«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Συνθήκη του ΠΟΥ συνδέεται με ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακού διαβατηρίου και ταυτότητας

 του Aaron Kheriaty


 

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για μια διεθνή συνθήκη πανδημίας που συνδέεται με ψηφιακό διαβατήριο και σύστημα ψηφιακής ταυτότητας. Σε συνεδρίαση τον Δεκέμβριο του 2021 σε ειδική σύνοδο για δεύτερη μόνο φορά από την ίδρυση του ΠΟΥ το 1948, η Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ υιοθέτησε μια ενιαία απόφαση με τίτλο “Ο κόσμος μαζί”.

Ο ΠΟΥ σχεδιάζει να οριστικοποιήσει τη συνθήκη έως το 2024. Θα στοχεύει στη μεταβίβαση της κυβερνητικής εξουσίας που ανήκει τώρα σε κυρίαρχα κράτη στον ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, δεσμεύοντας νομικά τα κράτη μέλη με τους αναθεωρημένους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του ΠΟΥ.

Τον Ιανουάριο του 2022 οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν προτεινόμενες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του 2005, οι οποίες δεσμεύουν και τα 194 κράτη μέλη του ΟΗΕ, τις οποίες αποδέχτηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ και διαβίβασε σε άλλα κράτη μέλη. Σε αντίθεση με τις τροπολογίες στο δικό μας σύνταγμα, αυτές οι τροπολογίες δεν θα απαιτούν την ψήφο των δύο τρίτων της Γερουσίας μας, αλλά την απλή πλειοψηφία των κρατών μελών.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού αγνοεί εντελώς αυτές τις αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα. Μεταξύ των αλλαγών, ο ΠΟΥ δεν θα χρειάζεται πλέον να διαβουλεύεται με το κράτος ή να επιχειρεί να λάβει επαλήθευση από το κράτος όπου φέρεται ότι συμβαίνει ένα αναφερόμενο γεγονός ανησυχίας (π.χ. νέο ξέσπασμα) πριν αναλάβει δράση βάσει τέτοιων αναφορών (άρθρο 9.1 ).

Εκτός από την εξουσία καθορισμού έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος σύμφωνα με το άρθρο 12, ο ΠΟΥ θα λάβει πρόσθετες εξουσίες για τον καθορισμό έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και μια κατηγορία που αναφέρεται ως “ενδιάμεσος συναγερμός για την υγεία”.

Το σχετικό κράτος δεν χρειάζεται πλέον να συμφωνεί με την απόφαση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ ότι ένα γεγονός συνιστά έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Μια νέα Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης θα συσταθεί στον ΠΟΥ, την οποία ο Γενικός Διευθυντής θα συμβουλευτεί αντί του κράτους στην επικράτεια του οποίου σημειώθηκε η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος, για να κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήξασα.

Οι τροποποιήσεις θα δώσουν επίσης στους “περιφερειακούς διευθυντές” εντός του ΠΟΥ, αντί σε εκλεγμένους εκπροσώπους των σχετικών κρατών, τη νομική εξουσία να κηρύξουν Περιφερειακή Έκτακτη Ανάγκη για τη Δημόσια Υγεία.

Επίσης, όταν ένα συμβάν δεν πληροί τα κριτήρια για επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ κρίνει ότι απαιτεί αυξημένη ευαισθητοποίηση και πιθανή διεθνή αντίδραση για τη δημόσια υγεία, μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή να εκδώσει μια “ενδιάμεση προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία“, στα κράτη και να συμβουλευτεί την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ. Τα κριτήρια για αυτήν την κατηγορία είναι απλά: “ο Γενικός Διευθυντής έχει αποφασίσει ότι απαιτείται αυξημένη διεθνής ευαισθητοποίηση και μια πιθανή διεθνής απάντηση στη δημόσια υγεία”.

Μέσω αυτών των τροπολογιών, ο ΠΟΥ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, φαίνεται να ανταποκρίνεται στα οδοφράγματα που έστησε η Κίνα τις πρώτες ημέρες της Covid. Αυτή είναι μια θεμιτή ανησυχία. Αλλά το καθαρό αποτέλεσμα των προτεινόμενων τροποποιήσεων είναι η μετατόπιση της εξουσίας από κυρίαρχα κράτη, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, σε μη εκλεγμένους γραφειοκράτες στον ΠΟΥ. Η ώθηση κάθε μιας από τις αλλαγές είναι προς αυξημένες και συγκεντρωτικές εξουσίες που ανατίθενται στον ΠΟΥ και αφαιρούνται από τα κράτη μέλη.

Η Leslyn Lewis, μέλος του καναδικού κοινοβουλίου και δικηγόρος με διεθνή εμπειρία, έχει προειδοποιήσει ότι η συνθήκη θα επιτρέψει επίσης στον ΠΟΥ να προσδιορίσει μονομερώς τι συνιστά πανδημία και να δηλώσει πότε εμφανίζεται μια πανδημία. “Θα καταλήξουμε σε μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους για ολόκληρο τον κόσμο”, προειδοποίησε. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο του ΠΟΥ, οι πανδημίες δεν χρειάζεται να περιορίζονται σε μολυσματικές ασθένειες και θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, μια δηλωμένη κρίση παχυσαρκίας.

Ως μέρος αυτού του σχεδίου, ο ΠΟΥ έχει συνάψει σύμβαση με τη γερμανική θυγατρική της Deutsche Telekom T-Systems για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος διαβατηρίων εμβολίων, με σχέδια να συνδέσει κάθε άτομο στον πλανήτη με μια ψηφιακή ταυτότητα με κωδικό QR. “Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που είναι αδιάψευστα και ψηφιακά επαληθεύσιμα δημιουργούν εμπιστοσύνη. Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ υποστηρίζει τα κράτη μέλη στη δημιουργία εθνικών και περιφερειακών δικτύων εμπιστοσύνης και τεχνολογίας επαλήθευσης”, εξήγησε ο Garret Mehl, επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακής Υγείας και Καινοτομίας του ΠΟΥ. “Η υπηρεσία πύλης του ΠΟΥ χρησιμεύει επίσης ως γέφυρα μεταξύ των περιφερειακών συστημάτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μελλοντικών εκστρατειών εμβολιασμού και οικιακών εγγραφών."

Αυτό το σύστημα θα είναι καθολικό, υποχρεωτικό, διακρατικό και θα λειτουργεί από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες σε μια αιχμαλωτισμένη ΜΚΟ, η οποία τα έχει ήδη κάνει σαλάτα με την αντίδρασή της στην πανδημία της Covid…

 

0minus.substack.com 

 

6 σχόλια:

  1. Ακούστε τον... Είναι πολλές οι συμπτώσεις για να τις παραβλέψουμε... (βίντεο)

    https://attikanea.info/%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9/

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ,ΜΕ ΧΙΛΙΑ...........
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ … ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ; ΤΑΤΟΥΑΖ; ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    ΑΚΟΥΣΤΕ.......

    https://www.facebook.com/ioanpetrou/videos/2160062717496201


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματούν να το κάνουν, φτου!

    https://twitter.com/realmonsanto/status/1528887133263450112

    Stéphane Bancel Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna:
    "Είναι λυπηρό να λέμε ότι είμαι στη διαδικασία να πετάξω 30 εκατομμύρια δόσεις στα σκουπίδια γιατί κανείς δεν τις θέλει. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ζήτησης."
    Σημειώνει ότι η Κίνα δεν θέλει προϊόντα MRNA και ότι υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια δόσεις.

    https://twitter.com/realmonsanto/status/1528887133263450112

    ====
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Stéphane Bancel ????????
    Ο Stéphane Bancel είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης, γνωστή για το εμβόλιο Covid-19.
    Έγινε διευθύνων σύμβουλος της Moderna το 2011 και κατέχει περίπου το 8% της εισηγμένης εταιρείας.
    Παρά την απότομη πτώση της μετοχής της Moderna φέτος, το μακροχρόνιο στέλεχος της βιοτεχνολογίας έχει συγκεντρώσει περιουσία 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ

    https://www.forbes.com/profile/stephane-bancel/?sh=294074263742
    ==========
    «Το COVID ήταν ένα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα ποτέ… κάθε 30 ώρες ένας νέος δισεκατομμυριούχος δημιουργούσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

    Λέει στο πλήθος του Νταβός. Σε πάνελ δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Moderna.

    http:// WEFreports.com για περισσότερη κάλυψη.

    https://twitter.com/realmonsanto/status/1528836503039840259?cxt=HHwWhsC4teGswrcqAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σωστή έκφραση, για να βγαίνει και νόημα, είναι: κάθε 30 ώρες δημιουργούνταν ένας νέος δισεκατομμυριούχος

      Διαγραφή
  4. Αφού, αρκεί να ψηφίσουν "ναι" τα 50%+1 των κρατών, δεν μας λένε πως θα επιβάλουν τις αποφάσεις τους στα υπόλοιπα 50%-1. Θυμάμαι κάτι "ψηφίσματα του ΟΗΕ", που "πάρτα Λίζα και κάν'τα κορνίζα", από τότε που έπαιζα με τις κούκλες.
    Για μ-λ-κ-ς ψάχνουν κι αυτοί...

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή