«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

950 χρόνια Μαντζικερατάδες!

 γράφει ο ΕργΔημΕργ

 

Σχόλιο Διόδοτου: Σήμερα ο φίλος μας Εργοδότης ("δημοσίων έργων"), ΕργΔημΕργ, θα σάς καταπλήξει! Μέσα από την σωστή θεώρηση της Μάχης του Ματζικέρτ (26/8/1071), της μάχης που αν είχε κερδηθεί, εφόσον δεν υπήρχαν προδότες, κανένας κερατάς σήμερα δεν θα μάς είχε κατσικώσει δίπλα μας τους τουρκαλάδες, ... ξετρύπωσε λοιπόν ο αγαπητός μας Εργοδότης με την έρευνά του.. και Σχολή της Cabal, στην Τροία, το 1070! Η (κρόνια) λαγουδότρυπα, μέσα από κατάλληλη επεξεργασία στο μυαλό του κάθε ενδιαφερόμενου, φέρνει καθαρά στο φως αποδείξεις αυτού που σάς λέμε συχνά στο ιστολόγιό μας.. ότι ο πραγματικός εχθρός και κύριος στόχος της διεθνούς σατανικής κλίκας των Παγκοσμιοποιητών.. είναι η εξαφάνιση των Ελλήνων. Ας φροντίσουμε λοιπόν και σήμερα, όσοι καταστούμε άξιοι προς αυτό,  ο εφιάλτης του τέλους της Κρόνιας Καμπαλο-κλίκας.. να γίνει αληθινός και το τέλος τους οριστικό!

Στην φωτο, ο Νίκος Βασταρδής (1924-2012) ως Ρωμανός Διογένης σε ελληνική τηλεοπτική σειρά.

 Χάρτης της μάχης:


Αφιερώνεται στον Παλαιό!

Να του δίνει ο Θεός χρόνια, να μας τη λέει!…

Μπάς καί ξυπνήσουμε ποτέ!

(Τώρα, αν θα τον σιτίζουμε δωρεάν στο Πρυτανείο, αυτό δεν το ξέρω. 🙂 )

. . . . . . . . .

. . . . . . . . .

Κι όχι μόνο Μαντζικερατάδες!

Αλλά καί Μαντζικεδαρμένοι·

καί Μαντζικεχρεωμένοι.

Τελείως «λούζερζ», δηλαδή, όπως λένε καί τα πιτσιρίκια.

Τί συνέβη, όμως, καί τα πήρα τόσο άσχημα στο κρανίο;

Απλούστατα, στις 26 Αυγούστου του 1071 έγινε η λίαν καταστροφική γιά την Ελλάδα μάχη του Μαντζικέρτ, (δες κι εδώ) καί φέτος, τον μήνα που διανύουμε, συμπληρώνουμε 950 χρόνια απ’ αυτή τη θλιβερή επέτειο.

Τί είπες εσύ, ο μαλάκας, εκεί στο βάθος; «- Περασμένα καί ξεχασμένα πράγματα, ποιός δίνει σημασία;»

Νομίζεις, ηλίθιε!

  • Το ποιός μεγαλώνει, ακούγοντας επί δεκαετίες ότι οι τουρκαλάδες είναι κίνδυνος,
  • το ποιός πάει δυό χρόνια θητεία στα σύνορα,
  • καί το ποιά χώρα καταξοδεύεται σε εξοπλισμούς,

δεν είναι ούτε περασμένα, ούτε ξεχασμένα, ούτε άνευ σημασίας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή, λίγες μέρες πρίν την επέτειο… πρίν κάν δούμε στα ιντερνέτια τίποτε κίτς φιέστες του Ερντογάν γιά το γεγονός, καί πρίν διαβάσουμε διάφορες ιστοριοπρεπείς σάχλες ανά τα ιντερνέτια.

. . . . . . . . .

α. Ιστορικά

Το 1000 μΧ, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία βρίσκεται στον κολοφώνα της δόξας της, καί το κράτος «φυσάει» σε κάθε τομέα. Αυτοκράτορας είναι μιά χαρισματική μορφή, ο Βασίλειος Β’ Βουλγαροκτόνος· η δέ Αυτοκρατορία αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει Ελληνικό χαρακτήρα. (Αν πάτε στο Βυζαντινό Μουσείο, στην Αθήνα, θα δήτε χειρόγραφα δημόσια έγγραφα της προγενέστερης του Βασιλείου περιόδου -επί Νικηφόρου Φωκά- στα Ελληνικά, αλλά καί στα Λατινικά! Αυτό λίγο αργότερα άλλαξε: έμειναν μόνο τα Ελληνικά.) Ο ίδιος, μάλιστα, ο Βασίλειος, έκανε το περίφημο «προσκύνημα στην Αθήνα», όπου παρέμεινε αρκετές μέρες. (Ναί, σαφώς κι ανέβηκε καί στον Παρθενώνα!)

Δυστυχώς, όμως, ο Βασίλειος δεν άφησε απογόνους· δεν παντρεύτηκε ποτέ, κατ’ αρχήν. Προφανώς είχε πάρει από φόβο τις γυναίκες… φόβο, γιά το σε ποιά σκοτεινά μονοπάτια μπορεί να τις οδηγήσει η φιλοδοξία τους. Είχε, βλέπεις, μητέρα τη διαβόητη φοβερή καί τρομερή «εστεμμένη φόνισσα», τη Θεοφανώ.

Έτσι, λίγο πρίν πεθάνει, έδωσε το στέμμα στον σαφώς λιγώτερο άξιο αδελφό του, τον Κωνσταντίνο Η’. Μετά καί τον θάνατο του Κωνσταντίνου Η’, ήρθε μιά σειρά από (μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις) μέτριους αυτοκράτορες, κατά κανόνα βραχύβιας παραμονής στην εξουσία, οι χειρότεροι των οποίων κάνανε σοβαρά λάθη (όρισαν μισθοφορικό στρατό κι εξαγορά της θητείας, έβαλαν ιδιώτες να εισπράττουν τους φόρους… σας θυμίζουν τίποτε, όλ’ αυτά; ), τα οποία λάθη ροκάνισαν καί σάπισαν το κράτος.

Συνεπώς, οι δύο Αλώσεις που ακολούθησαν τους επόμενους αιώνες, συν η διάλυση της Αυτοκρατορίας, ήσαν νομοτελειακά αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης των χρόνων εκείνων.

. . . . . . . . .

Όταν, λοιπόν, έγινε αυτοκράτορας (από σπόντα) ο Ρωμανός Δ’ Διογένης, βρήκε μιά πολύ άσχημη κατάσταση – σαραντατρία (43), μόλις, χρόνια (σας θυμίζει τίποτε αυτός ο αριθμός; ), μετά τον θάνατο του Βασιλείου Β’:

  • Ο στρατός διαλυμένος.
  • Λεφτά δεν υπήρχαν.
  • Ο λαός, κάργα δυσαρεστημένος απ’ τη φορολόγηση των ιδιωτών… που αποδίδανε μέν τα συμφωνημένα στο αυτοκρατορικό ταμείο, αλλά κρατούσαν κι άλλα τόσα (μή προβλεπόμενα, όμως!) γιά πάρτη τους. (Γιά προσπάθησε, τώρα, αναγνώστη μου, να σκεφτείς ποιοί μπορεί να ήσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν αυτό το …σπόρ, της καταχρηστικής φοροσυλλογής παναπεί! Έ; Καταλαβαινόμαστε; )
  • Οι κυβερνήτες των επαρχιών κάνανε του κεφαλιού τους.
  • Οι εξωτερικοί εχθροί (Άραβες, Πετσενέγκοι, Νορμανδοί, Τούρκοι) κατακτούσαν τη μιά -πρώην πιά…- Βυζαντινή περιοχή μετά την άλλη.
  • Καί, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, οι συνωμοσίες δίναν καί παίρναν.

Χειρότεροι συνωμότες όλων ήσαν δύο: η σκατοφαμίλια των Δουκών (κρυπτοϊουδαίοι, ως λέγεται), κι ένας σκατοκαλόγερος… ένας όχι καλόγερος, αλλά κακόγερος του Διαβόλου, ο Μιχαήλ Φελλός. Γιά να καταλάβετε γιά τί μπουμπούκια μιλάμε, είναι ακριβώς ένας Δούκας, ένας απόγονος του σκατόσογου αυτού, αυτός, του οποίου ο Ιουστινιάνης το 1453 θέλησε να του πάρει το κεφάλι… αλλά επενέβη (κακώς! κάκιστα!) ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος καί τον γλύτωσε, με το αιτιολογικό ότι δεν πρέπει να τρώγονται μεταξύ τους τέτοια ώρα, με τον Μεχμέτ Β’ έξω απ’ τα τείχη.

Δυστυχώς, ακόμη καί σήμερα οι ιστορικοί προσέχουν μή στάξ’ η ουρά του ποντικού. (Που, λίγο πρίν, κολυμπούσε ολόκληρος μέσα στο λάδι.) Καί τους μέν Δούκες, τους παίρνουν αλαφρά («- Δεν είναι σίγουρο ότι ήταν κρύπτο!», κτλ), τον δέ Φελλό αφ’ ενός τον …εξυμνούν ως ικανό λογοτεχνίζοντα…

[Ναί… συνέγραψε πολλές επιστολές, «απομιμούμενος το χαρίεν Αττικόν ύφος»αυτό τους μάρανε, τους φιλολόγους παύλα ιστορικούς μας, η απομίμηση του Αττικού ύφους! – κι όχι τα διαρκούς αιωνίου ισχύος ούλτρα προδοτικά εγκλήματα που διέπραξε ο Φελλός.]

…αφ’ ετέρου ισχυρίζονται ότι το επίθετό του (Ψελλός, αλλά ο γράφων πάντα θα του βάζει ένα Φ μπροστά) οφείλεται στο ότι …ψέλλιζε!

Ρέ άχρηστοι, π’ ανάθεμα τα πτυχία σας, ο -κατά Κώστα Κυριαζή«άτυπος υπερπρωθυπουργός τεσσάρων αυτοκρατόρων» δεν θα γινόταν τέτοιος, αν ψέλλιζε! Θα τον παίρναν στο ψιλό! Επειδή, όμως, «ψέλ(λ)ιον» σημαίνει βραχιόλι, Φελλός σημαίνει «βραχιολάκιας»· οπότε, μάλλον την κούναγε την αχλαδιά ο μυστήριος, καί μάλλον κατά ‘κεί πάει το πράγμα, με το επίθετό του. Ντιγκιντάγκας, δηλαδή, αλλά στο πιό κυριλάτο από διατύπωση!

Τώρα, θα μου πείς, τί σημασία έχει, που …έγερνε!

Έ, πώς;! Έ, πώς δεν έχει;! Αν κάποιος είναι -με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο- κοινωνικώς απόβλητος, τότε φέρει μέσα του βαθύτατα συμπλέγματα καί συμπιεσμένη οργή εναντίον της κοινωνίας (που τον απέρριψε), που μιά μέρα θα εκδηλωθεί ως εκδίκηση. Καταλάβατε, τώρα; (Καί με την ευκαιρία: σας θυμίζει τίποτε αυτό το μικρό ψυχογράφημα; )

. . . . . . . . .

Ξαναγυρίζουμε, όμως, στον Ρωμανό Δ’ Διογένη.

Αυτός ήταν στρατηγός, καί διείδε αμέσως τον κίνδυνο των Σελτζούκων Τούρκων – δηλαδή, το να μπούν αυτοί στη Μικρά Ασία (στα εδάφη της Αυτοκρατορίας), να κατσικωθούν εκεί… κι άντε βγάλ’ τους μετά.

[Απόλυτα σωστή εκτίμηση: ακόμη εκεί βρίσκονται σήμερα, κι από τότε μέχρι σήμερα αυτό συνεχίζουμε να το πληρώνουμε εμείς! Κατάλαβες, μαλακάκο, με τα «περασμένα ξεχασμένα, ποιός δίνει σημασία»; ]

Ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, αν δεν γινόταν αυτοκράτορας! Κι ο τρόπος να γίνει αυτό, ήταν είτε με πραξικόπημα (δεν ήταν, όμως, του χαρακτήρα του), είτε να παντρευτεί τη χήρα αυτοκράτειρα Ευδοκία Μακρεμβολίτισσα. (Το επίθετο, τώρα, αυτηνής, μάλλον το παρατσούκλι, δεν είχε να κάνει με σεξουαλικά υπονοούμενα, παλούκια, τέτοια πράγματα – παρά το ότι έκανε έξι παιδιά! lol!!! Το «Μακρύ Έμβολον» ήταν μιά στεγασμένη στοά της Πόλης με μαγαζιά σ’ όλο το μεγάλο μήκος της, κι η Ευδοκία ονομάστηκε έτσι, επειδή ήταν κόρη μεγαλεμπόρου της στοάς αυτής.)

Ο Ρωμανός πράγματι παντρεύτηκε την Ευδοκία· αν καί οι γνώμες γιά το πώς, δίΐστανται: η μεν Γουΐκι λέει πως του το ζήτησε η ίδια, ο δέ Κυριαζής γράφει πως ο Ρωμανός σχεδόν έδωσε μάχη μπροστά στους ευγενείς, μπροστά στους Δούκες καί τον Φελλό, καί υποσχέθηκε «λευκό γάμο»… καί να κάνει χρήση μόνον του αυτοκρατορικού δικαιώματός του να κινητοποιήσει τον στρατό, γιά ν’ αντιμετωπίσει τους Σελτζούκους – καί κανενός άλλου.

Γιά την ίδια την Ευδοκία, πάλι διΐστανται οι γνώμες: η μεν Γουΐκι την παρουσιάζει ως έξυπνη, καί μάλλον αποφασιστική γυναίκα, αλλά ο (σαφώς πιό έγκυρος) Κυριαζής περιγράφει ένα άβουλο άτομο, που φοβόταν καί τη σκιά του· καί σε μιά κρίσιμη στιγμή, ολόκληρη αυτοκράτειρα πήγε καί κρύφτηκε – υπό το ειρωνικό χαμόγελο του Φελλού, που την είχε πάρει χαμπάρι. Δε βαρυέσαι· σημασία έχει πως ο γάμος αυτός τελικά έγινε, κι ο Ρωμανός Δ’ εστέφθη αυτοκράτωρ – έστω κι από σπόντα.

Οι Δούκες, τώρα, του τη φυλάγαν, επειδή ο προηγούμενος σύζυγος της Ευδοκίας (καί αυτοκράτορας προκάτοχος του Ρωμανού) ήταν ένας απ’ τη σκατοφαμίλια τους, καί τον Ρωμανό τον θεωρούσαν σφετεριστή. (Σου λέει, τί; δεν θα γίνουν αυτοκράτορες τα δικά μας παιδιά, καί θα γίνει ο ξένος, γιά χάρη της -επίσης ξένης- νύφης μας της Ευδοκίας; ) Ο Φελλός, πάλι, ήταν άλλη κλάση συνωμότη, άφταστη, από μόνος του. Τέτοιο καθήκι, τέτοιος ανακατωσούρας, δεν ξανάγινε στα ιστορικά χρονικά!

Τέλος πάντων, η συνωμοτική βρωμιά είναι συνωμοτική βρωμιά, απ’ όπου καί να την πιάσεις. Κι ο μεν Ρωμανός παντρεύτηκε τελικά την Ευδοκία καί μπόρεσε να «σηκώσει φουσάτο», αλλά το πριόνισμα των ποδιών του απ’ τον Κωνσταντινουπολίτικο βόθρο των «ευγενών» (καί του λογοτεχνίζοντος σκατόγερου) είχε αρχίσει ευθύς αμέσως.

. . . . . . . . .

Να μην τα πολυλογούμε, ο Ρωμανός, προκειμένου να διώξει τους Σελτζούκους, έβαλε ως στρατηγικό στόχο να εισβάλει στα (κατεχόμενα απ’ αυτούς) εδάφη της Αρμενίας καί να καταλάβει μερικά στρατηγικής σημασίας φρούρια· τη στιγμή, μάλιστα, που ο αρχηγός τους, ο Άλπ Αρσλάν («Ισχυρός Λέων» μεταφράζεται) είχε εκστρατεύσει νότια.

Ωστόσο, ο Άλπ Αρσλάν ενημερώθηκε γιά τις κινήσεις του Ρωμανού κι επέστρεψε γρήγορα πίσω· κι επάνω στη σύγκρουση με τους Βυζαντινούς, μιά σειρά από λάθη καί συνωμοσίες κόστισαν του Ρωμανού τη νίκη…

…Πράγμα που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Πρώτον, τον παράτησαν οι ενισχύσεις που είχε ζητήσει. Αυτές όντως ξεκίνησαν από τημΜπόλιν (με καθυστέρηση, όμως), όντως πλησίασαν το κυρίως στράτευμα του Ρωμανού σε μερικές δεκάδες χιλιόμετρα, αλλά όταν αυτός έστειλε «εξπλοράτορες» να πιάσουν επαφή, οι αρχηγοί των …ενισχύσεων (προφανώς δασκαλεμένοι) διαολόστειλαν τους εξπλοράτορες, κι έφυγαν προς τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

Καί δεύτερον, καί χειρότερον, γιά να τηρήσει τις ισορροπίες, έβαλε ως αρχηγό της οπισθοφυλακής ένα καθήκι απ’ τους Δούκες. Κατά το σούρουπο της μοιραίας 26ης Αυγούστου, λοιπόν, κι ενώι η πρώτη γραμμή των Βυζαντινών ήταν θέμα χρόνου να του πεί στ’ αυτί του Άλπ Αρσλάν, το καθήκι Δούκας σάλπισε υποχώρηση!!! Αποτέλεσμα; έμεινε μόνη της μπροστά η μαχόμενη εμπροσθοφυλακή, μ’ επικεφαλής τον Ρωμανό, κι ο Αρσλάν με μιά κυκλωτική κίνηση τον έπιασε αιχμάλωτο καί τέλειωσαν όλα. Βλέπετε, τώι καιρώι εκείνωι, άμα πιάνανε ή σκοτώνανε τον αρχηγό, η μάχη τελείωνε με παράδοση του εχθρού. Δεν συνεχίζανε τη μάχη με τον δεύτερο στην ιεραρχία (καί ούτω καθ’ εξής), όπως σήμερα.

Το κακό είναι πως, ακόμη κι έτσι, όταν ο Ήλιος έδυε, η μάχη θα σταματούσε. Έθιμο της εποχής… Κι ο Ρωμανός πάλι θα κέρδιζε!!! Έχασε, όμως, γιά μισή ώρα. Χειρότερα κι απ’ τον Ναπολέοντα, γιά τον οποίο ο καθαρευουσιάνος ποιητής Σούτσος έγραψε τον περίφημο στίχο:

«…Εντός μιάς καί μόνης ώρας,

την Γήν παίξας, την Γήν χάσας, εις του Βατερλώ την χώραν!»

. . . . . . . . .

Όταν ο Αρσλάν συνέλαβε τον Ρωμανό, του φέρθηκε πολύ ωραία. Ιπποτικώς, κι ακόμη παραπάνω.

Τον έβαλε, βέβαια, να υπογράψει ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης με φόρου υποτέλεια (δεν αισθανόταν ακόμη τόσο ισχυρός, ώστε να σκοτώσει Βυζαντινό αυτοκράτορα καί να πεί πως δεν τρέχει τίποτε), αλλά μετά τον άφησε ελεύθερον.

Ο Ρωμανός άρχισε το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στημΜπόλιν, καί στον δρόμο μάζευε οπαδούς… καί στρατό. Παρά την ήττα, ο κόσμος τον επευφημούσε! Τον αγαπούσαν! Ωστόσο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, τον προϋπάντησε Βυζαντινός στρατός των συνωμοτών, με τη ρητή εντολή να παραδοθεί, αλλοιώς θα επακολουθούσε μακελειό. Ο Ρωμανός είπε σ’ όλους ότι δεν ήθελε εμφύλια αιματοχυσία, οπότε παραδόθηκε κι οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αιχμάλωτος. Οι συνωμότες, όμως, απεδείχθησαν τρίς χειρότεροι των Τούρκων!

Εκεί, λοιπόν, Δούκες καί Φελλός εξέδωσαν διαταγή να τυφλωθεί!!!

Ωστόσο, όπως γράφει ο Κυριαζής, κανένας δεν αναλάμβανε τη φοβερή αυτή πράξη. Αλλά τελικά (προφανώς γιά χάρη της αμοιβής – κ’ ίσως όχι μόνον) βρέθηκε ένας τζιού… ο οποίος, επειδή δεν ήξερε πώς γίνεται η τύφλωση…

(…είχε χρόνια να γίνει -δημόσια- τύφλωση στο Βυζάντιο, κι όλοι είχαν ξεχάσει το πώς γίνεται· γινόταν με πυρωμένο σίδερο μπροστά στα μάτια του θύματος, που μετά πάθαινε γλαύκωμα εφ’ όρου ζωής),…

…έχωσε το πυρωμένο σίδερο μέσα στα μάτια του Ρωμανού,…

…ο οποίος Ρωμανός μετά από κάμποσους μήνες, πέθανε απ’ τις φοβερές πληγές του.

4 Αυγούστου του 1072 ήταν, όταν παρέδωσε το πνεύμα… συγχωρώντας μάλιστα τους εχθρούς του όλον αυτόν τον καιρό. Στο μεταξύ διάστημα, από την τύφλωσή του μέχρι τον θάνατό του, τον είχαν σ’ ένα μοναστήρι απομονωμένον, καί στις πληγές του (που βρωμούσαν πολύ) άλλαζε πανιά ένας καλόγερος.

Ο δέ σκατόγερος Φελλός, μετά απ’ όλ’ αυτά, είχε το θράσος να του στέλνει …επιστολές!!!!! «- Απορώ επί σοί, θαυμάσιε άνθρωπε!», τού ‘γραφε.

. . . . . . . . .

Αν, αναγνώστη μου, θες να με δείς να βρίζω καί να κατεβάζω καντήλια χειρότερα από χαμάλης, αν θες να με δείς σε κατάσταση εκτός εαυτού, να θέλω να διαλύσω ό,τι άψυχο βρώ μπροστά μου καί να πιάσω Φελλό καί Δούκες (αν τους πετύχαινα μπροστά μου) να τους κάνω κομματάκια με τα χέρια μου, τότε βάλε με να ξαναδιαβάσω το βιβλίο του Κυριαζή γιά τον Ρωμανό Δ’ Διογένη, τον όντως προδομένο αυτοκράτορα.

Που, όμως, τό ‘χω ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Στο μεταξύ, η Εκκλησία καλά θα κάνει να κατατάξει τον Ρωμανό Δ’ στη χορεία των αγίων! Όχι στο μέλλον, αλλά σήμερα. Χθές έπρεπε να τό ‘χει κάνει, ει δυνατόν!

Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος θαύματα, γιά να γίνει άγιος· δεν περνάει εξετάσεις, ώστε ν’ αποδείξει κάτι. Αρκεί η ηθική ακεραιότητα αυτού του ανθρώπου, η οποία είναι φάρος εις τους αιώνες… καί η οποία θυμίζει εντόνως Κάποιον Άλλον…

…Κι αν η Εκκλησία (κάνει πως) δεν τα καταλαβαίνει αυτά, κακό του κεφαλιού της!

Όθεν, δεν την παρακαλάω προς τούτο. Της δίνω εντολή!

Τώρα, βέβαια, αν ακριβώς η ηθική ακεραιότητα του Ρωμανού Δ’ είναι που ενοχλεί… καταλαβαίνω. (Καί, μεταξύ μας, δεν περιμένω κάτι καλό από τους αρχιπαπάδες της «πανθρησκείας».) Αλλά η αγιοκατάταξη του αρχισφαγέα Ιουστινιανού καί της καραπουτάνας του, σε αντίθεση με την -μέχρι τώρα- μή αγιοκατάταξη του Ρωμανού Δ’, δεν θα μείνει έτσι. Θα πληρωθεί δεόντως, όταν έρθ’ η ώρα.

. . . . . . . . .

β. Ο Φελλός αποκαλύπτει κι αποκαλύπτεται

Άθελά του, βέβαια, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι· βλέπουμε.

Ο Φελλός ήταν χαρακτηριστική περίπτωση νάρκισσου, απ’ αυτούς που περιποιείται δεόντως ο συν-ιστολόγος Διηνέκης! Καί μόνον το γεγονός ότι αυτοκαλείτο …«Ύπατος των Φιλοσόφων», δείχνει το πόσο καλαμοκαβαλλημένος ήταν. Των φελλοσόφων, μπορεί· των φιλοσόφων, όμως, τσού. Γιόκ! Με τίποτε!

Αλαζών, αυταρχικός, είρων, αντιπαθής, εκδικητικός μέχρι σκατοψυχιάς…

…καί, παρ’ όλ’ αυτά, όλοι στεκόντουσαν σούζα μπροστά του!

Τώρα, θα με ρωτήσετε τί σας τα λέω όλ’ αυτά – τί σας πρήζω μ’ ένα άθλιο ρασοφόρο σκουλήκι (ναί, είχε καρεί μοναχός, τρομάρα του… πενία, παρθενία, υπακοή… όπως τις εννοούσε αυτός, προφανώς!), που έζησε κοντά χίλια χρόνια πρίν.

Έχουν, καί παραέχουν σημασία.

Όχι μόνον επειδή μας κατσίκωσε στην καμπούρα μας τους Τουρκαλάδες από τότε, αλλά…

…γιάααα αναρωτηθήτε:

  • Πώς κι ένας σκατόγερος κυκλοφορούσε με προσωπική φρουρά;
  • Από πού έπαιρνε τόση ισχύ;
  • Γιατί δεν τόλμησε κανένας, ούτε κάν ο Ρωμανός, να τραβήξει το σπαθί καί να του πάρει το κεφάλι – να τελειώνουν μία καί καλή μ’ αυτόν τον βόθρο;

Λοιπόν, η προφανής απάντηση είναι πως ο σκατόγερος είχε πλάτες παραπάνω κι από αυτοκράτορα! Γι’ αυτό δεν τολμούσε κανείς να τον πειράξει.

Είναι σίγουρο πως ανήκε σε κάποια μυστική, σκοτεινή αδελφότητα! Την οποία, προφανώς, την έτρεμαν όλοι (γι’ αυτό δεν τον πείραζαν) – καί μάλλον δεν τη γνώριζαν, διότι τηρούσε αυστηρή μυστικότητα… αν κι υποψιαζόντουσαν την ύπαρξή της.

. . . . . . . . .

Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα γιά σοβαρές βιβλιογραφικές αναφορές γιά τις αδελφότητες στο ύστερο Βυζάντιο, δεν βρήκα τίποτε.

Δεν εννοώ κάτι αδελφότητες μετά την Άλωση καί καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπως πχ οι χτιστάδες γεφυριών, ή οι καλόγεροι που δημιουργούσαν αδελφότητες αγιογράφων, κηροποιών, κτλ. Εννοώ αδελφότητες μ’ ενδιαφέροντα σαφώς κοσμικά καί πολιτικών παρεμβάσεων (καλυπτόμενα πίσω από …πνευματικές αναζητήσεις! – σας θυμίζει τίποτε; ) σε χρονική περίοδο από περίπου το 1000 έως το 1453.

Εντάξει, στο πρώϊμο Βυζάντιο ξέρουμε πως υπήρχαν πχ οι Βουκελλάριοι (αναφορές: πρώτη, δεύτερη – όσο κι αν σας φανεί παράξενο, σημαίνει «μπισκοτοφάγοι»!!!), η πρώτη χρονικά αναφερόμενη ιπποτική αδελφότητα (500 καί πλέον χρόνια πρό των Ναϊτών!), στην οποία μέλος ήταν κι ο στρατηγός Βελισάριος. Αλλά στο ύστερο Βυζάντιο;

Σκότος! Τίποτις! Νάδαθ!

Το μόνο που κατάφερα να βρω (καί μάλλον ήμουν τυχερός, επειδή κάθε μέρα ρίχνω μιά επιλεκτική ματιά σε συγκεκριμένες σελίδες στα ιντερνέτια), είναι αυτό εδώ το άρθρο. Αρκετά ενδιαφέρον (αναφέρει καί τον Φελλό), άσχετο αν δεν ρίχνει στο μυστήριο τόσο φώς, όσο θά ‘θελα.

Εν πάσει περιπτώσει, σας μεταφέρω καί μιά ακόμη πληροφορία (μή επιβεβαιωμένη από μένα, αλλά εξ εγκύρου πηγής – «ο λόγος της συμβόλαιο») : ότι ο Ούγο ντέ Παγιέν, ο ένας απ’ τους τρείς αρχηγούς της Α’ Σταυροφορίας, μαθήτευσε στη «σχολή» του Φελλού!

Δεν μπορούσε νά ‘χει ως δάσκαλο τον ίδιο τον Φελλό, διότι αυτός ψόφησε, όταν ο ντέ Παγιέν ήταν μόλις εφτά χρονών. Αλλά φοίτησε στη «σχολή» του. (Γιά την Ιστορία: ο διάδοχος του Φελλού -κι επίσης …«Ύπατος των Φιλοσόφων», μή χέσω! – ήταν ο Ιωάννης ο Ιταλός. Άρα, όντως υπήρξε κάποιας μορφής «σχολή» του παπάρα αυτουνού.)

Πάντως, μιά που αναφέραμε καί τον ντέ Παγιέν, σημειώστε ότι το 1070, δηλαδή έναν χρόνο πρίν φάει ο Ρωμανός Δ’ τη σφαλιάρα στο Μαντζικέρτ, είχε δημιουργηθεί στην Τρουά ( = Τροία!) της Καμπανίας …καμπαλλιστική σχολή!!! Από ‘κεί καί μετά, καί με (μαϊμού) αφορμή το στραβοπάτημα στο Μαντζικέρτ, τα γεγονότα πήραν τον δρόμο τους: κατά τους Δυτικούς, «δεν μπορούσε» πλέον το Βυζάντιο να προστατέψει τους Αγίους Τόπους (δεν μπορούσε, ή δεν ήθελε; …ή δεν ήθελαν οι απόκρυφοι Φελλοί; ) , άρα ανάγκη γιά Σταυροφορία… με καταλλήλως δασκαλεμένους αρχηγούς, τόσο απ’ τον Φελλό, όσο κι απ’ την Καμπάλλα! Καί με τις κλίκες του Βατικανού να οργιάζουν στο παρασκήνιο.

Γιά να καταλάβετε απάνω-κάτω πώς δημιουργούνται τα ιστορικά γεγονότα.

. . . . . . . . .

γ1. Το παρελθόν

Ακόμη καί το απώτατο.

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να είναι υλικό γιά ένα γοητευτικό ιστορικοφανές μυθιστόρημα, απ’ αυτά που είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό. (Άμα κάτι τέτοια τα διαβάζετε σε καμιά παραλία, μπορείτε να ρίξετε καί καμιά κουλτουριάρα γκόμενα! lol!!!) Πλήν όμως, δεν τ’ αναφέρω γιά να γεμίζουν τα ιντερνέτια. Δεν είμαι τόσο φτηνός.

Σκεφθήτε:

  • Αν αυτά συνέβαιναν το 1071 μΧ, γιατί να μη συμβαίνουν ακόμη παλιότερα;

Σκεφθήτε:

  • Ένα πρόσωπο-κλειδί, με απεριόριστη κοσμική εξουσία.
  • Συν ένα σκατόσογο.
  • Καί τα δυό παραπάνω μοσχομυριστά λουλούδια νά ‘χουν ενδεχομένως καί βιολογική συγγένεια μεταξύ τους.
  • Συν μιά κάποια μυστική αδελφότητα με πολιτική δύναμη – ενδεχομένως καί περισσότερες της μίας αδελφότητες, η οποία / οι οποίες έπαιζε/αν πολιτικά καί γεωπολιτικά παιχνιδάκια.

Πόσες φορές συνέβη στο παρελθόν;

Έτσι, γιά δείγμα – που έχουμε καί ιστορικές αναφορές:

  • Αγαμέμνων, απόγονος τόσο του Πέλοπα, όσο καί του Μίνωα. Διέλυσε επί δέκα χρόνια τον ανθό της Ελλάδας, καί σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς να κατακτήσει τίποτε απολύτως.
  • Αλκμαιωνίδες.

Γόνοι των τελευταίων ήσαν τόσο ο Περικλής, όσο κι ο Αλκιβιάδης. Αλκμαιωνίδης, επίσης, ήταν εκείνη η κουφάλα, που στον Μαραθώνα έκανε σήματα στους Πέρσες, αντανακλώντας τον Ήλιο επάνω σε μιά μεταλλική ασπίδα. Αλκμαιωνίδης, ακόμη, ήταν έτερη κουφάλα, εκατό χρόνια πρίν τον Μαραθώνα, που είχε προτείνει να δηλητηριαστεί το νερό της Κρίσσας. (Οι αρχαίοι ημών γραφιάδες πάνε να μπερδέψουν τα πράγματα, αποδίδοντας την ιδέα σε πεντέξη άλλους, αλλά προσωπικά δεν ψάχνω καθόλου τον ένοχο. Δείχνω κατευθείαν!)

Όσον αφορά τα γεωπολιτικά παιχνίδια, τα καμώματα του Αλκιβιάδη δεν χρειάζονται ενίσχυση απ’ άλλο (αντι)παράδειγμα.

Κι όσον αφορά τη μυστική αδελφότητα της εποχής…

…Όταν οι Δημοκρατικοί ξαναπήραν τον έλεγχο της Αθήνας, ξέσκισαν μεν τους Ολιγαρχικούς (Τριάκοντα Τυράννους καί ρέστους οπαδούς τους), αλλά του καρα-ολιγαρχικάρα του Πλάτωνα δεν του πείραξαν ούτε τρίχα!

. . . . . . . . .

γ2. Το παρόν

Λοιπόν, σήμερα:

  • Σκατόσογο έχουμε.
  • Εμβληματική φυσιογνωμία (καί γόνο του σκατόσογου) έχουμε.
  • Μυστική αδελφότητα που αλωνίζει, επίσης έχουμε.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θά ‘χουμε καμμία απ’ αυτές τις κοπριές στο μέλλον, καί ότι δεν θα την πληρώσει η Ελλάδα με νέο Μαντζικέρτ.

Κατά ‘κεί μας πάνε, βέβαια, αλλά εμένα μου αρκεί το παλιό! Δεν θέλω κι άλλο.

. . . . . . . . .

Επίσης, υπάρχει ένας άλλος αρνητικός παράγων, που δεν τον εξετάσαμε στα χρόνια του Ρωμανού Δ’: ο κλήρος! Αλλά θα εξετάσουμε λιγάκι τα σημερινά του καμώματα.

Είναι αλήθεια, πως ο υψηλός κλήρος σε αρκετές περιπτώσεις ήταν (πολύ) κατώτερος των περιστάσεων. Τί να πιάσεις τους Δελφούς (με τον φόνο του Νεοπτόλεμου μέσα στον ναό!), τί να πιάσεις εικονομάχους καί λατινόφρονες πατριάρχες, τί να πιάσεις τους σημερινούς δεσποτάδες, που λύσσαξαν με την «πανθρησκεία» καί θεωρούν «ευλογία» τα εμβόλια… Εντάξει, το ξέρετε πως το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι, αλλά σας εφιστώ την προσοχή ότι καί μέρος του κατώτερου κλήρου παίζει άσχημο ρόλο. (Μιλάω γιά σήμερα, όχι γι’ αρχαίες εποχές.)

Όλοι αυτοί, που γεμίζουν καθημερινά τα ιντερνέτια με «προφητείες», αν δεν είναι ηλίθιοι καί πρακτόρια, κι αν είναι πράγματι καλόγεροι, τότε καλά θα κάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτηδιότι είναι τα ίδια σκατά με τον Φελλό. (Κι αυτός, απλός καλόγερος ήταν. Δεν ήταν ούτε κάν παπάς.) Δοκησίσοφοι, νάρκισσοι, με τη σιγουριά πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια (ενώι αντιθέτως -κατά τη γνωμάρα τους- όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι μαλακίζονται), επειδή ασχολούνται με τα κομποσχοίνια.

Τί διάολο; Έλ-Ές-Ντή πίνουν εκεί στις σκήτες ( ; ) ;

[Αν νομίζεις, αναγνώστη μου, ότι ο οποιοσδήποτε θα δυσκολευόταν να βρεί LSD, ή ότι θά ‘πρεπε να το πληρώσει, είσαι εκτός πραγματικότητας. Το LSD υπάρχει στη Φύση, αν ξέρεις πού να το ψάξεις. Μόνο που θέλει λιγάκι προσοχή στη δόση, διότι η παραπάνω απ’ όση πρέπει σε στέλνει στο νοσοκομείο, ή στον νεκροθάφτη. Στην καλύτερη περίπτωση, σε στέλνει στον καμπινέ με ακατάσχετο τσιρλιό.

Σκέψου, τώρα, να έχεις παραισθήσεις απ’ το LSD, καί ταυτόχρονα να ψάχνεις το κωλόχαρτο! Ή, ακόμα χειρότερα, μέσα στη μαστούρα να μή θυμάσαι κάν αν όντως βρίσκεσαι στον καμπινέ, καί τί ακριβώς ψάχνεις! Καρα-lol!!!]

Ξέρεις τί μ’ ενόχλησε σφοδρώτατα, αναγνώστη μου, κι αντιδρώ έτσι;

(Δεν μας έφταναν, βλέπεις, οι μέχρι τώρα ψευδοπροφήτες, που τους είπα να βγάλουν το σκασμό, αλλ’ αυτοί συνεχίζουν απτόητοι.)

Μ’ ενόχλησε το ότι, στις πρόσφατες πορδές των πωλητικών καί των αρδ, ότι ντέ καί καλά θά ‘ρθουν εδώ τουλάχιστον τρία μύρια Αφγανοί (γιατί; γιά ποιό λόγο; τους καλέσαμε; ), κόλλησαν καί κάτι «προφητείες», ότι δήθεν αυτοί οι Αφγανοί θά ‘ρθουν εδώ γιά …να γίνουν ορθόδοξοι!!!

Καί γιατί, δηλαδή, να μην τους στείλουμε εκεί ορθόδοξα θρησκευτικά βιβλία, άμα το θέλουν τόσο πολύ;

Όπως καταλαβαίνεις, αναγνώστη μου, αυτές οι ιστορίες πάνε να σφηνώσουν στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων, ότι ντέ καί καλά θα πρέπει να λουστούμε ακόμη μερικά εκατομμύρια βαρβάρων, θέλουμε-δέ θέλουμε. Κι άμα μας σφάξουν, έ! Έτυχε! Δεν τρέχει καί τίποτε, δηλαδή.

Οπότε, από τη στιγμή που κινδυνεύει το Έθνος μας, αδιαφορώ πλήρως ποιός τα λέει αυτά – αν, δηλαδή, είναι πράκτορας, ηλίθιος, ή μαστουρωμένος· ή αν είναι λαϊκός, ή ρασοφορεμένος. ΌΛΟΙ τους είναι γιά λεπίδι, διότι την ίδια ζημιά κάνουν!

. . . . . . . . .

Επιλογικώς

Μνήμη σεπτή του Ρωμανού Δ’ Διογένους, του Μάρτυρος.

Καί σκατά στην ψυχή του Φελλού, κι όλων των σκατόσογων.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . .

. . . . . . . . .

Υγ: Σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τον Φελλό· αυτό μας έλειπε!

Αλλά, υπάρχει μιά λεπτομέρεια… μιά μικρή ψηφίδα της όλης εικόνας (πάλι εκ της αυτής εγκύρου πηγής) : ότι ο Φελλός, υποσκάπτοντας τον Ρωμανό Δ’, επανέλαβε ένα πανάρχαιο κόλπο των Πελασγών:

Την κατασκευή εχθρού!

(Μαϊμού εχθρού, καί χειραγωγήσιμου – εννοείται.) Ώστε να σφίγγουν οι κώλοι, όποτε χρειαστεί. Βλέπε πχ ηπαπαραίους, με τα «πυρηνικά του Σαντάμ».

Εντάξει, αλλά ο κατασκευασμένος εχθρός πρέπει νά ‘ναι όντως της πλάκας, καί σε καμμία περίπτωση να μην τον αφήνεις να πάρει τ’ απάνω του, διότι θα σε καταπιεί. (Εμάς μας καταπίνει 950 χρόνια τώρα.)

Το Μαντζικέρτ, πάντως, αποδεικνύει πως ο Φελλός ήταν όντως δοκησίσοφος καί μαλάκας – εκτός από παλιάνθρωπος. Ρίξτε μιά ματιά στον χάρτη, πού βρίσκεται το Μαντζικέρτ· ο Ρωμανός Δ’ Διογένης δεν ήταν ηλίθιος, που προετοίμαζε εκστρατεία γιά τόσο μακρυνό μέρος.

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

47 σχόλια:

  1. Ο Ρωμανός Διογένης ήταν γιος του Κωνσταντίνου Διογένη (πέθανε το 1032) ενός ισχυρού γαιοκτήμονα από την Καππαδοκία, η οικογένεια του συνδέθηκε μέσω των γάμων με τις ισχυρότερες οικογένειες στην Μικρά Ασία.[1][2] Ο παππούς του από μητέρα ήταν ο Βασίλειος Αργυρός αδελφός του αυτοκράτορα Ρωμανού Γ΄ Αργυρού.

    ΚΩΣΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ WIKIPEDIA KAI ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ Δ.
    ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ Δ από μητέρα, ήταν ο Βασίλειος Αργυρός αδελφός του αυτοκράτορα Ρωμανού Γ΄ Αργυρού.
    ΑΝ ΠΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΩΜΑΝΟΣ Γ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    Ο Ρωμανός Γ΄ ο Αργυρός ή Αργυρόπουλος ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας (1028-1034).

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ Δ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ.
    ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμμανουήλ Αργυρόπουλος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού ο τελευταίος της οικογενείας. Πρωτοπόρος χειριστής πολεμικών αεροσκαφών, είχε πτήση με τον Ελ.Βενιζέλο. Δυστυχώς εφονεύθη κατά την διάρκειαν εκπαιδευτικής πτήσεως ολίγον προ του α΄βαλκανικού πολέμου.
      Στην Καπποδοκία καταγράφεται, η αγνώστου προελεύσεως, πατρωνυμική κατάληξη -οπουλος από τον 9ον αιώνα. Ο Καππαδόκης Στρατηγόπολος απελευθέρωσε την Πόλη από τους Φράγγους.
      Στην Πελοπόννησο η κατάληξη συναντάται το 10ον αιώνα με πρώτη καταγραφή το Λαμπαρδόπουλος.

      Ο στρατός του Ρωμανού αποτελείτο από ...Βουλγάρους, Τούρκους,Φράγγους, Νορμανδούς μισθοφόρους. Ελάχιστοι οι Έλληνες. Οι Βαράγγοι προσωπική φρουρά επολέμησαν με γεναιότητα.

      Άγγελος

      Διαγραφή
    2. Άγγελε,

      ευχαριστουμε για τα ιστορικά στοιχεία!

      ΥΓ. Σίγουρα Εμμανουήλ και όχι Περικλής;

      Διαγραφή
    3. Όχι φυσικά ο Πεπές Αργυρόπουλος. Μια και η αναφορά στο όνομα του, υπήρξε μέλος το 1958 της επιτροπής εορτασμού της δεκαετηρίδος από την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους.Μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Νομικής Μιχαήλ Δένδιας, αδελφός του παππού του ΥΠΕΞ, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γεώργιος Σαμαράς, θείος του κυρ Αντωνάκη, ο ίδιος ο Αθηναίων δήμαρχος στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας.

      Διαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΘΩΜ.ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 8ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΝΟΡΜΑΝΔΟ ΠΕΤΡΟ ΕΡΗΜΙΤΗ ΣΤΑ 1096.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 16 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ.

    ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΗΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ Η ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ.
    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ
    ΚΑΙ ΔΟΝΟΥΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ,
    ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΨΥΧΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΣ.

    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,
    ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΔΟΤΟ,
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΤΙΚΟΙ
    ΕΝΩ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΊΝΑΙ ΆΘΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΉ ΤΩΝ ΒΙΒΛΊΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΛΎΚΕΙΟ.
      ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΡΟΉ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ, ΓΙ'ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΌ.
      ΚΆΘΕ ΑΛΛΑΓΉ ΤΩΝ ΒΙΒΛΊΩΝ, ΈΓΙΝΕ ΜΌΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ
      ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΚΑΛΌ.

      .
      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΧΑΙ

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι μονο αθλια η γραφη τους...ειναι για τ'αναθεμα...και οχι μονο η Ιστορια αλλα και τα Μαθηματικα η Γλωσσα και παει λεγοντας...Και δυστυχως οπως προειπε κι ο κος Κωστας δεν υπαρχουν πλεον πολλοι καθηγητες που εχουν το χαρισμα της μεταδοτικοτητας...Στα τοσα χρονια που πηγαινα σχολειο δυο τρεις ηταν οι δασκαλοι-καθηγητες που αηαπησα και περιμενα πως και πως να κανω μαζι τους μαθημα...και θεωρουμαι κι απο τις τυχερες..αλλοι δεν ειχαν ουτε αυτο...ποσο κριμα κι αδικο να ξεφτιλιζεται και να εκφυλιζεται ετσι το ελληνικο εθνος...
      Χριστινα

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα εις άπαντας!

      Ηλία+++! Καί προσωπικά, ως μαθητής, με την Ιστορία απλώς έβγαζα την υποχρέωση, γιά καλό βαθμό. Καί τη μεν αρχαία μας Ιστορία τη γούσταρα καί την έψαχνα κι άλλο, αλλά το Βυζάντιο με απωθούσε. Μόνο χάρη στα βιβλία του Κυριαζή έμαθα όση Ιστορία έμαθα γιά τη Βυζαντινή Περίοδο, γι' αυτό καί τον έχω σε τόση εκτίμηση.
      Χάρη σ' αυτόν κατάλαβα ότι είχαμε να κάνουμε με ανθρώπους, με τα πάθη τους καί τα ελαττώματά τους, αλλά καί με τις μεγαλειώδεις πράξεις τους... καί πολλούς καθαρής Ελληνικής συνείδησης, όχι απλά αποχαζεμένους απ' τους ψαλμούς καί τα λιβάνια... καί ότι δεν γίνεται να κάνουμε στην Ιστορία του έθνους μας ένα ιστορικό άλμα 1123 ετών, επειδή το Βυζάντιο όντως ήταν αντιπαθές καί όχι υπέρ της Ελλάδας στο σύνολό του.

      Η πλάκα είναι πως ο Κυριαζής ήταν ...οικονομολόγος, όχι ιστορικός! Πράγμα που αποδεικνύει ότι την Ιστορία την ξέρουμε καλύτερα οι των θετικών επιστημών! lol!!! (Καρφί αυτό γιά τους φιλολόγους, αλλά με κολακεύει! :-) ) Αλλά, άμα δεις τη βιβλιογραφία που παραθέτει στο τέλος του κάθε βιβλίου, είχε ρίξει το διάβασμα της αρκούδας. Ούτε διδάκτορας ιστορικός να ήταν!

      Τέλος πάντων, ψάξτε βρήτε τα βιβλία του καί κάντε τα κτήμα σας. Προτείνω, δέ, την παλιά έκδοση, την πολυτονική.

      Διαγραφή
    4. Φιλόλογοι οι και φελόλογοι ονομαζόμενοι-καλούμενοι
      Όντως πως να εννοήση κάποιος την πρακτική σχέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ όταν ασχολείται πλήρως και αποκλειστικώς με την ... υποτακτική;
      Αγαπητέ και ουχί αγαπημένε εργοδότα οι των θεωρητικών επιστημών όπως και οι των θετικών επιστημών έχουν εκ γεννετής το μειονέκτημα της διαιρέσεως.
      Εξήγησις: Αν ο αρχιτέκτων ,παραδείγματος χάριν, δεν εννοήση τι σημαίνει κίονας τότε μετατρέπεται σε αρχιπέφτονα ή αρχιδέχτονα και τούτο διότι του λείπει η θεωρητική κατεύθυνση , ομοίως αν ο φιλόλογος θεωρεί την θλίψη ασθένεια ψυχολογικής φύσεως και όχι καταπόνηση του υλικού φορέα τότε μοιραίως μεταπίπτει σε φελόλογο,
      μετά ή άνευ δικής του ευθύνης
      Ποιά είναι η ευθύνη των δύο ειδικοτήτων του παραδείγματος;
      Να ξαναγίνουν πανεπιστήμονες και όχι ειδικοί, με άλλα λόγια να γίνουν μέλισσες.
      Astillais

      Διαγραφή
    5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΕΚΩ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ, ΣΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

      ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.
      ΕΥΓΕ ΣΟΥ.

      ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΙΣΤΑ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ,
      ΗΛΙΑΣ.+++.

      Διαγραφή
    6. "Να ξαναγίνουν πανεπιστήμονες και όχι ειδικοί"

      Αγαπητή Αστιλλαΐς, αυτό εν ολίγοις είναι και το νόημα 3-4 άρθρων που ήδη έχει γράψει στο ιστολόγιό του τα τελευταία δύο χρόνια ο Εργοδότης. Κι εννοείται ότι το σύστημα ούτε που θέλει να ακούει για πανεπιστήμονες και γνώση του όλου με κατεύθυνση προς τα επί μέρους.

      Διαγραφή
  4. ΤΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΣΝΙΚΗΣ ΟΡΔΟΔΟΞΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΟΞΑΠΟΔΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ,

      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

      ΑΠΟ ΤΑ 1.100 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΑ 700 ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΓΑΜΨΟΜΥΤΗΔΕΣ ΕΙΣΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ.
      ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ (ΦΡΑΓΚΟΙ) ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΩ ΤΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ.

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

      Διαγραφή
    2. ΥΓ.

      ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.

      ΤΑ 1.100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ Ε Ι Ν Α Ι ! ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΟΙ ΥΠΉΚΟΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

      ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΡΩΜΗΩΣΥΝΗ" ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Α Π Ε Ν Α Ν Τ Ι ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ". ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΗ. ΝΑΙ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΟΥΜ", ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ", ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΙΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΟΥΝ ΚΙ ΆΛΛΟ.

      ΕΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ -ΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (-ΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, -ΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ).
      ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΣΥΝΗ", Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΠΙΣΤΗ" (ΠΙΣΤΗ ΛΕΓΩ, ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ) ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ [ΕΛΠΙΖΩ ΕΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΊ ΗΤΑΝ ΠΆΝΤΑ].

      Διαγραφή
    3. Κώστα θέλεις να καταργήσεις εντελώς την ιερωσυνη;

      Διαγραφή
    4. ΕΝΤΕΛΩΣ ΌΧΙ. ΓΙ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΑ ΤΗ ΛΈΞΗ "ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΑ". ΕΞΆΛΛΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ, ΕΙΣΉΓΑΓΕ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΆΡΤΟΝ Κ ΤΟΝ ΟΊΝΟΝ, ΔΗΛΑΔΉ ΣΥΜΒΟΛΙΚΌ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ, ΘΥΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ Κ ΑΊΜΑ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΝ ΚΑΘΑΡΣΙΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΣΥΝΗ, ΟΙ ΠΙΣΤΟΊ, ΘΑ ΕΠΙΛΈΓΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ (ΜΕ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΑΓΑΘΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ) ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΈΡΝΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΜΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΑΙ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΒΡΌΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κ. Α. ΠΑΛΛΗΚΆΡΙΑ...

      Διαγραφή
    5. Οικοδεσπότα!

      Τα δύο πρώτα σχόλιά σας / απαντήσεις στον Γεώργιο Β. Μ., είναι όλα τα λεφτά!!! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

      Καλύτερα δεν θα μπορούσα να τα πω προσωπικώς.

      Υγ: Γράφω άρθρο βαθύτατου προβληματισμού, που προκύπτει από τα γεγονότα της εποχής του Ρωμανού Δ'. Όταν θά 'ναι έτοιμο, πιστεύω κάτι θά 'χει να σας πεί.

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου Εργοδότα,

      με τιμά ιδιαίτερα η διατύπωση του σχολίου σου, Ομονοούμεν κάλλιστα χαράζοντας ελληνική "πολιτική" εντός εισαγωγικών.
      Περιμένουμε λοιπόν την υμών συναρπαστική συνέχεια.

      Καλή Εβδομάδα
      με υγεία και αγωνιστικό πνεύμα!

      Διαγραφή
    7. Καλέ καλιέ, ρωμαϊκή εκ του ρωμαίος και τούτο εκ του ρώμη=δύναμη ανδρεία τόλμη
      Το ρουμ =υπήκοοος πως σούρθε;
      Astillais

      Διαγραφή
    8. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ.

      Διαγραφή
    9. Το γνωρίζω αυτό, αλλά για να τοποθετηθώ επί του θέματος, χρησιμοποίησα νεότερη αφετηρία. Δεν με ενδιέφερε προς τούτο η ρίζα του Ρωμαίος, αλλά η ονομασία "Ρουμ" απ'το Ρωμαίος.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ Ηλία μου, ίσως γίνει αν βρω χρόνο να βάλω σε σειρά 5-6 ακόμα πράγματα που θεωρώ απαραίτητα.

      Διαγραφή
  5. Υπαρχει αναλυτικο αρθρο της Πελασγικης (το ειχε ανδημοσιευσει και η Σουφλη στο κατηργημενο της ιστολογιο), η οποια ερευνησε και βρηκε γενεαλογικες αποδειξεις που φτανουν απο τον αυτοκρατορα μεχρι την Βαρδινογιαννη. Στειλτε της ενα μηνυμα και θα σας πληροφορησει επ'αυτου. Κριμα και αδικο να μην ενωνονται αυτες οι σημαντικες πληροφοριες. Η Πελασγικη ειναι πολυ καλος ανθρωπος και Ελληνιδα με Ε κεφαλαιο. Εν ολιγοις, λιγο πολυ, η ιδια μυστικοπαθης κλικα ειναι ανα τους αιωνες/χιλιετιες και ας αλλαζουν ονοματα και ρολους, και κατα βαθος τις ιδιες γενοκτονες πρακτικες επιδεικνυουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γίνεται με την Πελασγική; Έχει να αναρτήσει από 29/07.

      Διαγραφή
    2. Θα επανέλθει σύντομα και θα εξηγήσει τους λόγους απουσίας της.

      Διαγραφή
  6. Ως φιλόλογος στη Δευτεροβαθμια Εκπαίδευση με μεταπτυχιακες σπουδές στο ΑΠΘ στη Βυζαντινή Ιστορία οφείλω να σας ηροφορησω ότι το κεφάλαιο που αφορά στη Μάχη του Ματζικερτ και τις συνέπειές της στη Β' Λυκείου έχει βγει εκτός διδακτέας ύλης τα τελευταία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερ-ευχαριστούμε για την πληροφορία κα Παλαιολόγου!

      Διαγραφή
  7. ΓΥΡΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 70 ΧΡΌΝΙΑ ΠΊΣΩ Η ΑΔΕΡΦΆΡΑ ΠΟΡΔΙΠΟΥΡΓΕΥΟΥΣΑ...

    https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταυρόκωστα καλημέρα και καλή εβδομάδα.Διάβασα το 'αρθρο του εργοδότου μόλις βγήκε στον αέρα,όπως και όλα τα άρθρα του,είναι συγκινητική η έκθεσης απόψεων τόσο ΔΙοδότου όσο και εργοδότου,αποτελούν δε για μένα πηγή εμπνευσης και διαδασκαλίας των εγγονών μου που μέσω αυτών κατάφερα και τα έκανα να είναι Ελληνόπουλα μέχρι κόκκαλο.Βαρύ το έργο σας αλλά αξίζει τον κόπο.ΜΠΡΑΒΟ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΑΓΑΠΗΤΈ ΠΤΟΛΕΜΑΊΕ, ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΣΟΥ ΛΌΓΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΥΨΗΣΤΗ ΤΙΜΉ ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΌΤΗ ΑΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΉΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΆΚΙΑ ΣΟΥ.
      Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΠΟΤΈ! ΤΟ ΑΥΤΌ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΉ!

      Διαγραφή
  9. https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1/

    ΤΊ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΚ, ΤΟΝ ΜΙΣΘΌ ΎΛΗ ΤΟΥ YOUTUBE!
    ΚΑΛΆ ΚΆΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΏΝΕΨΑ ΠΟΤΈ.
    ΤΊ ΚΆΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ:

    ΦΤΙΆΧΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΌΒΕΙ ΞΑΦΝΙΚΆ ΜΕ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΗΤΙΚΑ. ΤΟΥΣ ΦΤΙΆΧΝΕΙ ΈΤΣΙ ΏΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΌΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΜΊΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΉ!
    ΚΑΙ ΑΝ ΚΆΤΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΑ 10ΛΕΠΤΑ ΒΊΝΤΕΟ ΤΟΥ, ΕΊΤΕ ΣΤΗ ΜΈΣΗ ΕΊΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΡΑΙΝΑΡΕΙ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΎ ΤΗΝ ΑΦΉΓΗΣΗ), ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΕΙ ΌΤΙ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΠΆΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΉΔΗ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ, ΈΝΑ ή ΔΎΟ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ.
    ΚΡΊΜΑ... ΜΕ ΈΝΑΝ ΜΆΡΙΟ ΚΑΙ ΈΝΑΝ ΠΆΣΧΟ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΊΝΕΙ ΜΌΝΟ ΣΤΟ YOUTUBE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο δικαιο εχεις...Ξεκιναω να τον ακουω και δεν εχω φτασει ποτε μεχρι το τελος του βιντεο γιατι λεει τα ιδια και τα ιδια...Ουφ....Κουραστηκα....
      Χριστινα

      Διαγραφή
    2. καποιοι ανθρωποι αγονται και φερονται απο τα παθη τους..

      τον εχουν παρει χαμπαρι και αλλοι, και τον βριζουν στα σχολια του ντισκας.. καποιοι αλλοι λενε ακριβως τα ιδια με σενα..

      στα βιντεο του δε δεχεται κριτικη, για αυτο και εχει κλειστα σχολια.. θελει μονο καλα λογακια.. ειναι ανασφαλης

      ο εν λογω ξεκινησε την "καριερα" του το 2010 με την κριση, ειχε μπλογκ.. τοτε που εγινε γνωστος, οπως και ο θαλαμοφυλακας και αλλοι...

      δεν ειχε καλο χαρακτηρα και κοιταζε την παρτη του, ηθελε να αναδειθει εναγωνιως.. οταν το ειχα στριμωξει, δεν μου ανεβασε το σχολιο

      αλλα το θεμα ειναι οτι βρισκεται στη σωστη πλευρα της ιστοριας, για αμς δουλευει, οποτε μας ωφελει και δεν υπαρχει λογος να του την πεσουμε.. ειναι καλυτερο απλως να τον ανεχτουμε

      για την ενημερωση υπαρχουν και αλλοι καλυτεροι

      Διαγραφή
    3. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
  10. https://katohika.gr/binteo/psila-tis-kardies-adelfia/

    Αυτό που το πας πάλι; https://katohika.gr/stranger-voice/mia-omada-anthropon-doulevei-gia-ti-lysi-pollous-mines-tora-kai-anamenei-taftochrona-tin-sygchronikotita-na-simadefsei-tin-gennisi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/08/blog-post_184.html
    http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/08/blog-post_940.html
    Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ολόψυχα να ΒΟΗΘΑΤΕ τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν να φάνε! Και με το υστέρημά μας και με μια σακούλα τρόφιμα! Αυτό το ΑΝΑΛΓΗΤΟ "κράτος" τους έχει περιθοριοποιήσει, σα να είναι πολίτες τελευταίας κατηγορίας! Να μην τους θυμόμαστε μόνο σε περιόδους εορτών! Αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!
    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ, συναντησα στην Αντις Αμπεμπα τον τωρινο Πατριαρχη Αλεξανδρειας κε πασης Αφρικης, τον Θοδωρο. Εκανε επισκεψη στον ναο του Αγιου Φρουμεντιου, προστατου της Αιθιοπιας (ο Αγιος Φρουμεντιος ηταν ο πρωτος επισκοπος ΤΟΤΕ που εκανε Χριστιανους τους απεραντους λαους της Αβυσηνιας).
    Ειχαμε την κουβεντα του εμφυλιου Χριστιανων κε Μουσουλμανων στην Αιθιοπια (όπως πραγματι γινεται στις μερες μας) κε στην Ελαδα (όπως θα γινει σε λιγα χρονια).
    Σε καπια στιγμη μου λεει ο Θοδωρος: «Ακουσε παιδι μου. Ο Μουσουλμανος δεν γινεται Χριστιανος, γιατι θα τον σκοτωσουν. Ουτε ο Χριστιανος γινεται Μουσουλμανος, εκτος κε αν του βαλουν την χαντζαρα πανω στον λαιμο του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα δειχνουν οτι μας εχουν στριμωξει πολυ ασχημα!!!Κατι ουσιωδες ειναι ξεκαθαρο οτι λειπει απο την πολιτικη και πνευματικη κονιστρα της Ελλαδος!! Οπως ειμαστε αν δεν παρουμε αναποδες στροφες και δεν δρασουμε τελειως απροβλεπτα και εντελως διαφορετικα (οπως οι προγονοι μας στα καλυτερα τους) ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα μαςκαταπιει το σκοταδι της Ιστοριας!!!Τοσοι και τοσοι λαοι στο παρελθον εχουν εξαφανιστει απο το προσκηνιο!!!! Δεν θα μπορεσει νομιζω ο Ελληνισμος ΩΣ ΕΧΕΙ να ανελιχθει και να αναρριχηθει σε υψηλοτερα επιπεδα κυριαρχιας, πολιτισμου και εθνικης επιγνωσης ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ αυτο λεω!!Δεν μου αρεσσει να μασσαω τα λογια μου!! ! Εννοω αν δεν υπερβει την Χριστιανικη ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ και δεν οδευσει προς ηπιοτερες εκφρασεις του οπωσδηποτε ευλογου και θεμιτου θρησκευτικου του αισθηματος!!! ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ελεγαν οι σοφοι πριν την εγκαθιδρυση του Χριστιανισμου!!! Και αυτη νομιζω ειναι η λυση στο θρησκευτικο αδιεξοδο που προτασσει ακομα και τωρα την ΘΡΗΣΚΕΙΑ απο την πατριδα και πριμοδοτει την θρησκευτικη συμμορφωση απο την Φιλοπατρια!!! Ενω η θρησκεια κατα την γνωμη μου μπορει και πρεπει ΝΑΙ να υφισταται, θα πρεπει να ειναι ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ οσον αφορα τα πολιτικα-δημοκρατικα προταγματα του Ελληνικου κρατους!!! Τα του Καισαρος τω Καισαρι αλλωστε ειπε ο Ιησους αλλα φαινεται οτι μετα την συνοδο της Νικαιας οι περισσοτεροι ιδιως αυτοι της καθεστηκυιας ταξεως ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΙΩΣ ΞΕΧΑΣΕΙ!!Το ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!! ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ!!!Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΠ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-ΡΩΜΑΝΗΑΣ-ΡΩΜΗΩΣΗΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ.ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ
    ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 1378 ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ!ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!
    ΟΙ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 1000 ΕΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ.
    ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΑΤΩΣΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΠΩΣ
    ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο , είναι μεν σωστά , αλλά το μόνο λάθος - σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ξέρω - είναι οτι ο Μηχαήλ Ψελλός δεν ήταν σύγχρονος του Ρωμανού Διογένη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανακοιτάξτε την Ιστορία γιατί εσείς κάνετε λάθος. Ο Ρωμανός πέθανε το 1072 και ο Ψελλός το 1078. Οπότε...

      Διαγραφή