«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Αναμονή, προς τί;

 γράφει ο ΕργΔημΕργ

Σχόλιο Διόδοτου: Γρίφος το σημερινό άρθρο του αγαπητού μας Εργοδότου! Παρακαλούμεθα να βάλουμε το μυαλουλυδάκι μας να δουλέψει εις στροφάς άλλας...


α σας αφηγηθώ μιά ιστορία. Τραγική, όμως. Χωρίς «χάππυ έντ».

 

Λοιπόν…

…Λίγα χρόνια πριν, σε κάποια χώρα, σε μιά εθνική οδό, μπήκαν κάτι εργάτες να κάνουν έργα. (Έτσι είπαν.) Οπότε, βάλαν απαγορευτικά καί σταμάτησαν την κυκλοφορία των λιγοστών αυτοκινήτων.

Βλακώδες, βέβαια, έως εγκληματικό· διότι τα έργα στις εθνικές οδούς δεν σταματάνε τελείως την κυκλοφορία. Δεσμεύουν το απαραίτητο κομμάτι του δρόμου, αλλ’ αφήνουν μιά λωρίδα να περνάνε τα οχήματα – καί δή, με προειδοποιητικά σήματα, που ξεκινάνε τουλάχιστον 400 μέτρα μακριά. (Ώστε οι οδηγοί να κόψουν ταχύτητα εγκαίρως.) Κι αν, παρ’ ελπίδα, χρειάζεται επέμβαση σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, τότε φροντίζουν να διώξουν την κυκλοφορία από παράδρομο.

Οι τυπάδες ετούτοι, όμως, μπαστακώθηκαν σ’ όλο το πλάτος του δρόμου, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε από τα απαραίτητα· καί μάλλον δεν έκαναν απολύτως τίποτε γενικώς. Σα νά ‘ταν λάθρο, που κωλοκάτσαν στην άσφαλτο διαμαρτυρόμενοι (γιά τζάμπα διαμερίσματα, που δεν τους τα δίνουν οι κακοί ρατσιστές Έλληνες).

Σε ερώτηση των οδηγών γιά το πότε σκοπεύουν να ξεκουμπιστούν καί να ξανανοίξουν την κυκλοφορία, η απάντησή τους ήταν: «- Σε δέκα λεπτά!»

Κι όταν πέρασαν τα δέκα λεπτά, αυτά πολλαπλασιάστηκαν σαν κουνέλια: έγιναν άλλα δέκα… κι άλλα δέκα… κι άλλα δέκα… Τελικά, γέμισε μιά ώρα καί πλέον με τους αρχιδοξύστες εκείνους «εργάτες» ν’ αδρανούν, καί τα στο μεταξύ ερχόμενα αυτοκίνητα να έχουν σχηματίσει σταματημένα μιά ουρά εκατοντάδων μέτρων, περιμένοντας.

Καί τότε, ήρθε ο μή αναμενόμενος Χάρος.

Αλλοδαπή νταλίκα, της οποίας τα φρένα ήταν χαλασμένα, έπεσε με φόρα απάνω στα σταματημένα οχήματα, σκοτώνοντας καμπόσους (που δεν είχαν βγεί απ’ αυτά).

 

Η ιστορία πιθανώτατα σας είναι γνωστή. (Ναί, γιά το θανατηφόρο πολλαπλό δυστύχημα στην Εγνατία πρόκειται, στις 5 Οκτωβρίου 2014.) Τα μάλλον άγνωστά σας (αν καί λίαν ενδιαφέροντα) βρωμερά παρασκήνιά της, είναι παρμένα από εδώ. Καί το αποτέλεσμα των παρασκηνίων αυτών, το βλέπουμε σε φωτογραφίες εδώ.

[Τις φωτογραφίες κοιτάξτε, όχι τον τίτλο των αγραμμάτων. Η «κοινή γνώμη», αγάπες μου, συνταράσσεται· εκείνο που διαταράσσεται, είναι η ηρεμία μας μετά από τέτοιες γραπτές κεραμίδες.]

 

Ν’ απαντήσω τώρα καί στο προκύψαν ερώτημά σας, γιά το τί μας νοιάζουν τέτοιες παρελθούσες ιστορίες! Μιά που ούτε τη μνήμη σας χάσατε, ούτε αγνοείτε το πώς σκέφτονται κι ενεργούν «αυτοί».

[Το ξέρω, βρέ, πόσο έξυπνα κι ενημερωμένα παιδιά είσαστε! Το ξέρω ότι ξέρετε πως κάθε δημόσιο έργο θέλει κι ανθρωποθυσία, γιά να στεριώσει! Να, σαν εκείνους τους δυστυχείς εργάτες, που τους καταπλάκωσε -καί τους ξαπέστειλε- ένα τοιχίο στην κατασκευή της Αττικής Οδού… η δε Εγνατία ίσως ήταν το μόνο μεγάλο δημόσιο έργο, που δεν είχε τη δική του «εργατική» ανθρωποθυσία «στεριώματος».]

Έ, λοιπόν, μας νοιάζει καί μας καίει η σύγκριση με τέτοιες παρελθοντικές καταστάσεις! Διότι, όπως ακριβώς τους οδηγούς στην Εγνατία τότε, τον τελευταίο χρόνο μας έχουν βάλει όλους μαζί με το ζόρι σε στάση αναμονής! Μας έχουν όλους (θέλουμε-δέ θέλουμε) στο «περίμενε», με τα αλλεπάλληλα «λοκντάουνς». Έχει σταματήσει όλη η κοινωνία, περιμένοντας κάθε μέρα να φθέγγονται από τρίποδος ο κουκλοχαιρετάκιας, ο βρωμοφα(κ/ν)ελλάκιας, το γενειοφόρο μπουλντόγκ, η σιτεμένη καραβλαχάρα, ο νεκροθάφτης-ταριχευτής, οι κακιασμένες ξανθιές της τουβού, οι διάφοροι χαρτζηλικωμένοι «ειδικοί», κι όλο το κακό συναπάντημα.

Αναρωτηθήκατε γιατί;

Τί περιμένουμε, δηλαδή, ως έθνος;… μιά που ο κοροϊδοϊός αποδείχτηκε μιά σκατούλα καί μισή;

Ή, μάλλον… να το θέσω καλύτερα:

Τί περιμένουν «αυτοί» να συμβεί, καί μας έχουν κι εμάς στο περίμενε… και συνεχώς περνάνε «οι τελευταίες δύο κρίσιμες εβδομάδες»… καί μετά έρχονται κι άλλες «τελευταίες δύο κρίσιμες εβδομάδες»… καί μετά κι άλλες… κι άλλες… κι άλλες… (κλείσαμε χρόνο, και συνεχίζουμε) με τους πωλητικούς καί ιατρικούς αρχιδοξύστες να μή λένε να σταματήσουν το ξύσιμο;

Οι όποιες απαντήσεις θα δείξουν το αν υπάρχουν ακόμη κάποια γρηγορούντα άτομα σ’ αυτόν εδώ τον λαό των κοιμισμένων.

Όμως, δεν σας αφήνω έτσι, πρίν απαντήσετε: έχετε βοήθεια από το κοινόν!

Σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, η Ελλάδα μπήκε με το στανιό σε στάση (οδυνηρής καί θανατηφόρου) αναμονής, έως ότου ξεμπλέξουν τα συμφέροντά τους οι «Μεγάλοι». Κι αμέσως μετά, άπαντες οι «Μεγάλοι» μας ρίξανε ένα μεγαλοπρεπές μπερντάχι… καί το 1919-22, καί το 1943-49.

Γιατί, μήπως από το 1823 μέχρι την ενθρόνιση του Όθωνα, σε αναμονή δεν ήμασταν;

Ή από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είμαστε σε αναμονή; απλώς τον τελευταίο χρόνο έγινε φανερό καί στους πλέον ηλίθιους, ότι κάτι χοντρό αναμένεται.

Ή, μήπως, από το 1828 μέχρι σήμερα, ό,τι πρέπει να κάνουμε γιά την εθνική μας επιβίωση δεν βρίσκεται σε στάση αναγκαστικής αναμονής; Επιστήμες, τεχνολογία, βιομηχανία, εκπαίδευση, κατασκευή εγχωρίων οπλικών συστημάτων…

Έ, λοιπόν, κάτι μου λέει ότι οι συνεχώς ερχόμενες «τελευταίες δύο κρίσιμες εβδομάδες του λοκντάουν» ΔΕΝ είναι γιά να μή γιορτάσουμε αυθόρμητα στους δρόμους τα διακοσάχρονα της Παλιγγενεσίας, ώστε να μην ξυπνήσει μέσα μας καί το από μακρού χρόνου κοιμισμένο εθνικό συναίσθημα… καί κινδυνεύσουν οι πωλητικοί.

Κάτι πιό μεγάλο έρχεται, κάτι ΠΟΛΥ μαύρο καί ΠΟΛΥ εχθρικό προς την Ελλάδα.

Τί νά ‘ν’ αυτό, έ; Τί;

Ποιοί περιμένουν να ετοιμαστούν (κι έβαλαν κι εμάς να τους περιμένουμε, δήθεν με τα λοκντάουν), ώστε μετά να φάμε εμείς πανεθνικώς το ξύλο; Σε ποιόν τομέα να ετοιμαστούν;

Απαντήστε το, καί χέστε τις γεωπολιτικές αναλύσεις των «ειδικών». Αν έχετε τη συγκεκριμένη απάντηση, δεν χρειάζονται.

Ουκέτι χρόνος γιά κουβεντολόϊ.

 

Υγ: Βοηθάω, ξανά!

Μπορεί να μην έρχεται μονάχα ένα άσχημο, μπορεί να έρχονται πολλά μαζεμένα. Πχ:

  • καί πόλεμος με τουρκίτσα,
  • καί αύξηση των λάθρο μέχρι μιά (καθορισμένη σε κάποια κέντρα αποφάσεων) «κρίσιμη μάζα» του πληθυσμού τους, που θα μπορέσει να επιφέρει τις έξωθεν σχεδιαζόμενες ζημιές στην Ελλάδα.

Οπότε, αν πρόκειται γι’ αυτά… πρώτον, παρακολουθούμε στενά τις στρατιωτικές ειδήσεις από τουρκίτσα (να δούμε πότε θα ετοιμαστούν να μας ριχτούν – Ιούλιο το κόβω… να πω στις 20 του μήνα; το ξανακάνανε, άλλως τε, ίδια ακριβώς ημερομηνία το 1974), καί δεύτερον, μελετάμε ό,τι βρούμε στα ιντερνέτια περί κρίσιμης μάζας κοινωνικών αλλαγών.

Αλλά, περιμένω καί τις δικές σας απαντήσεις.

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

 

32 σχόλια:

  1. https://www.protothema.gr/culture/article/1104293/hamos-sta-vraveia-sezar-i-ithopoios-korin-maziero-emfanistike-gumni-sti-skini-deite-video/
    Τελετή ανδρενοχρωματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι αληθεια αυτό, τότε μας διαφεντεύουν κανιβαλομπρεζόνια!

      Διαγραφή
  2. Το παιχνίδι (του Γ'παγκοσμιου) έχει αρχίσει απο την αρχή του πολέμου στη Συρία σε επίπεδο στρατιωτικό και το χοντρό παιχνίδι ξεκινάει από την Ουκρανία τις τελευταίες μέρες και θα επεκταθεί σε Τουρκία, Ιράν, Ευρώπη η κάθοδος των Ρώσων είναι αναπόφευκτη αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και ας το καθυστερούν τόσα χρόνια το θέμα είναι πόσο θα δυσκολέψει η κατάσταση και αν γίνει χρήση πυρηνικών που μάλλον όσο το σκέφτομαι είναι αναπόφευκτα και αυτά ο Θεός να μας λυπηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχει ξεκινησει απο Σερβια και παει Ουκρανια, Σερβια και σε μας, κορυφωνεται στην Πολη. Αυτα ειπαν οι αγιοι γεροντες της Ορθοδοξιας
      Ο Θεος δεν θα μας λυπηθει αν δεν μετανοησουμε, μια διευκρινηση για τον ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ
      Μετάνοια είναι: ομολογία στο στόμα, στην καρδιά συντριβή, στον βίο διόρθωση. [Ιερός Χρυσόστομος]
      http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/03/blog-post_27.html Τι λεει ο γεροντας Γαβριηλ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

      Με τον Χρυσόστομο, συμφωνώ απολύτως! Όσον αφορά το ατομικό θέμα του κάθε αμαρτωλού, δηλαδή. Μόνο που μένει η κοινωνική πράμετρος, διότι δεν ζούμε στις ερημιές, αλλά με άλλους ανθρώπους... καί οι πράξεις μας καί παραλείψεις μας έχουν ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΚΑΙ στους άλλους.

      Η ζημιά που κάνανε οι πωλητικοί σ' αυτήν εδώ την έρμη χώρα ΔΕΝ αναιρείται με τη μετάνοιά τους. Μόνο με απανωτές εις θάνατον καταδίκες καί κατασχέσεις περιουσιών, κάπως... διότι, πάλι, οι εξωθημένοι σε αυτοκτονία Ελληνες δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Οι δέ πολλές-πολλές μετάνοιες καί συγχωρέσεις καί αγάπες δημιουργούν (α) αδικία, καί (β) ανευθυνότητα. Πρέπει να πέφτει καί λεπίδα, γιά να τηρούνται οι ισορροπίες.

      Ασπασμούς εις άπαντας, καί καλή Σαρακοστή!

      Υγ: Οι πωλητικοί ΔΕΝ πρόκειται να μετανοήσουν. Κι αν το κάνουν, θα είναι θέατρο. (Έχετε ακούσει τη λέξη "Θεομπαίχτης"; ) Βάζω στοίχημα το θλιβερό ποσόν, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πορτοφόλι μου. (Κάπου 8 ευρά καί πενήντα λεπτά είναι.)

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα αγαπητέ Εργοδότα!

      Λεπίδα σαφέστατα!
      Εκτός κι αν (πράγμα αδύνατον!), είχαν την στόφα κάποιων δολοφόνων που έγιναν άγιοι μετά, επειδή όχι απλώς μετανόησαν, αλλά άρχισαν να δρουν αντίθετα πλέον (με φιλανθρωπικά και αποστολικά έργα απολύτου ταπείνωσης κλπ).

      Καλή Σαρακοστή με Υγεία!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ εργδημεργ, ο σατανιστής δεν μπορεί να μετανοήσει αλλά έχουμε παραδείγματα τεραστίων αγίων πχ Αγ Κυπριανός και πολλών που δίπλα στο όνομα τους γράφει ο από μάγων, αυτά είναι Θεού δουλειές και ανθρώπων καρδιές, καρδιογνώστης είναι μόνο ο Θεός ,πώς θα κρίνει στην Τελική Κρίση είναι δική Του δουλειά, πάντως ο Κολοκοτρώνης και οι αγωνιστές γενικώς Ελληνες με την προσευχή και το σπαθί απελευθέρωναν την Ελλάδα όπου γής, και πουθενά δεν γράφει ότι ο ορθόδοξος είναι καρπαζοεισπράκτορας, μουβρισες τον Χριστό και την Παναγία μου μπουνιά στο στόμα και στον οδοντίατρο, αυτοί θα πέσουν θα τιναχτούν σαν τις ελιές όταν κουνάς το δέντρο

      Διαγραφή
    5. Καλή Σαρακοστή επίσης σε όλους και συγχωρεμένα, καλή λευτεριά, ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ χαιρετούσε πάντα με το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και χτυπούσε την μαγκούρα κάτω όταν έβλεπε λυπημένους, ο Χριστός είναι ΧΑΡΑ, Διόδοτε, πάρε τα πάνω σου, το κακό δεν είναι αιώνιο

      Διαγραφή
    6. Διόδοτε έχουμε και έξτρα ελάχιστες περιπτώσεις νεομαρτύρων που λύγισαν και τούρκεψαν αλλά ήρθαν σε συντριβή και πήγαν μόνοι τους να ομολογήσουν για να βασανιστούν και να μαρτυρήσουν, ο Θεός δίνει υπερβολικό χρόνο, άπειρο για την σωτηρία μας, όταν δει, δεν, κλείνει τον διακόπτη, φεύγεις πεθαίνεις

      Διαγραφή
    7. συμφωνώ με τον Εργοδότη, είναι εξαιρετικά εμετικό να ζητούν κάποιοι δουλοπρεπείς να βγει ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη γιατί έσκισαν την εικόνα της Θεοτόκου, μου σφαγιάζεις δημόσια την μάνα μου και μάνα της Ελλάδας μες το σπίτι Της και θα ξεπλυθείς με μια συγγνώμη;; Ελεος, αυτά δεν διορθώνονται και θα έχουν συνέπειες και ανάλογες τιμωρίες,αν και δεν μπορείς να ζωντανέψεις ψυχές που απωλέσθηκαν εξαιτίας τους και ανθρωπους που έφυγαν και αυτοκτόνησαν, ή ζουν μια κόλαση απ την απελπισία που δημιούργησαν, κάποιος είπε ότι το τυρί δεν το κατάλαβαν, για την εικόνα είναι το τυρί

      Διαγραφή

    8. Οι πορωμένοι στην συνείδηση δεν έχουν καν μεταμέλεια, δηλαδή τύψεις, και να τους συλλάβεις δεν θα καταλάβουν το γιατί, άλλο είναι η μετάνοια
      Γι αυτό λένε οι άγιοι μετάνοια γιατί αν πορωθεί η συνείδηση σου το χασες το τρένο
      ΕργΔημεργ πλούσιος είσαι! 8 μιση γιούρο! Ο έχων 8μιση να δίνει τα μισά
      βάλε στο τραπέζι και μείωση συντάξεων, ή κατάσχεση καταθέσεων πολύ αναμενόμενο όταν κατασχέει ενοίκια που δεν επιστρέφει

      Διαγραφή
    9. @Ανώνυμον της 15ης Μαρτίου, 2021 14:06 :

      Μπά, από λεφτά δεν είμαι πλούσιος. Αλλού βρίσκεται ο πλούτος μου. Πχ στα Κινέζικα κολοκύθια, που φύτεψα πρόσφατα στον κήπο μου.(Δες πχ εδώ: https://www.olivemagazine.gr/%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B4/)

      Θα γεμίσει όλα τα κάγκελα της αυλής γύρω-γύρω, και θα βγάλει καμιά πενηνταριά άλλα κολοκύθια. (Κυρίως γιά πίττες, οικοδεσπότα, επειδή γλυκίζουν λίγο.)

      Διαγραφή
    10. Άντε Εργοδότα..

      να φάω και παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθόπιττα (έτσι όπως την φτιάχνουν στην Πρέβεζα, κλασσική τοπική λιχουδιά) να μην πιστεύω στις αισθήσεις μου! χαχαχα
      Κοίταξε όμως σύμπτωση.. για κολοκυθόπιττα κάτι σχολίασα στο δικό σου ιστολόγιο.. για κολοκυθόπιττα πάλι λέμε.

      Να την φάμε και νά 'ναι όνειρο!

      ---------------------

      Ωχ!..... Κατόπιν απάντησής μου είδα τον σύνδεσμο που έδωσες. Μωρ' τ'είν' τούτο; ..κολοκύθ';; Βλέπω καλά..; Αγκαθωτό;
      Άντε τότε.. να σε δω να το τηγανίζεις, μαζί με άλλους Διοδοταίους να σού 'ρθουμε στο Βόλο να μάς κάνεις το τραπέζι!

      Έκλεισε;

      Διαγραφή
    11. Έκλεισε!

      Τα αγκάθια είναι η φυσική άμυνα του φυτού, να μην το τρώνε οι κατσίκες καί οι γάϊδαροι. Απλά, τα καθαρίζεις με το μαχαίρι.

      Διαγραφή
    12. Μην τα λες αυτά Εργοδότα μου, γιατί θα βγει κανας κακοπροαίρετος και θα μάς πει "κι εσείς γαϊδάροι είσαστε, αλλά με μαχαίρι" 🤣

      Διαγραφή
  3. Κοιταξτε το πατωμα κατω απ'τα ποδια σας κι αναρωτηθειτε:
    Τι μπορει να συμβαινει κατω απ'το πατωμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω το κοβω κατα Ανασταση μερια...εκει θα την κανουν τα μεμετια με τα γιουσουφακια τα δικα μας,βεβαιως εχοντας την ΄΄άμεριστη συμπαρασταση των '''επενδυτων γιββωνων που φιλοξενουμε'''αει στο διαολο επιτελους ολοι τους....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούλα, μεταξύ μας τώρα, θκατούλεθ θα κάνουν. Και οι μεν και οι δε.
      Τα σχέδια πάντα προδίδουν τους σχεδιαστές.
      Το παίγνιον έχει γυρίσει προ πολλού.
      Astillais

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !.
      ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΤΟ ΡΑΒΔΙ !.
      ΓΗΙΝΟΝ ΤΟ ΜΑΤΣΟΎΚΙ.
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Η "Κρίσιμη Μάζα " είναι η ελάχιστη ποσότητα σχάσιμου υλικού που απαιτείται ώστε να προκληθεί αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση.

    Το υλικο το εχουμε... Αναμενουμε τους πυρηνες.!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Εργολαβος μας ειχε προειδοποιησει, πολυ σοφα, μικρες ομαδουλες. Σημερα, αισθανεται την αναγκη να μας ταρακουνηση ποιο δυνατα ωθουμενος απο την αγαπη προς την Πατριδα.

    Το παρτιντι θα γινη και ιδου οι λογοι. Ο Διηνεκης σηκωσε σημερα μια αναρτηση περι Μαρξ που σπαει κοκκαλα. Πρεπει να διαβαστη απο καθε Ελληνα Πατριωτη. Εκει μαθαινουμε οτι ο Λενιν ειχε διακηρυξει το 1921 το εξης. "Εαν για το καλο του κομμουνισμου ειναι αναγκαιο
    να καταστρεψουμε τα 9/10 των ανθρωπων πρεπει να μη διστασουμε". Ερχομασται στο τωρα.

    Καθηγητης Νοελ Ιγκνατιεφ, κοινωνιολογια πολιτικες επιστημες, Χαρβαρντ."Για τα δεινα απο τα οποια υποφερει η κοινωνια σημερα υπαιτιος ειναι ο Λευκος και πρεπει να εξαφανιστη".

    Διακοσια χρονια απαρεγκλιτη πορεια προς το στοχο. Ειμαστε στο σημειο τελικης συγκρουσης Ρωσσιας - Καμπαλ. Η Ρωσσια χωρις Ελληνικο Αιγαιο σβυνει, οπως και η Ελλαδα. Ελαχε στη Ρωσσια ο ρολος του τελευταιου υπερασπιστου του Λευκου ανθρωπου. Η πορεια μας δια πυρος και σιδηρου στις παρουσες συνθηκες και περιβαλλον ειναι μη ανατρεψιμη.

    Δυνατοτης συλλογικου σχεδιου αμυνης/αντεπιθεσης δεν υπαρχει. Ας αρχισει να σκεπτεται πως θα επιβιωση ο καθε ενας μονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παίδες , μόνο εγώ το βλέπω; (Τον χάρτη βλέπω όχι φλυντζάνι)
    Εκεί στα στενά του βοσπόρου βλέπω ποντίκι.
    Και τι ποντίκι αρουραίος λέμε.
    Τάχω παίξει;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΡΓΟΔΟΤΑ, ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ [ΦΥΣΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕΙΡΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ], ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΣ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ [ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ] ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ.
    ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΛΕΞΗ... ``ΠΡΕΠΕΙ''
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΚΑΔΡΟ Η ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ``ΠΡΕΠΕΙ''...
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΤΑΙΧΤΗΣ... ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ``ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ'' ΚΑΙ ΤΑ ``ΠΡΕΠΕΙ'' Η Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΚΟΡΔΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ``Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ''...
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ [ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ] ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραντινιωτες, Καραντινιωτισες, Κωστα,Αριστομαχε,Ηλια ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,παντα να ειστε καλα,και παντα στις επαλξεις...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ !.
      ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ ;
      ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΟΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΆΠΟΤΕ.
      ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ.
      ΔΕΝ ΘΑ ΖΗ ΤΩΡΑ.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η.... ΚΑΙ Κ[ΟΥ]ΛΟΥΤΟΥΜΠΑ.
      ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΕΦΤΑ ``Ι,Υ,Η''
      ΙΞΥΠΗΡΙΤΗΣΤΙΜΙ [ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕΜΕ].
      ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ [ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ], ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ.
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή

  10. > Ἀντισυνταγματικότητα – Μέτρα – Ἀντίσταση | Δίκτυο Ελληνισμού

    > https://www.youtube.com/watch?v=hDg38sZ_PtI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΩ ,ΒΛΕΠΩ ONG BAK.
    ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ !.
    ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή