«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Λιθουανία επιστρέφει στην προβιομηχανική οικονομία!

του Adomas Abromaitis

 ΈΝΑ ΣΠΟΥΔΑIΟ ΠΑΡAΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΜAΣ !!!


 

Σύμφωνα με την LRT, οι Λιθουανοί αγρότες επιστρέφουν σε προ-βιομηχανικές μεθόδους καλλιέργειας εν μέσω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και των πρώτων υλών.

Η τελευταία άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς η Δύση αντιδρά στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκάλεσε απότομη αύξηση του κόστους για όλη την ευρωπαϊκή βιομηχανία, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα σε τομείς που κυμαίνονται από τον χάλυβα και τις μεταφορές έως τα λιπάσματα και τη γεωργία. Η Λιθουανία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Λιθουανία είναι ιστορικά μια γεωργική χώρα. Ο γεωργικός τομέας εκπληρώνει πολύ σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και εθνοπολιτιστικές λειτουργίες και θεωρείται τομέας προτεραιότητας της εθνικής οικονομίας.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 32,6% του λιθουανικού πληθυσμού ζει σε αγροτικές περιοχές. Η γεωργία απασχολεί το 6,4% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας. Στις αρχές του 2020, η γεωργική έκταση στη Λιθουανία ανέρχεται σε 52,1%. Η Λιθουανία κατέχει την 4η θέση στις εξαγωγές σιταριού στην ΕΕ (2018). Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων αντιπροσωπεύουν το 18,4% των συνολικών εξαγωγών. Οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων αντιπροσωπεύουν το 13,1% των συνολικών εισαγωγών. Τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα εξάγονται σε 155 χώρες.

Το ενεργειακό κόστος είναι ο μεγαλύτερος λογαριασμός που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τροφίμων στη Λιθουανία. Οι αγρότες πρέπει να αρχίσουν να καλλιεργούν τη γη με άλογα, καθώς πρέπει να εγκαταλείψουν τα βαριά μηχανήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση αλόγων για αγροκαλλιέργειες γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, αναφέρει η LRT.

Οι Λιθουανοί αγρότες είναι πολύ σοβαροί σε αυτό το θέμα. Ξεφορτώνονται τα τρακτέρ και χρησιμοποιούν άλογα. Σύμφωνα με την LRT, ο Vigandas Indrašius, ένας Λιθουανός αγρότης από την περιοχή Biržai, αποφάσισε να πουλήσει τα τρακτέρ του και να χρησιμοποιήσει άλογα για να δουλέψει τη γη του. "Αν πρέπει να μεταφέρετε ένα δεμάτι σανό ένα χιλιόμετρο και ανεβείτε σε ένα τρακτέρ και οδηγήσετε, υπάρχει φθορά", δήλωσε ο αγρότης. "Αλλά αν πας με άλογο, δεν μολύνεις το περιβάλλον, δεν καίς καύσιμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Γεωργίας, ο αριθμός των αλόγων στη Λιθουανία είναι ανεπαρκής. Και μειώνεται ραγδαία. Τη δεκαετία του 1930 υπήρχαν περισσότερα από μισό εκατομμύριο άλογα στη χώρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο περίπου 15.000. Αν και εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων αναπαραγωγής, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι δεν τις απέκλεισε.

Έτσι, η Λιθουανία επιστρέφει σε μια προβιομηχανική οικονομία. Η μόνη δικαιολογία για αυτές τις βάρβαρες μεθόδους καλλιέργειας στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας είναι ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Όμως αυτή η αιτιολόγηση είναι πολύ αδύναμη για να εξηγήσει την επιδείνωση της ευημερίας των αγροτών και το απροσδιόριστο μέλλον τους. Οι ανόητες και επικίνδυνες πολιτικές αποφάσεις των σημερινών λιθουανικών αρχών θέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο φτώχειας και οδηγούν στην υποβάθμιση της εθνικής οικονομίας, ενώ τα άλογα θα είναι τα μόνα μέσα μεταφοράς και εργαλεία για την καλλιέργεια της γης.

 

moderndiplomacy.eu 

 

14 σχόλια:

  1. ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΡΚ12 Μαΐου, 2022 22:04

    Τρομερό παράδειγμα,έτσι θα απεξαρτηθούν κι από τον Πούτιν.Μ'αυτόν τον τρόπο βλέπω να έχουν υπερπαραγωγή και πλεόνασμα και να εξάγουν κιόλας.Να ακολουθήσουμε κι εμείς το παράδειγμα τους.Ας κλείσουμε για αρχή τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα σφαγεία,τζάμπα ενέργεια καταναλώνουν.Καθένας τη τροφή του.Είμαι έτοιμος να πάρω το οικολογικό μου ρόπαλο τη Γκρέτα και να αρχίσω (αν καταφέρω να φτάσω στο βουνό και δε τα φτύσω)να κυνηγώ θηράματα,για αρχή τίποτα ζαρκάδια κι αν πάρω το κολάι θα συνεχίσω με αρκούδες και λιοντάρια.Θα γίνει χαμός,ΠΑΟΚ είσαι λαίμαι.Τρέμετε Ρώσσοι,γυρίζουμε σε εποχές Φλίντστοουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΣΒΑΜΠΑΙΝΑ ΤΗΝ ΓΚΕΙΤΣΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΡΑΙΝΑ, ΓΥΜΝΟΥΣ ΜΕ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΝΑ ΟΡΓΩΣΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΟΡΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΑΓΡΙΟ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΑΙΖΕΡ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑ ΖΕΝΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://gettr.com/post/p19dthg18a7
    Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε εμβόλια και υπάρχει πανδημία.. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Αμερική και υπάρχει επισιτιστική κρίση.. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο εργαστηριακό βρεφικό γάλα και υπάρχει μια κρίση στο βρεφικό γάλα…

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΚΕΙΤΣΑΙΝΑΣ,
    ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΓΚΕΙΤΣΑΙΝΑΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΓΚΕΙΤΣΑΙΝΑΣ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΟΡΓΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ.
    https://www.facebook.com/costas.alexandrou.509/videos/345233287511400

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε να μην έχω έναν ΓΑ'Ι'ΔΑΡΆΚΟ
    να πάω τσαρκα στο Σύνταγμα για καφεδάκι.
    Λέτε να με έγραφαν????
    Εγώ πάντως ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ τους έχω.😂

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου εκοβαν προστιμο για τα "κακακια" του γαιδαρου που επιβαρυνουν το περιβαλλον LoL. Εδω μας επρηξαν με τα κοπρανα των αγελαδων.

      Διαγραφή
  6. Η ΕΒΡΑΙΑ ΛΕΣΒΙΑ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ (ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟ), ΚΑΘΩΣ ΚΕ Η ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΗ ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (που γεμισε την Σουηδια με λαθρο-μουσουλμανους, οπως η δικη μας Κουλα), ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΗΚΟ ΣΑΤΑ-ΝΑΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΕ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ //
    ΤΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΝΙΣΕΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΕΣ //
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΙΧΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΡΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΒΡΑΗΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ //
    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!
    Η οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πανδημίες δεν θα είναι εύκολη, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι διαθέτουμε τα εργαλεία και τις στρατηγικές για να το κάνουμε εφικτό, πρέπει απλώς να τα χρηματοδοτήσουμε. Σε αυτή την προοδευτική ομιλία, προτείνει μια πολυεπιστημονική ομάδα Παγκόσμιας Αντιμετώπισης και Επιστράτευσης Επιδημιών (GERM), η οποία θα ανιχνεύει πιθανές επιδημίες και θα τις εμποδίζει να μετατραπούν σε πανδημίες.

    https://rumble.com/v13dsdr-66148335.html
    ===========
    https://twitter.com/BillGates/status/1521894781634314241
    https://www.gatesnotes.com/Health/Meet-the-GERM-team


    ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..πολυεπιστημονική ομάδα Παγκόσμιας Αντιμετώπισης και ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ (!!!!) Επιδημιών "

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΕΪΜΠΙ !!! 🌼

      Διαγραφή
  8. Τι ΚΑΛΗΜΕΡΑ; Για ΚΑΛΗΜΕΡΑ είμαστε ή μήπως, καθώς οι Προφητείες του ΠροφητΆνακτα Μπιλ Γκέιτς πέφτουνε πάντα μέσα, πρέπει να ανέβουμε στις ταράτσες των πολυκατοικιών και να χορέψουμε τον Χορό του Ζαλόγγου,
    αν μη τι άλλο, για ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά τα τέλη της ζωής ημών,
    καλὴν απολογίαν, την επί του φοβερού βήματος του Κυρίου, και, μετά κοίμησιν,
    υπεσχημένο - Θεία Δέσμευση Happy End - ''Mακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες
    τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται.'' (κατά Ματθαίον Κεφ.5, εδ.6).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα χορέψουμε τον Χορό του Ζαλόγγου??????????
    ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ.......
    EIMAI ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ,ΑΝΩΝΥΜΕ.........
    ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ,ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙ`ΑΥΤΟ.........


    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή