«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Να πούμε δυο λόγια ψύχραιμα;

 γράφει ο Γιώργος Μεταξάς


 

Όταν ξεκίνησε όλο αυτό το πανηγυράκι, η παγκόσμια κυβέρνηση ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. Ήξερε ότι ομάδες ανθρώπων θα έβγαιναν στους δρόμους, ήξερε ότι γνωστές ιστοσελίδες και γνωστά ιστολόγια του εθνικιστικού – εθνιστικού – πατριωτικού χώρου θ’ αντιδρούσαν, ήξερε ότι θα συναντούσε μπροστά της εμπόδια.

Ένα πράγμα όμως δεν υπολόγισε: την υπομονή μας! Ναι! Αντιδράσαμε με άρθρα. Ναι! Αντιδράσαμε με αποδείξεις. Ναι! Κάποιοι βγήκαν στους δρόμους…

Αλλά δεν έγινε ποτέ αυτή η μαζική αντίδραση που η παγκόσμια κυβέρνηση φοβόταν. Και δεν έγινε, για έναν και μόνο λόγο: έχουμε επιχειρήματα! Και καθώς έχουμε επιχειρήματα, προκαλούμε να τα αντικρούσουν. Κάτι που ενάμιση (και κάτι παραπάνω) χρόνο τώρα, δεν το έχουν κάνει.

Ο μόνος αντίλογος στα δικά μας επιχειρήματα, είναι η άσκηση ψυχολογικής βίας, η άσκηση σωματικής βίας, τα πρόστιμα, οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα «lockdown», οι απαγορεύσεις, οι ύβρεις και οι χλευασμοί. Κανένα επιχείρημα άξιο ν’ αντικρούσει τα δικά μας.

Και τώρα, επιτρέψτε μου ν’ απευθυνθώ απ’ ευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι! Δεν είμαι ψωνάρα. Ξέρω ότι τα κυβερνητικά επιτελεία, η ΕΥΠ, η Ασφάλεια και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούν τα «αντιδραστικά» ιστολόγια. Οπότε ξέρω και που απευθύνομαι.

Κυριάκο,

θα πούμε δυο λόγια απλά, ντόμπρα και σταράτα. Παντελονάτα, που λένε και στο χωριό μου. Μπεσαλίδικα!

Δε θ’ ασχοληθώ με την καταγωγή σου, ούτε με την οικογένειά σου. Διότι αν το κάνω, ή θα τρέχουμε στα δικαστήρια για καμιά δεκαετία, ή θα βρεθώ σε καμιά πιλοτή με τρεις σφαίρες στο σώμα. Κανένα από τα δύο δε με τρομάζει. Μη χαίρεσαι. Μου είναι παντελώς αδιάφορα. Ήρωα θα με κάνεις. 19 μηνύσεις έχω στην πλάτη μου. Δεν τρομάζω εύκολα! Απλά, δε θέλω να ανακατέψω άλλα πρόσωπα σ’ αυτά τα λίγα λόγια που σου γράφω.

Ο ιερός Αριστοτέλης, εάν τον έχεις ακουστά, έλεγε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες εκ γενετής. Τους φύσει ηγέτες και τους φύσει δούλους. Αν και πολλοί έχουν παρεξηγήσει αυτήν τη φράση νομίζοντας ότι μιλάει για κανονικούς δούλους, η πραγματικότητα είναι ότι αναφέρεται με τον όρο «δούλοι» σ’ εκείνους που είναι γεννημένοι είτε να στηρίζουν τους ηγέτες, είτε να εργάζονται ώστε να έχει οικονομική ισχύ η χώρα.

Σε αυτούς, κάποιος πρέπει να ηγείται. Κάποιος με πυγμή, κατανόηση, δικαιοσύνη, διόραση, αγάπη. Κάποιος που θα προστατεύει το λαό και τη χώρα. Κάποιος που θα είναι πατρική φιγούρα για τους υπηκόους του και αμείλικτος στους εχθρούς της χώρας του. Κάποιος που θα είναι άγρυπνος φρουρός της ασφάλειας και της ευημερίας της χώρας του.

Ας δούμε τώρα ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει ο ηγέτης: να ξέρει με σύνεση και δικαιοσύνη να συνδιαλλέγεται με όσους αντιδρούν στις αποφάσεις του. Αν κι εδώ που τα λέμε, ένας ηγέτης με σύνεση, δε θα συναντήσει καμιά ιδιαίτερη αντίδραση. Οι υπήκοοι θα είναι ευχαριστημένοι και υπερήφανοι γι’ αυτόν.

Και φτάνουμε σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (και κάτι λίγο) στην Ελλάδα.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ προς χάριν της συζήτησης ότι έχετε δίκιο! Κι ο ΠΟΥ, κι ο FDA, και το CDC, και ο Τσιόδρας, και εσύ. Ας δεχθούμε ότι ο κορωναϊός είναι ΟΝΤΩΣ τόσο επικίνδυνος όσο λέτε. Ας δεχθούμε και ότι τα εμβόλια σώζουν και δημιουργούν ανοσία… Εν τάξει μέχρι εδώ;

Ωραία! Πάμε παρακάτω…

Ένας ηγέτης, θα φρόντιζε με επιχειρήματα να πείσει για το δίκαιο των λόγων του. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προβάλλονται επιχειρήματα από την πλευρά του αντίλογου (τη δική μας) τα οποία όμως αντικρούονται από την πλευρά της κυβέρνησης με βία (ψυχολογική και σωματική), απειλές, εκφοβισμούς, πρόστιμα, ποινές, τρομοκρατία και φίμωση. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα από τη δική σου πλευρά που να μπορούν ν’ αντικρούσουν τα δικά μας. Τουλάχιστον, δε φαίνεται να εμφανίζεις κανένα. Μήπως τα κρατάς κρυφά; Αν ναι, γιατί;

Όχι Κυριάκο! Το «αν δεν κάνετε το εμβόλιο θα πεθάνετε», δεν είναι επιχείρημα. Γιατί θα πεθάνουμε; Τι είναι αυτό που κάνει το εμβόλιο σωτήριο; Ας κάνουμε μαζί αιματολογικό έλεγχο σε υγιή άνθρωπο, σε άνθρωπο με κορωναϊό και σε κάποιον εμβολιασμένο. Να δούμε μαζί τι είναι αυτό που κάνει τόσο σωτήρια τα εμβόλια. Να μας αποδείξουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι ότι έχεις δίκιο. Να αποδείξουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι ότι εμείς έχουμε άδικο και ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν βλάβες στον οργανισμό.

Ας φέρουμε σε αντιπαράθεση ιατρούς καταξιωμένους και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Ιατρούς που με αποδείξεις θα μας δώσουν τα αληθινά στοιχεία. Και ΑΝ εσύ έχεις δίκιο, το μπράτσο μου δικό σου. Εάν όμως έχουμε εμείς δίκιο… μάλλον οφείλεις μία δημόσια συγγνώμη από όσους εμβολιάστηκαν. Εάν όντως έχεις άδικο, εμείς δε θέλουμε συγγνώμη για τις διώξεις που έχουμε υποστεί. Μας αρκεί η αναγνώριση του δικαίου.

Όπως βλέπεις, γράφω απλά. Έτσι έμαθα απλά λόγια, ξεκάθαρα, σταράτα, παντελονάτα. Δεν απειλώ ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν τρομοκρατώ. Δεν εκβιάζω. Δε φοβίζω κανέναν. Προκαλώ σε δημόσια αντιπαράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το βαθύτερο νόημα της δημοκρατίας; Και είμαι σίγουρος ότι τα λόγια μου αυτά, τα ασπάζονται κι άλλοι συνάδελφοί μου. Είμαι σίγουρος ότι τα ασπάζονται και πολλοί αναγνώστες μας. Πιθανόν να μιλάω και εξ ονόματός τους, εάν μου δίνουν αυτό το δικαίωμα.

Και έρχομαι να θέσω λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί στα επιχειρήματα του αντίλογου, η κυβέρνηση απαντάει με βία, απειλές, εκφοβισμούς, κλειδώματα, διαχωρισμούς, χλευασμούς και φίμωση, αντί να αντιπαραθέτει επιχειρήματα;
  2. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμείς θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και όχι να την προστατεύσουμε;
  3. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξ ημών είμαστε εθνικιστές – εθνιστές – πατριώτες, δηλαδή αγαπάμε το Έθνος μας και την Πατρίδα μας, τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα θέλαμε το κακό των Ελλήνων και της Ελλάδας;
  4. Με -επίσης- δεδομένο ότι κάποιοι είμαστε γονείς, τι σε κάνει να νομίζεις ότι ΕΜΕΙΣ θα θέλαμε το κακό των παιδιών μας, τη στιγμή μάλιστα που για ένα βηχαλάκι τρέχουμε πανικόβλητοι στο γιατρό να δούμε τι έχει το παιδί; Τη στιγμή που ξενυχτάμε ώρες ατέλειωτες πάνω από το κεφάλι τους όταν είναι άρρωστα…
  5. Γιατί αποφεύγεις τη μετ’ επιχειρημάτων αντιπαράθεση και προτιμάς να οξύνονται τα πνεύματα, χωρίζοντας τη χώρα σε εμβολιασμένους και αντι-εμβολιαστές;

Θα σου πω μία ιστορία Κυριάκο και μ’ αυτήν θα κλείσω αυτό το άρθρο.

Όταν ήμουν στην εφηβεία, είχα μία πολύ αφηρημένη εικόνα της έννοιας «πατρίδα» και της έννοιας «Έθνος». Για μένα ήταν κάτι το ακαθόριστο. Με μάγευαν όμως οι ήρωες της Πατρίδος μου. Ένοιωθα ότι σε εκείνους όφειλα το ότι ήμουν ελεύθερος. Τους ένοιωθα όπως ένοιωθε ένα παιδί για κάποιον σούπερ ήρωα της Marvel. Βέβαια τότε, αυτοί οι ήρωες, δεν ήταν παρά μία απεικόνιση σε ένα χαρτί, που βρισκόταν κρεμασμένο σε έναν τοίχο, μέσα ή έξω από το κάδρο. Οι εθνικοί επέτειοι ήταν τραγουδάκια, ποιηματάκια και λίγες λεξούλες που κι αυτές είχαν ακαθόριστη έννοια.

Έφτασε η στιγμή να υπηρετήσω την Πατρίδα μου ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ). Εν τάξει! Να είμαστε ειλικρινείς: όταν ξεκίνησε αυτό, έψαχνα για μία επαγγελματική αποκατάσταση με τη σιγουριά του Δημοσίου. Θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα το αντίθετο.

Εκεί όμως Κυριάκο, γνώρισα μία πανέμορφη γυναίκα! Μία γυναίκα που όμοιά της δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Έλαμπε ολόκληρη. Το βλέμμα της ήταν τόσο ήρεμο και σαγηνευτικό, που αν και φαινόταν πληγωμένη, με μαγνήτισε! Η δόλια, είχε τα ρούχα της λερωμένα. Είχε κάποια σκισίματα εδώ κι εκεί. Σε κάποια από αυτά, έβλεπα από μέσα τους την πληγωμένη και ματωμένη σάρκα της. Αλλά όποτε πήγαινα να τη ρωτήσω τι ήταν αυτές οι πληγές, πάντα μου χαμογελούσε και το χαμόγελό της μ’ έκανε να ξεχνάω τα πάντα. Δε σου κρύβω ότι την ερωτεύτηκα. Και την ερωτεύτηκα παράφορα.

Από τότε, τώρα στα 50 μου, είμαι ακόμα ερωτευμένος με αυτήν τη γυναίκα. Και κάθε φορά που κοιτάω τα ρούχα της, είναι όλο και πιο λερωμένα. Όλο και πιο σκισμένα. Κάθε φορά που κοιτάω το κορμί της, είναι όλο και πιο μελανιασμένο. Όλο και πιο πληγωμένο. Το βλέμμα της πλέον, δείχνει ξεκάθαρα το πόσο υποφέρει. Μου δείχνει τη θλίψη που κρύβει στα στήθη της. Αλλά το χαμόγελό της… πάντα λάμπει! Ακόμα και έτσι, με βρώμικα και ξεσκισμένα ρούχα, με πληγωμένη σάρκα, με το κορμί γεμάτο μελανιές κι αίματα, εξακολουθεί να λάμπει. Κι εγώ, εξακολουθώ να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της. Ο πόνος της έγινε πόνος μου. Η θλίψη της, θλίψη μου. Το δάκρυ της, δάκρυ μου. Οι πληγές της, πληγές μου.

Ναι! Αυτή η γυναίκα που παράφορα ερωτεύτηκα, είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο ολάκερο! Όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά. Κι ίσως το κατάλαβες: το όνομά της είναι Ελλάδα!

Εκεί, ντυμένος στο χακί, φυλώντας τα σύνορα της Πατρίδος μου, όλα όσα μέχρι τότε μου έμοιαζαν ακαθόριστα, πήραν σάρκα και οστά. Πήραν ζωή! Έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου. Έγιναν αυτό που σήμερα είμαι: ένας «μικρός κι ανάξιος εραστής» της Πατρίδος μου! Και ξέρω ότι κι άλλοι είναι παράφορα ερωτευμένοι μαζί της. Και δε με πειράζει που τη μοιράζομαι μαζί τους. Αντίθετα! Νοιώθω υπερήφανος που είναι κι άλλοι ερωτευμένοι με αυτήν την υπέροχη γυναίκα που λέγεται Ελλάδα!

Και σε ρωτώ ξανά λοιπόν Κυριάκο: τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εγώ, και όλοι εμείς που λατρεύουμε την Ελλάδα, θέλουμε το κακό της;

Και ρωτάω εσένα αγαπητέ μου και αγαπητή μου. Εσένα που εμάς μας αποκαλείς «ψεκασμένους», μας απειλείς με δικαστήρια, μας απειλείς με το λυντσάρισμα… Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ΕΜΕΙΣ θα τολμούσαμε ποτέ να βλάψουμε την Πατρίδα μας, τα παιδιά μας, τον εαυτό μας κι εσένα;

Συγγνώμη αν σας κούρασα με το άρθρο αυτό, αλλά ήθελα τόσο πολύ να βγάλω από μέσα μου αυτά που με πνίγουν. Παρακαλώ συγχωρέστε με…

 

kanenazori.com 

 

 

55 σχόλια:

  1. Κυριε Γιωργο, για τον κουλη οι λεξεις ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΤΡΙΔΑ,ΕΘΝΟς,ΕΛΛΗΝΕς,θα ειναι αγνωστες λεξεις..ποτε, οσοι δασκαλοι και να του τις εξηγησουν δεν θα τις καταλαβει...δεν ειναι μονον αγνωστες ,ειναι που δε βοηθαει και η κατασκευη του...δε,δεν μπορει το παιδι τοσο μεγαλες εννοιες να τις καταλαβει,γι αυτο ειναι μονιμως με γουρλωμενα ματια...τα μονα που καταλαβε σ αυτη τη ζωη ειναι χρημα,μιζα,μασα,ξαπλα,κι οτι αρπαξει ο κωλος του...αυτα...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες όλα αυτά που σκέφτομαι μέσα μου τόσο καιρό.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Σούλα, ο Κούλης όντως αγνοεί τις βασικές έννοιες περί Πατρίδος και περί Έθνους. Κι όχι μόνο αυτός. Όλοι τους. Τις χρησιμοποιούν ως λέξεις, μόνο και μόνο για ψηφοθηρία. Ως εκεί. Ουσία καμία. Αυτή είναι η διαφορά μας και η δύναμή μας όμως. Για εμάς, είναι λόγος ύπαρξης και Αγώνα. Και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς.

      Διαγραφή
  2. ακομα και ο τσιπρας ελεγε ελληνιδες ελληνες ο αφορισμενος μας λεη συμπολιτες ο μαυρος θα τον κανη παραδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΓΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ μίλησες μέσα από την ψυχή όλων μας, όλων ημών που είμαστε βαθιά και αμετανόητα ερωτευμένοι με την Ελλάδα μας εις τους αιώνες των αιώνων αμήν!!!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φίλος μας ο Διόδοτος με ξέρει. Πάντα λέω και γράφω αυτό που σκέφτομαι. Οπότε, δεν έγραψα τίποτε άλλο εκτός από αυτό που νοιώθω.
      Να 'σαι καλά! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητε Γιωργο Μεταξά...

    Καλημέρα..

    Λογια Παντελονατα;;
    Με ποιον;; με αυτον που
    Θα καταπολεμήσει τον..

    ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ..

    δηλαδή αυτους που Αγαπάνε ετούτη εδώ την χώρα;;

    Και τι; Να καταλάβει αυτό τον μπασταρδο από τέτοιες κουβέντες??

    Είναι σαν να βαζεις μια οχιά στο σακάκι σου...
    Αυτό το ζαβο είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως.και όλα τα άλλα μπάσταρδα που κυβέρνησαν, να Αφανίσει τους
    ΈΛΛΗΝΕΣ!!

    ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ..

    .......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λόγια όποια κι αν είναι αυτά δεν χαρακτηρίζουν αυτόν που τα ακούει
      χαρακτηρίζουν αυτόν που τα λέει.
      Ο Γιώργος μας καθήλωσε και μας έκανε τα νοιώσουμε σαν να βγήκαν τα λόγια απ΄το δικό μας στόμα.
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ μου Αναξίμανδρε, τα παντελονάτα λόγια είναι από εμένα. Από εκείνον δεν περιμένω κάτι ανάλογο. Θα ήμουν αιθεροβάμων εάν περίμενα κάτι τέτοιο. Πιο πολύ εμπιστεύομαι έναν κροταλία, παρά αυτό το κνώδαλο. Ήθελα όμως να βγουν από μέσα μου αυτά που με έπνιγαν. Δεν μπορούσα να τα κρατήσω άλλο.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την απάντηση..

      Αδερφε Γιώργο..

      Καλή Λευτεριά στην χωρα μας.

      Κουράγιο και δύναμη σε όλους μας

      Μέχρι να απαλλαγουμε από τα ερπετά!!


      .......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......

      Διαγραφή
  5. Ακριβως όπως στη Χούντα και την Κατοχή οι πολιτες μαθαιναν τις ειδησεις από το εξωτερικό ετσι και σήμερα μαθαίνουμε τι συμβαίνει στη χώρα από το εξωτερικό.
    Η γαλλική Liberation γράφει ότι ο Καραιβαζ ερευνούσε υποθέσεις μελών της κυβέρνησης

    .
    https://twitter.com/Marka149133376/status/1411574109830631424


    .
    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΩΡΓΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.
    ΑΓΓΙΞΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    ΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΗΣ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA TOΥΣ.

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ,
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ,
    Ο μόνος αντίλογος στα δικά μας επιχειρήματα, είναι η άσκηση ψυχολογικής βίας, η άσκηση σωματικής βίας, τα πρόστιμα, οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα «lockdown», οι απαγορεύσεις, οι ύβρεις και οι χλευασμοί. Κανένα επιχείρημα άξιο ν’ αντικρούσει τα δικά μας.

    ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΟΝΤΑΙ.
    ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λογια σταρατα!!!

    http://corfiatiko.blogspot.com/2021/07/active-member.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιζει να το δειτε!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=G4UslZMyBec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θ' αντισταθω!!!

    https://m.youtube.com/watch?v=Z52jl8AXuBg&noapp=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινώς Βουλάκι μου, διαχειρίζεσαι τον Διόδοτο καλύτερα από εμένα.
      😊
      Προφανώς.. έχεις χρόνο, και χαίρομαι γι αυτό.

      Διαγραφή
  10. Χρονο μπορει να εχω, αλλα χρειαζονται κι αλλα πραγματα, οπως εμπειρια!!! Οσο για τον Διοδοτο ενα ειναι σιγουρο, οτι δεν μπορω να τον διαχειριστω καλυτερα απο σενα και το ξερουμε ολοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε, όσο το διάβαζα ήθελα να γράψω πολλά. Όμως δεν μπορώ.
    Κλαίω με λυγμούς απο την ώρα που ξεκίνησα να διαβάζω για την Μητέρα μας.
    Έπρεπε να το διαβάσω ξανά και ξανά γιατί δεν μπορούσα να φτάσω μέχρι το τέλος.
    Ακόμα και τώρα που γράφω το σχόλιο, δακρυσμένος είμαι.
    Και μόνο η περιγραφή σου για τα αισθήματά σου (που είναι όλων μας) για τη Μητέρα μας, αρκούν για να βάλουν αυτό το άρθορο στο πάνθεον της αρθρογραφίας.

    Υπομονή Αδέλφια.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στρατηγος Flynn : Συλληψεις στο Hollywood!!!

    https://m.youtube.com/watch?v=j2CnOb4PINQ&feature=share&noapp=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω τα καλα βολια!!! Δειτε το ματι στο πανο του παγκου με τα κορονομπιστολα!!!

    https://m.facebook.com/groups/258788609298075/permalink/336528271524108/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟ ΜΟΑΤΣΟ ΟΦΙΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ,ΟΣΟ ΘΈΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.
    ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΒΔΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ,Ο ΚΛΩΝΟΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΟΥΤΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΤΣΕΣ ΤΟΥ ,ΠΑΤΑΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραίο σχόλιο. Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός κατάλαβε κάτι από τα γραφόμενα. Ίσως αν ήταν στα αγγλικά,του ήταν πιο κατανοητά. Πάντως είναι σίγουρος ότι έχει επιχειρήματα να παραθέσει. Ας του δώσουμε χρόνο να πάει στις πρεσβείες να πάρει τα ραβασάκια του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ05 Ιουλίου, 2021 14:42

    ΤΑΥΡΟΚΩΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟ"ΜΙΣΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΛΥΠΗΜΕΝΑ,ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΟΣΟ Σ΄ΑΓΑΠΩ ΤΡΕΛΛΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!

      Πήγαινε λίγο στα σχόλια της ανάρτησης "Φ Ω Σ _ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ....". Υπάρχει λόγος· θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
  17. Συνονόματε μίλησες από καρδιάς στα ώτα αυτών που έχουν την ίδια φλόγα στην καρδιά τους.

    Οι υπόλοιποι...ούτε που θα ακουμπήσουν. Πώς να καταλάβουν την αξία της ψυχής οι άψυχοι;
    Πώς να συγκρίνουν την ομορφιά της αυτοί που ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση και μόνο; Ο ​Κούλης φοράει κουστουμάκι όσο το ετήσιο εισόδημα αρκετών από εμάς αλλά τι να το κάνεις; Απ'εξω κούκλα από μέσα πανούκλα. Ούτε την έννοια του έρωτα την γνωρίζει. Αυτό που είχε βιώσει στην νιότη του ήταν πόθος (ίμμερος) και όχι έρωτας. Δεν αναφέρομαι στην νυν συμβία του αλλά στον αγαπημένο του Νίκο. Τον παιδέρα ντε! Η μαρέγκα τον νυμφεύτηκε από συμφέρον.

    Η έλλειψη ιδανικών έχει ριζώσει σε αυτόν τον τόπο από την κρατικοδίαιτη γενιά του πολυτεχνίου και έχει καλλιεργηθεί και στα τέκνα αυτών. Το 70% των νεοελλήνων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι εξαρτώμενοι από το ανθελληνικό κράτος. Πώς να αμφισβητήσουν το χέρι που τους ταϊζει πλουσιοπάροχα; Εδώ παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους για να πάνε ταξίδια και να ακούνε σκουπιδοτσιφτετέλια. Για ποιους ανθρώπους μιλάμε;

    Ειλικρινά έχω αηδιάσει τόσο πολύ, ιδίως με δικούς μου ανθρώπους, φίλους, συγγενείς, που απορώ με τον εαυτό μου που τόσα χρόνια τους ανεχόμουν. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που χρόνια τώρα -για να μην πω δεκαετίες- έκρουα τον κώδωνα για όλα τα θέματα που μας ταλανίζουν (όχι για τον κοροϊδο-ιό) αλλά τελικά κάνανε πως ακούγανε προς στιγμής από ευγένεια. Οι πράξεις τους δείχνουν πως με είχανε γραμμένο. Αλλά εγώ εκεί! να προσπαθώ να τους τραβήξω έξω από το σπήλαιο ελπίζοντας έως την τελευταία στιγμή. Τελικά η στιγμή ήρθε και το πήρα απόφαση πως η πορεία από εδώ κι εμπρός θα είναι ΠΟΛΥ μοναχική. Δεν με νοιάζει. Επηρέασα έστω κι έναν; Έχει καλώς. Προτιμώ ένα-δύο άτομα με τις ίδιες ηθικές αξίες και ιδανικά παρά καλοπέραση με σμήνος ηλιθίων.

    Ακόμα κι εδώ οι αρχαίοι ημών είχαν αποφανθεί:
    ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ΑΛΛ' ΕΝ ΤΩ ΕΥ ΤΟ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης..
      αγαπητέ μας Αργοναύτη,
      πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα λιγοστέψουμε κατά πολύ..

      https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/oi-perissoteroi-pou-ekanan-to-peiramatiko-emvolio-covid-tha-einai-nekroi-mechri-to-etos-2025/

      Δεν πειράζει..
      ..ίσως είναι για καλύτερα.

      Διαγραφή
  18. Επιταξη περιουσιακων στοιχειων, ΜΜΕ και αλλα πολλα!!!

    https://www.pronews.gr/kosmos/999569_el-pais-protofanis-nomos-stin-ispania-tha-afairei-ta-dikaiomata-ton-politon-logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τρομοκρατούν τόσο σκέψου σε τι πανικό βρίσκονται.
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Πολυ μεγαλος πανικος!!!

      Διαγραφή
  19. Προσοχη στα ληγμενα!!! Πληροφοριες λενε οτι στις 7/7/2021, ληγουν οι πρωτες παρτιδες εμβολιων!!! Γιαυτο βιαζεται ο ΧαρτζηλιΚουλης και η συμμορια του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τα ληγμένα σκοτώνουν περισσότερο από τα ημερομηνιακά ενδεδειγμένα;
      (μοιάζει με το ολίγον ή πολύ έγκυος)

      Διαγραφή
  20. Μπορει να μην ειναι τοςο αποτελεςματικα η το αντιθετο!!! Σιγα μην εχει σημασια για την συμμορια αν ειναι ληγμενα, θα τους τα κανουν και θα παρουν και εξτρα μιζα!!! Ετσι κι αλλιως τις δοσεις, τις εχουν φτιαγμενες απο πριν, που θα το δουν οι εραστες του εμβολιου;;; Το λεω, μπας και το δει και κανενας ντεμι σεζον και γλυτωσει!!! Ο φοβος με φοβο περναει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το realnewsofgreece καταργήθηκε. Κάνανε την πρακτοράτζα τους για να ρεζιλέψουν δεκάδες μπλογκ με τα fake news τους (μέσα σε αυτά, Κατοχικά, Χειλαδάκης κ.ά.) -βούτυρο στο ψωμί των 'Εμετικά Χόαξις' ώστε να παρουσιάσουν κάποια μπλογκ ως αναξιόπιστα- και μετά.. λούης.. πού τους είδες...

      Διαγραφή
    2. Και εδώ το βίντεο της Μαρίας, η οποία μοιάζει σαν να αναφέρεται σε εμένα σε κάποια σημεία (π.χ. εκεί, που αυτό το οποίο αναφέρει, το παρομοιάζει και με θεμέλια σπιτιού):
      https://www.youtube.com/watch?v=L0z4NwziLp8
      Αν όντως υπονοεί εμένα, σε εκείνο το σημείο,
      πάντως ξέρω ότι με πάει, όσο πάω κι εγώ αυτήν.
      Και κάτι μού λέει ότι ίσως γνωριζόμαστε κατιτίς περισσότερο από όσο φαίνεται...

      Διαγραφή
    3. Μολις ετοιμαζομουν να ρωτησω την γνωμη σου για το Real News of Greece!!!

      Διαγραφή
    4. Είχα ήδη το τελευταίο τριήμερο, διατυπώσει δυο-τρεις υπόνοιες αρνητικής κατευθύνσεως, απευθυνόμενος προς εσένα. Αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν αναρτήθηκε ούτε το θέμα "Χάγη", ούτε το φέρετρο το οποίο ήταν τελικά περσινό από την Αφρική.
      Κανείς μας πάντως δεν είναι σαϊνι. καραδοκεί από παντού παραπληροφόρηση σκόπιμη για να τσιμπήσουμε και να εκτεθούμε. Και ποιος μού λέει εμένα ότι αυτό το Real News of Greece δεν το έφτιαξαν οι ίδιοι οι 'Εμετικά Χόαξις' για να πιάσουν λαυράκια.
      Θα προσπαθήσω κι εγώ, βάζοντας τα δυνατά μου ακόμα περισσότερο, να έχω όσο το δυνατόν πιο έγκυρες πηγές σε ό,τι αναρτώ, ώστε να μην μπορούν να αμφισβητηθούν.

      Διαγραφή
    5. Δικος σου ειναι ο Διοδοτος και οτι θελεις κανεις!!! Να ξερεις ομως οτι εγω δεν προκειται να σε τρικλοποδιασω εσκεμμενα και αν νομιζεις οτι με καποιο τροπο προσπαθω να σε υποσκελισω, θελω να μου το πεις ευθεως!!!

      Διαγραφή
    6. Βουλάκι μου, πώς σού περάσανε αυτά τα πράγματα από το μυαλό; Μην αρπάζεσαι εύκολα. Εγώ ούτε καν έκανα, ούτε στιγμή τέτοιες σκέψεις για σένα. Απλά συζητώ μαζί σου τα καθ'έκαστα , όπως αν ήσουν ένα φιλαράκι μου καθημερινό. και θέλω να πιστεύω ότι εδώ χτίζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλία ανάμεσά μας, γι αυτό και συζητώ πιο ελεύθερα, σαν να διυλίζουμε παρέα τον κώνωπα γιατί έτσι γουστάρουμε.
      Επί τη ευκαιρία, στείλε ένα ημέηλ εδώ: diodotos.k.t@gmail.com να σού δώσω κι ένα τηλέφωνο να μιλήσουμε.

      Διαγραφή
    7. Σχολιάκι λίαν καλοπροαίρετο από Αστιλλαΐδα μας προς την Βούλα μας, σταλθέν πριν από το σχόλιο "6 Ιουλ.9:41" της Βούλας:

      Γατόνι μου (μας) γιατί στεναχωρείς τον Κωστή μας; Να πω ντι σαπαπάω ,ψέμμα θα πω και δεν κάνει Να πω πως παρεξήγησες τον οικοδεσπότη; Ε ας το πω. Παρακαλώ την αγάπη σας. Astillais

      Διαγραφή
    8. "Ντι σαπαπαω";;; μια μεταφραση για ν' απαντησω εφ' ολης της υλης!!!

      Διαγραφή
    9. Τί λένε τα μικρά παιδάκια όταν μουτρώνουν..;; "ντι σ'απαπάω!"
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    10. Ν' απαντησω λοιπον, εφ' ολης της υλης: Συγνωμη, κυρια, δεν θα το ξανακανω!!!

      Διαγραφή
  21. Γεωργηδες, Μεσσηνιε και Μεταξά ....
    Αληθινά τα λόγια σας!

    Σας εύχομαι δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. https://www.youtube.com/watch?v=7qsHeXEHFKg

    Σαν μασώνα δεν μοιάζει αυτή η καριόκα ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έεελα, λες; Τόσο βλαμμένοι είναι οι μασώνοι.
      Και υπάρχουν άνθρωποι που τους φοβούνται;
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Γιατί..; Είχες καλύτερη γνώμη περί της διανοητικής τους κατάστασης; Φυτά είναι, για να πήγαν εκεί. Ή πουτανίτσες, και με ενοχές, βάσει των οποίων ελέγχονται από τις στοές.

      Διαγραφή
    3. Είναι που δεν γνωρίζω μασώνους για να έχω προσωπική γνώμη.
      Οπότε ζητώ την κατανόησίν σας
      Astillais

      Διαγραφή
  23. Αν σκέφτονται έτσι οι Έλληνες - όπως θα άξιζε - δε θα Χαν πέτρα να σταθούν οι κουληδες. Ευχαριστω φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΦΙΛΕ!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ06 Ιουλίου, 2021 00:18

    ΣΤΙΣ 6/6/2020 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙΣ .
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΤΩΡΑ ;;
    ΡΕ ΕΕΕΕΕ ΠΑΝΑΓΟ !
    ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ ΝΑ ΞΕΜΠΟΥΛΟΝΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΑ !.
    ΟΧΙ ; ΤΙ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΝΑΓΟ ;
    ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΡΚΕ ΟΙ ΛΕΥΚΟΚΑΠΕΛΙΤΕΣ ;;
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ! ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ;;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΑΜΥ !
    ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΜΟΑΤΣΑΙΝΑ ! .
    GITMO BAY reservation@gmail .com
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή