«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΗΡΘΕ ΣΤΟ EMAIL ΜΑΣ...

15 σχόλια:

  1. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ``ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ΄΄ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ - ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΝΟΣΕΤ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΛΑ ΜΑΖΙ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΤΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ``ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ'' ``ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ'' ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ``ΘΑ'' ΤΟ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ``ΘΑ''... ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ``ΘΑ΄΄ ΣΥΜΒΕΙ.
    ΛΕΣ ΑΠΛΑ ``ΕΙΘΕ ΝΑ΄΄ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΟΔΩΝΕΙ...
    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ ΟΤΙ ``ΘΑ''
    ΠΑΝΤΑ Η ΑΧΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ``ΕΑΝ''..
    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β' ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,
    -ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, ΕΑΝ...

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ το επιστημονικό TΗΕ LANCET,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.
    ===================

    Η επιδημιολογική συνάφεια του εμβολιασμένου με COVID-19 πληθυσμού αυξάνεται.

    https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext?s=08#%20

    Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του COVID-19 αναμενόταν να μειώσουν τη μετάδοση του SARS-CoV-2
    στους πληθυσμούς ,μειώνοντας τον αριθμό των πιθανών πηγών μετάδοσης .
    OMΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.



    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορουν χακερς να τα κανουν πουτάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κακο ειναι, φιλοι μου που δεν ηθελαν το ''μπολι'' τωρα σκεπτονται σοβαρα να το κανουν..ενα ανδρογυνο θελει 2.400 ευρω το χρονο,[οσα θελουν οι δρομαδες της βουλης για τη νυχου τους] που να τα βρουν;;;;οποτε;;;..o k.στα τεσσερα,δεν ανακοινωσε τυχαια προχθες το χαρατσι των 1.200 ευρω το χρονο,ηταν η αρχη της εορτης των σαταναδων, η χανουκα,ετσι εξειξε εμπρακτως την υπακοη του στον διαβολο....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάνε πολλοί πλέον λόγω των χρημάτων, που δυστυχώς δεν υπάρχουν μετά από μια εικοσαετία περίπου οικονομικής λαίλαπας (μην ξεχνάμε ότι το στρίμωγμα το γερό άρχισε μετά το τέλος των ολυμπιακών του 2004). Μια χαρά τα καταφέρνουν και δεν ξέρω πόσους θα προλάβει όρθιους η αντίσταση, αν υπάρχει!

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο σχόλιο μου

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ - ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ - ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΟ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗ
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ,ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ "ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ" ΕΝΩ Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΑ".
    ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΣΟΦΙΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ``ΑΦΟΥ ΕΡΘΕΙΣ, ΠΑΡΤΑ''
      ΤΟ ``ΜΟΛΩΝ'' ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ``ΒΛΩΣΚΩ'' ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΧΟΜΑΙ.
      ΠΕΡΑΣΑΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΛΑ.
      ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΥΟΔΩΣΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ``ΔΥΣΚΟΛΙΑ'' ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ-ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ-ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και το ελα να τα παρεις το ιδιο ειναι.

      Διαγραφή
    3. Ο Αριστόμαχος δεν θα έλεγε: "έλα να τα πάρεις" και "ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΑ" θα έλεγε "ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ"!
      Αποφεύγουν να πουν ότι το "Μολών" μετοχή αορίστου δεν σημαίνει στην κυριολεξία έρχομαι ή αυξάνομαι, αλλά σημαίνει "αν τολμάς έλα".
      Από "Ο Εν Τη Λέξει Λόγος" Της Άννας Τζιροπούλου σελ.382:
      επίμολος: ό εχθρός, ό επιδρομεύς. Έτυμολ. επι +μ ολεΙν· (μολείν, απαρέμφ. αορ. του ρ. βλώσκω =έρχομαι, " κοπιάζω " ).
      Σημ. το ρ. βλώσκω, εκ του μολίσκω. -μόλις η μόγις σημαίνει μετά μόγου (=μεγάλου κόπου ). μόγις-> μόλις -> μολίσκω -> μλώσκω -> βλώσκω ="κοπιάζω ".
      'Αρχικοί χρόνοι: βλώσκω, έβλωσκον, μολουμαι, εμολον. 'Απαρέμφ. του εμολον, -> " μολειν " Μετοχη του εμολον -> " μολών " .
      "Άρα ό Λεωνίδας Όταν απαντά στον Ξέρξη (ό όποιος του έχει ζητήσει να παραδώση τα Όπλα) " Μολων λαβέ " , στην ουσία του απαντά " κόπιασε να τα πάρης " και όχι απλώς " !!έλα να τα πάρης " .
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
  7. Σχολιο που ψαρεψα στου Χατζαρα το μπλογκ



    Ο/Η Καραϊσκακης παιζων πεσσους (πορτες) μετα του Θοδωρα είπε...

    Αντε βρε λαμογια σας βρηκα την λυση, σεις που 'στε πανω απο 60.

    Αφου ταχετε κανει σκατα απο τοτε που σας λευτερωσαμε απ την τουρκιά και τωρα μου πασαρετε και δικαιωματα στην ελευθερια σεξουαλικου προσδιορισμου, τουτεστιν ο Μπαμπης με τρια κιλα αρχιδια και εφτα πηχες μουσι να το παιζει Λουλα με το ροζ μουνακι, να λετε και σεις στα οργανα της ταξης, οτι εχετε το δικαιωμα στον ηλικιακο προσδιορισμο και ειστε 35, τι κι αν τα μουτρα σας ειναι σταφιδιασμενα σαν της αδελφομητερας.
    Κι αφηστε τους μπατσους και τους δικασταδες να ξυνουν τις καραφλες τους.
    Τους πατε και στε Φραγκικα δικαστηρια αμα λαχει και δεν συμφωνησουν.

    Τρί Νοε 30, 09:27:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ...ΟΧΙ ΤΩΡΑ? ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΕΙΣ!ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗΣ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑϊΜΟΥΔΙΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ...ΛΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. «Από τους θανάτους που διαβάζετε κάθε μέρα στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι μισοί τουλάχιστον είναι κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Το λέω δημόσια κι επώνυμα γιατί η σχετική αναφορά της ΟΕΝΓΕ προς εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Απρίλιο έχει αραχνιάσει στα συρτάρια τους.

    γ.γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

    Από τους θανάτους που διαβάζετε κάθε μέρα στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι μισοί τουλάχιστον είναι κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη.
    Το λέω δημόσια κι επώνυμα γιατί η σχετική αναφορά της ΟΕΝΓΕ προς εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Απρίλιο έχει αραχνιάσει στα συρτάρια τους.
    Αυτά

    — P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) November 30, 2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή