«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ο πατριώτης Βίκτορ Όρμπαν κηρύσσει κατάσταση πολεμικού κινδύνου και φορολογεί τις πολυεθνικές - Επιδοτεί την τιμή της αμόλυβδης (1,23 πια) ΜΟΝΟ για τους Ούγγρους !

 ΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΚΟΎΛΑΑΑΑ!


Ουγγαρία - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν έχασε χρόνο. Μόλις τέθηκε σε ισχύ η συνταγματική μεταρρύθμιση που του επέτρεπε να το πράξει -με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο νωρίς το απόγευμα και την υπογραφή της προέδρου, Katalin Novák, λίγο αργότερα- ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε -σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook- ότι επρόκειτο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί τη φυσική, ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια της Ουγγαρίας.

"Δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό επειδή ένας πόλεμος διεξάγεται στο κατώφλι μας. [...] Ένας πόλεμος του οποίου το τέλος κανείς δεν μπορεί να δει ακόμα. Η Ουγγαρία πρέπει να μείνει έξω από αυτόν τον πόλεμο.

[Αυτός ο πόλεμος] θέτει σε κίνδυνο τη φυσική μας ασφάλεια και απειλεί την ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια της οικονομίας μας και των οικογενειών μας. [...] Βλέπουμε ότι ο πόλεμος και οι κυρώσεις των Βρυξελλών έχουν οδηγήσει σε τεράστιες οικονομικές αναταραχές και αυξήσεις των τιμών. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης. [... Γι' αυτό] η κυβέρνηση θα κηρύξει κατάσταση πολεμικού κινδύνου από τα μεσάνυχτα της Τρίτης".

Η συνταγματική τροπολογία εγκρίθηκε το απόγευμα

Η συνταγματική τροπολογία που εγκρίθηκε την Τρίτη από τους Ούγγρους βουλευτές (με 136 ψήφους έναντι 36) προβλέπει ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης, πολέμου ή ανθρωπιστικής καταστροφής σε γειτονική χώρα, καθώς και σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή βιομηχανικού ατυχήματος που απειλεί την ασφάλεια προσώπων και αγαθών και προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειές τους, η κυβέρνηση μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να λάβει έκτακτα μέτρα που προβλέπονται από νόμο-πλαίσιο, ο οποίος επιτρέπει στην κυβέρνηση να "εκδίδει διατάγματα που αναστέλλουν την εφαρμογή ορισμένων νόμων, παρεκκλίνουν από νομικές διατάξεις και τη λήψη άλλων έκτακτων μέτρων...", ενώ τα εν λόγω διατάγματα "παραμένουν σε ισχύ επί δεκαπέντε ημέρες, εκτός εάν η κυβέρνηση, δυνάμει της εξουσιοδότησης του Κοινοβουλίου, παρατείνει τη διάρκεια ισχύος τους".

Οι πρώτες έκτακτες αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο αυτής της νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

 

Κριτική από την αντιπολίτευση

Από την άλλη πλευρά, η Ουγγρική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (Társaság a Szabadságjogokért, TASZ) -που πρόσκειται στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση- επέκρινε την απόφαση αυτή, θεωρώντας ότι στο εξής

 "η ειδική έννομη τάξη [γίνεται] ο νέος κανόνας.

Οι επιδημιολογικοί περιορισμοί έχουν αρθεί, αλλά το ειδικό νομικό καθεστώς παραμένει και πρέπει να παραμείνει σε ισχύ. Την Τρίτη, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη δέκατη τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όχι μόνο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή βιομηχανικού ατυχήματος που απειλεί την ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών, αλλά και σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, πολέμου ή ανθρωπιστικής καταστροφής σε γειτονική χώρα. [...]"

 

Η κυβέρνηση προσαρμόζει για άλλη μια φορά τους κανόνες του παιχνιδιού στις δικές της ανάγκες.

Η ΜΚΟ έχει ήδη λάβει γνώση και ανακοίνωσε: "Εάν η συνταγματική τροποποίηση οδηγήσει σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων ορισμένων ανθρώπων, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ζητήσουμε αποζημίωση για τις παραβιάσεις αυτές ενώπιον οποιουδήποτε ευρωπαϊκού οργάνου".

 

Πρώτα έκτακτα μέτρα: φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου, ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε, σε ένα δίλεπτο βίντεο στο Facebook - σε μορφή πανομοιότυπη με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε κατά τις ανακοινώσεις του Κόβιντ - τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο αυτής της νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ξεκίνησε αιτιολογώντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, εξηγώντας ότι "ο πόλεμος συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και η πολιτική κυρώσεων των Βρυξελλών δεν βελτιώνεται, οπότε αυτό οδηγεί σε δραστική αύξηση των τιμών". Έτσι, προκειμένου να διατηρηθεί το εμβληματικό μέτρο που ξεκίνησε το 2013, η κρατική μείωση των οικιακών τελών (rezsicsökkentés), η οποία "προστατεύει πλέον και τις οικογένειες", παρά την αύξηση των τιμών της ενέργειας, αλλά και για να χρηματοδοτηθεί "χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση η ενίσχυση του στρατού", ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι η [ουγγρική] κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ταμείο για την προστασία των χαμηλότερων εγχώριων βαρών και ένα ταμείο εθνικής άμυνας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι πρόσθετες δαπάνες που προβλέπονται για τα δύο αυτά βασικά στοιχεία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, τα υψηλότερα τραπεζικά επιτόκια και οι τιμές που προσφέρουν οι πολυεθνικές εταιρείες επιτρέπουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Τα δύο αυτά εθνικά ταμεία θα χρηματοδοτηθούν με τη φορολόγηση των έκτακτων κερδών των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων και των εταιρειών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και πολιτικής αεροπορίας. Η ουγγρική κυβέρνηση σκοπεύει να φορολογήσει το μεγαλύτερο μέρος των έκτακτων κερδών αυτών των εταιρειών, οι οποίες επωφελούνται από την εμπόλεμη κατάσταση.

"Σε όσους κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου κερδίζουν μεγαλύτερα κέρδη, τους ζητάμε, τους περιμένουμε, να βοηθήσουν τον λαό και να συμμετάσχουν στις αμυντικές δαπάνες της χώρας", δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 26 Μαΐου και αναμένονται περαιτέρω μέτρα. Το μέτρο αυτό προγραμματίζεται επί του παρόντος για το 2022 και το 2023.

 

strategika.fr 


 

3 σχόλια:

  1. η πραγματικη αιτια που ηρθε ο μπιλακος στην χωρα μας. θα παρεβρεθει σε συναυλια στην Δηλο 30.05. Γιατι?... τι πανενα ενεργοποιησουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να κάνουν,ΘΑ ΤΟ ΦΆΝΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥΣ.

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  2. μήπως κινδυνεύει ο Ορμπάν από την νέα τάξη;
    αρχίζει και το όνομά του από Ο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή