«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΟΙ 4 ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ "ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΧΙΤΛΕΡ" ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ! ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΌΝΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΑ; - Τέσσερις επιστήμονες λένε όχι στο «bullying» στους ανεμβολίαστους, όχι στα «προνόμια» και τα τιμωρητικά μέτρα: Γεροτζιάφας, Φαρσαλινός, Βανταράκης, Λινού.


Τέσσερις επιστήμονες λένε όχι στο «bullying» στους ανεμβολίαστους, όχι στα «προνόμια» και τα τιμωρητικά μέτρα

Ιατρική απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης

Υπό τον φόβο του τέταρτου κύματος και με δεδομένη την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να οδηγηθεί́ μαζικά́ στα εμβολιαστικά κέντρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει πλέον χωρίς περιστροφές θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού́, με θεσμοθέτηση «τιμωρητικών» μέτρων προς τους ανεμβολίαστους.

Κατά την προσφιλή κυβερνητική στρατηγική, αφού για πάνω από δύο εβδομάδες κυβερνητικά στελέχη άφηναν ανοιχτό το σενάριο, δοκιμάζοντας την «αποδοχή» της πρότασης στην κοινωνία, τελικά το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης τιμωρητικών μέτρων κατά των ανεμβολίαστων πολιτών.

Εκστρατεία εκφοβισμού

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να πει πως «κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει το φθινόπωρο στους εστιάτορες να αρνούνται την είσοδο στα μαγαζιά τους σε ανεμβολίαστους», μιλώντας με τον πιο ωμό τρόπο για πολίτες δύο κατηγοριών.

Μία ημέρα αργότερα, μάλιστα και παρά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να απολύσει ανεμβολίαστο εργαζόμενο!

Όμως, η πολιτική του «μαστιγίου», με στόχο τον μαζικό εμβολιασμό, είναι υποκριτική και ανεφάρμοστη. Υποκριτική διότι οι ποσότητες των εμβολίων δεν αρκούν και δεύτερον, διότι η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας προσκρούει πάνω σε συνταγματικά κωλύματα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ανοίξει ένα ζήτημα άκρως διχαστικό για την κοινωνία, επιχειρώντας να συσπειρώσει το δικό του εκλογικό ακροατήριο, ποντάροντας ακόμα μία φορά στο αφήγημα των ανεύθυνων πολιτών, που είτε δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας είτε δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν.

Είναι δυνατόν, όμως, η Πολιτεία να επιβάλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού; Προσκρούει το ζήτημα της υποχρεωτικότητας πάνω σε θεμελιώδη δικαιώματα;

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» απευθύνθηκε σε τέσσερις επιστήμονες της Υγείας, οι οποίοι καταθέτουν την άποψή τους.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας και «προνομίων» είτε θα αποτελέσει ένα κυβερνητικό πυροτέχνημα, είτε μια προσπάθεια του κράτους να παρέμβει ευθέως σε ζητήματα ελευθερίας του ατόμου.

Γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση, επειδή έχει χάσει το τρένο του εμβολιασμού, επενδύει σε αυτό του διχασμού.

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Παραβίαση της ισονομίας τα «προνόμια»

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί την ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας.

Η επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου ανοσίας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η ταχύτητα και η μαζικότητα του εμβολιασμού, δηλαδή από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Οι κλινικές μελέτες και οι αναλύσεις των δεδομένων που προκύπτουν δείχνουν ότι ο εμβολιασμός προκαλεί σημαντική μείωση του κινδύνου σοβαρού Covid-19 και κυρίως της θνητότητας. Άρα, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των πανδημιών. Να σημειώσουμε ότι τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 είναι ασφαλή.

Συνεπώς, η υποχρεωτικότητα δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πληθυσμού. Μην ξεχνάμε ότι όλα τα συστήματα δημόσιας υγείας από τη δεκαετία του ’50, οπότε άρχισαν συστηματικά οι μαζικοί εμβολισμοί, βασίστηκαν στην υποχρεωτικότητα. Οταν κάναμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της ιλαράς, είχαμε περισσότερες απορίες για την ασφάλεια των εμβολίων απ’ ό,τι τώρα. Τέλος, ακόμη και το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης που σχετίζεται με τα εμβόλια γνωρίζουμε να το διαγιγνώσκουμε έγκαιρα και να το θεραπεύουμε, και είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει την εκπαίδευση των γιατρών.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν μπορεί να συνδυάζεται με τιμωρητικά μέτρα. Η επίτευξη του ποσοστού που χρειαζόμαστε για την ανοσία μπορεί να έρθει μέσα από την ενημέρωση των πολιτών. Οχι με απειλές. Ο εμβολιασμός δεν είναι ατομική ευθύνη, αλλά μέλημα του κράτους, όπως είναι και η επάρκεια στα διαθέσιμα εμβόλια. Δεδομένης της έλλειψης εμβολίων στην Ε.Ε., η εγκαθίδρυση προνομίων για τους εμβολιασμένους οδηγεί σε παραβίαση της ισονομίας.

Τέλος, γνωρίζοντας ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί την ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας.

*Καθηγητής Αιματολογίας, πανεπιστήμιο Σορβόνης.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Καταπατά βιοηθικές αρχές και διεθνείς συμβάσεις

Ούτε για τους υγειονομικούς έχει θέση η υποχρεωτικότητα. Ο εμβολιασμός είναι ατομική και ελεύθερη απόφαση.

Η συζήτηση για την επιβολή έμμεσης υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στην πραγματικότητα δεν θέτει βιοηθικά διλήμματα, αλλά καταπατά βιοηθικές αρχές και διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των Αρχών της αυτονομίας και της δικαιοσύνης, διότι είναι ύψιστο δικαίωμα του ατόμου η ελεύθερη συναίνεση τόσο σε θεραπευτική όσο και σε προληπτική παρέμβαση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχουν ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την έναρξη τέτοιας συζήτησης.

Έμμεση υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να υπάρξει για εμβόλια νέας τεχνολογίας με ανεπαρκή ακόμη δεδομένα ή για τον εμβολιασμό σε νέα και υγιή άτομα που έχουν αμφίβολο προσωπικό όφελος και ταυτόχρονα κίνδυνο (έστω και ελάχιστο) επιπλοκών. Επιπλέον, τα εμβόλια δεν αποτελούν το μοναδικό εργαλείο και δεν είναι απαραίτητη η καθολική τους εφαρμογή για τη διαχείριση του προβλήματος.

Είναι ακατανόητο το επιχείρημα της υποχρεωτικότητας για την προστασία των εμβολιασμένων, αφού ακυρώνει πλήρως τα επιστημονικά δεδομένα που αναφέρουν αποτελεσματικότητα 95%-100% στην πρόληψη σοβαρής νόσου αλλά και προστασία (όχι απόλυτη) από τη μόλυνση και μετάδοση του ιού για τα εμβόλια.

Οσο για τους υγειονομικούς, οφείλουν ενσυνείδητα να πράξουν το σωστό, όπως ενσυνείδητα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους για να περιθάλψουν ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα. Ούτε εκεί όμως έχει θέση η υποχρεωτικότητα. Ο εμβολιασμός είναι ατομική και ελεύθερη απόφαση, και το μόνο εργαλείο που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί είναι η πειθώ.

Ανεξαρτήτως αντικειμενικών, υποκειμενικών ή αυθαίρετων ερμηνειών περί νομιμότητας, υπάρχουν και οι έννοιες του δικαίου και του ηθικού. Οι απόπειρες έμμεσης υποχρεωτικότητας, «βαφτίζοντας» τα τιμωρητικά μέτρα ως «προνόμια», ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για κατάργηση κάθε ατομικού δικαιώματος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το «κοινό καλό».

*Ιατρός-ερευνητής, Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Απόστολος Βανταράκης: Κλονίζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Ο εμβολιασμός υπόκειται απαραιτήτως στην εξασφάλιση ρητής και ελεύθερης συναίνεσης, κατόπιν ενημέρωσης.

Η παγκόσμια κοινότητα βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διεθνώς πλησιάζουν τα 174.061.995 με 3.758.560 θανάτους σε 220 χώρες που πλήττονται. Η Ε.Ε. βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και όλα τα κράτη-μέλη πλήττονται καίρια στον κοινωνικό – πολιτικό – οικονομικό – εμπορικό, πολιτιστικό τομέα.

Απέναντι στις εθνικές πολιτικές, αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα σχετικά με την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού από την Ε.Ε. ως μέτρο πρόληψης και καταστολής του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το διεθνές θεσμικό πλαίσιο για την υγεία, το δικαίωμα στην υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα, μέσα από πληθώρα νομοθετικών κειμένων. Σε περιφερειακό και διεθνές πλαίσιο, δεσμευτικό κείμενο για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της βιοϊατρικής είναι η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (Σύμβαση του Οβιέδο).

Προκύπτει η διαπίστωση ότι ο εμβολιασμός υπόκειται απαραιτήτως στην εξασφάλιση προηγούμενης ρητής και ελεύθερης συναίνεσης, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης για κάθε πτυχή της διαδικασίας, όπως τον σκοπό και τις πιθανές συνέπειες αυτής. Το κράτος οφείλει να σεβαστεί την ελευθερία του προσώπου ως προς το πεδίο της ιατρικής του περίθαλψης. Θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως της υγείας και της αξιοπρέπειας, κλονίζονται ενώ δοκιμάζεται και η πίστη στη λειτουργία και στον ρόλο των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Η κρίση μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στην ιστορία και μια νέα ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο και περιφρούρηση διαχρονικών ιδεών και αξιών. Απαιτείται υπευθυνότητα και εγρήγορση τόσο εκ μέρους των θεσμών όσο και από κάθε άτομο ξεχωριστά. Η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

*Καθηγητής Υγιεινής, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αθηνά Λινού: Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει εφαρμοστεί

Η υποχρεωτικότητα δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Με βάση ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Hproimmune), που αφορούσε τον εμβολιασμό και τις απόψεις 5.150 λειτουργών υγείας στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε το 2014 από το Ινστιτούτο Πρόληψη, χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε και δημοσιεύτηκε το 2019, προκύπτει ότι τουλάχιστον το 20% των λειτουργών υγείας δεν πιστεύει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και λιγότερο του 50% των παρόχων υπηρεσιών υγείας (δημόσιων και ιδιωτικών) δεν το εφαρμόζει αυστηρά.

Το θέμα του εμβολιασμού σε άτομα εκτεθειμένα σε αυξημένο κίνδυνο λόγω του επαγγέλματός τους απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οταν ερωτώνται υγειονομικοί και λειτουργοί υγείας, σε επίπεδο 80% απαντάνε ότι θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ίδιους. Ομως, στις περισσότερες χώρες, όταν το Δημόσιο ή ο ιδιωτικός τομέας απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού με όρους υποχρεωτικότητας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των λειτουργών υγείας δεν προσκομίζει το πιστοποιητικό, γιατί πιθανώς δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Για τους λειτουργούς υγείας πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει εφαρμοστεί αυστηρά η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό. Ανάμεσα στους λειτουργούς υγείας, ένα μικρό ποσοστό -που κυμαίνεται ανάμεσα στο 15%-20%, πιστεύει πως είναι καλύτερο να αποκτήσουν φυσική ανοσία. Το ποσοστό ποικίλλει, με τα χαμηλότερα ποσοστά να βρίσκονται στις σκανδιναβικές χώρες και τα μεγαλύτερα να βρίσκονται σε χώρες όπως η Σλοβενία και η Λιθουανία.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει πολύ μεγάλη ενθάρρυνση, ενημέρωση και επικοινωνία για τον εμβολιασμό, όχι όμως υποχρεωτικότητα γιατί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

*Καθηγήτρια Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Τρέμουν» στο Μαξίμου

Τρέμουν στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, κάτι που δεν αποκλείει η επιστημονική κοινότητα. Όπως αναγνωρίζουν στο Μαξίμου, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η οριστική «ταφόπλακα» στους όποιους σχεδιασμούς για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εξ ου και το άγχος που εκδηλώνεται για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων υπουργών να διαλαλούν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Όπως υποστηρίζουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο μαζικός εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι ρεαλιστικό ένα τυχόν νέο κλείσιμο του πληθυσμού, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί από τον ελλιπή σχεδιασμό, τα λάθη και τις αστοχίες του προηγούμενου διαστήματος.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότεροι από 2.500.000 πολίτες και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς πολλοί δείχνουν απρόθυμοι ή σκεπτικοί να εμβολιαστούν, κάτι που δυσκολεύει τη διαμόρφωση του τείχους ανοσίας.

Η προσπάθεια πειθούς δεν έχει αποδώσει, με τον μεγάλο «πονοκέφαλο» να αφορά κάποιες ηλικιακές ομάδες που ακόμα δεν έχουν ανταποκριθεί, όσο αναμενόταν, καθώς και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου η προσέλευση για εμβολιασμούς είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο.

Στοχευμένα μηνύματα – Σύμμαχος του Μαξίμου η Σακελλαροπούλου

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το σχέδιο «στοχευμένων μηνυμάτων» της κυβέρνησης προς τους… κακούς και ανυπάκουους πολίτες.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει ότι «μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», προκαλώντας εσωκομματικές μουρμούρες και αναγκάζοντας την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να τον «αδειάσει», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα (απόλυσης ανεμβολίαστου εργαζομένου). Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, η οποία θα απασχολήσει αναπόφευκτα (απασχολεί και άλλες χώρες) και στην οποία κατατίθενται όλες οι απόψεις» τόνισε χαρακτηριστικά, με σαφείς αποστάσεις από τον κ. Γεωργιάδη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι, εφόσον υπάρξουν κάποια στιγμή διαθέσιμα εμβόλια προς όλους, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που τώρα είναι κλειστοί και πρόκειται να ανοίξουν. Τέτοιοι θα μπορούσαν να αφορούν την εστίαση, δηλαδή εστιατόρια και καφέ, ενώ υπό εξέταση φέρεται ότι είναι η άρση των υποχρεωτικών self tests και των περιορισμών στα ταξίδια μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Πάντως, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι όποιοι συνταγματικοί περιορισμοί τίθενται, με το Μαξίμου να σκέφτεται την επιβολή της υποχρέωσης στον εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Σε αυτό έχει σύμμαχο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία, κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, υποστήριξε μπροστά στις κάμερες ότι η άρνηση εμβολιασμού δεν υποστηρίζεται από το Σύνταγμα και ότι «η άποψη πως ο εμβολιασμός είναι ατομικό δικαίωμα επιλογής είναι πολύ εσφαλμένη».

Ήδη, αποφασίστηκε υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στην ΕΜΑΚ και όπως όλα δείχνουν κατόπιν και της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η κυβέρνηση αναμένει εντός των επόμενων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε ύστερα από έναν σχετικά σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξει στις σχετικές αποφάσεις. Ήδη πάντως το θέμα φαίνεται να αφορά τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, τους εκπαιδευτικούς καθώς τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

Προς το παρόν, ωστόσο, η επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού αντιμετωπίζει προβλήματα παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Ενδεικτική είναι η αναγνώριση του γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια ούτε δυνατότητα να ανοίξουν πολλά ραντεβού. «Δεν γνωρίζω τις παραδόσεις Ιουνίου και Ιουλίου της Johnson & Johnson, ούτε της Pfizer για το τέλος Ιουλίου. Δεν ρισκάρουμε πρόβλεψη όταν λείπουν στοιχεία» σημείωσε με νόημα.

Εμβολιασμοί ανά ηλικιακή ομάδα

Η αποτυχία να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, διαπιστώνεται απροθυμία ενός μεγάλου αριθμού πολιτών να εμβολιαστούν και ουσιαστικά άνω του 70% εμβολιασμένοι (συμπεριλαμβανομένων και των κλεισμένων ραντεβού που δεν έχουν ακόμα γίνει) είναι μόνο οι ηλικίας άνω των 60.

Όσο πιο νέοι σε ηλικία τόσο μειώνεται το συγκεκριμένο ποσοστό.

 

triklopodia.gr 

39 σχόλια:

  1. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ........

    Εδώ δεν έχουν καταλάβει τι τους γίνεται ως τώρα, και θα καταλάβουν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = Ο ΙΟΣ... ΚΥΡΙΑΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ...
    ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ...ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΔΑ ΤΟΥ DJOKOVIC Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ MUSSETI...EΧΑΣΕ 7-6 7-6 ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΕΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 17 ΓΚΕΗΜ ΠΗΡΕ ΤΑ 16...ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΣΕΡΒΟΣ...ΑΙΝΤΕ 2 ΑΚΟΜΗ GRAND SLAMS KAI ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 21 ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΝΑΔΑΛ ΕΧΟΥΝ 20...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ...


    ΚΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΠΑΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΚΕΗΜ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΩ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ...ΧΑ ΧΑ


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ...ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ...ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΦΑΩ ΟΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

      ΚΩΣΤΑ ΠΕΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΑ

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    2. Ιωαννίκιε!

      Ο μέγιστος τεννίστας όλων των εποχών (κι αξεπέραστος μέχρι σήμερις) είναι ο Αυστραλός Ρόντ Λέηβερ. Δγιέ ιδουώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Laver

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον αυτό το βίντεο από τη Βασούλα.

    ΡΏΣΟΣ ΧΑΚΕΡΆΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ DARK WEB ΤΑ ΕΠΑΚΌΛΟΥΘΑ ΣΤΟ ΤΡΎΠΗΜΑ SPUTNIK ΚΑΙ 5G
    https://ideografhmata.blogspot.com/2021/05/dark-web-sputnik.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+-Vasoula2908+%28%CE%99%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-+vasoula2908%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ,ΔΕΝ ΚΥΤΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ .ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.
    ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΆΤΕ ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΗ ;
    ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;
    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΦΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΤΑΓΛΑΡΑΔΕΣ ;
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ,Ο ΠΑΣΑ ΕΝΑΣ ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΑ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ,ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ;
    ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ.
    ΕΜΒΟΛΙΑ ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΌΠΑΝΟΣ ,ΑΣ ΠΑΗ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ;
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΕΛΕΓΑΝ.
    (Σε έχουμε πληρώσει πουστη ,βγες και πες ,αυτά που σου λέμε ).
    ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΟΣΟ ΑΚΟΥΩ ΠΑΡΛΑΠΙΠΙΕΣ ,ΤΟΣΟ ΒΙΔΩΝΟΜΑΙ.
    ΝΑΙ.
    Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
    ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑΣ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗ ΜΕ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΑΗ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΗ ΤΟ ΘΗΡΙΟ.
    ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !ΤΡΑΒΑΤΕ !.
    CRIMES AGAINST HUMANITY.
    DEATH .EXECUTION.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ !.
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΡΠΕΤΟΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ,ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ...ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.
    ΜΟΥ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΥ.
    Ο ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ.
    ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΌΝΙΤΟΡ.
    ΜΠΟΥΛΗ !.
    ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ.
    ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑ ΓΙΝΗ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.
    ΞΕΚΙΝΆ Η ΟΡΑΤΗ ΡΑΒΔΟΣ.
    ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
    ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, θα ήθελα να παραθέσω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο (για μένα)..στα αγγλικά.. από daily expose για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά και ίσως να κάνει κάποιους συσχετισμούς με αυτά πού καταγράφονται ως σημαντικές επισημάνσεις για χορήγηση μιδαζολαμης στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της ψευδοπανδημιας και για το κατά πόσο κάτι τέτοιο ίσως παίζει και για Ελλάδα? Δεν ξέρω πως μπορεί να το ψάξει κανείς αυτό.. αλλά μου έρχεται στο μυαλό οι επισημάνσεις του Νίκου Αντωνιάδη για το τί συμβαίνει στους ασθενείς των νοσοκομείων και αναρωτιέμαι ίσως οι νεκροψίες δείξουν κάτι.. όταν τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών κτλ εξετάσεων βγουν. Και είναι μια απόδειξη για το πώς εξοντώνουν τους ανθρώπους μέσα στα νοσοκομεία??
    Ευχαριστώ

    https://dailyexpose.co.uk/2021/06/13/stay-at-home-protect-the-nhs-give-midazolam-to-the-elderly-and-tell-you-they-are-covid-deaths/

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. ΔΙΑΔΩΣΤΕ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ .
    .
    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2021/06/blog-post_383.html
    ————————————–
    TA MEDIA MARK ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .
    ΕΓΓΡΑΦΟ
    .
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση πως δεν αφορά τα MEDIAMARKT αλλά τα σουπερμάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑ και ΔΗΜΗΤΡΑ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Γιώργο, εύχομαι να μην αφορά τον Γαλαξία (για Δήμητρα.. δεν γνώριζα καν ότι υπάρχουν τέτοια σουπερ-μάρκετ), γιατί (καθότι ελληνική αλυσίδα ο Γαλαξίας) έχει και πολύ καλή φήμη ως ελληνοπρεπής και ως εργοδότης.

      Διαγραφή
    3. Είχα την εντύπωση πως ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είχε συνεργασία με το ΣΥΝΚΑ.
      Ψάχνοντας ΣΥΝΚΑ βρήκα αυτό: https://www.synka-sm.gr/

      Στενοχωρέθηκα γιατί γνωρίζω ένα άτομο που εργάζεται εκεί στα Χανιά (έχουμε να μιλήσουμε από τη γιρτή μου) το οποίο δεν ήθελε να εμβολιαστεί και μάλλον θα χάσει την δουλειά του. Αν και έχει καλό βιογραφικό τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν. Θα μάθω περισσότερες πληροφορίες και θα σας κρατήσω ενήμερους.

      Διαγραφή
    4. Λάθος δικό μου η ανάρτηση τελικά αφορά τον ΣΥΝΚΑ και όχι τα άλλα σούπερμαρκετ και ο ΑΛΕΞΑΚΗΣ είναι όντως ο Πρόεδερος όπως φαίνεται και στον ισολογισμό της εταιρίας:
      https://www.synka-sm.gr/wp-content/uploads/2020/07/isologismos2019.pdf

      Διαγραφή
    5. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!
      Πάνω που ήμουν έτοιμος να σού στείλω αυτό:
      https://www.facebook.com/107085771569691/posts/120000190278249/
      φωτό της ενημέρωσης του Αλεξάκη προς τους εργαζόμενους της SYNKA

      Διαγραφή
    6. Και όμως, Κώστα. Είχα πάει πριν κάνα δύο μήνες περίπου στο Γαλαξία της περιοχής μου και πήγαν να μου βάλουν στο μέτωπο αυτό το πιστόλι για τη θερμοκρασία. Τα έκανα εκεί μέσα πο@τάνα. Άρχισα να τους τα χώνω δυνατά στη ρεσεψιόν και μαζεύτηκαν και κάποιοι άλλοι που έμπαιναν εκείνη την ώρα και πήραν το μέρος μου. Κάναμε να φύγουμε και αμέσως το γύρισαν και μας παρακάλεσμα να το ξεχάσουμε. Μετά απ' αυτό το show, το έκοψαν.

      Διαγραφή
    7. Το ποσοστό σοβαρών επιπλοκών αν νοσήσετε από covid είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τις πιθανότητες ενδεχόμενων παρενεργειών.
      Ερ 1: Ποσοστά, κύριε αλεξάκη ποσοστά έχετε;
      Διότι τα ποσοστά με αριθμούς άλλα λένε.
      Δεν πιστεύω να ψεύδεσθαι επιχειρηματίας άνθρωπος.
      Ερ 2:Αναλαμβάνεται την ευθύνη αυτών των παρενεργειών;
      Ερ 3 : Είστε γιατρός ;
      Αν ΝΑΙ α)έχετε το ιατρικό ιστορικό των εργαζομένων σας και συστήνετε το εμβόλιο αυτό;
      β) Γνωρίζετε ή θα οφείλατε να γνωρίζετε αν είστε γιατρός πως υπάρχουν φάρμακα στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει.
      Αν ΟΧΙ (δηλαδή αν δεν είστε γιατρός)γνωρίζετε πως αυτό που κάνετε λέγεται αντιποίηση επαγγέλματος και έχει κυρώσεις;
      Αναμένω τις απαντήσεις σας
      Ευχαριστώ
      Να κοινοποιηθή στον κ. Αλεξάκη
      Astillais


      Διαγραφή
    8. Γιου ντον'τ εξίστ παιδί μου εσύ, Αστιλλαΐς! 🤣

      Διαγραφή
  8. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕΕΕΕΕΕΕ !
    ΟΟΟΟΥΥΥΥΥ !
    ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ bulliiiinggg !.
    ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕΕΕ ;
    ΟΙ ΦΟΥΦΟΥΤΟΙ ;;;
    ΑΑΑΑΑΑΑΑ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ !.
    Ή ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΑ.
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ,ΟΙ ΣΩΒΡΑΚΟΧΕΣΤΕΣ , ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ 'ΚΟΥΩ !.
    ΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !.
    ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ !.
    ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ,Ο ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΣ !.
    ΩΩΩΩΩΧΧΧΧ !ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΑΚΟΥΩ !!!
    ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ,Η ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
    Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
    ΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !.
    ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ.
    ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΙΣΥΜΝΗΤΕΣ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΛΙΑΑΑΑ !.
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΙ ,ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ.
    ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ;
    ΝΑΙ ΜΩΡΕ.ΤΗΝ ΜΑΜΥ ΜΠΛΟΥ.
    ΚΥΤΤΑ !.
    ΟΜΟΡΦΑ, Ε ;
    ΟΧΙ ΑΓΡΙΟΦΩΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ !.
    ΟΥΤΕ ΤΗΓΑΝΙΑ.
    ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ, Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ.
      ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ.

      Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΑ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΛΥΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

      Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΑΓΙΑΖΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

      Διαγραφή
  10. το quattro stronzo [μαλακας στα ιταλικα] χλαπατσα.....τι φωτος κι αυτες...κανονισε να ξαναρχισω το τσιγαρο,[κομμενο τριτη εβδομαδα]...αλλα αν μου μοστραρεις αυνανες, τυπου γαριδακη,μαλακομπουμπουκου και σια, ποσο να αντεξω η γυναικα....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν στοχευουν στην προαιρετικοτητα του εμβολιου τους που θα ηταν (ας πουμε) θεμιτο και αποδεκτο!!ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ!!! Ενος Συνταγματικου δικαιωματος που για οσους δεν εχουν ακομα τρελλαθει ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΞΙΑ!!!!!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!!!!!! Προσφατα η κυβερνηση ΥΠΕΓΡΑΨΕ στο συμβουλιο της Ευρωπης την ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ!!! Τα νομικα του πολιτη που ξερω λενε οτι εδω καθε ειδους πολιτες, κυβερνωντες και κυβερνωμενοι ΤΡΑΒΑΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ αλλιως πανε φυλακη!!! ΤΕΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ δηλαδη αφου πλεον δια ροπαλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!! Ομως οι Βασιλακοπουλοι και οι εγκαθετοι του καθεστωτος ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ τον χαβα τους!!! Αν ειναι ετσι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τοτε για ολους αυτους ξεκαθαρα συντρεχει το ΑΡΘΡΟ 333 του ποινικου νομου που λεει:..... Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας αυτόν με βία(ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ) ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκφρασμένη αντίθετη βούλησή του............ . Και μη περιμενουμε να μας το πουν αυτο οι αυθεντιες των νομικων οπως και της ιατρικης!!! Το προσκυνεειν τις αυθεντιες δεν ειναι ιδιο ελευθερων πολιτων και δη Ελληνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ THALES.
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή

    2. ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΣ ΣΑΝ ΧΑΖΟΣ.
      ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ.
      ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ Κ@@@ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΤΟΥΣ.

      ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΓΡΑΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΔΙΑΒΑΣΕΙ - ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ.

      Διαγραφή
  12. Γιατί μόλις βλέπω την Κατίνα μου έρχεται να φωνάξω "Κάτινα! Σαλαμάκι!" μου λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Σαν να έχω τον Βουτσά μπροστά μου.. με τον τόνο στο "Κά"! χαχαχα

      Διαγραφή

  13. ..20 'ΗΜΈΡΕΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ , ΜΕΧΡΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021( 1776)// ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι "την ειδαν Χιτλερ" και οχι "την ειδαν Σταλιν";
    Σταματατε πια να πεφτετε την εβραιοπροπαγανδα της της κομμουνιστικης θολοκουλτουρας.
    Αν μη τι αλλο ο Χιτλερ ειδε την ερχομενη καταστροφη της ανθρωποτητας σχεδιασμενη και προερχομενη απ τους αθεατους και προσπαθησε να την προλαβει.
    Επι τελους τιναξτε την ιουδαιοφοβια απο πανω σας, την μονη αρρωστια που κατασπαρασει την ανθρωπινη σαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, απλά μάς έχει κολλήσει το "Χίτλερ' πια, ως σχήμα λόγου. Κι ο Στάλιν.. ναι, φυσικά και δολοφόνησε δεκαπλάσιο κόσμο από τον Χίτλερ, κοντά και στις 200.000 Έλληνες επίσης.

      Διαγραφή
  15. Η Λινατσα δεν ειναι που μεχρι προτινος μας κουνουσε το δαχτυλο καθημερινα;;; Η Λινατσα δεν ειναι που εχει την κορουλα στο Αμερικα, που εβαλε υποψηφιοτητα με τους Δημοκρατικους;;; Η Λινατσα δεν ειναι που ο συζυγατος της, ειναι προσωπικος γιατρος του Αμερικανου πρεσβευτη Παιατ;;; Ε, δεν εχουμε ολοι μνημη χρυσοψαρου και οσο καινα τα κλωθωγυριζει, οι μαλ@κοκοπανιες δεν παραγραφονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσχετο & σχετικό...
    Το "Εδώλιο 5" πάλι δυσεύρετο στον γκούγκλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οικοδεσπότα!

    Στο κουαρτέτο της βιτρίνας του άρθρου, τα τρία απεικονιζόμενα προσώπατα δεν είναι γιατροί· ο δέ τέταρτος είναι γιατρός μέν, αλλά φρενοβλαβής.
    Τί να πάρει κανείς στα σοβαρά από δαύτους;

    (Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, είναι να ξαναλειτουργήσει το Δαφνί καί να τους χώσουν όλους στην πτέρυγα 14. Εκεί που βάζαν τους "Μεγάλους Ναπολέοντες".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, στο Δαφνί δεν θα σπάνε πέτρες..
      Στο Δαφνί είναι πολύ κυριλέ γι αυτούς.
      Όοοοχι τέτοια μεγαλεία σε αυτά τα λαμόγια!
      Χρειάζονται ραβδί!

      Διαγραφή
    2. Μα δεν ειναι ουτε για να πανε πετρες.

      Ειδα ενα καλο σχολιο (Δευ Ιουν 14, 06:15:00 μ.μ.) εδω: https://deltio11.blogspot.com/2021/06/blog-post_96.html

      Διαγραφή
    3. Ω ναι! Μάς δίνει ωραίες ιδέες!

      Διαγραφή