«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.. ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ !!


Δείτε ΕΔΩ, τις αναρτήσεις μας με ψαλτικά του εκ Θεού καλλίφωνου αγαπημένου μας Ιεροψάλτη Δημητρίου Παπαγιαννόπουλου. 

Ο Δημήτριος, μέσα σε όλη αυτή την παράνοια της ψευδώς ανακηρυσσομένης Πανδημίας λόγω ενός ιού πιο αδύναμου κι απ'τις κοινές γρίπες, ..μέσα σε όλη αυτή την παράνοια της διεθνούς πίεσης για εμβολιασμό (ευθανασία των λαών) με πειραματικά εμβόλια κι εν κατακλείδι επικίνδυνα, ..μέσα σε όλη αυτή την παράνοια και την ναζιστική τακτική του τουρκόφιλου ελληνικού κράτους και της ξεπουλημένης στην Νέα Παγκόσμια Τάξη εμβολιολάγνας Επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος..

..αποφάσισε εδώ και αρκετό καιρό να κάνει την επανάστασή του! Να μην μείνει σιωπηλός αρκούμενος απλώς στο να ψάλλει σε ακολουθίες.

Ήξερε απ' την αρχή ότι αυτό θα εμφάνιζε μπροστά του τον προσωπικό του Γολγοθά. Όμως έκανε ομολογία πίστεως στον Χριστό, λαμβάνοντας από Αυτόν το σπαθί του Αγώνα, τον οποίο όλοι μας καλούμαστε να δώσουμε σε αυτή την δαιμονική στιγμή της Ιστορίας, χωρίς να διστάσουμε στιγμή και χωρίς να υποκύψουμε σε οιανδήποτε απειλή, εκβιασμό, εκφοβισμό ή δέλεαρ.

Εδώ, είναι το ένα από τα 4 προσωπικά του κανάλια στο ΥouTube:

Dimitrios Papagiannopoulos Live   

Και εδώ, το προσωπικό του ιστολόγιο:

Dimitrios Papagiannopoulos

 

Ακούστε το άφοβο, δυναμικό, μαρτυρικό χθεσινό βίντεο του Δημητρίου, με τίτλο 

 «Πως με σταύρωσε η τοπική Εκκλησία» | Απόλυση του Ιεροψάλτη Δημητρίου Παπαγιαννόπουλου - ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ !!  

 

Είναι συνταρακτική η ομιλία του! ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. "Προσκυνώ τον Χριστό μας. Δεν προσκυνώ κανέναν άνθρωπο και καμία εξουσία". Λόγια του Δημητρίου, την στιγμή που ως νέο παιδί το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και δεν έχει άλλους πόρους για να ζήσει, τα ρασοφόρα τέρατα της Παγκοσμιοποίησης τον πετάνε στο δρόμο και δεν του επιτρέπουν μέχρι και να εκκλησιαστεί σε ναούς της τοπικής μητρόπολης! Έχουν δαιμονιστεί τελείως! Ήρθε ο χρόνος, που όπως μάς έχει πει και ο Πατροκοσμάς, ο Κύριος θα ξεκινήσει την εκκαθάριση απ'αυτούς. Δεν θα βρίσκουμε παπάδες να λειτουργήσουν τις εκκλησιές.

 


 

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Εδώ, το κείμενο από το ιστολόγιο του Δημητρίου, όπως ακούγεται και στο βίντεο:



Αγαπητοί μου αδελφοί εν Χριστώ είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι επαύθην από τα Ψαλτικά μου καθήκοντα κατ'εντολήν του οικείου δεσπότη.
(Δεν αναφέρω την περιοχή για ευνόητους λόγους. Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά και όσοι με ακούγατε ζωντανά στην Εκκλησία καταλαβαίνετε).

Αφορμή της απόλυσης μου ήταν οι εκπομπές που κάνω στο διαδίκτυο από τις οποίες μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια του Ευαγγελίου. Κυρίως όμως για τις εκπομπές που έκανα φέτος το Πάσχα ο «άγιος» δέσποτας εξεμάνη κατ'εμού (θύμωσε δηλαδή).


Ο εν λόγω δεσπότης ήταν αυτός που είπε να κάνουμε «υπακοή» στο MΠOΛΙ όπως έκανε υπακοή η Θεοτόκος στον Άγγελο κατά τον Ευαγγελισμό. Επίσης είπε και άλλα βλάσφημα όπως για παράδειγμα «το MΠOΛΙ είναι εθνικό καθήκον, πράξη ανθρωπιάς, να μιμηθούμε την φιλανθρωπία του Αγίου Νικολάου και να πάμε να το κάνουμε».
Μίλησα ενάντια στην απόφαση για την αλλαγή της ώρας της Αναστάσεως και είπα πως έπεσε «μίζα» για να γίνει αυτό.!! Γεγονός που ευσταθεί διότι προέβησαν σε ένα τόσο μεγάλο σφάλμα - αίρεση - για να μην κλείσει ο «Καίσαρας» την «στρόφιγγα» με το χρυσάφι και για να μην χάσουν τη «κότα με τα χρυσά αυγά».

Επίσης είναι αίρεση η ταύτιση του Υιού του Θεού με το οτιδήποτε !! Ο αχώρητος, άκτιστος και άναρχος Θεός δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε !! Πόσο μάλλον επίγειο και φθαρτό (βλασφημία λοιπόν η σύγκριση της υπακοής της Θεοτόκου με αυτό το παρασκεύασμα !! Είναι δυνατόν να το συγκρίνουν με τον Χριστό; ).

Στην εν λόγω μητρόπολη υπηρέτησα επί 6 έτη.
-Ιερός Ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου : Νοέμβριος 2015 - Ιούλιος 2018 (Πρωτοψάλτης)
-Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών : Φεβρουάριος 2019 - Μάιος 2021 (Γ' Ιεροψάλτης)

Η συνεργασία ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2015 στον Ναό της Θεοτόκου (εορτή Εισοδίων). Η τελευταία λειτουργία που έψαλλα ήταν στις 8 Μαΐου 2021 (εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Και η απόλυση μου έγινε στις 9 Μαΐου 2021 (εορτή Προφήτου Ησαΐου).

Η Υπεραγία Θεοτόκος μαζί με τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο ήταν παρόντες στον Σταυρό του Κυρίου την Μεγάλη Παρασκευή. Την Σταύρωση του Κυρίου προεφήτευσε ο Προφήτης Ησαΐας.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά ! Ιδού λοιπόν «σταύρωσε» και εμένα το ιερατικό συμβούλιο.

Παρότι γνωρίζουν ότι είμαι φτωχός, άπορος, δεν έχω
«ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίναι» και παλεύω εντελώς μόνος στη ζωή.!!

Μάλλον δεν άκουσαν τον Χριστό που διδάσκει λέγοντας : Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται. (Ματθ.5,7). Με τον μισθό που είχα από την εκκλησία τα έβγαζα 
πέρα ίσα-ίσα με τα έξοδα μου διότι σπουδάζω ακόμη και δεν έχω από αλλού πόρους.

Θέλω να ρωτήσω τον «άγιο» δέσποτα αν νιώθει εντάξει απέναντι προς τον Κύριο που πέταξε στον δρόμο ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο επειδή κήρυτε την αλήθεια του Ευαγγελίου !!
Και ας διερωτηθεί, εάν ήταν Αρχιερέας ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (που δεν λογάριαζε κανέναν και τα έβαλε με την κοσμική εξουσία ένεκα της αληθείας του Ευαγγελίου) θα με πέταγε έξω ;

Μου απαγορεύτηκε λοιπόν η είσοδος σε όλους τους Ναούς της δικαιοδοσίας του.
Ο Χριστός θα με πέταγε έξω ; Που λέει «τὸν ἐρχόμενον πρός με οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω» (Κατά Ιωάννην 6,37).
Για το ότι θα είμαι αλειτούργητος και ακοινώνητος θα πάρει αυτός την ευθύνη προς τον Θεό ;; Δεν είμαι άνθρωπος εγώ ; Δεν είμαι πρόβατο της ποίμνης του Χριστού ;
Μόνο ο Χριστός είναι ο καλός ποιμήν !! Οι άλλοι μας έχουν τελικά μόνο για άρμεγμα !!

Καιρός επομένως ήταν να αρχίσει ο διωγμός και για εμένα τον ανάξιο και αμαρτωλό !!
Όταν δεν είσαι «του συστήματος» σε πατούν έξω ως απόβλητο !
Ας μην ξεχνάμε τόσοι άγιοι εκδιώχθηκαν από την επίσημη εκκλησία (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κλπ)

Όταν λες την αλήθεια σε μισούν !! Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμὲ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν. (Κατά Ιωάννην, 15,18) Ενώ όταν τα έχεις καλά με το σύστημα είναι όλα μέλι γάλα !! Εἰ ἐκ τοῦ κόσμου ἦτε, ὁ κόσμος ἂν τὸ ἴδιον ἐφίλει· ὅτι δὲ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ ἐστέ...διὰ τοῦτο μισεῖ ὑμᾶς ὁ κόσμος (Κατά Ιωάννην, 16,19)

Στην ζωή δοκιμάζουμε μαρτύρια και στεναχώριες. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλα ρόδινα. Και όλα αυτά είναι μια διαρκής άσκηση για την πνευματική μας τελείωση.
«Ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (Ἰω. ιστ΄33).

Ὁ Κύριος προειδοποιεῖ, ἐπιβεβαιώνει καὶ ἐνθαρρύνει. Θέτει τὸ πρόβλημα δίνει καὶ τὴν λύσι. Οἱ θλίψεις ἀναπόφευκτες, ἀλλὰ καὶ ἡ νίκη τοῦ πιστοῦ, ποὺ γνωρίζει καλὰ πώς «διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ». Μὴν ἀγανακτῆς, λοιπόν, ποὺ τὰ πράγματα δὲν ἔρχονται πάντοτε ὅπως τὰ θέλεις ἐσὺ στὴ ζωή σου. Δὲν εἶναι δυνατόν, ἀλλὰ καὶ συμφέρον σου δὲν εἶναι, νὰ γίνονται ὅλα κατὰ τὴν σκέψι σου, τὴν ἐπιθυμία σου καὶ τὸ θέλημά σου.
Ἁγ. Δημητρίου το Ροστώφ


Μπορεί οι «αντιπρόσωποι» του Θεού (όπως τους αρέσει να τους αποκαλεί ο λαός) να με «σταύρωσαν» τόσο άδοξα αλλά ελπίζω και πιστεύω στον Θεό που θα με «αναστήσει» και μου δίνουν ελπίδα τα λόγια του : Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. (Κατά Ματθαίον, 5,10) και όπως λέει και ένα ωραίο λαϊκό ρητό :

Πάντα θα υπάρχει ένας Πέτρος να σε αρνηθεί,
ένας Ιούδας να σε προδώσει
και ένας Πιλάτος να σε σταυρώσει.
Συνέχισε να προχωράς.
Ο Θεός θα σε αναστήσει.


Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος Ιεροψάλτης, Κήρυκας του Θείου λόγου και κατηχητής.
08.06.2021
 
 
 

17 σχόλια:

  1. Τα σχολια δικα σας!!!

    https://m.facebook.com/groups/258788609298075/permalink/316442183532717/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΟΥΛΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΕΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΜΙΑ.
      ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

      Διαγραφή
    2. Ηταν αγαπητη κ Βουλα Ηταν

      Διαγραφή
  2. Τι να πει κανεις για τα ξεφτιλικια της αλληνης;;;;;

    https://www.ertflix.gr/ert1/themata/akinita-gia-tin-filoxenia-prosfygon-metanaston-tha-prosferei-i-ekklisia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα σού λέω εγώ ότι θα πάρει δρεπάνι ο Θεός και θα θερίσει τους ξεπουλημένους τραγόπαπες...

      Διαγραφή
    2. Προσδοκουν μαλλον στην μεταστροφη, κατηχηση και βαπτιση των αλλοθρησκων μουσαφιριδων...

      Διαγραφή
  3. Ιερομάρτυς τις εποχής μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EINAI.... οταν μου επιτρεπει ο χρονος τον ακουω ζωντανα.. καποια στιγμη, εκει που εψελνε (γυρω στο Πασχα), το καντηλι που ειχα στην εικονα του Ιησου Χριστου μας, κουνιοταν συνεχως...ειναι ενας επηγιος Αγγελος ο Ιεροψαλτης Δημητριος..

      Διαγραφή
  4. Οικοδεσπότα!

    Παρακαλώ, προσέξτε λιγάκι τους τίτλους των άρθρων σας! Διότι: διαβάζω κι εγώ ετούτον εδώ, υποθέτω ότι μιλάτε γιά τον άσωτον Σωτήρην (τον "ειδικόν", ντέ!), καί λέω από μέσα μου: "- Καλά να πάθει!" :-)

    Συγχωρείστε, όμως, διότι είσαστε καλό παιδί!

    Υγ: Κάθε ευχή να ξεμπλέξει καλά ο αναφερόμενος στο άρθρο φίλος σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Μού έφτιαξες τη μέρα φίλε μου Ω Εργοδότα! 🙂

      Όλα θα πάνε καλά για τον Δημήτριο. Τού έστειλα και ημέηλ κι ελπίζω να επικοινωνήσει με το ιστολόγιό μας, να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

      Διαγραφή
  5. Κώστα όταν να επικοινωνήσεις μαζί του μπορείς να ρωτήσεις αν μπορούμε να βοηθήσουμε και πώς; (Οικονομικά, με αποστολή αγαθών, έστω με μια καλή κουβέντα) Δεν πρέπει να αφήνουμε αβοήθητους αυτούς που βγαίνουν στην πρώτη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη τού έγραψα με τον τρόπο μου ό,τι ακριβώς σκέφτηκες. Νά 'σαι καλά φίλε Γιώργο!

      Διαγραφή
  6. ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΕΙΟ....ΦΡΙΚΑΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΗΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλα τα ετη δεσποτα θελω παππας να γινω,πιστευω πως δεν ερχεσαι με χερια ΑΔΕΙΑΝΑ, Ας χειροτονηθω παππας και οτι θες σου δινω,ως τοσο παρε καμποσα δεσποτη μου λιανα, και ο δεσποτης τον παππα απ τα μαλλια αρπαζει,και Α ξ ι ο ς και Α ξ ι ο ς ο κοσμος του φωναζει....[Ιανουαριος 1882 Γ.Σουρης]...γραφει ο Λασκαρατος στο διηγημα του το''ονειρο''οταν τον ειχαν αφορησει οι παππαδες και ο δεσποτης της Κεφαλονιας...ειδε στον υπνο του οτι πεθανε και λογω του αφορισμου του πηγε στην κολαση,οπου ειδε παππαδες δεσποταδες και ειπε στον γνωστο δεσποτη '''Μα βλεπω που αφορεσμενοι και αφορεσταδες εις την ιδιαν τρυπα του διαβολου κατανταμε''''εξ αιτιας του τοτε ιερατειου ποσα ειχε υποφερει...ολοι αυτοι οι ψαλιδοκωλοι ταυραμπαδες τραγοπαπες στηριζονταν ανεκαθεν στην αγνοια στην αμαθεια και τα παραγωγα της κι εκαναν την εκκλησια μαγαζακι τους,μονον για κονομες μασες ξαπλες και κανα παπαδακι να τους τριβει τα ξυγκια και να τους '''περιποιειται'''οσοι εχουν γνωσεις και μιλουν την γλωσσα της αληθειας στο πυρ το εξωτερον.....ε ρε καμμενο σιδερο στο κωλο που σας χρειαζεται,παλιοπουστηδες..[οχι ολοι,να τα λεμε κι αυτα]....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γλυτώνεις το πιπέρι στο στόμα.. γιατί γέλασα πολύ!

      Διαγραφή
  9. Το πέπλο σκότους που μας σκεπάζει πια, παχύ...
    Ομως υπάρχουν φωτεινές ψυχές που σπάνε τα σκοτάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή