«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η ΕΕ εκφράζει την ανησυχία της για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης - Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι μια διεθνής συνθήκη, σχεδιασμένη για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας γενικότερα, και υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαΐου 2011.


Η Σύμβαση μέχρι το 2019, είχε υπογραφεί από 24 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που επικύρωσε τη Σύμβαση στο εθνικό της δίκαιο το 2012.

Περιλαμβάνει επίσης την ποινικοποίηση διαφόρων αδικημάτων, όπως η ψυχολογική βία, ο βιασμός, η μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα, ο αναγκαστικός γάμος, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων, η αναγκαστική άμβλωση και η αναγκαστική στείρωση. Προβλέπει επίσης ότι η σεξουαλική παρενόχληση θα πρέπει να υπόκειται σε ποινικές ή νομικές κυρώσεις.

Η Τουρκία έχει υψηλό ποσοστό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου το 40% των Τούρκων γυναικών τη βιώνουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Το πραγματικό ποσοστό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο, καθώς η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία ή δεδομένα σχετικά με το θέμα. Υπάρχουν νόμοι για την ενδοοικογενειακή βία, αλλά αναφέρεται ότι σπάνια εφαρμόζονται.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία γυναίκα την ημέρα πεθαίνει από ενδοοικογενειακή βία στην Τουρκία.

Τον Ιούλιο του 2020, ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας δήλωσε ότι η υπογραφή της σύμβασης εξ αρχής ήταν λάθος και ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν θα αυξηθεί αν καταργούνταν αυτή η Σύμβαση. Αμφισβητεί επίσης και τους σκοπούς της ΣτΚ, παρόλο που είναι ξεκαθαρισμένο ότι  "Η Σύμβαση σίγουρα δεν αφορά τον τερματισμό των σεξουαλικών διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών και πουθενά δεν υπονοεί ποτέ ότι οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ή πρέπει να είναι "ίδιοι", ούτε επιδιώκει να ρυθμίσει την οικογενειακή ζωή ή τις δομές της, δεν περιέχει ορισμό της οικογένειας ούτε προωθεί έναν συγκεκριμένο τύπο οικογενειακού πλαισίου".

Η Marija Pejcinovic Buric, Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, χαρακτήρισε την απόφαση της Τουρκίας "καταστροφική" δεδομένης της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στη χώρα.

"Η κίνηση αυτή αποτελεί σημαντικό εμπόδιο σε αυτές τις προσπάθειες και ακόμη πιο άθλιο, διότι θέτει σε κίνδυνο την προστασία των γυναικών στην Τουρκία, σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής", δήλωσε.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να ενεργήσει νομικά χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Μετά την είδηση του διατάγματος, χιλιάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε όλη την Τουρκία για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του. Οι διαδηλώτριες φώναζαν "Ακυρώστε την απόφαση, εφαρμόστε τη συνθήκη", ενώ κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων γυναικοκτονιών.


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen εξέφρασε έντονα τις ανησυχίες της γι αυτή την εξέλιξη, αλλά η Τουρκία έχει και κάποια δίκια που αποχώρησε από την Σύμβαση, γιατί η σύμβαση αυτή δεν αφορά μόνο θέματα βίας κατά γυναικών και κοριτσιών, αλλά έχουν περάσει μέσα και μέρος της νεοταξικής ατζέντας που νομιμοποιεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τις άθλιες π@@στρο-παρελάσεις στις οποίες η τουρκική κυβέρνηση, και μπράβο της, "ξηγιέται αλμυρό φυστίκι". Δείτε την ανάρτησή μας "Ο Κούλης σου εμβολιασμένε μου, καταψηφίζει τον Ούγγρο πρωθυπουργό που βγάζει νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά κάνει την πάπια όταν ο κολλητός του ο Ταγίπ Ερντογάν διαλύει με δακρυγόνα τις παρελάσεις π@@στρο-υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)".

 

Κ-Τ

exit.al 


12 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΝ URSULA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!! ΡΕ ΟΥΟΥΟΥΣΤ...!!!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΒΟΥΡΛΙΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ29 Ιουνίου, 2021 23:57

      ΣΩΣΤΑ.ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ ,ΟΙ ΕΡΠΕΤΟ ΓΟΤΘΟΙ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ .
      ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ...ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ .ΑΣ ΠΑΝΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ,ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΡΙ .
      ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ Κ2ΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ,ΘΑ ΣΕ ΧΕΖΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ .
      ΑΥΤΟΙ ,ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ !
      ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΗ .
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

      Διαγραφή
  2. Ναι, ενω οσο δεν αποχωρουσε, οι γυναικες ηταν μεσα στην τρελη χαρα!!! Να ξεφωνισω τωρα η μετα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισημα στην Τουρκια μια στις τρεις γυναικες κακοποιειται και καθε μερα μια γυναικα πεθαινει, θυμα ενδοοικογενειακης βιας!!! Και αυτα ειναι τα στοιχεια που δινουν, οχι τα πραγματικα!!! Οι Τουρκαλαδες ειναι σκλαβαφεντες και το δειχνουν με καθε τροπο!!! Μπροστα πηγαινει ο αρχηγος και πιςω του οι σκυλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κακογερασμενος κλαρινογαμπρος και η πριγκιπισσα της χωματερης!!!

    https://m.youtube.com/watch?v=8faxxa5xKm0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΛΛΑ ΜΟΥ !!! ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΨΟΓΑ!!!🤣🤣🤣
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΒΟΥΡΛΙΣΜΕΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Πωωωωρε πάααατοοοοος ( α, ρε μαμώτη γιατί να μην υπάρχει εφαρμογή ηχητικού σχολιασμού)
      Αυτοί θα είναι οι νέοι προμοτιάρηδες των μπολιών;
      Ανίιιιτααααα το μαλλλλί καλιεέ, κούνα το μαλλλί καλιέεε, μπορεί και να με πείσης.
      Μαρί αφού είσαι και ξύπνια και μπολιασμένη άρα τίγκα στην προστασία, τι σε νοιάζει για μένα μαρί; ε μαρί; Μωρ΄μπα και δεν είσαι προστατευουά; Γιατί άμα δεν είσαι θα σε τσουρομαδίσω. Σούργελο.
      Ουστ.
      Astillais

      Διαγραφή
  5. Τιμάει το Ισλάμ την γυναίκα ;
    www.facebook.com/173086936068423/videos/2613948518838497
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ30 Ιουνίου, 2021 00:03

    ΤΗΝ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΟΥΡΟΜΑΔΑΕΙ .
    ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ,ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ,ΠΙΣΩ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΡΝΙΑ ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ ,ΚΑΜΗΛΑ ,ΠΑΙΔΙΑ .
    ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ .
    ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΤΑΥΛΑΝΔΟΙ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ...ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΙΟ...Η ΟΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΟΥΣΙΑ..

    Η ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-....


    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...

    ΥΓ. ΜΑΡΙΑ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΣΟΥ...ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ...ΝΑ ΧΑΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ...


    https://www.youtube.com/watch?v=cEV5k3NINUQ

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή