«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Απόσπασμα ομιλίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai, στο Σότσι, 21/10/2021


 

Οι υποστηρικτές της λεγόμενης "κοινωνικής προόδου" πιστεύουν ότι εισάγουν την ανθρωπότητα σε ένα είδος νέας και καλύτερης συνείδησης. Καλή τύχη, σηκώστε τις σημαίες όπως λέμε, προχωρήστε. Το μόνο πράγμα που θέλω να πω τώρα είναι ότι οι συνταγές τους δεν είναι καθόλου καινούργιες. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους ανθρώπους, αλλά η Ρωσία έχει ήδη βρεθεί εκεί. Μετά την επανάσταση του 1917, οι Μπολσεβίκοι, βασιζόμενοι στα δόγματα του Μαρξ και του Ένγκελς, είπαν επίσης ότι θα αλλάξουν τους υπάρχοντες τρόπους και τα έθιμα και όχι μόνο τα πολιτικά και οικονομικά, αλλά την ίδια την έννοια της ανθρώπινης ηθικής και τα θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας. Η καταστροφή των πανάρχαιων αξιών, της θρησκείας και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, μέχρι και την πλήρη απόρριψη της οικογένειας (την είχαμε και αυτή), η ενθάρρυνση για καταγγελία των αγαπημένων προσώπων - όλα αυτά διακηρύσσονταν ως πρόοδος και, παρεμπιπτόντως, υποστηρίχθηκαν ευρέως σε όλο τον κόσμο τότε και ήταν αρκετά της μόδας, όπως και σήμερα. Παρεμπιπτόντως, οι Μπολσεβίκοι ήταν απολύτως μισαλλόδοξοι απέναντι σε απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους.

Αυτό, πιστεύω, θα πρέπει να μας θυμίσει μερικά από αυτά που βλέπουμε τώρα. Κοιτάζοντας τι συμβαίνει σε ορισμένες δυτικές χώρες, βλέπουμε έκπληκτοι τις εγχώριες πρακτικές, τις οποίες εμείς, ευτυχώς, έχουμε αφήσει, ελπίζω, στο μακρινό παρελθόν. Ο αγώνας για την ισότητα και κατά των διακρίσεων έχει μετατραπεί σε επιθετικό δογματισμό που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, όταν τα έργα των μεγάλων συγγραφέων του παρελθόντος -όπως ο Σαίξπηρ- δεν διδάσκονται πλέον στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, επειδή οι ιδέες τους θεωρούνται οπισθοδρομικές. Οι κλασικοί δηλώνουν οπισθοδρομικοί και αγνοούν τη σημασία του φύλου ή της φυλής. Στο Χόλιγουντ διανέμονται υπομνήματα σχετικά με τη σωστή αφήγηση και το πόσοι χαρακτήρες ποιου χρώματος ή φύλου πρέπει να υπάρχουν σε μια ταινία. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο από το τμήμα αγκιτ-προπ της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. 

Η αντιμετώπιση των πράξεων ρατσισμού είναι ένας αναγκαίος και ευγενής σκοπός, αλλά η νέα "κουλτούρα ακύρωσης" την έχει μετατρέψει σε "αντίστροφη διάκριση", δηλαδή σε αντίστροφο ρατσισμό. Η εμμονική έμφαση στη φυλή διχάζει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους, όταν οι πραγματικοί αγωνιστές για τα πολιτικά δικαιώματα ονειρεύτηκαν ακριβώς τη διαγραφή των διαφορών και την άρνηση να χωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα του δέρματος. Ζήτησα συγκεκριμένα από τους συναδέλφους μου να βρουν το ακόλουθο απόσπασμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: "Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα μικρά μου παιδιά θα ζήσουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από τον χαρακτήρα τους". Αυτή είναι η πραγματική αξία. Ωστόσο, τα πράγματα εκεί εξελίσσονται διαφορετικά. Παρεμπιπτόντως, η απόλυτη πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν θεωρεί ότι το χρώμα του δέρματος ή το φύλο ενός ανθρώπου είναι σημαντικό ζήτημα. Ο καθένας από εμάς είναι άνθρωπος. Αυτό είναι που έχει σημασία.

Σε ορισμένες δυτικές χώρες, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών έχει μετατραπεί σε μια τέλεια φαντασμαγορία. Κοιτάξτε, προσέξτε να μην πάτε εκεί που κάποτε σκόπευαν να πάνε οι Μπολσεβίκοι - όχι μόνο να κοινοτικοποιήσετε τις κότες, αλλά και τις γυναίκες. Ένα ακόμη βήμα και θα φτάσετε εκεί.

Οι ζηλωτές αυτών των νέων προσεγγίσεων φτάνουν στο σημείο να θέλουν να καταργήσουν εντελώς αυτές τις έννοιες. Όποιος τολμήσει να αναφέρει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες υπάρχουν στην πραγματικότητα, που είναι βιολογικό γεγονός, κινδυνεύει να εξοστρακιστεί. "Γονέας νούμερο ένα" και "γονέας νούμερο δύο", "'γονέας που γεννάει" αντί για "μητέρα" και "ανθρώπινο γάλα" αντί για "μητρικό γάλα" επειδή μπορεί να αναστατώσει τους ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι για το δικό τους φύλο. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο- στη δεκαετία του 1920, οι λεγόμενοι σοβιετικοί Kulturtraegers επινόησαν επίσης κάποια newspeak πιστεύοντας ότι δημιουργούσαν μια νέα συνείδηση και άλλαζαν τις αξίες με αυτόν τον τρόπο. Και, όπως έχω ήδη πει, έκαναν τέτοιο μπάχαλο που ακόμα και σήμερα σε κάνει να ανατριχιάζεις μερικές φορές.

Για να μην αναφέρουμε κάποια πραγματικά τερατώδη πράγματα όταν τα παιδιά διδάσκονται από μικρή ηλικία ότι ένα αγόρι μπορεί εύκολα να γίνει κορίτσι και το αντίστροφο. Δηλαδή οι δάσκαλοι ουσιαστικά τους επιβάλλουν μια επιλογή που υποτίθεται ότι όλοι έχουμε. Το κάνουν αυτό ενώ αποκλείουν τους γονείς από τη διαδικασία και αναγκάζουν το παιδί να πάρει αποφάσεις που μπορεί να ανατρέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συμβουλευτούν παιδοψυχολόγους - είναι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ικανό να πάρει μια τέτοια απόφαση; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό αγγίζει τα όρια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, και γίνεται στο όνομα και υπό τη σημαία της προόδου.

Λοιπόν, αν αυτό αρέσει σε κάποιον, ας το κάνει. Έχω ήδη αναφέρει ότι, κατά τη διαμόρφωση των προσεγγίσεών μας, θα καθοδηγούμαστε από έναν υγιή συντηρητισμό. ...

 

moonofalabama.org

μετάφραση: Διόδοτος

 

Σχόλιο Διόδοτου: Εδώ, ο Πούτιν αναφέρθηκε σε έναν υγιή νεοσυντηρητισμό της Ρωσίας, εν αντιθέσει με τον αναπτυσσόμενο ψευτο-προοδευτισμό της Δύσης (Αμερική-Ευρώπη), ο οποίος δεν είναι τίποτα το καινούριο για τους Ρώσους, παρά η γνωστή τους και αποφευκτέα πια Δικτατορία του Προλεταριάτου. Εάν ακόμα κάποιοι γύρω μας έχουν ενστάσεις για το ότι στη Δύση μάς πηγαίνουν προς έναν τέτοιο κομμουνιστικό εφιάλτη, σε συνδυασμό και με ένα νεο-μαοϊκό μοντέλο.. δεν έχει παρά να διαβάσει το παρακάτω νήμα από twitter και να φρικάρει με τα προτεινόμενα βίντεο:

threadreaderapp.com/thread...  

 

7 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΓΕΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Russia Joins Centre for the Fourth Industrial Revolution Network
    https://www.weforum.org/press/2021/10/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution-network/
    Γιατί άραγε η σελίδα του "great reset" αναγγέλλει ότι θα συμμετέχει η Ρωσία;
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό ξέρω οτι δέν γουστάρεις τόν πούτιν,γι'αυτό έκοψες καί τό σχόλιο,αλλά νά ξέρεις ότι αυτός θά γαμήσει τούς τούρκους καί θά σώσει τήν Ελλάδα όταν μάς επιτεθούν,
    όχι οι αμερικάνοι...,να τό θυμάσαι αυτό.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μάς τρελλάνεις ρε χριστιανέ μου όποιος είσαι; Δεν βλέπεις ότι μόνο ανδριάντα του δεν έχει το ιστολόγιο; Δεν βλέπεις που κάθε τόσο μεταφράζουμε ομιλίες του;
      Το σχόλιό σου κάπου χάθηκε από τη γκουγκλ. Σε εμάς δεν ήρθε ποτέ.

      Διαγραφή
  4. Τί νά μάς πεί καί αυτός; ... Κολλητός τού Ερντογάν καί εφαρμοστής τών νεοταξήτικων σχεδίων στήν χώρα του. Καλησπέρα Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Σοφία μου!
      Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Γνωρίζω βέβαια καλά ότι εξυπηρετεί μία άλλη ατζέντα παγκοσμιοποίησης, πάντως όχι των γνωστών ερπετών.

      Διαγραφή
  5. Οπωσδήποτε δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση του Πούτιν με τον Μπάϊντεν. Εύχομαι να είναι αληθινά αυτά που λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή