«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ποιος είναι ο κύριος..;


 

Λοιπόν... Αυτή εδώ η ανάρτηση... παίζει να είναι και η πιο ΚΙΤΣ-άτη ανάρτηση του Διόδοτου EVER! 🤣🤣🤣

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Shlomi Saranga, αρκετά γνωστός λαϊκός τραγουδιστής στο Ισραήλ, ο οποίος ζει μάλλον μόνιμα, εδώ κι αρκετά χρόνια, στη Ρόδο. Τραγουδάει σε αναψυκτήρια της Ρόδου, στην ελληνική γλώσσα, ..φαίνεται να γνωρίζει όλα τα τραγούδια του Καζαντζίδη απ'έξω, λέει και μερικά του Β.Καρρά, του Μ.Αγγελόπουλου και μερικών άλλων. 

Μού τράβηξε το ενδιαφέρον εντελώς DJ-κά (ντιτζεϊκά), όταν άκουσα την παρακάτω διασκευή, με ηλεκτρονικό ρυθμό εντελώς κιτσάτο, του τραγουδιού "Σωκράτη Εσύ Σουπερστάρ", της Ελπίδας. Η φωνή του όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ακόμα και μέσα σε αυτή την διασκευή (αν την ακούσετε όλη..🤣 ) θα διαπιστώσετε πόσο επηρεασμένος είναι από τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μετά τον "Σωκράτη", σάς βάζω να ακούσετε και μία στουντιακή ηχογράφηση του Saranga, στο "Γυρίζω απ' τη νύχτα" του Στελάρα. 

(...Τραγική ειρωνεία: Ο Στελάρας επί χρόνια αντισιωνιστής.. στα δικαστήρια εναντίον των εβραίων Μάτσα..)

Ναι, είναι καλός ο Σαράγκα! Υποθέτω ότι πρέπει να μιλάει άπταιστα και τα ελληνικά.

Αβάντι..  DJ!  🙂

Κ-Τ

Shlomi Saranga - Σωκράτη Εσύ Σουπερστάρ! 


 

Shlomi Saranga - Γυρίζω απ'τη νύχτα 


 

4 σχόλια:

  1. Παλαιότερα υπήρχε ένας Ισραηλίτης εκ Θεσσαλονίκης εγκατεστημένος στο Ισραήλ, που έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε ελληνικά. Δεν ενθυμούμαι ακριβώς το επώνυμο του πάντως κατάληξη σε -ωφ, πιθανόν εσκενάζυ. Έφυγε από την Θεσσαλονίκη λόγω του δυσμενούς κλίματος για τους Εβραίους. Αυτό είχε δηλώσει, προφανώς η αναφορά στις δεκαετίες ΄60, ΄70.

    Στο Ισραήλ αρέσουν τα ελληνικά τραγούδια,διότι οι Εβραίοι έποικοι στην Παλαιστίνη προέρχονται απο χώρες διαφορετικών λαών με διαφορετικές συνήθειες και πολιτιστικές καταβολές. Η ελληνική μουσική τους ομογενοποιεί σε ευρωπαϊκά ακούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβραίοι; Ιουδαίοι;
    Για ρίξτε μια ματιά
    https://www.youtube.com/watch?v=HQdZfzcTWyk
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί 'σι σύ βρέ..;;
      Τί λαβράκι είν'τούτο..;;;
      Λοιπόν είσι μιγάλ(ου)ς ψαράς!
      Πτού 'σ μην σε ματιάξου κορτσάρα μ'!!!
      🙂

      Διαγραφή
    2. Κάποιος μας συντονίζει , νομίζω.
      Νομίζω εκ του νομή.
      Astillais

      Διαγραφή