«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

DONALD TRUMP : « ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!! » (vid) - 🇬🇷 RESPONSE TO D.J.TRUMP 🇺🇸


ΕΙΔΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠ0Λ1@ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΡΑΜΠ: “‘ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ!!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!)”. ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ RUMBLE. ΣΤΟ ΛΙΝΚ https://rumble.com/vn2iz3-my-greek-patriotos-know-what-time-it-is-.html ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕ. (πηγή)

 


 


RESPONSE TO DONALD JOHN TRUMP FROM THE GREEK DIGITAL SQLDIERS OF diodotos-k-t.blogspot.com 

MR PRESIDENT,
THE GREEK PATRIOTS, IN GREECE AND ALL OVER THE WORLD, TRUST YOU AND LOVE YOU VERY MUCH! HERE IN GREECE IS WHERE IT ALL BEGAN AND HERE IS WHERE IT WILL END. WE WISH YOU SUCCESS IN YOUR DIFFICULT MISSION AND WE ARE FIRMLY AT YOUR SIDE!






36 σχόλια:

  1. Μιάου, μιάου, βρε γατούλα με την σκατοφατσούλα, γατούλα μου φριχτή, τσα τσα τσα.
    https://www.youtube.com/embed/iXEZ3K4F-d4?feature=oembed
    Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμούν οι τσατσάδες τα σεντόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά..
      Πιο για τα μπάζα ζώον (προσβάλλω και τα ζώα) απ' αυτήν.. δεν έχω ματαδεί. Αυτή ζει στην εποχή του "φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Άλσος Περιστερίου" (δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα..). Το πιο "ΠτΔ Εμετός" που γνώρισε η χώρα.

      Διαγραφή
    2. ΚΚΕ: Κυράτσα Κιτς Εμετική

      -Κάτινα! Σαλαμάκι, για το γατάκι.

      Διαγραφή
    3. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ "ΚΑΤΙΝΑ ΣΑΛΑΜΑΚΙ"; ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙΑ;

      Διαγραφή
    4. Eίναι από παλιά ελληνική ταινία με τον Βουτσά.
      https://www.youtube.com/watch?v=HVKLhVuu-BM

      Διαγραφή
    5. ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΡΕ ΜΑΓΚΑ. ΜΕ ΓΥΡΙΣΕΣ, ΠΙΣΩ, ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΕΝΤΕΛΏΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΚΑΤΙΓΚΩ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΙ «ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ».

      Διαγραφή
  2. MIGA

    MAKE ISLAM GREAT AGAIN

    https://www.pronews.gr/kosmos/1021023_kampoyl-apagoreytike-stis-gynaikes-na-foitisoyn-kai-na-doylepsoyn-se-panepistimio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ DONALD JOHN (ΙΩΑΝΝΗ) TRUMP.
    OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.

    ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ MOY, ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ KAI ΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ,
    ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,
    ΤΟ: ΗΤΤΩ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ,
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ,
    ΜΕ TRUMPIKH ΑΓΑΠΗ,
    ΗΛΙΑΣ.+++.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΤΟΥ.
    ΕΨΙΛΟΝ
    @JW9I2XMvaCl24Nk
    ·
    45s
    Replying to
    @PapiTrumpo
    MY DEAR,
    DQNALD JOHN (ΙΩΑΝΝΗ) TRUMP,
    PRESIDENT OF OUR HEART,
    PRESIDENT OF OUR SOUL,
    WE LOVE YOU AND WE TRUST YOU.
    FROM THE PLACE OF GODS,
    HELLAS.
    ΗΛΙΑΣ.+++.
    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2021/09/donald-trump-response-to-dtrump.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://twitter.com/PapiTrumpo/status/1442879468192911365
      ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  5. https://1.bp.blogspot.com/--tnsAbKjad8/X5P01qRf3EI/AAAAAAAAZH8/CtkdS_57jFgNc_0t9OZEHRzQ01ekYhG0gCLcBGAsYHQ/w524-h640/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%2B%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C%2B2020-10-24%2B12-32-38.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
    ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
    ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ, ΞΗΜΕΡΩΣΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.
    ΜΗΚΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΜΕΤΡΑ.
    ΑΦΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΟΥΡΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ;
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΦΥΣΙΚΗ Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;
    OXI MONO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΙΑΤΟΥ Η ΔΙΣΚΟΥ ΑΝ ΘΕΣ.
    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ 5 ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ;
    1) ΤΡΟΠΟΣΦΑΙΡΑ
    2) ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ
    3) ΜΕΣΟΣΦΑΙΡΑ
    4) ΘΕΡΜΟΣΦΑΙΡΑ
    5) ΕΞΩΣΦΑΙΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Prove it! Pic or it didn't happen.

      Διαγραφή
    2. O Hλίας αν το δει και τρίτο μεσημέρι, δηλαδή αύριο, θα το φωτογραφίσει και θα μάς το στείλει να το δημοσιεύσουμε.

      Διαγραφή
  7. Τροποσφαίρα
    Το πρώτο στρώμα της ατμόσφαιρας είναι η τροπόσφαιρα και είναι η πιο κοντά στην επιφάνεια της γης και επομένως, σε αυτό το στρώμα ζούμε. Εκτείνεται από την επιφάνεια της θάλασσας έως περίπου 10-15 χλμ. Ύψος. Είναι στην τροπόσφαιρα όπου αναπτύσσεται η ζωή στον πλανήτη. Πέρα από την τροπόσφαιρα οι συνθήκες μην επιτρέπετε την ανάπτυξη της ζωής. Η θερμοκρασία και η ατμοσφαιρική πίεση μειώνονται στην τροπόσφαιρα καθώς αυξάνουμε το ύψος στο οποίο βρισκόμαστε.

    Τα μετεωρολογικά φαινόμενα όπως τα γνωρίζουμε εμφανίζονται στην τροπόσφαιρα, αφού από εκεί δεν αναπτύσσονται τα σύννεφα. Αυτά τα μετεωρολογικά φαινόμενα σχηματίζονται από την άνιση θέρμανση που προκαλείται από τον ήλιο στις διάφορες περιοχές του πλανήτη. Αυτή η κατάσταση προκαλεί η μεταφορά ρευμάτων και ανέμων, που συνοδεύονται από αλλαγές στην πίεση και τη θερμοκρασία, δημιουργούν θυελλώδεις κυκλώνες. Τα αεροπλάνα πετούν μέσα στην τροπόσφαιρα και όπως έχουμε ονομάσει πριν, έξω από την τροπόσφαιρα δεν σχηματίζονται σύννεφα, οπότε δεν υπάρχουν βροχές ή καταιγίδες.

    Στο υψηλότερο μέρος της τροπόσφαιρας βρίσκουμε ένα οριακό στρώμα που ονομάζεται τροπόπαυση. Σε αυτό το οριακό στρώμα η θερμοκρασία φτάνει σε πολύ σταθερές ελάχιστες τιμές. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επιστήμονες αποκαλούν αυτό το στρώμα ως "Θερμικό στρώμα" γιατί από εδώ και πέρα, οι υδρατμοί στην τροπόσφαιρα δεν μπορούν να ανυψωθούν περαιτέρω, καθώς παγιδεύεται όταν αλλάζει από ατμούς σε πάγο. Αν όχι για την τροπόπαυση, ο πλανήτης μας θα μπορούσε να χάσει το νερό που έχουμε καθώς εξατμίζεται και μεταναστεύει στο διάστημα. Θα μπορούσατε να πείτε ότι η τροπόπαυση είναι ένα αόρατο φράγμα που διατηρεί τις συνθήκες μας σταθερές και επιτρέπει στο νερό να παραμένει προσιτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατόσφαιρα
    Συνεχίζοντας με τα στρώματα της ατμόσφαιρας, βρίσκουμε τώρα τη στρατόσφαιρα. Βρίσκεται από την τροπόπαυση και εκτείνεται από 10-15 χλμ σε ύψος έως 45-50 χλμ. Η θερμοκρασία στη στρατόσφαιρα είναι υψηλότερη στο άνω μέρος από ό, τι στο κάτω μέρος, καθώς καθώς αυξάνεται στο ύψος, απορροφά περισσότερες ηλιακές ακτίνες και η θερμοκρασία σας αυξάνεται. Δηλαδή, Η συμπεριφορά της θερμοκρασίας σε ύψος είναι το αντίθετο από αυτήν της τροπόσφαιρας. Ξεκινά σταθερό αλλά χαμηλό και καθώς αυξάνεται το υψόμετρο, η θερμοκρασία αυξάνεται.

    Η απορρόφηση των ακτίνων φωτός οφείλεται το στρώμα του όζοντος που έχει ύψος μεταξύ 30 και 40 km. Η στιβάδα του όζοντος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια περιοχή όπου η συγκέντρωση του στρατοσφαιρικού όζοντος είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στην υπόλοιπη ατμόσφαιρα. Το όζον είναι αυτό μας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιουΑλλά εάν εμφανιστεί όζον στην επιφάνεια της γης, είναι ένας ισχυρός ατμοσφαιρικός ρύπος που προκαλεί δερματικές, αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

    Στην στρατόσφαιρα δεν υπάρχει σχεδόν καμία κίνηση στην κατακόρυφη κατεύθυνση του αέρα, αλλά οι άνεμοι στην οριζόντια κατεύθυνση μπορούν να φτάσουν συχνά 200 km / h. Το πρόβλημα με αυτόν τον άνεμο είναι ότι κάθε ουσία που φτάνει στη στρατόσφαιρα διαχέεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα CFC. Αυτά τα αέρια που αποτελούνται από χλώριο και φθόριο καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη λόγω ισχυρών ανέμων από τη στρατόσφαιρα.

    Στο τέλος της στρατόσφαιρας είναι η στρατόπαυση. Είναι μια περιοχή της ατμόσφαιρας όπου υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος τελειώνουν και η θερμοκρασία γίνεται πολύ σταθερή (πάνω από 0 βαθμούς Κελσίου). Η στρατόπαυση είναι αυτή που δίνει τη θέση της στη μεσόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεσόσφαιρα
    Είναι το στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται από 50 χλμ έως περίπου 80 χλμ. Η συμπεριφορά της θερμοκρασίας στη μεσόσφαιρα είναι παρόμοια με την τροπόσφαιρα, καθώς κατεβαίνει σε υψόμετρο. Αυτό το στρώμα της ατμόσφαιρας, παρά το κρύο, είναι σε θέση να σταματήσει τους μετεωρίτες καθώς πέφτουν στην ατμόσφαιρα όπου καίγονται, με αυτόν τον τρόπο αφήνουν ίχνη φωτιάς στον νυχτερινό ουρανό.

    Η μεσόσφαιρα είναι το λεπτότερο στρώμα της ατμόσφαιρας, από τότε περιέχει μόνο 0,1% της συνολικής μάζας αέρα και σε αυτό μπορούν να επιτευχθούν θερμοκρασίες έως -80c. Σημαντικές χημικές αντιδράσεις εμφανίζονται σε αυτό το στρώμα και λόγω της χαμηλής πυκνότητας του αέρα, σχηματίζονται διάφοροι στροβιλισμοί που βοηθούν το διαστημικό σκάφος όταν επιστρέφουν στη Γη, καθώς αρχίζουν να παρατηρούν τη δομή των ανέμων φόντου και όχι μόνο το αεροδυναμικό φρένο του πλοίου.

    Στο τέλος της μεσόσφαιρας είναι η μεσοπάθεια. Είναι το οριακό στρώμα που χωρίζει τη μεσόσφαιρα και τη θερμόσφαιρα. Βρίσκεται σε ύψος περίπου 85-90 km και σε αυτό η θερμοκρασία είναι σταθερή και πολύ χαμηλή. Σε αυτό το στρώμα λαμβάνουν χώρα αντιδράσεις χημειοφωταύγειας και αεροφωταύγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θερμόσφαιρα
    Είναι το ευρύτερο στρώμα της ατμόσφαιρας. Εκτείνεται από 80-90 χλμ. Έως 640 χλμ. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας και τα σωματίδια που υπάρχουν σε αυτό το στρώμα ιονίζονται με υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό το επίπεδο ονομάζεται επίσης ιονοσφέρα λόγω των συγκρούσεων των ιόντων που συμβαίνουν σε αυτό. Η ιονόσφαιρα έχει μεγάλη επιρροή η διάδοση των ραδιοκυμάτων. Ένα μέρος της ενέργειας που εκπέμπεται από έναν πομπό προς την ιονόσφαιρα απορροφάται από τον ιονισμένο αέρα και ένα άλλο διαθλάται, ή εκτρέπεται, πίσω στην επιφάνεια της Γης.

    Η θερμοκρασία στη θερμόσφαιρα είναι πολύ υψηλή, φτάνοντας έως και χιλιάδες βαθμούς Κελσίου. Όλα τα σωματίδια που βρίσκονται στη θερμόσφαιρα φορτίζονται πολύ με ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου. Διαπιστώνουμε επίσης ότι τα αέρια δεν διασκορπίζονται ομοιόμορφα, όπως συμβαίνει με τα προηγούμενα στρώματα της ατμόσφαιρας.

    Στη θερμόσφαιρα βρίσκουμε τη μαγνητόσφαιρα. Είναι αυτή η περιοχή της ατμόσφαιρας στην οποία το βαρυτικό πεδίο της Γης μας προστατεύει από τον ηλιακό άνεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξώσφαιρα
    Το τελευταίο στρώμα της ατμόσφαιρας είναι η εξώσφαιρα. Αυτό είναι το πιο μακρινό στρώμα από την επιφάνεια της γης και λόγω του ύψους του, είναι το πιο αόριστο και ως εκ τούτου δεν θεωρείται από μόνο του ένα στρώμα της ατμόσφαιρας. Πρόκειται για περίπου 600-800 χλμ. Ύψος έως 9.000-10.000 χλμ. Αυτό το στρώμα της ατμόσφαιρας είναι αυτό που διαχωρίζει τον πλανήτη Γη από το διάστημα και σε αυτό τα άτομα διαφεύγουν. Αποτελείται κυρίως από υδρογόνο.

    Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες stardust στην εξώσφαιρα

    Οπως βλέπεις, διαφορετικά φαινόμενα εμφανίζονται στα στρώματα της ατμόσφαιραςκαι έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Από τη βροχή, τους ανέμους και τις πιέσεις, μέσα από το στρώμα του όζοντος και τις υπεριώδεις ακτίνες, κάθε ένα από τα στρώματα της ατμόσφαιρας έχει τη λειτουργία του που κάνει τη ζωή στον πλανήτη όπως τη γνωρίζουμε.

    ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ:
    https://www.meteorologiaenred.com/el/capas-atmosfera.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍👍👍

      Όσο για το "πούρο" Ηλία μου.. μήπως είναι το πολυαναμενόμενο ραβδί..;;; 🙂

      Διαγραφή
    2. Η Διαστημική Αργώ είναι φίλε μου που επιστέφει.

      https://2.bp.blogspot.com/-zs2uy5b5IfM/YMHy47hrNMI/AAAAAAAAAR0/xL0rl2WbYSYrmGwsEkgRaGt8JmkWs6aZACK4BGAYYCw/w800/argus.png


      Ο Ιάσων επιστρέφει για να ιαθεί η ΕΛ-ΛΑΣ.
      Και οι κωπηλάτες της κουβαλάνε μαζί τους τα κουπιά τους.
      Χρααάπ! Πάει το ερπετό. Neeext!

      Διαγραφή
  12. Για αλη μια φορα ΛΥΣΑΞΑΝ ΚΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΤΙΑ τα ξευτελισμενα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης κε Τρομοκρατιας, διοτι ΕΚΑΤΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΦΗΒΟΙ στην Σταυρουπολη κε στον Ευοσμο της Θεσαλονικης (υποκλινομαι με σεβασμο), τα εβαλαν με τις ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ (Π)ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ.
    Για οσους Εληνες πατριωτες ινε καθηλωμενοι στα πληκτρολογια: ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΕ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΚΕ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DONALD TRUMP the black moustache Twitter!!!!! it's ok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PATRIOTAS DEL FRENTE !
    LUCHAMOS POR NUESTRA LIBERTAD .
    VIVA NUESTRO LIDER DONALD TRUMP !
    LIBERTAD !
    FRENTE A LA VICTORIA !
    ARISTOMAHOS .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕSTA BIEN, PERO NO ΤΕ OLVIDAS....
      FUEGO Y HACHA POR LOS ΤRAIDORES.
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  15. ΦΟΥΛ ΣΥΛΛΟΓΗ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Γ@#eΣΑΙ"

    Τ Ρ Ε Λ Λ Ο _ ΓΕΛΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=BpLyaX2st1A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΤΡΑΜΠ ΕΔΩΣΕ ΟΡΚΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ.

    https://nikolaosanaximandros.gr/o-trump-edose-orko-gia-amesi-epistrofi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ «ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» !

    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/09/blog-post_252.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://1.bp.blogspot.com/-fOPK2a8vNjg/YVSXQgY8pUI/AAAAAAAArWg/QpipeVPvOXA5N-8Lbqg59PBFdzsxS7-qwCNcBGAsYHQ/w400-h266/Stage.png

    Arthur Roberts = fake Joe Biden

    https://img1.bdbphotos.com/images/orig/s/i/si1y0ktqerkztke1.jpg

    https://www.imdb.com/name/nm0730838/

    https://duckduckgogg42xjoc72x3sjasowoarfbgcmvfimaftt6twagswzczad.onion/iu/?u=https%3A%2F%2Fsusanrennison.co.uk%2FD_images%2FBidens2.jpg

    https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=183503

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. attikanea.info :

    ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΕΚΡΟ-ΔΟΥΛΟ. Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΤΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

    (μέρος Α, Β, Γ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή