«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ

Ο ΔΙΟΔΟΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ ΠΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

6 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;
    ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΙΝΕΜΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΑΒΕΡΝΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ,
    ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ Σ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ, ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ;
    TI ΛΕΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ;
    ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ;
    ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΚΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ;
    ΡΕ ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;
    NA XAΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ,
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΡΕ ΞΑΝΑ ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ
    ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και βέβαια είναι "προνόμια", σου λέει αφού σας αφήνουμε να ζήσετε άρα πρέπει να τα θεωρείτε προνόμια!
      Το έχουν τερματίσει γιατί υπάρχουν πολλοί που τους πιστεύουν και νομίζουν ότι όλα θα επανέλθουν όπως πριν αν εμβολιαστούν!!!
      Δεν είδες με τι θράσος είπε ο βολευτής της νδούλας ότι το 10ωρο είναι καλό γιατί γλυτώνεις έξοδα μετακίνησης!!!
      Να του προτείνω τότε εγώ 24ωρο!
      Να δουλεύουμε όπως οι κινέζοι και να μένουμε σε παραπήγματα δίπλα στην επιχείρηση (όπως μένουν οι κινέζοι στα κινέζικα εργοστάσια) και τους δίνουν ένα πιάτο ρύζι! Οπότε θα γλυτώσουμε όχι μόνο έξοδα μετακίνησης, αλλά και έξοδα ενοικίου, φαγητού, εξόδων διασκέδασης, εξόδων ρούχων και υποδημάτων (γιατί θα φοράμε την στολή εργασίας της επιχείρησης) τα έξοδα καφέδων, τηλεφώνων και...και...και...
      Είναι εγκληματίες και δεν το κρύβουν πιά...
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. ANTIΓΟΝΗ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΚΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ, ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΟΣΗ ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
      ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΔΩ, ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.
      ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ.

      ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΑ, ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

      ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΚΙΝΑ.

      Διαγραφή
    3. Αστυνόμος Μπέεεκας17 Ιουνίου, 2021 19:24

      Εώς και το 1920-30 ο λαός δούλευε εώς και δεκάξι ώρες, στά εργοστάσια, στό ορυχεία και στα χωράφια αλλωνόνε. Τό αποτέλεσμα ήταν ότι στά σαράντα έμοιαζαν με τούς σημερινούς 60ρηδες και δεν ομιλώ διά τους τεμπελχανάδες. Τά 60 ήταν δύσκολος στόχος να τα φτάσεις. Μετά βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζωής και πιό μετά ήρθαν οι μέλισσες και μας είπαν ότι ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε από τα μπόλια.

      Διαγραφή
  2. Σύντομα θα κλάψουν μανες..
    Καλύτερα γελάει ο τελευταίος!!!

    Οταν ο πρώτος απο αυτους,δει τα μυαλά του χυμα!!

    Ε.. τότε θα καταλαβουν ότι τα αστεια τελειωσαν...

    .......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόβα στρατοπέδου συγκέντρωσης!

    https://www.youtube.com/watch?v=baELH0Pu7fc

    ΒΙΝΤΕO

    Χώρος ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο «Heathrow» του Λονδίνου παρομοιάζεται με «φυλακή», στην οποία οι πολίτες ασκούνται ο ένας μακριά από τον άλλον με αποστάσεις, υπάρχουν τέσσερις φρουροί σε κάθε όροφο και απαγορεύεται η συζήτηση με πολίτες έξω από αυτό.

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/prova-stratopedoy-sygkentrosis-st/

    ..

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή