«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Κουβέιτ, 4 Ιουλίου 2021, Θερμοκρασία 73° C !!


H χθεσινή μας ανάρτηση "Κουβέιτ, 4 Ιουλίου 2021 : ΦΡΊΚΗ !!!!" και με υπότιτλο "Θερμοκρασία 73° C !! υπό τον Ήλιον", και με τις ακόλουθες φωτο..

 


.. είναι fake-ψευδής είδηση. 

Να ήταν πρωταπριλιά εχτές.. θα μπορούσα να το μπαλώσω εύκολα. Ότι σάς τρολλάρισα. Είμαστε όμως μέσα στον Ιούλιο. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύ πονηρή. Δεν ξέρεις από πού θα την πατήσεις ανά πάσα στιγμή, όσο γάτος κι αν νομίζεις ότι είσαι.

Εντάξει.. έξυσα λίγο το μούσι μου βλέποντας τον αριθμό 73, αλλά και πάλι.. , λέω από μέσα μου, όλα να τα περιμένεις σε αυτό τον πλανήτη. Όλα τα κουφά δηλαδή, άπαξ και πριν από δύο εβδομάδες όλοι είδαμε τις αυθεντικές φωτο από πόλη της Αλάσκας που βρέθηκε στους 37 βαθμούς κάποιες ημέρες και όλοι οι κάτοικοι φρικαρισμένοι και με δύσπνοια έτρεχαν να βουτήξουν τα κεφάλια τους σε σιντριβάνια. Και ήταν αυθεντική η είδηση αυτή.

Σε τούτη εδώ την περίπτωση, παρασύρθηκα επίσης από την φωτό με το τηγανισμένο "απ' τον ήλιο" αυγό στην άσφαλτο· και στο βάθος να φαίνονται οι δυο γνωστοί πυργίσκοι του Κουβέιτ, με τις μπάλλες στον κορμό τους:

 


     Τί πιο απλό όμως.. για να πέσουμε στην παγίδα.. να ήρθε πακέτο με τις άλλες φωτο (οι οποίες εντωμεταξύ τρέχα γύρευε από ποια χώρα προέρχονται και πώς τα έλιωσαν τα αντικείμενα) και τούτη εδώ, όντως από το Κουβέιτ, και με μισοτηγανισμένο το αυγό, με καμινέτο.

Πάμε στα αποδεικτικά στοιχεία τώρα..

Αποδεικτικό στοιχείο, ένα και βασικό, είναι ότι με ειδοποίησε ευθύς αμέσως, μόλις είδε την ανάρτηση, ένας φίλος που μένει στα Αραβικά Εμιράτα. Μού είπε πως ο καιρός είναι ομαλός αυτή την εποχή στις γειτονικές αυτές χώρες, και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 40 έως 48 βαθμούς Κελσίου. Λεπτομερέστερα μού έγραψε:

Sunday, 4 July 2021, 12:00 — 18:00

48 / 46 °C

Sunny.

Humidity:6%

Barometer:997 mbar

N

Wind:29 km/h

.. και μού έδωσε και τον ακόλουθο σύνδεσμο για του λόγου το αληθές:

 https://www.timeanddate.com/weather/kuwait/kuwait-city/historic

Εξετάστε τον και θα καταλάβετε πολλά.

Ούτε η προσωπική μου πηγή, η οποία μού προμήθευσε αρχικά τις φωτο φταίει.

Είπαμε.. Πέσαμε εχθές στην παγίδα της παραπληροφόρησης.

Και το πράγμα δεν είναι τόσο απλό... 

Είναι σοβαρότερο!

Ένα "fake news" σαν αυτό.. περνάει το  GLOBAL WARMING HOAX !! 

Δηλαδή την απάτη της "Παγκόσμιας Υπερθέρμανσης" που εξυπηρετεί τις περαιτέρω σατανικές ατζέντες των Νεοταξιτών, οι οποίοι, με την απάτη της ψευτοπανδημίας, μόλις άρχισαν να μάς δείχνουν το αδίστακτο μισάνθρωπο και δολοφονικό πρόσωπό τους. 

Θα μπορούσε κάποιος από εσάς, τους αναγνώστες του ιστολογίου μας, να μού πει:  

«Μπράβο Κώστα! Καλά κάνεις και, όσο πιο σύντομα γίνεται, χαρακτήρισες εσύ ο ίδιος ως hoax δική σου είδηση, αποκλειστική σου ανάρτηση. Μπράβο, γιατί θέλεις να διαφυλάξεις την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μπλογκ, γιατί καραδοκούν να σε εκθέσουν και να σε δυσφημίσουν κάτι τύποι σαν τα "Ελληνικά Hoaxes".. »

Και εδώ είναι το πιπεράτο της υπόθεσης. Η απάντησή μου στον αναγνώστη που θα μού έλεγε τα παραπάνω λόγια.. θά ήταν....  

«Αμ ΔΕΝ..!!! ...Σιγά που θα έβγαζαν τα Εllinika hoaxes ως ψευδή μια τέτοια ανάρτηση σαν αυτήν, η οποία εξυπηρετεί τα σχέδια των αφεντικών τους..! »

Μούγκα στη στρούγκα αγαπητοί μας αναγνώστες θα έπεφτε από το αντίπαλο στρατόπεδο, το "χοαξάδικο του λώκου"  🤣🤣🤣

 

Καλή Κυριακή!

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

 

 The Clash - Rock the Casbah (Official Video)


 

21 σχόλια:

  1. Μηπως πειναγες;;; Παντως το αυγο δεν ειναι μισοτηγανισμενο με καμινετο, σιγουρα στο λεω!!! Και επιπλεον αμα πεταξεις αυγο στην ασφαλτο με 46/48°C θα τηγανιστει μια χαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

    Αντιθέτως, κι αυτό δεν είναι χόαξ, η Μύκονος πλημμύρισε στο σκατό! :-) (Διαβάστε Διηνέκη, που παραπέμπει.)

    Σας ασπάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα στ'αγόρι μας!

      Αυτό θα καταγραφεί στα.. "Παρακμιακά Χρονικά".

      Διαγραφή
    2. @ Εργδημεργ 11 Ιουλίου, 2021 10:44

      Φυσικο ειναι η Μυκονος να εχει πλημμυρισει στην ..."μουσταρδα" με την special σεξουαλικη δραστηριοτητα (24/7) που επικρατει εκει.
      Αυτο μπορει να μας το επιβεβαιωσει και ο Μαυρουδης.

      Διαγραφή
  3. Μετα την υπερθερμανση του πλανητη, τωρα και υπερθερμανση εγκεφαλου;;; Ε ρε, γλεντια!!! Ποσοι ακομη θα το καψουν;;;

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227093195858046&id=1300699232&refid=52&__tn__=-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Βουλάκι!
      Το κατέβασα και το αποθήκευσα αυτό το βίντεο γιατί είναι πολύ σημαντικό, περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς.
      Θα καταλάβεις σύντομα.....

      Διαγραφή
    2. A, τωρα εγινα Βουλακι;;; Μπορει και να μπορω!!!

      Διαγραφή
    3. Μα όλο Βουλάκι δεν σε λέω; Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, "Βουλάκι μού"! 🙂

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΟΕΟ;;;;;;;;;;;;;
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΑΝΕ ΣΕΙΣΜΟ 4,3 ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΙ.
      ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΔΠ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ
      ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.
      Η ΖΕΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΕ, ΗΤΑΝ ΖΟΡΙΚΟΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΛΥΚΟΣ ΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ, ΠΕΤΑΧΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ.
      ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΗΡΕΜΗΣΕ ΤΙΣ ΛΕΩ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΞΑΝΑ ΡΟΧΑΛΙΖΑ.
      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ.
      ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΠΕΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΛΑ.

      Διαγραφή
    2. 35 σεισμουληδες απο χθες το μεσημερι!!! Συνδυαστε το και με το βιντεο του παρλαπιπα που σας ρωταγα τι γινεται στην Θηβα και θα καταλαβετε!!! Περιττο να τονισω, οτι εχω χ€στει απο τον φοβο μου, γιατι απο το μπαλκονι μου, εχω φατσα καρτα τις Αλκυονιδες νησους!!! Μηπως εχει κι εκει τουνελακια και στοουλες;;;

      Διαγραφή
    3. Συνδυαστε και τα γεγονοτα τον τελευταιο καιρο στην Κορινθο (δημαρχουλης, lockdown κλπ) και μια χαρα πανε τα πραγματα!!!

      Διαγραφή
  5. Αστυνόμος Μπέεεκας11 Ιουλίου, 2021 15:32

    Τό ότι η είδηση είναι υπερβολική φαίνεται από τά λιωμένα πλαστικά πού είδα, τούς κάδους καί τά φανάρια τών αυτοκινήτων. Δέν αρκούν τόσοι βαθμοί γιά νά συμβεί αυτό, εκτός άν πρόκειται γιά ...ακτινοβολίες. Γιά τά αυγά, πρίν πολλά χρόνια, είδα νά το κάνουν στην Πόλη, όταν η θερμοκρασία ανέβηκε πάνω από 50C οπότε στην άσφαλτο ήταν μεγαλύτερη.
    Πάντως τό 2007 πού ζήσαμε(υπερβολικά πολλά ραντίσματα όλο το χειμώνα γαρ) 47C ως 49C γιά πολλές μέρες δεν συνέβησαν περίεργα φαινόμενα με λιωσίματα, εκτός από τις δολοφονικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου αργότερα.
    Γιά τίς Αλκυονίδες να πώ ότι το 1981 καταγράφηκαν τρείς πολύ ισχυροί σεισμοί εκεί, οπότε μάλλον έχει εκτονωθεί άγρια η περιοχή. Ο σεισμός 6,3Ρ της Ελασσόνας, καί ο 6,1Ρ την επόμενη μέρα έγινε σέ περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς κάθε 800-1000 χρόνια. Λογικά άλλα ρήγματα είναι πιό επικίνδυνα να δώσουν ισχυρό σεισμούλη.
    Καί γιά καλή Κυριακή κάνουμε βουντού στήν Κουλοκυβέρνηση, να μην μπορούν να σηκωθούν από το κρεββάτι από την μέση τους λόγω του ότι όλη την ώρα κάθονται καί ακούμε Βαγγέλη:
    https://www.youtube.com/watch?v=ao4fQ3ViJ3U&list=UUIDaZM_FT4li8lfDdvy6wPA&index=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρηγμα των Αλκυονιδων ενεργοποιειται καθε 40 χρονια περιπου!!!

      Διαγραφή
    2. Αστυνόμος Μπέεεκας11 Ιουλίου, 2021 19:39

      Θά σού πώ τί διάβασα γιά τα ρήγματα τής Λάρισας, πού μένω. Είναι τέσσερα μεγάλα πού δίνουν ισχυρό σεισμό κάθε 800-1000 χρόνια. Ήτοι δίνουν κατά μέσο όρο σεισμό λίγο πάνω από 6Ρ κάθε 200-250 χρόνια. Πότε τό ένα πότε τό άλλο. Κοιτώντας τούς σεισμούς κοντά στήν πόλη είδα ότι είναι πιό συχνοί καθώς γίναν στά 1790 περίπου , εκατό χρόνια μετά καί στά 1941 ο τελευταίος από τήν περιοχή τού Μακρυχωρίου. Ενδιάμεσα έκανε 7Ρ στίς Σοφάδες Καρδίτσας και εκεί κοντά ισχυρό σεισμό στό Βελεστίνο. Κοινώς ρήγματα πού επρόκειτο νά σπάσουν το έκανα γρηγορότερα, αφού δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις από άλλον σεισμό. Η μόνη λογική εξήγηση γιά τούς σεισμούς είναι ότι η Γη έχει κενά, σπάνε πετρώματα τεράστια καί το τράνταγμα πού προκαλούν πέφτωντας χαμηλότερα μεταφέρεται σε εμάς ώς σεισμικά κύματα.
      Κι αλλού είδα γιά μεγάλα χρονικά διαστήματα καί μού έκανε εντύπωση ο μέσος όρος τών σαράντα ετών πού ανέφερε ένας σεισμολόγος. Όπως καί νά 'χει γίναν τρείς σεισμοί τότε πάνω από 6,3Ρ. Πιθανότατα έχει εκτονωθεί γιά πολύ περισσότερα χρόνια, αλλά υπάρχουν καί άλλες περιοχές επικίνδυνες. Επειδή έζησα πολύ άσχημη εμπειρία τόν Μάρτιο θά πρότεινα:
      - Ζήσε τήν ζωή σου χωρίς νά σκέφτεσαι κάτι πού πού μπορεί καί νά μήν σου συμβεί. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις με ακρίβεια σεισμό. Είναι κάτι πού πού μπορεί νά έχει σφάλμα πρόβλεψης από μέρες μέχρι αιώνες.
      Πάρε στά σίγουρα τα εξείς μέτρα:
      - Στερέωσε καλά βιβλιοθήκες και έπιπλα και μην βάζεις βαριά αντικείμενα ψηλά.
      - Άν αρχίσει να κουνάει βρές ένα γερό δοκάρι σέ πόρτα καί κάθισε κάτω από εκεί, εγώ αυτό έκανα, ούτε πού σκέφτηκα νά σώσω τό λαπτοπ πού πήγαινε βόλτα πάνω στο γυαλιστερό τραπέζι.
      - Μην επιχειρήσεις να βγείς εκτός αν είσαι δίπλα στην πόρτα εξόδου κι αυτό σε ελάχιστα δεύτερα. Ο σεισμός επιταχύνει και σύντομα πέφτουν αντικείμενα από ψηλά, όπως γλάστρες και χοντροί σοβάδες και κάπου κάπου καί κομμάτια από μπαλκόνια. Πιό πολλοί έχουν σκοτωθεί από αντικείμενα πού πέσαν πάνω τους, παρά θάφτηκαν από όλο το σπίτι.
      - Έχε ένα φως αναμμένο γιατί αν συμβεί βράδυ, δεν συμφέρει να πάς στα γκαβά.
      - Προσοχή σε τυχόν γυαλιά πού θα σπάσουν. Στην Λάρισα τουλάχιστον ένας χρειάστηκε μετάγγιση αίματος από πάτο μπουκαλιού πού πάτησε στον τρίτο όροφο. Τό φαινόμενο κράτησε 25 δεύτερα και κάποια στιγμή επιτάχυνε άγρια. Ο σεισμός της άλλης μέρας ξεκίνησε δυνατά αλλά ευτυχώς σέ 5 δεύτερα έσβησε.
      - Καλά είναι να υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά στο ψυγείο. Στην Λάρισα για δύο μέρες το νερό δεν πίνονταν.

      Διαγραφή
    3. Αστυνόμε μου,

      τί χρήσιμο σχόλιο ήταν αυτό..;;

      Σε ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  6. Εχω τραβηξει πολυτραυματια (υψους 1,90 και βαρους πανω απο 120 κιλα), απο τις ροδες υπεραστικου λεωφορειου (απο τα παλια-ειναι σαν να τρακαρεις με τανκς), μονη μου, ενω καμμια εικοσαρια ανδρες κοιτουσαν και ειχα γινει απο την κορυφη ως τα νυχια μεσ' στα αιματα και ο κοσμος εκανε τον σταυρο του και ειχαν ολοι παραλυςει!!! Οταν κανει σεισμο, χανω εντελως την ψυχραιμια μου, σε τετοιο βαθμο που ξεπερναει καθε οριο γελοιοτητας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή