«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΚΑΡΤΑ - ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ "ΠΙΚΡΑ" ΝΕΡΑ

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΑ ('ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ'). ΣΗΜ.: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ.

18 σχόλια:

  1. Για την Αστιλλαΐδα 🙂 :
    https://booksitting.wordpress.com/2018/04/23/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοίως υφίσταται και η λέξις καινουργές (με γ κι αυτό)
      Άλλά από μπαμπουϊνιώτηδες τι περιμένεις;
      Λέξις = φορέας έννοιας
      Λέξις = έλξις
      Μιά χαρά τα γνωρίζουν οι διαστρεβλωτές
      Εμείς από την μεριά μας ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξελεκιάσουμε τις λέξεις και κατ΄επέκτασιν
      τις έννοιες τα νοήματα και την νόησίν μας.
      Στις αντιρρήσεις του στυλ "μα με την γλώσσα θα ασχολούμαστε τώρα εδώ ο κόσμος καίγεται" υπάρχει η εξής απόκρισις.
      Ο πόλεμος είναι ΝΟΗΤΙΚΟΣ
      Ευχαριστίες
      Astillais

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      καλώς το κορίτσι μας..! Χρόνια και ζαμάνια..;;
      Είδες τί κόλπο βρήκα για να σε ξετρυπώσω από την διήμερη σιωπή σου..; 🤣

      Ασφαλώς και ο Πόλεμος είναι πρωτίστως Νοητικός στην εποχή μας.
      Και ο Διόδοτος έχει αποδειχτεί πολύ επίμονο τανκς!...
      ...που έχει κάτι χειρίστριες..... 🙂

      Διαγραφή
    3. Σιώπησα; Αααα δεν μου τόχα
      Εγώ και σιωπή; Έννοιες ασυμβίβαστες.
      Απλώς απολάμβανα τα άρθρα και τα σχόλια.
      Τι να προσθέσω; Σαν π@ρδή θα ακουγόμουν.
      Κάνει; Ε δεν κάνει . Πως να το κάνουμε;
      (συμφωνία σε καν... , ακουγέν)
      Astillais

      Διαγραφή
  2. «Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».

    ΜΠΕΕΕΕ...!!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/995848_glyka-nera-oi-protes-diloseis-toy-33hronoy-syzygoktonoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταφέρω από άλλη ανάρτηση, σχόλιο 'Ορφέα':


    Ορφεας, 20 Ιουνίου, 2021 08:47

    Ο flying Babis με τα περιεργα γουστα (μην ξεχναμε πως τα εφτιαξε στα 27 του με 14χρονη), μετεφερε και αλλους με εξισου περιεργα γουστα (πολιτικους, ηθοποιους κλπ) σε παρτι για περιεργα γουστα. Καποιοι εξ' αυτων ηδη απασχολησαν τα προηγουμενα χρονια με την αδυναμια τους στα ανηλικα σε χωρες εξωτερικου κιολας.

    Η ατυχη Καρολαιν το εμαθε κατα λαθος, καταλαβε ετσι καπως αργα οτι και αυτη η ιδια τελικα ως 14χρονη υπηρξε θυμα ανωμαλου και οχι ρομαντικου ιπποτη οπως νομιζε, οποτε η εντολη ηταν πλεον μια: Ή της το κλεινεις εσυ το στομα ή σας το κλεινουμε και των δυο.

    Η υποθεση βρωμαει ασχημα και γι αυτο το αγχος των ΜΜΕ να μας πεισουν περι "παραμυθενιου γαμου" ωστε να μην μπει και αυτος στο καδρο των παιδοφιλων που τα τελευταια χρονια μονοπωλουν την πολιτικη επικαιροτητα και κανει ο κοσμος περιεργους συνειρμους.

    Ομως το καραβι (τους) απ' οτι φαινεται εχει αρχισει να μπαζει πλεον νερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα,
    κατ' αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ, διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ειλικρινά δεν περίμενα, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση θα ήταν δυνατόν να προβληθεί από κάποιον άλλον, διότι περιέχει κάποιες πολύ σκληρές αιχμές, που οδηγούν σε πολύ στενά μονοπάτια. Ο προβολή που έκανες, δείχνει, ότι ενώ είσαι άνθρωπος με σταθερές αρχές και πεπειθήσεις, ταυτοχρόνως παραμένεις αταλάντευτα ανοικτός στον διάλογο, χωρίς τις παραμικρές εκπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχήν, ήθελα να δωρίσω στην "Μποτίλια" τα κλικ που θα έκανε η ανάρτηση αν ανοιγόταν με την οδηγία " Διαβάστε περισσότερα » ", για να διαβαστεί το άρθρο όλο από τον Διόδοτο. Και οι μισές τουλάχιστον αναρτήσεις μου ακολουθούν κάπως αυτήν, την παρόμοια με του 'Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως' οδό, ακριβώς επειδή δεν κυνηγάω τα κλικ, αλλά και για να προστρέχει ο κόσμος στην πηγή και να σχολιάσει ευθέως προς τον συντάκτη.
      Σταθερές αρχές και πεποιθήσεις ναι, έχω κάποιες, αλλά η ζωή μού δίδαξε ότι οι γωνίες τους πρέπει να είναι αμβλείες, γιατί η φιλία είναι το σημαντικότερο αγαθό (το λέει και ο Επίκουρος).

      Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου Διονύση, που γίνεσαι ο οδηγός να σκεφτούμε βαθύτερα.

      Χρόνια Πολλά,
      ἡ φλόξ κι επί της κεφαλής ημών!

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε, να είσαι πάντα καλά.
      Η τακτική σου αποδίδει άψογα. Παρότι βρισκόμαστε στην μέση τής ημέρας, οι είσοδοι υπέρττριπλασιάστηκαν από εχθές. Σε ευχαριστώ από καρδιάς. Ούτε και εγώ κυνηγάω τα κλικ. Αλλά όπως και τα να το κάνουμε, δεν γράφουμε για να τα διαβάζουμε μόνοι μας.

      Διαγραφή
    3. Και γιατί ,παρακαλώ, είναι κακό να θέλετε κλικ;
      Δεν σας αντιλαμβάνομαι εσάς τους καλλιτέχνες.
      Astillais

      Διαγραφή
  5. @ Astillais
    Οπωσδήποτε τα κλικ είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Όμως για ένα καλλιτέχνη, πολύ σημαντικότερος παράγων από την ποσοτική διάσταση στην διάδωση τής πληροφορίας, είναι η μεταστραφή των αγκυρώσεων τού συλλογικού ασυνειδήτουτου στην κβαντική διάσταση μέσω των πεδίων πληροφορίας. Εμείς απευθυνόμαστε εδώ, σε τελευταία ανάλυση, σε ένα αναλογικά πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Το ψυχονοητικό δυναμικό όμως αυτών δομεί στο σύνολό τους ένα πολύ ισχυρό όπλο, η ποιότητα τού οποίου μπορεί να ανατρέψει δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσοτικά δεδομένα. Γι' αυτό διακήρυξε ο Ηράκλειτος: "ΕΙΣ ΕΜΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΗΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άριστος είναι η μαγιά
      Τα κλικ είναι το αλεύρι.
      Άρα η μαγιά είστε εσείς οι καλλιτέχνες κι εμείς το αλεύρι.
      Και τα δυό χρειαζούμενα για τον άρτο.
      Astillais

      Διαγραφή
  6. Έλα να πληθαίνουν οι συμπτώσεις
    Επανεμφανίζεται λέει ο JFK τζούνιορ μετά της συζύγου του.
    Πως λένε την σύζυγο οέο;
    Καρολάϊν
    Σύμπτωση κι αυτό;
    Σύνδεση με πικρά νερά
    11 Μαϊου η δολοφονία το βρέφος 11 μηνών και ο δράστης 33
    Και στοά στην μέση;
    Ααααα δεν πάω καλά
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ????????????????
    ΜΠΑ...............
    .
    Μία ιστορία από το f/b
    #Γλυκα_Νερα #Γλυκανερα
    #Justice_for_Caroline
    #γυναικοκτονια
    #συνεπιμελεια
    #παιδεραστια
    #metooGR #MeToo

    .
    https://twitter.com/NoNameMeTooGR/status/1406374988270256131

    ------------------------------

    Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ????????????????
    ΜΠΑ...............

    .
    Θα μας σπάσει την μύτη η μπόχα της «συγκάλυψης».

    .
    http://ixnos.blogspot.com/2021/06/blog-post_82.html


    ...

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΘΙΣΤΟΣ Σ ΕΝΑΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ. ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΓΥΑΛΙΑ, ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΓΚΡΙΖΑ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΚΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΙΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΛΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ. ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΥΤΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΤΙΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΤΙΛΙΑΣ. ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ηλία,
      διάβασα το σχόλιο και με απασχολεί η ερμηνεία του ονείρου, αν και αυτό είναι σε τελευταία ανάλυση εύλογο. Γνωρίζω βεβαίως, ότι είσαι φίλος με συνειδητά αναπτυγμένη διαίσθηση. Όσο αφορά κάποια φυσικά χαρακτηριστικά, τα γκρίζα. μακρυά, ελαφρώς κυματιστά μαλλιά αποδίδουν την πραγματικότητα. Τα δόντια έχουν αποκλειστικά συμβολικό περιεχόμενο, διότι είμαι εκ πεποιθήσεως φαφούτης, για να τούς δαγκώνω με τα ούλα μου.
      Ο Σαββόπουλος λέει σε ένα τραγούδι: "Τα όνειρά σου μην τα λες, γιατί μια νύχτα κρύα μπορεί και οι φροϋδιστές να 'ρθουν στην εξουσία". Εγώ όμως λέω: Τα όνειρά σου να τα λες, βέβαιος, πως μια ηλιόλουστη μέρα θα 'ρθουν οι φροϋδιστές για να αποδώσουν το συλλογικό ασυνείδητο στους δικαιούχους".

      Διαγραφή