιτικούς αλλά όχι ανθρωπιστικούς δεσμούς, δεν το καταλαβαίνω διότι δεν το εξηγείς.


      Διαγραφή
  12. Αρμένιους έχω αρκετούς φίλους όπως και Μ ΑΣΙΑΤΕΣ πρόσφυγες ….στα ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ όλοι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ έγιναν ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και η ΠΑΤΡΙΔΑ μας τους πούλησε ….με μνημεία δόξες και τώρα ζητούν και φωνάζουν ελευθερία …… έτερο ΤΥΦΛΟΥΜΕ ….
    Διότι ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ και ΑΡΜΕΝΙΟΙ η ΕΛΛΑΣ θα ήταν ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ γιατί σε αυτούς χρωστάμε την ανάπτυξη 1920 -1930 της χώρας, περίεργο, αλλά έτσι είναι, τώρα ποιοι ήταν πρόσφυγες και ποιοι όχι είναι άλλο θέμα.
    Το άρθρο της huffingtonpost της wiki και πολλά άλλα που άντλησα ειδήσεις και καταγραφές δεν κοίταξα αν ήταν αριστερός εβραίος κλώνος Έλληνας ή εξωγήινος ΕΚΤΟΣ και ΑΝ τα ΦΟΥΡΝΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ σε αναμονή για κάθε που σχολιάζει και η πηγές είναι από άλλο σύστημα το οποίο ενοχλούν. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ
    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν ο φορέας την πληροφορίας είναι "αριστερός εβραίος κλώνος Έλληνας ή εξωγήινος".
      Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το αν είναι αξιόπιστος. Η huffingtonpost ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

      Δεν μπορείς να βασίζεις τα συμπεράσματά σου σε πηγές και ανθρώπους που εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων και προδιαγεγραμένες ατζέντες.
      Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια απ' το ψέμα, το υπαρκτό απ' το φαντασιακό, και τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι, τότε θα βλέπεις πάντα τον κόσμο παραμορφωμένο κι όχι όπως είναι.

      Εκτός αυτού, φέρνεις ένα ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟ 5 ΜΗΝΩΝ, όταν κανείς δεν ήξερε τι είχε γίνει, ως αντίβαρο στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που ΤΩΡΑ αποκαλύφθηκαν.
      Και μετά, λες πως εγώ δεν είμαι "σε πραγματικό χρόνο" ...
      Αν δεν καταλαβαίνεις τον παραλογισμό του πράγματος, τότε -λυπάμαι αλλά- έχεις αντιληπτικό πρόβλημα.


      μνκ

      Διαγραφή
  13. Δεν ήρθα να κάνω τον ΜΑΛΑΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΣΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ είπα αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ τι ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι κάθε ΛΑΟΣ θα γονατίζει στην ΕΞΟΥΣΙΑ η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ είναι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ και εμείς νομίζουμε ότι είναι ΑΛΛΙΩΣ, ναι είναι αλλιώς αλλά όμως ο λαός τι λέει ακόμη και των διαφωνούντων δεν διαβλέπουν προς το παρόν ικανή εναλλακτική στην εξουσία.
    (Ο Πασισνιάν πήρε την εξουσία μετά από 2 κυβερνήσεις που κατηγορήθηκαν για διαφθορά και σκάνδαλα και μάλιστα ο τελευταίος προκάτοχός του είχε ανοίξει μια συζήτηση του τύπου να επιστρέψουμε κάποια εδάφη στους Αζέρους γεγονός που αποθράσυνε τις αξιώσεις των τελευταίων…Αν και ο Πασινιάν με βάση τα προαναφερθέντα κατηγορείται για λάθος χειρισμούς ως κι εσχάτη προδοσία μεγάλη μερίδα του κόσμου ακόμη και των διαφωνούντων δεν διαβλέπουν προς το παρόν ικανή εναλλακτική στην εξουσία.)

    Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΝΩ χέρι και η ΕΞΟΥΣΙΑ ακόλουθη όσο εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτή εξουσιάζει …το θέμα για να τελειώνω, είναι, ότι πίσω από κάθε σκηνικό υπάρχουν παράγοντες εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος τους οπότε στον βωμό της ισχυροποίησης όλα αλλάζουν κατά το συμφέρον δεν υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ακόμα και αν είναι ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ όλα είναι ΧΡΗΜΑ….. και να αφήσουμε ότι είσαι έτσι και εσύ γιουβέτσι, ο κάθε ένας διαβάζει ότι θέλει από όπου θέλει …… και από εκεί και πέρα

    τὸ Πνεῦμα πνεῖ ὅπου θέλει
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν άθλιες, επενοχοποιεί τον Πατσινιάν; Επειδή οι προηγούμενοι έκλεβαν, παύει ο Πατσινιάν να είναι προδότης;;;;

      Κι εμείς ψηφίσαμε τον Κούλη για να απαλλαγούμε απ' τον Τσίπρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Κούλης δεν είναι ένας επικίνδυνος προδότης και παλιάνθρωπος και πρέπει να φύγει ...χτες;;;
      Αφού οι άλλοι είναι δολοφόνοι, άρα δικαιούμαι κι εγώ να σκοτώσω 5-6;;;
      Τι διεστραμένη λογική είναι αυτή;;;

      Το να πιστεύει κανείς πως όλα είναι χρήμα, αποτελεί μια πολύ άρρωστη, ευνουχισμένη και διεστραμένη αντίληψη. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Μας τά'παν κι άλλοι.

      Βεβαίως, "ο κάθε ένας διαβάζει ότι θέλει από όπου θέλει".
      Αλλά, όταν αυτά που διαβάζει, τα προωθεί για να τα διαβάσουν κι άλλοι, αυτοί οι άλλοι έχουν κάθε δικαίωμα -και υποχρέωση- να εξετάσουν την αξιοπιστία ή μη των πληροφοριών.

      Βεβάιως, τὸ Πνεῦμα πνεῖ ὅπου θέλει.
      Το θέμα είναι ποιοί έχουν τους κατάλληλους υποδοχείς για να Το δεχτούν.
      Ποιοί έχουν την αντιληπτική διαύγεια να Το διαχωρίσουν από τα πονηρά πνεύματα, τα οποία επίσης πνέουν.
      Ή "πνεύμα" νά 'ναι κι ό,τι νά 'ναι;


      ΜΝΚ


      Υ.Γ. Κι εμένα να με συγχωρείς, αν κάποια απ' αυτά που γράφω σου πέσουν δύσπεπτα, αλλά είναι η ειλικρινής μου άποψη.

      Διαγραφή
  14. μνκ
    Διεκδικήσεις και βέβαια έχουν πατριωτισμό και βέβαια πήγαν, και θα πηγαίνουν ακόμα ήρωες για κάθε διεκδίκηση για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ……για την ελευθερία των συνανθρώπων σε όλα τα σημεία που η ελευθερία δεσμεύετε.
    Αλλά δεν είδα κάτι που να άλλαξε την Real Time του Newspeak. τι είναι; υπάρχει; Αυτό θα το ΔΟΥΜΕ στο ΜΕΛΛΟΝ.
    Real Time είναι η ελευθερία που έμεινε απλά στους νεκρούς ήρωες γιατί πολύ απλά δεν είναι όλα χρήμα.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ……
    αυτό είναι η επιφανειακή και μονοδιάστατη ανάλυση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης φύσης.
    Ζήσε Κι Άσε Τους Άλλους Να Πεθάνουν
    Όταν δεν υπάρχουν ΑΞΙΕΣ
    Φυσικά από οποία μεριά το δει ο καθένας γιατί υπάρχουν και μισθοφόροι, για όλους έχει το τραπέζι.
    Επί ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    Η επιφανειακή και μονοδιάστατη ανάλυση της πραγματικότητας αν δεν σας αρέσει ο παράγοντας ΧΡΗΜΑ πολύ απλά αλλάξτε το ορισμό σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ….σήμερα οι ΗΡΩΕΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ που ζείτε …… δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΡΩΕΣ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΗΡΩΕΣ
    Εμένα μ΄αρέσει να έχω το μυαλό μου αμολυτό κι α-δέσποτο.
    Είσαι όμως δεσποτικός δεν είναι κακό
    που ενεργεί αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντίθετες απόψεις
    όπως λες εδώ
    Προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια και να βασίζω τα συμπεράσματά μου σε γεγονότα, όσα εξ αυτών μπορώ να πληροφορηθώ, και σε λογικούς συνειρμούς. Γι' αυτό και εξετάζω σχολαστικά τις πηγές μου.
    Δεν μπορείς να βασίζεις τα συμπεράσματά σου σε πηγές και ανθρώπους που εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων και προδιαγεγραμένες ατζέντες.
    Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια απ' το ψέμα, το υπαρκτό απ' το φαντασιακό, και τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι, τότε θα βλέπεις πάντα τον κόσμο παραμορφωμένο κι όχι όπως είναι.
    Έχω ξανά πει τι είναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ; Ένα στοιχείο ένα γεγονός από το ίδιο το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΑΝΤΛΕΙΣ.
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκαστικά όλοι μέσα στο σύστημα είμασε παγιδευμένοι. Αλλά, δεν είμαστε όλοι ψεύτες, ούτε όλοι μισθοφόροι του συστήματος. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τους μεν απ' τους δε, την έκατσες!

      μνκ

      Διαγραφή
  15. μνκ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ.
    ΑΝΑΜΕΣΑ στο ΨΕΜΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΛΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ.
    Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το αν είναι αξιόπιστος. Η huffingtonpost ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΚ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
    Εκτός αυτού, φέρνεις ένα ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟ 5 ΜΗΝΩΝ, όταν κανείς δεν ήξερε τι είχε γίνει, ως αντίβαρο στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που ΤΩΡΑ αποκαλύφθηκαν.
    ΟΚ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
    Και μετά, λες πως εγώ δεν είμαι "σε πραγματικό χρόνο" ...
    Αν δεν καταλαβαίνεις τον παραλογισμό του πράγματος, τότε -λυπάμαι αλλά- έχεις αντιληπτικό πρόβλημα.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ή ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ότι έχω προβληματικό εγκέφαλο….. δεν έχω κάτι παραπάνω να προσφέρω και για αυτό μόνο αντί απαντώ στις απαντήσεις σου, και να είχα, δεν θα είχε κάποιο σκοπό.
    Μόλις πήρες μια ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν οι Ελληνόπαιδες θα ξέρουν να χρησιμοποιούν το εργαλείο της λογικής με ακρίβεια, αυτή θα είναι ΝΙΚΗ για μένα και για όλους μας.

      Αυτή η "νίκη" στην οποία αναφέρεσαι, είναι πιο ανύπαρκη κι απ' τα φαντάσματα.


      μνκ


      Διαγραφή
  16. Μπραβο ρε μνκ που μπηκες σε διαλογο με τους μορφωμενους αγραμματους και αντεξες. Κατι ειπε ο Σωκρατης γι' αυτους που αντεχουν τους σημερινους κουφιοκεφαλακηδες. Τα σεβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάποιος είναι αγράμματος ή κουφιοκεφαλάκης, δεν ευθύνεται ο ίδιος.
      Άλλοι είναι οι ένοχοι.

      Τι είπε ο Σωκράτης;
      (είμαι φιλομαθής ή ψαρεύω κομπλιμέντα; χιχι...)

      Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος, Ahoy.



      μνκ

      Διαγραφή